ce inseamna endocrinologie

Ce inseamna prolacina mare?

Categoria: Comunitate

ce inseamna prolactina mare, si ce consecinte are ? [continuare]

Ce analiza inseamna prl

Categoria: Comunitate

Am fost la endocrinologie si mi s-a dat sa fac o analiza.(PRL).Nu stiu ce iseamna .Puteti sa ma ajutati,va rog.Va multumesc [continuare]

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Categoria: Articole

Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si calorii. Exceptiile... [continuare]

Analizele endocrinologie

Categoria: Comunitate

buna ziua, am fost diacnosticata cu hipertiroidie ,dar rezultatul analizelor este urmatorul ,TSH-0,018 si FT4-0,47!de ce hipertiroidie pt ca nu presimt simptomele acestei boli ...inclin mai mult spre hipo,unul dintre motive este si pt ca eu am luat foarte mult in greutate in ultimul timp fara sa imi schimb still alimentar,ci mai de graba am fost mai atenta! Va multumesc anticipat! [continuare]

Ce inseamna scor t

Categoria: Comunitate

am facut un test pentru osteoporoza la o caravana medicala si mi sa spus ca mi-a iesit scor t -2,1 si sa consult neaparat un medic, oare este o problema mare? [continuare]

Ce inseamna?

Categoria: Comunitate

Prietenei mele i-a curs foarte putin sange din vagin astazi, de culoare maronie si cu consistenta unui cheag, i-a iesit odata ieri, si odata dimineata, ff putin, tinand cont ca au trecut 20 de zile de cand a luat Escapelle. (la 7 zile dupa pastila a avut acea sangerare, iar acum este in a 12 zii a menstruatiei). Ce parere aveti? Mentionez ca sambata dimineata i-a erupt rubeola. [continuare]

Ovar micropolichis

Categoria: Comunitate

Buna ziua , am o problema si am nevoie urgent de ajutor,am probleme cu menstruatia nu vine, decat cand iau anticonceptionale sau la o diferenta de 5 luni , mentionez k am tiroidita autoimuna ,si am fost acum o saptamana la ginecolog si mi sa spus k am ovare micropolichistice cuu diminesiuni de (ovarul stang 47/28=16,64 cm, si ovarul drept 36,9/32,45=14,10cm) nu mi-a explicat nimeni ce inseamna , endocrinologul mi-a spus sa iau dufaston timp de 3 luni .Va rog mult ajutati-ma ,cu un sfat ,imi doresc foarte mult un copil ,exista riscul sa nu il pot avea?Analize la sange mi-au iesit bine , tiroida a intrat in limita normala , prolactina este de 8, iar estradiolu de 59,20, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ce as putea face sau sa imi dati un ginecolog bun. [continuare]

Ajutor

Categoria: Comunitate

Buna ziua , am o problema si am nevoie urgent de ajutor,am probleme cu menstruatia nu vine, decat cand iau anticonceptionale sau la o diferenta de 5 luni , mentionez k am tiroidita autoimuna ,si am fost acum o saptamana la ginecolog si mi sa spus k am ovare micropolichistice cuu diminesiuni de (ovarul stang 47/28=16,64 cm, si ovarul drept 36,9/32,45=14,10cm) nu mi-a explicat nimeni ce inseamna , endocrinologul mi-a spus sa iau dufaston timp de 3 luni .Va rog mult ajutati-ma ,cu un sfat ,imi doresc foarte mult un copil ,exista riscul sa nu il pot avea?Analize la sange mi-au iesit bine , tiroida a intrat in limita normala , prolactina este de 8, iar estradiolu de 59,20, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ce as putea face sau sa imi dati un ginecolog bun. [continuare]

Viata bolnavului de acromegalie

Categoria: Articole

Tot ce este prea mult strica "Acromegalia" este un cuvant grecesc care inseamna "cresterea extremitatilor". Persoanele care sufera de aceasta boala constata ca inelele nu li se mai potrivesc sau ca pantofii nu-i mai incap. Cresterea membrelor apare atunci cand o tumoare de pe glanda hipofiza produce hormoni de crestere in exces. De cele mai multe ori, tumoarea consta intr-un adenom, care nu este malign. Un robinet defect Hormonii controleaza mai multe functii din organism. Atunci cand acestia nu se afla in echilibru, organismul incepe sa prezinte diferite semne si simptome, iar starea de sanatate se inrautateste. Acromegalia apare in urma dezechilibrului a trei hormoni. Acestia sunt: 1. Hormonul de crestere : secretat in glanda hipofiza 2. IGF-I (factor de crestere I similar insulinei): produs in ficat la semnalul indus de hormonul de crestere 3. Somatostatina : produsa in creier; poate inhiba secretia hormonului de crestere. Glanda hipofiza este asemenea unui... [continuare]

Rezistenta la insulina

Categoria: Comunitate

Buna ziua, d-le doctor si va multumesc din suflet pt omenia de care dati dovada ajutandu-ne cu sfaturi. Intrebarea mea ar fi daca o disfunctie tiroidiana poate da rezistenta la insulina. Mai concret, e vb de mama mea, 74 ani, cu rezectie totala de tiroida din ian. 2007, in tratament cu eutirox 100 de atunci (neschimbat), diabet zaharat tip I (insulino-dependent) din nov. 2006 si hepatita C descoperita in apr. 2009 . Tratamentul cu insulina a inceput in doze cuprinse intre 14-22 unitati de 3 ori/zi, apoi aceste doze au scazut progresiv ajungand la numai 4 unit. seara si 6 unit. dimineata (fara doza la pranz fiindca facea hipoglicemie). Mama pune raspunsunsul bun al organismului ei la dieta si tratament pe seama unui aparat din medicina neconventionala - acel "spiridus" (care da pulsuri electromagnetice de f joasa frecventa (ELF) ) pus pe cateva chakre, in sedinte zilnice totale de vreo 4-5 ore. Urmare a acestei diminuari substantiale I S-A SCHIMBAT FELUL DE INSULINA si de 1... [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

In urma analizelor facute am depistat ca am ceva probleme la glanda tiroida si anume TSH este 16,7083 u/ml si anticorpi anti TPO 756,6 IU/ml, Colesterolul total 256 mg/100ml. Imi poate spune cineva ce inseamna acesti anticorpi si daca este posibil sa am cancer. Doctorita la care trebuie sa merg mi-a acceptat o programare abia peste 3 saptamani. Va rog astept un raspuns. Multumesc [continuare]

Sunt disperata

Categoria: Comunitate

Buna,am o fetita de 2 ani.La varsta de 1 an si 2 luni, a avut o sangerare vaginala(menstra).De atunci aceasta se repeta cam la 3 luni.A fost vazuta de dr.Ion Gabriela dela Sp.Grigore Alex, i s-au facut analize, urocultura si sumar urina din 2 in 2 saptamani,crezandu-se ca este vreo infectie urinara.Acestea au iesit bine, am ajuns la endocrinologie, s-a facut o testare cu hormoni, rezultatul a fost neconcludent.Acum in cateva zile repetam testarea cu hormoni.Se BANUIESTE ca este pubertate precoce.Dar nu suntem siguri.Deci cam de 10 luni,incercam sa afkam un diagnostic.Mentionez ca nu are alte simptome.Nu sani mariti, nu pilozitate,doar sangerare sub forma de 1-2 chegulete.A mai patit cineva asa ceva?Multumesc. [continuare]

Vreau sa ma ingras

Categoria: Comunitate

Sunt slaba (1,73-50 kg) si vreau sa ma ingras. Problema este ca am colon iritabil si nu pot manca legume, fructe si unele lactate deloc. Mananc carne fara probleme, dar tot slaba sunt (nu am paraziti, iar analizele endocrinologice au iesit foarte bine). Deci, daca stie cineva de mancare, batoane ceva sanatos dar cu multe calorii, astept orice sugestie. Multumesc anticipat! [continuare]

Sa vindecat cineva definitiv de schizofrenie?

Categoria: Comunitate

Sora mea este internata la spitalul Obregia cu diacnosticul de tulburari psihice, schizofrenie, niciun doctor nu poate sa imi raspunda dace se va vindeca, asi vrea sa stiu daca stitii persone care i-au tratament si isi pot controla boala, sau daca aceste medicamente trebuiesc luate toata viata? Sunt rezultate cu medicamente? Sincer nu stiu la ce sa ma astept, este internata de o saptamana si nu vad nici o schimbare i se adimistreaza Zyprexa 20mg/ zi, stiu ca poate este prea devreme sa ma pronunt dar ceea ce ma macina este incertitudinea medicilor. Stiti cazuri reale in care s-au vindecat? cum anume ajuta medicamentele? Imi este foare greu sa ma gandesc ca va fii asa toata viata, doctora mi-a spus ca tratamentul poate dura 1 an, 5ani, toata vata totul depide de cum va reactiona la el. credeti ca problemele endocrinologice ( lipsa ciclului menstrual) are vreo legatura? [continuare]

Probleme cu greutatea

Categoria: Comunitate

Buna Ziua, Am 25 de ani , 1.70 si 55 kg, asta inseamna ca sunt cu vreo 10-15 kg in urma, fata de greutatea ideala pentru inaltimea mea si varsta. Intrebarea mea este urmatoarea: Cum as putea sa iau in greutate , problema ar fi ca eu nu prea mananc dimneata, simt ca mi se face rau daca mananc ceva la ora 8 dimineata. As dori cateva sfaturi despre alimentatie, suplimente si gimnastica. Tin sa mentionez ca stresul ma consuma:) Multumesc anticipat. [continuare]

Spermograma

Categoria: Comunitate

buna seara,stie cineva ce inseamna oligoastenospermie moderata? multumesc [continuare]

O inrebare

Categoria: Comunitate

Buna.Am dori si noi un sfat. Cumnata mea are mai multe noduli in ambela sinuri si o scurgere galbuie,a fost diagnosticata cu hipoprolactina si noduli fribromatice.I sa dat un tratament de catre medicul endocrinolog cu CABERGOLINA,dar are dureri de cap foarte mari ,am dori sa stim din ce cauza are prolactina mare deoare rezultatele analizelor sint bune, Va multumin [continuare]

Tsh sub limita normala

Categoria: Comunitate

Am un nodul tiroidian de 2.6cm pe lobul drept sunt programata la operatie dar pana atunci fac tratament cu Euthyrox 50.la analize mi-a iesit tsh 0.119,t3 si t4 in limite normale.ce inseamna asta? [continuare]

Diabet

Categoria: Comunitate

CE INSEAMNA DIABET TIP 2? [continuare]

Dureri in zona plamanilor

Categoria: Comunitate

buna ziua in luna aprilie am facut inceput de aprindere de plamani (asa mi-a zis medicul de familie), am luat antibiotice insa au persistat niste dureri de spate.Luna aceasta m-am hotarat sa merg din nou la medicul de familie pentru aceste dureri mentionez ca nu aveam tusa sau alte simptome de raceala.Durerea e in zona plamanilor si uneori desi trag aer in piep simt ca nu e suficient.M-a ascultat la plamani find sigura ce este de la coloana , dar mi-a dat sa fac si radiografie la coloana si plaman.Azi am fost dupa rezultat si mi-a scris pe bilet aproximativ : ,, interstitie pulmonara bilaterala accentuata". Medicul de familie nu m-a prea lamurit intrebandu-ma daca m-am racit de curand iar raspunsul meu e nu, tratamentul oferit este paracetamol plus, eurospal si co-trimell timp de 7 zile.Poate fi urmele raceli din aprilie?trebuie sa imi fac mai multe griji ?ce anume inseamna diagnosticul pus de cei de la radiografie? [continuare]

Ce este de facut in cazul meu?

Categoria: Comunitate

Buna ziua!ma numesc Luminita si am 30 ani si vreau sa stiu ce inseamna ,NODUL FIBROMATOS si cum se trateaza?Ambele ovare suntmicropolichistice ,mai pot face FIV? [continuare]

Dureri in timpul actului sexual

Categoria: Comunitate

buna ziua! Am 22 de ani si am un prieten de 4 ani si ceva( primul meu partener). Ma confrunt cu o situatie foarte frustranta si nu pot sau nu vreau sa vad cauzele. Ideea e ca de foarte mult timp, daca nu de la nceput, am dureri si la penetrare si in timpul actului sexual. Nu reusesc sa fiu excitata, lubriferea este aproape de 0 si accept sexul ca o obligatie. Ma doare si ma ustura tot timpul.Am si dureri mai profunde, in capat cum s-ar spune. MI-am facut Papanicolau, m-am tratat de candidoza, nicio schimbare..Simt o repulsie fata de tot ceea ce inseamna sex dar sper totusi sa gasesc o rezolvare. Nu stiu exact daca cu Papanicolau se pot vedea si problemele ovarelor, de exemplu. Ma gandesc sa nu am vreun chist ceva. Sau ma mai gandesc sa nu am probleme cu nivelul hormonilor. Aceste analize hormonale se fac la endocrinolog? Daca dpdv fizic sunt sanatoasa, atunci problema are cauze psihice ceea ce este mult mai ingrijorator. Va rog mult, din suflet, orice parere, orice experienta,... [continuare]

Tireotoxicoza?

Categoria: Comunitate

ce inseamna tireotoxicoza? mama a fost diagnosticata ? se trateaza ?va rog o informatie . [continuare]

Ingrasare

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am 17 ani 1,65m inaltime, 50 kg. si imi doresc foarte mult sa iau cateva kilograme in plus. Am fost la medicul endocrinolog, care m-a trimis la analize de sange, de scaun si la ecografie tiroidiana. Am fost cu rezultatele la medicul endocrinolog, care a spus ca nu am probleme de sanatate, si mi-a scris niste medicamente (Osteocare, Supradyn, Dexametazon). Urmez acest tratement de apox. 1 luna, insa nu observ niciun rezultat. Ce trebuie sa fac ? [continuare]

Eoftalmie

Categoria: Comunitate

buna ziua!am obseravat ca am o dif.la ochi[unul mai mare decat celalalt],am fost la oftalmolog si mi-a facut ,fund de ochi,tensiune oculara,camp vizual,ecografie oculara,dar nu se vad modificari ale globului ocular,dar intr-adevar acea diferenta la ochie exista ,este mai proeminent ochiul stang cu 2 mm fata de ochiul drept[os 20,od 18]mi sa pus diag, de exoftalmie.AM fost trimisa la endocrinolog[pt a elimina o posibila problema cu tiroida]in cazul in care n-am nimic cu tiroida ,trebuie sa fac CT cranian,la analizele de tiroida am facut doar TSH,FT4-au iesit in limite normale,colesterul la limita,si mai am de facut ATPO ,ce parere aveti,in cazul in care atpo este modificat e posibil ca aceasta exoftalmie sa fie totusi de la tiroidita autoimuna ,sau atpo nu are legatura cu exoftalmopatia?ce analize mai trebuiesc facute pt tiroda,mentionez ca T3 SI T4 ,nu mi-a dat sa fac.vreau sa fac toate analizele pt tiroida deaorece nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea sa am vreo formatiune... [continuare]

Pelada

Categoria: Comunitate

unde sa merg prima data, la ce fel de medic, pt. caderea parului cu spegna? dermato,endocrinolog,..........,m-am trezit cu o spegna de par lipsa din crestetul capului,a ramas o chelie cat pui degetul mare,rotunda, lucioasa ..............si tare infricosatoare.Sunt tare panicata, sa fie PELADA??????????? [continuare]

Un raspuns va rog am diabet?

Categoria: Comunitate

va rog sa ma ajutati .am facut ecografie genitala si la sin si mi-a vazut putin si tiroida am ovar chistic de 3,5mm cel sting iar ovar drept de 30mm , nodul la sin care a ramas la fel dupa tratament cu mameldin si calmogen. si am si pe tiroida chist de 5mm .medicul care a facut ecog mi-a dat sa fac niste analize si mi-a zis sa merg si la endocrinolog.am facut analizele daca stie cineva daca sunt bune;;glicemia 110 colesterol seric total 163 HDL colesterol44 trigliceride serice 103 calciu seric 8,94 calciu ionic seric 3,86 magneziu2,35 tsh2,000 prolactina6,4 si anti-tpo [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

buna ziua, as dori daca este posibil sa-mi raspunde un MEDIC la aceasta intrebare: in urma diagnosticului GUSA-NODULO CHISTICA la o femeie de 52 ani cu probleme cardiace se poate interveni? i s-a spus ca e posibil sa se extraga lichidul cu ajutorul unui ac special. Alaturi de diagnostic este scris:TENDINTA GENERALA LA NODULARIZARE. LOB STANG OCUPAT APROAPE IN TOTALITATE DE O FORMATIUNE CHISTICA. ce inseamna? exista riscul de a face cancer? va multumesc anticipat. [continuare]

Ciclul menstrual 2 luni

Categoria: Comunitate

!Va voi face un scurt istoric pentru a fi inteleasa cat mai bine.In urma cu 5 ani am inceput sa iau in greutate si am facut analize, de unde a rezultatat o prolactina cu val 56(max era 35) ,am tot mers la endocrinologi dar fara rezultat ,in timp ea a crescut la 76 pana acum 3 luni.In tot acest timp menstruatia cand era cand nu(in ultimi 2 ani menstr aparea odata pe an).In sept anul curent am mers in Italia la sora mea si am facut un RMN de unde a iesit ca am un adenom hipofizar de 11mm cu rezultatul am mers la un medic endocrinolog-chirurg de acolo care mi-a recomandat sa iau dostinex 1 caps lunea si una joia ,la o luna dupa tratament a aparut si menstruatia din acel moment nu sa mai oprit (am 2 luni si o sapt decand nu se mai opreste).La o luna dupa ce mi- a venit am mers la un medic ginecolog aici la mine in judet si mi-a dat un tratament cu hemostatice injectabil plus calciu 5 zile ,tot nu s-a oprit apoi am mers la doua doctorite endocrinolog una a zis sa iau doar calciu si sa... [continuare]

Un nou caz de infectare cu virusul a/h1n1, in ultimele 24 de ore

Categoria: Diverse

In ultimele 24 de ore, in Romania nu s-a inregistrat niciun deces in randul pacientilor cu gripa porcina, dar a fost confirmat un nou caz de infectare cu virusul A/H1N1, numarul total ajungand la 6.999 de cazuri, potrivit celui mai recent bilant facut public, miercuri, de Ministerul Sanatatii. [continuare]

Pagina 1 din 11 (306 rezultate)