Eoftalmie

Intrebare postata de bernilori cu 8 ani in urma - 10 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Afectiuni oculare

Buna ziua!am obseravat ca am o dif.la ochi[unul mai mare decat celalalt],am fost la oftalmolog si mi-a facut ,fund de ochi,tensiune oculara,camp vizual,ecografie oculara,dar nu se vad modificari ale globului ocular,dar intr-adevar acea diferenta la ochie exista ,este mai proeminent ochiul stang cu 2 mm fata de ochiul drept[os 20,od 18]mi sa pus diag, de exoftalmie.AM fost trimisa la endocrinolog[pt a elimina o posibila problema cu tiroida]in cazul in care n-am nimic cu tiroida ,trebuie sa fac CT cranian,la analizele de tiroida am facut doar TSH,FT4-au iesit in limite normale,colesterul la limita,si mai am de facut ATPO ,ce parere aveti,in cazul in care atpo este modificat e posibil ca aceasta exoftalmie sa fie totusi de la tiroidita autoimuna ,sau atpo nu are legatura cu exoftalmopatia?ce analize mai trebuiesc facute pt tiroda,mentionez ca T3 SI T4 ,nu mi-a dat sa fac.vreau sa fac toate analizele pt tiroida deaorece nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea sa am vreo formatiune tumorala orbitara.ce ma sfatuiti?

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (10)

Iuli (cu 8 ani in urma)

Am inteles ca exista o diferenta intre cei doi ochi, insa nu am inteles daca exoftalmia este unilaterala sau bilaterala (adica ochiul drept este si el exoftalm?) Faceti TOATE analizele endocrino in primul rand, si in acelasi timp faceti o ecografie oculara. Este posibil sa fie o formatiune oculara, dar nu inseamna neaparat tumora maligna (de altfel din cate stiu tumorile maligne oculare sunt mai rare la adulti). Orice ar fi, trebuie tratat cat mai repede! Posibilitatea este sa fie ceva oftalmologic, endocrinologic sau mai putin probabil neurologic. Mai exista o foarte mica posibilitate sa fie o exoftalmie datorata unui parazit dar nu cred sa fie cazul.

Sanatate!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bernilori (cu 8 ani in urma)

este o exoftalmie unilaterala,od -18 mm,os-19 mm,dif de 1-2 mm,nu prea e vizibila,nu stiu foarte multi de aceasta difernta ci doar eu o vad si ceilalti o observa doar atunci cand ii pun eu sa priveasca mai atenti si..bineanteles sotul stie ...pt ca se vede cand dorm!la dr oftalmolog am fost de p***aand si mi-a facut toata consultatia cap-coada [fund de ochi ,tensiune oculara camp vizual,cu si fara picaturi]am facut eco oculara si se vede acea difenta ,au masurat-o si ma cheama la control din 6 in 6 luni,pt a vedea daca se mareste,se pare ca ocular nu am nimic,ochiul[globul ocular]fiind perfect normal si sanatos ,inclusiv nervul optic.ideea este ca am inca intraorbitar tumoral sau inflamator care impinge ochiul in afara din orbita.am facut analize endocrinologice si funtia tiroidei este in limite normale,tsh,ft4 normale si mai am de facut dupa sarbatori atpo,dar nu stiu daca mai este cazul....pt ca daca iese in afara limitelor normale,ar putea insemna o tiroidita,dar nu stiu daca are legatura cu exoftalmia.credeti ca ar putea fi ceva parazitar,nu s-ar vedea la controlul oftalmologic.MI-AU recomandat ct CRANIAN.credeti ca ar putea fi vorba de ceva tumoral,stiu ca in cazuri de cancer se scoate tot ..inclusiv ochiul...DOamne fereste!!!nu am aceasta afectiune din nastere ci mi-a aparut anul trecut cand eram insarcinata ,e posibil sa fie ceva parazitar pt ca am fost in vizita la tara in perioada aia,dar nu m-am alaturat de animale si in plus in a 2 luna de sarcina am facut complexul torch.ce analize ar trebui sa mai fac pt tiroida,pt ca sper sa fie tiroida de vina..,eu am facut doar tsh,ft4,si colesterol [putin marit,aproape de limita normala superioara]si atpo si cam atat.imi este teama pt o eventula tumora,pt ca s-au inmultit cazurile de cancer la tineri ,copii si adulti,datorita aerului poluat,mancarii nesanatoase cu chimicale....cancerul e in floare.....va rog sa ma sfatuiti,orice sfat e bine venit!!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (cu 8 ani in urma)

Faceti CT neaparat si daca se poate si RMN (este insa mai scump, dar merita sa faceti orice ca sa vedeti ce este). Faceti si ATPO, T3 si T4 la endocrino. Faceti si analize coproparazitologice, nu strica. Si doamna, daca Doamne fereste ar fi o tumora, cred ca doriti sa traiti pentru micutul dumneavoastra, asa ca trebuie sa faceti tot posibilul in acest sens (sa descoperiti cat mai repede si sa va tratati). Nu amanati. Mergeti deci si la un neurolog, neaparat.
Si tineti-ma la p***aent.

Sanatate!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MARIA (cu 8 ani in urma)

Nu dispera. Fa toate investigatiile necesare. Chiar daca e tumora (nu neaparat maligna!) in spatele ochiului se poate opera. Stiu pe cineva care s-a operat la Iasi la spitalul de Neurochirurgie in urma cu vreo 10 ani. Tot exoftalmia a fost primul semn. NU i s-a scos ochiul. Si acum e bine, merci. Lucreaza, totul este normal, a mai facut un copil. Cu incredere in Dumnezeu, verifica ce este si ia masuri din timp. Sanatate!!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bernilori (cu 8 ani in urma)

PT IULI,da,as face si rmn-ul ,dar CT cranian ,nu este mai bun decat RMN?ATPO,il fac neaparat ,dar T3 SI T4,nu mi-a recomandat dr,i-as zice sa-mi dea sa le fac...dar imi este teama sa nu ma i-a peste picior.ANALIZE corpoparazitologice,am facut ...si au iesit bine,asta cand lucram intr-un loc ,unde se cereau obligatoriu,dar le voi mai face inca odata.dar daca era ceva parazitar,nu vedea dr la control,la fundul de ochi,si ecograf?PT MARIA.....mi-a scris despre o cunostinta a ta,care s-a operat la ochi,am inteles ca a avut tumora,si ce fel de tumora?banuiesc ca benigna.....si daca stiti cum s-a facut operatia....din cate am auzit ...cica se fac prin cap!nu stiu sigur,e posibil sa se faca si prin ochi,prin ploapa,si poate nu stiu eu.VA ROG sa ma ajutati ...sunt tanara am 26 de ani,si copil de 7 luni.....n-as vrea sa traiasca o drama si sotul.....nu stiu daca m-ar mai gasi atat de draguta cu operatii ,iar aceste operatii sunt si vizibile,tin si de estetic.....

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (cu 8 ani in urma)

Doamna, nu stati acum sa va interesati cum se fac operatiile de tumora oculara cand dvs opate nici nu aveti nimic. Are rost sa va stresati in asa hal? Stiti ca ii transmiteti si copilului? Nu mai vorbim de afirmatia cu esteticul. Este mai important sa traiti decat nu stiu ce latura estetica, dupa parerea mea! Tumorile oculare grave apar cel mai des la copii sub 5 ani, mai rar la adulti. Rugati-va endocrinologul sa va dea sa faceti TOATE analizele endocrino, nu sunt chiar asa multe. RMN este mai bun decat CT si este mai putin periculos dpdv al radiatiilor. Oricum in situatia dvs nu ar fi rau sa faceti si una si alta. TREBUIE sa depistati cauza.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bernilori (cu 8 ani in urma)

OK,AM SA VA TIN LA p***aENT

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela (cu 6 ani in urma)

buna ziua, doamna Iuli puteti sa-mi spuneti ce ati facut pana la urma, sotul meu are exact o problema ca a Dvs. multumesc frumos,

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bernilori (cu 6 ani in urma)

Cand a descoperit ca are un ochi mai mare decat celalalt?il doare? cu vederea cum este? Eu intai am fost la oftalmolog,am facut controlul complet,fund de ochi,mi-a fost facuta o masuratoare la ochi,diferenta dintre cei doi ochi era f mica ,doar de 1 mm,am facut ecografie oculara ,dar nu s-a vazut nimic suspect ,am facut si analizele pt tiroida si au iesit rezultatele f bune,ceea ce insemna ca daca nu aveam probleme cu tiroida ,acea exoftalmie nu era din cauza ei si din alta cauza.Uramatrul pas a fost tomograful cranian cu punct ochit in orbita .adica in acea zona s-a insistat mai mult si din fericire nu am avut nimic,doar un mic mucocel la nivelul sinusurilor din cauza unei sinuzite acute netratate! sfatul meu este sa mergeti cu sotul la endocrinolog sau oftalmolog pt investigatii,daca nu se descopra nimic ,ultima varianta este tomograful cranian.Va tin pumnii,Doamne ajuta !!!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Claudia (cu 3 ani in urma)

Buna ziua.ce s-a dovedit a avea in ochi pana la urma?de la ce a aparut acea exoftalmie? Am aceeasi problema cu a dvs.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.