carbohidrati

Alimente cu un nivel scazut de carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Unul dintre principiile dietelor care au un continut redus de carbohidrati este ca fiecare persoana trebuie sa descopere care este nivelul de carbohidrati care actioneaza in mod adecvat, pentru fiecare. Persoanele care sufera de toleranta alterata la glucoza (prediabet) sau chiar diabet trebuie sa depisteze, in urma monitorizarii continutului de glucoza din sange, care ar fi produsele alimentare (carbohidratii) care pastreaza la un nivel stabil si normal, zaharul din sange. Piramida alimentelor cu un nivel scazut de carbohidrati Pornind de la premisa ca fiecare persoana este diferita, iata care ar fi liniile directoare ale unei diete sarace in carbohidrati: • legumele - pentru majoritatea oamenilor, legumele alcatuiesc baza piramidei alimentelor cu un continut scazut de carbohidrati. In functie de volumul de legume consumat, se vor prefera mai ales legumele care au o cantitate redusa de amidon (aproximativ cinci portii pe zi). • alimentele bogate in proteine -... [continuare]

Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici

Categoria: Articole

Generalitati Monitorizarea consumului de carbohidrati este o metoda utila care poate ajuta copilul si anturajul sa alcatuiasca o dieta potrivita, variata si care, in acelasi timp, sa mentina valorile glicemiei in limita normalului la copii suferinzi de diabet zaharat tip 2 (nu necesita insulina). Astfel i se va putea permite copilului sa consume o varietate de alimente, asemenea celorlalti copii, sa capete incredere in ceea ce priveste controlul bolii si sa devina responsabil si direct implicat in acest proces. Prin educarea copiilor suferinzi si a anturajului acestora in ceea ce priveste cantitatea de carbohidrati pe care o contin diferite alimente se va permite acestora sa gandeasca o dieta independent si sa o poata portiona echilibrat, de-a lungul unei zile, acest lucru facand posibila mentinerea glicemie in limite normale. Hipeglicemia (zahar mult in sange) poate provoca bolnavului senzatii de oboseala si sete, iar in timp acest fenomen poate duce la afectarea... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational

Categoria: Articole

Generalitati Masurarea carbohidratilor este cea mai buna metoda pentru planificarea meselor la o persoana cu diabet zaharat gestational. Masurarea carbohidratilor ajuta la calcularea cantitatii de zahar si alte glucide (carbohidrati) din mancare, ceea ce este foarte important pentru ca acestia influenteaza glicemia mai mult decat alte substante nutritive. Masurarea carbohidratilor ajuta persoanele sa determine cantitatea de zahar si de carbohidrati (glucoza) din alimentele consumate, astfel incat carbohidratii sa fie distribuiti pe durata intregii zile pentru a preveni cresterea glicemiei postprandial. Testarea glicemiei se recomanda sa fie facuta si dupa mese pentru a vedea influenta diferitelor alimente ce contin carbohidrati asupra nivelului glicemiei. Masurarea carbohidratilor este metoda recomandata pentru planificarea meselor la o persoana cu diabet zaharat gestational. Masurarea carbohidratilor inseamna insumarea cantitatii de carbohidrati din alimente si... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent (dz tip 1)

Categoria: Articole

Generalitati Masurarea carbohidratilor la pacientii care fac tratament cu insulina reprezinta indemanarea pacientilor cu diabet zaharat tip I de a-si planifica dieta si controla nivelul glicemiei (zaharul din sange). Masurarea carbohidratilor ofera flexibilitate persoanelor in consumarea alimentelor si incredere privind autocontrolul diabetului. Masurarea carbohidratilor este metoda recomandata pentru planificarea meselor la o persoana cu diabet zaharat. Aceasta implica ajustarea dozelor de insulina in functie de carbohidratii consumati la fiecare masa principala sau gustare, pentru a mentine valoarea glicemiei in limite normale. carbohidratii (principala sursa de energie a organismului) influenteaza mai mult decat orice alta substanta nutritiva nivelul glicemiei. Toate tipurile de carbohidrati determina cresterea glicemiei. De retinut! Masurarea carbohidratilor in dieta din diabet ajuta la mentinerea glicemiei la un nivel corespunzator, care impiedica aparitia... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat non-insulino-dependent (dz tip 2)

Categoria: Articole

Generalitati Masurarea carbohidratilor reprezinta indemanarea pacientilor cu diabet zaharat tip II de a-si planifica dieta si controla nivelul glicemiei. Aceasta metoda ajuta persoanele sa determine cantitatea de zahar si de carbohidrati (glucoza) din alimentele consumate, astfel incat carbohidratii sa fie distribuiti pe durata intregii zile pentru a preveni cresterea glicemiei postprandial. Masurarea carbohidratilor ofera flexibilitate persoanelor in consumarea alimentelor si incredere privind autocontrolul diabetului. Alimente bogate in carbohidrati Alimentele bogate in carbohidrati sunt: - fructe si legume - lapte si iaurt - fainoase (ca de exemplu paine, cereale si legume cum ar fi cartofii si porumbul) - dulciuri (cum ar fi bomboane sau prajituri). Alimentele care au in compozitie zahar, au de obicei, pe portie o cantitate de carbohidrati mai mare decat alimentele care au in compozitie amidon (fainoasele). Contrar informatiilor vehiculate, persoanele... [continuare]

Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism

Categoria: Articole

Generalitati Care este diferenta dintre un sandwich care contine paine alba si altul care are in compozitie paine din cereale integrale? Sau care este diferenta dintre cartofii prajiti si salata cu spanac, rosii, morcovi si fasole? Toate alimentele enumerate mai sunt sus sunt carbohidrati. Dar a doua optiune include carbohidratii sanatosi (cereale integrale si legume). carbohidratii: benefici sau nocivi? In ultima perioada s-au confirmat inclusiv in urma studiilor, efectele benefice asupra organismului obtinute in urma consumului de carbohidrati. In plus, consumul de carbohidrati a fost asociat cu un risc mai mic de aparitie a bolilor cronice. carbohidratii pot fi atat benefici cat si nocivi carbohidratii buni pentru organism contin fibre. Acestea sunt absorbite lent, evitandu-se astfel dezechilibrul nivelului de zahar din sange. Printre carbohidratii buni se numara cerealele integrale, legumele, fructele si fasolea. Se pot reduce la minim riscurile pentru sanatate... [continuare]

Diete pentru slabit sarace in carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Conceptul unei diete sarace in carbohidrati consta in limitarea ingestiei anumitor tipuri de carbohidrati. Se considera ca ingestia carbohidratilor rafinati poate duce la eliberarea in circulatie a unei cantitati crescute de insulina, determinand astfel cresterea in greutate. Doua dintre cele mai cunoscute diete sarace in carbohidrati sunt Atkins si South Beach. Dieta Atkins Dieta Atkins este un regim de slabire in patru etape. Ultima etapa este destinata metodelor de mentinere a kilogramelor pierdute. Conceptul de baza Dieta Atkins limiteaza ingestia de carbohidrati. In primele 2 saptamani se restrictioneaza aproape total consumul acestora, pentru ca apoi o parte dintre carbohidrati sa fie reintrodusi treptat in dieta. Metoda Faza 1 : Introducerea. Timp de 2 saptamani, cat dureaza aceasta etapa, se vor consuma maxim 20 grame de carbohidrati pe zi. Faza 2 : Pierderea in greutate. Aceasta etapa este similara celei anterioare, singura modificare fiind... [continuare]

Totul despre carbohidrati sau glucide

Categoria: Articole

Definitie carbohidratii sau glucidele (zaharurile) sunt substante nutritive indispensabile si esentiale pentru functionarea normala a organismului uman. Acestia sunt prezenti in natura sub diverse forme: • carbohidrati simpli alcatuiti din: - zaharuri care contin o singura molecula (glucoza, fructoza si galactoza), asimilate cu rapiditate de organism; - zaharuri care contin doua molecule, cele mai cunoscute sunt zaharul alb rafinat fabricat din trestie sau sfecla de zahar (fructoza si glucoza). Lactoza este zaharul care se gaseste in lapte si maltoza. • carbohidratii complecsi sunt forma preferata de combustibil a organismului, sunt stocati in muschi si se descompun mai incet decat glucidele simple si sunt constituiti dintr-un lant relativ lung de molecule de glucoza: - amidonul face parte din compozitia legumelor radacinoase si a tuberculilor; - glicogenul este o forma sub care glucoza este depozitate in organism, cu o compozitie asemanatoare amidonului; - fibrele... [continuare]

Alimente bogate in carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Oamenii au nevoie de carbohidrati deoarece carbohidratii sunt o sursa primara de energie pentru corpul lor. Exista trei tipuri majore de carbohidrati: simpli, complecsi sau amidonul si fibre dietetice. carbohidratii simpli se gasesc in lapte, fructe si zaharul rafinat, iar cei complecsi sau amidonul in cereale, tuberculi si leguminoase. Un aport ridicat de carbohidrati complecsi ofera multiple beneficii sanatatii. carbohidratii nerafinati cum ar fi orezul brun sau cerealele integrale sunt cea mai buna alternativa, intrucat acestia sunt bogati in vitamina B si fibre dietetice esentiale. Beneficiile consumului de carbohidrati Alimentele bogate in carbohidrati ofera o serie de beneficii sanatatii oricarei persoane. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele alimentare care contin carbohidrati complecsi formati din cantitati mari de fibre solubile si insolubile si amidon rezistent. Iata cateva dintre avantajele majore care pot deriva din urma... [continuare]

Carbohidratii care aduc beneficii dietei

Categoria: Articole

Generalitati Ati dezvoltat o teama irationala de a consuma carbohidrati? Va feriti sa mancati paine proaspata, orez sau paste? Mii de persoane au dezvoltat o aversiune fata de aceste alimente de baza, din cauza programelor de slabire rapida precum dietele Atkins sau South Beach, care sustin eliminarea totala a carbohidratilor, in favoarea alimentelor bogate in grasimi si proteine. Este timpul sa reconsiderati introducerea alimentelor precum painea integrala, orezul brun sau legumele in dieta dumneavoastra, pentru a fi in forma, a arde grasimi sau chiar a creste protectia impotriva bolilor de inima. Ce sunt carbohidratii? carbohidratii se gasesc intr-o gama larga de produse - paine, fasole, lapte, floricele de porumb, cartofi, prajituri, spaghete, bauturi racoritoare, porumb, etc. Acestia sunt disponibili intr-o varietate de forme. Elementul constitutiv de baza al fiecarui carbohidrat este o molecula de zahar, o uniune simpla de carbon, hidrogen si oxigen. Amidonul si... [continuare]

Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat

Categoria: Articole

Generalitati Dieta unei persoane normale contine trei tipuri de nutrienti de baza: glucide, proteine si grasimi. O dieta sanatoasa pentru o persoana care sufera de diabet zaharat trebuie sa includa portii echilibrate de carbohidrati, proteine slabe si grasimi nesaturate, sanatoase. Spre deosebire de proteine si grasimi, carbohidratii determina cresterea nivelurilor de glucoza din sange. Din acest motiv, in cazul bolnavilor de diabet este important sa se controleze ingestia de carbohidrati. carbohidrati recomandati Consumul total de carbohidrati ar trebui sa fie impartit in 45-60 de grame la fiecare masa. Puteti include in dieta zilnica doua gustari, ce ar trebui sa contina intre 5-20 grame de glucide. Totusi, daca aveti de gand sa faceti activitate fizica dupa ce luati gustarea, aceasta poate fi compusa chiar si pana la 30 grame din glucide. Daca veti manca aproximativ aceeasi cantitate de carbohidrati la fiecare masa, veti reusi sa mentineti sub control nivelul zaharului din... [continuare]

Stil de viata bazat pe un continut redus de carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Organismul uman are abilitatea naturala de a folosi grasimea stocata pentru a produce energie. O dieta cu un continut scazut de carbohidrati activeaza acest proces natural al corpului. Unii specialisti considera ca o astfel de dieta este una dintre cele mai sigure pentru mentinerea sanatatii organismului. Desi multi oameni cunosc faptul ca limitarea cantitatii de carbohidrati duce la pierderea in greutate, nu inteleg acest proces. Atunci cand o persoana consuma multi carbohidrati, creste nivelul de glucoza din sange si se produce mai multa insulina. Un efect secundar al productiei intensive de insulina este convertirea carbohidratilor in grasimi si depozitarea acestora in celule. In plus, este stimulat creierul sa transmita semnale specifice starii de foame, astfel incat persoana in cauza va manca si mai mult. Atunci cand scade consumul de carbohidrati se vor micsora valorile insulinei si vor creste cele ale glucagonului. Glucagonul este hormonul care permite... [continuare]

Dieta iubitorilor de carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Daca doriti sa urmati o dieta bogata in carbohidrati trebuie sa stiti ca acest lucru este posibil. Probabil ca ati evitat consumul de carbohdrati pentru a nu va ingrasa. Totusi, dieta iubitorilor de carbohidrati incurajeaza reintroducerea carbohidratilor in regimul dumneavoastra alimentar, ca parte a unei diete sanatoase. carbohidratii sunt forma preferata de energie a corpului dumneavoastra. Daca sunt alesi cu atentie, carbohidratii va pot ajuta sa reduceti din greutatea corporala. Dieta iubitorilor de carbohidrati este un plan alimentar sanatos bazat pe consumul de carbohidrati sanatosi, in cadrul careia este controlat aportul zilnic de calorii. carbohidratii sanatosi sunt exact ceea ce aveti nevoie pentru ca senzatia de satietate sa persiste intreaga zi, sa fiti energici si sa aveti o talie de invidiat. Partea mai grea a acestei diete este sa convinga cu privire la beneficiile oferite de carbohidrati, deoarece acestia nu sunt priviti cu ochi buni de cei care... [continuare]

Carbohidratii

Categoria: Articole

Generalitati Din punct de vedere stiintific, carbohidratii sunt compusi organici din carbon, hidrogen si oxigen care contin cel putin o zaharida. carbohidratii sunt alimente pe care organismul le foloseste pentru a fabrica glucoza. Amilaza (o enzima din organism) va descompune, in organism, carbohidratii intr-un mod specific si ii va transforma in glucoza. Glucoza poate fi utilizata imediat de catre organism sau poate fi stocata in corp pentru o utilizare ulterioara. Toti carbohidratii elibereaza glucoza pe parcursul desfasurarii procesului digestiei. Glucoza este transportata in organism prin intermediul sangelui si ajunge in celule pentru a fi transformata in energie. Pancreasul secreta insulina, cea care controleaza absorbtia glucozei in celule. Daca este prezent un exces de glucoza, aceasta este convertita in glicogen care este stocat in ficat sau transformat in grasimea depusa in diverse parti ale corpului. Atunci cand organismul unei persoane are nevoie de mai... [continuare]

10 legume cu continut redus de carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Consumul de legume cu continut redus de carbohidrati este foarte important pentru mentinerea nivelului de glicemie din sange in parametri normali, prevenirea acumularii greutatii in exces si urmarea unei diete sanatoase in cazul persoanelor care sufera de diabet. Legumele care nu furnizeaza cantitati mari de carbohidrati sunt bogate, in schimb, in vitamine, minerale si fibre. Un alt motiv pentru care ele sunt recomandate in dieta este acela ca nu contin multe calorii. Mai mult decat atat, numeroase legume cu continut redus de carbohidrati s-au dovedit utile in prevenirea mai multor tipuri de cancer sau boli cardiace, in cadrul demersurilor stiintifice de specialitate. Efectele carbohidratilor asupra organismului In ultimii ani, reputatia carbohidratilor a inceput sa oscileze intre extrema pozitiva si cea negativa, fiind asociati cu ingrasarea si eliminati de multe programe de slabit. Pe de alta parte, unele tipuri de carbohidrati au proprietati importante... [continuare]

Cum sa calculati aportul zilnic de carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Calculul carbohidratilor este o metoda de planificare a meselor zilnice care ajuta la controlul nivelului glicemiei in sange, tehnica necesara in special persoanelor care sufera de diabet de tip 1 sau 2. Acesti nutrienti care influenteaza cel mai mult cantitatea de glicemie din fluxul sanguin provin din alimente cu zaharuri, fibre si amidon. Tot carbohidratii joaca un rol important in procesul de producere a energiei, insa este esential sa alegeti cu atentie forma in care ei se regasesc in hrana consumata in fiecare zi. Tipuri de carbohidrati carbohidratii se numara printre principalii nutrienti preluati din alimente si bauturi. Cei sanatosi, care provin din cereale integrale, fructe si legume, sunt o parte importanta in orice dieta, intrucat furnizeaza atat energie, cat si vitamine, minerale si fibre (care previn constipatia, reduc nivelul de colesterol si ajuta la controlul greutatii corporale). carbohidratii nesanatosi provin din alimente si bauturi cu... [continuare]

Cele mai sanatoase fructe sarace in carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Cele mai sanatoase fructe sarace in carbohidrati sunt recomandate in orice dieta echilibrata, avand o valoare nutritionala ridicata prin vitaminele, fibrele si mineralele pe care le contin. In plus, aceasta categorie de fructe se remarca prin continutul bogat de antioxidanti si alti fitonutrienti care previn numeroase boli, adresandu-se totodata persoanelor care doresc sa consume alimente cu un indice glicemic mic. Fructe cu continut redus de carbohidrati In sezonul estival, aveti acces la unele dintre cele mai sanatoase fructe pentru sanatate, cu continut redus de carbohidrati, care nu afecteaza nivelul glicemiei in sange si nu predispun la ingrasare. De altfel, din punct de vedere nutritional, puteti compara merele cu perele sau cu portocalele, intrucat numarul de calorii, aportul de fibre si calitatea fitonutrientilor difera de la un fruct la celalalt. Fie ca urmeaza sa incepeti o dieta cu reguli stricte, fie ca doriti sa va axati strict pe fructele care se... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent (dz tip 1)

Categoria: Comunitate

consider ca este ceva de conceput ca pe internet sa nu gasesti o lista cu continutul de carbohidrati la 100gr dintr-un aliment. Cred ca numai la noi se poate asa ceva,sa ceri amanunte si sa ti se ofere generalitati. [continuare]

Diete pentru slabit sarace in carbohidrati

Categoria: Comunitate

De la prima intalnire cu dl doctor, dupa ce consultasem o armata de alti medici, mi-am zis:"Ecce homo!" Inflexiunea calda a vocii, tonul calm, explicatiile competente si linistitoare mi-au creat starea de incredere atat de necesara in relatia medic-pacient. Operatia a fost efectuata, asa cum ma asteptam, cu constiinciozitate si profesionalism. Pe parcursul spitalizarii, orice intalnire cu dr. Jianu a fost o sansa de a obtine nu numai leac, ci si alinare si incurajare permanenta. Acum nu ma mai tem de Institutul Oncologic. Este un loc unde te duci ca sa te faci bine. Este un loc in care esti tratat omeneste. Multumesc din suflet, domnule doctor! Doresc ca viata sa va ofere tot ce are ea mai bun si mai inaltator, pentru ca meritati din plin! Multumesc, de asemenea, intregului personal medical de la sectia Chirurgie Oncologica II, in special doamnei asistente Steluta Gais, care a fost ingerul meu pazitor pe tot parcursul spitalizarii si care m-a facut sa ma simt apreciata si... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat non-insulino-dependent (dz tip 2)

Categoria: Comunitate

ce se poate minca in diabet si cantitatea necesara [continuare]

Antigen tumoral ca 15-3 (antigen carbohidrat) ca 15-3

Categoria: Analize Medicale

CA 15-3 este o glicoproteina transmembranara a carei sinteza este codificata de gena MUC1. Principala utilitate a determinarii acestui marker este monitorizarea tratamentului si a evolutiei bolii in cancerul mamar. Astfel: - CA 15-3 este util pentru depistarea precoce a recurentei tumorale la pacienti tratati anterior pentru carcinom mamar stadiile II si III, fara semne clinice de activitate a bolii; nivelurile crescute de CA 15-3 la un pacient cu neoplasm mamar indica cu mare probabilitate prezenta metastazelor; - scaderea nivelurilor serice de CA 15-3 este un indicator de raspuns terapeutic, in timp ce persistenta nivelurilor crescute se asociaza cu progresia bolii si raspuns inadecvat la terapie; - determinarea combinata de CA 15-3 si CEA poate creste sensibilitatea detectiei recurentei tumorale; determinarile seriate pot fi utile in detectarea precoce a metastazelor osoase si hepatice. [continuare]

Carbohidrati

Categoria: Dictionar Termeni

Zaharuri, glucide (glucoza, fructoza, amidon etc.), substante care contin in molecula doar atomi de carbon (C), hidrogen (H) si oxigen (O). [continuare]

Trecerea la dieta de toamna

Categoria: Articole

Generalitati Dieta de toamna trebuie sa contina cat mai multe fructe si legume de sezon, dar si reguli noi fata de alimentatia recomandata in timpul verii. Pentru a evita cresterea in greutate odata cu schimbarea meniului, exercitiile fizice raman o necesitate si toamna. Corpul are insa nevoie de un aport mai ridicat de grasimi si carbohidrati pentru a face fata racirii vremii si [continuare]

Afectiuni cutanate in diabetul zaharat

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul zaharat este in prezent o cauza majora de morbiditate si mortalitate. Frecvent este insotit de diverse manifestari cutanate. Aproximativ o treime dintre pacientii diabetici pot sa prezinte manifestari dermatologice. Perturbarea metabolismului carbohidratilor (glucidelor), caile metabolice noi, ateroscleroza, microangiopatia (afectarea arterelor mici), degenerescenta neuronala au un rol important in aparitia manifestarilor cutanate; insa exista si manifestari cutanate care nu au un mecanism pe deplin elucidat. Afectiunile cutanate mai frecvente la diabetici fara o cauza cunoscuta sunt: - necrobioza lipodica; - dermopatia diabetica; - bulele diabeticelor; - granulomul inelar; - dermatozele perforante. Necrobioza lipoida Aceasta afectiune, care in prezent nu are o etiologie pe deplin cunoscuta, afecteaza aproximativ 0,3-0,7 % dintre persoanele cu diabet zaharat, mai frecvent femeile decat barbatii. Cauza degradarii colagenului (proteina care este... [continuare]

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

Categoria: Articole

1. carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar la femei. [continuare]

Beneficiile cerealelor integrale

Categoria: Articole

Generalitati Cerealele integrale sunt parte a oricarei diete sanatoase, oferind multiple beneficii pentru sanatate, cum ar fi prevenirea bolilor cronice. In plus, toate cerealele sunt surse excelente de carbohidrati complecsi. Cerealele furnizeaza multe vitamine si minerale si au un continut scazut de grasimi. Consumul de cerealele integrale (cele care nu au fost private de substantele nutritive) este recomandat in defavoarea cerealelor rafinate (cerealele la care sunt inlaturate substantele nutritive pentru a li se prelungi durata de viata). In plus, cerealele integrale ofera substante nutritive si fibre necesare pentru o sanatate optima. Cantitatea necesara de cereale Conform specialistilor, cantitatea de cereale de care are nevoie o persoana depinde de factori cum ar fi sexul, varsta si nivelul de activitate fizica. Valoarea zilnica recomandata de cereale integrale pentru femei este de aproximativ 180 grame si aproximativ 200 grame pentru barbati. De exemplu, o... [continuare]

Dieta celor 3 ore

Categoria: Articole

Ce este Dieta de 3 ore? Daca doriti sa urmati o dieta care contine unt de arahide, fructe, legume si multe alte alimente, atunci ceea ce cautati este "Dieta celor 3 ore" - dieta care explica cum o dieta saraca in carbohidrati ingrasa si sincronizarea slabeste. Dieta de 3 ore se bazeaza mai mult pe sincronizare si mai putin pe controlarea apetitului. Totodata, trebuie stiut ca aceasta exclude consumarea alimentelor care contin aditivi alimentari, si respecta cateva etape: 1. Micul dejun trebuie consumat timp de o ora. 2. Apoi se mananca din 3 in 3 ore. 3. Ultima masa este servita cu 3 ore inainte de culcare. Specialistii in fitness sunt de parere ca respectarea acestor reguli ajuta la cresterea indicelui BMR ( rata metabolismului bazal - numarul de calorii arse de catre organism pe p [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale gutuilor

Categoria: Articole

Generalitati Efectele pozitive ale gutuilor asupra sanatatii sunt mai putin cunoscute. Aceasta influenteaza in mod pozitiv functia ficatului, sistemul digestiv si ajuta la ameliorarea bolilor aparatului respirator. Intr-un singur fruct exista un depozit impresionant de vitamine (A, B, C, PP), saruri minerale, carbohidrati si fibre. Beneficii Iata care sunt unele dintre beneficiile consumului de gutui pentru sanatate: - sucul proaspat de gutui ajuta la tratarea insuficientei pancreatice. In acest scop se va bea o jumatate de pahar de suc de gutui, de trei ori pe zi. - conform studiilor, coaja de gutui contine substante antivirale care inhiba dezvoltarea de microorganisme care declanseaza hepatita A, B si C. Pentru stimularea functiei hepatice se recomanda o cura de o luna cu nectar proaspat de gutui. - gutuia imbunatateste digestia si amelioreaza diareea, hemoragiile uterine si [continuare]

Glucoza serica sau glicemie glu , gli

Categoria: Analize Medicale

Glucoza este cel mai important monozaharid din sange. Rezulta din digestia carbohidratilor si din conversia hepatica a glicogenului in glucoza. Glucoza este un furnizor indispensabil de energie care sustine activitatea celulara. Cei doi hormoni care regleaza in mod direct nivelul glucozei in sange sunt glucagonul si insulina. Glucagonul accelereaza conversia glicogenului in glucoza si determina astfel cresterea glicemiei. Insulina creste permeabilitatea membranelor celulare la glucoza, transporta glucoza in celule (pentru metabolism), stimuleaza formarea glicogenului si reduce concentratia glucozei din sange. Alti hormoni care detin un rol important in metabolismul glucozei sunt: ACTH, glucocorticoizii, adrenalina, tiroxina. Degradarea glucozei se realizeaza prin procesul de glicoliza. Metabolismul glucozei poate fi alterat prin mai multe mecanisme: incapacitatea celulelor pancreatice beta de a secreta insulina, reducerea numarului receptorilor insulinici, malabsorbtia... [continuare]

Categoria: Clinici/Firme medicale

[continuare]

Pagina 1 din 31 (910 rezultate)