berea si ficatul

Berea si ficatul

Categoria: Comunitate

Puteti va rog sa-mi spuneti daca berea fara alcool afecteaza ficatul si daca da, de ce? Multumiri anticipate! [continuare]

Cum sa previi bolile de ficat

Categoria: Articole

Generalitati Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, consecintele se fac vazute. Respectarea unor reguli simple de igiena si protectie pentru a-ti asigura un stil de viata sanatos este un prim pas in prevenirea afectiunilor de ordin hepatic si a complicatiilor ce pot aparea ulterior. Totodata, monitorizarea ficatului si a starii generale de sanatate prin vizite regulate la medicul specialist si efectuarea analizelor medicale de specialitate sunt la fel de importante. Recomandari Pentru a preveni aparitia si dezvoltarea bolilor de ficat, trebuie respectate anumite recomandari ale medicilor specialisti, care asigura un mod mai sanatos de viata: 1. Evitati consumul excesiv de alcool Ficatul raspunde de... [continuare]

Adevarul despre consumul de bere si abdomenul marit

Categoria: Articole

Generalitati De-a lungul anilor, consumul de bere v-a transformat abdomenul intr-un "butoi"? Consumatorii de bere din intreaga lume, in special persoanele in varsta si de sex masculin, se confrunta cu aparitia unui abdomen marit, balonat. Totusi, este adevarat ca berea determina cresterea in volum a abdomenului? Volumul abdomenului si consumul de bere Talia are de suferit nu neaparat din cauza consumului de bere, ci din cauza caloriilor continute de aceasta. Caloriile asimilate din bauturi alcoolice, carbogazoase, energizante sau alimentatie favorizeaza depunerea grasimii pe abdomen. Cu toate acestea, rareori consumul de alcool este asociat cu formarea burtii. Potrivit medicilor, consumul de alcool ingrasa deoarece ficatul transforma bautura in grasime. O bere obisnuita de 330 ml contine 150 calorii, insa in momentul in care cantitatea de bere consumata este mai mare, implict creste si numarul de calorii asimilate. De asemenea, alcoolul conduce la cresterea apetitului... [continuare]

Regimul alimentar in bolile de ficat

Categoria: Articole

Principii generale Regimul alimentar in bolile de ficat este diferentiat in functie de boala si bolnav: - regimul alimentar in ciroza este mai restrictiv, in timp ce regimul alimentar in hepatita cronica, este mult mai lax - alte boli asociate (bolnavii de ficat fac frecvent si gastrite/ulcer), necesita regim alimentar suplimentar deosebit, in functie de boala - starea de moment a bolnavului, poate impune ca in unele momente regimul poate fi mai larg, iar in altele mai restrictiv. Principii generale de regim in boli de ficat: - Alimentatie bogata in glucide (dulciuri/fainoase) - Consum moderat de grasimi in special animale - Proteine in cantitate normala - mai reduse in ciroza cu encefalopatie (tulburari de memorie si constienta); - Sare in cantitate normala in hepatite, redusa sau zero in ciroze cu lichid - Lichidele - dupa sete - Renuntarea totala la alcool. Alimente permise In bolile de [continuare]

Consumator de bere

Categoria: Comunitate

Am consumat 15 ani cate 2-3 litri de bere zilnic si de o saptamana nu mai beau din cauza unor dureri in partea stanga. Imi poate spune cineva ce este in partea stanga? [continuare]

Ficatul,e rau?

Categoria: Comunitate

Ultimele analize facute au aratat ca am TGO 99 U/L si TGP 65 U/L. De 2 luni nu mai beau alcool deloc(inainte beam doar bere, dar 6-7 litri pe zi!!!). Puteti sa-mi spuneti va rog, daca consumul de bere FARA ALCOOL dauneaza ficatului? Va multumesc! [continuare]

Se poate sa renunte la bere?

Categoria: Comunitate

sotul meu bea in fiecare seara 1 L de bere, si cam o data la 2 saptamani sare calul si bea 2 L, atunci se imbata si doarme, noaptea se trezeste si vomita cateodata. Nu stiu ce sa fac cu el, daca ii spun ceva se enerveaza si imi zice ca lucreaza toata ziua si are si el voie sa bea o bere.... [continuare]

Drojdia de bere

Categoria: Comunitate

as dorii si eu niste lamuriri in privinta drojdiei de bere.am auzit de foarte mult timp ca ar fi buna pentru mai multe afectiuni, dar pe mine ma intereseaza efectele ei asupra pielii si a parului. tot uitandu-ma pe internet am intrat in ceta...ce drojdie ar tebui sa folosesc cea( prospata sau uscata )care se foloseste in panificatie sau este un alt tip de drojdie? eu sincer, spun ca am inceput o cura cu drojdie de panificatie si dupa 2 zile vad deja o imbunatatitre a pielii tenului, adica vreau sa zic ca 40% dintre cosuri au disparut deja... [continuare]

Durere sub ficat

Categoria: Comunitate

Am o durere in zona ficatului sub ficat aproximativ de vreo cativa ani si am dat vina pe colecism . In urma cu doua luni am suferit o colecistomie si durerile persista in continuare ba pot spune ca sunt chear mai atroce . Am facut un examen ecografic si mi sa spus ca ar fi o steatoza hepatica . Sa va spun drept nu prea am avut incredere ca ar fi asa deoarece durerile se acutizeaza pe zi ce trece si eu urmez un regim aproape sever de cand am fost operat . De cativa ani sufar si de o depresie va rog sa-mi spuneti ce asi putea sa fac in situatia de fata si ce diagnostic prezumtiv as putea prezenta. In momentul de fata urmez un tratament cu silimarina,nospa si diferite ceaiuri hepatice. Va multumesc! [continuare]

Berea fara alcool

Categoria: Comunitate

am ciroza de 4 ani,acum analizele sunt bune,sub control,nu am mai consumat alcool de 4 ani,dar in ultima perioada am mai baut bere fara alcool ....este periculoasa ,am voie ?...am avut odata senzatie de balonare vreo 3 zile....daeci va rog este permisa daca da e bine daca nu din ce cauza ....va multrumesc din suflet [continuare]

Ficatul poate avea de suferit?

Categoria: Comunitate

Am 35 ani, beau de 18 ani si am urmatoarea problema. Atunci cand consum cantitati mari de alcool urinez pe mine. Pentru asta am inceput sa iau xanax, stilnox, sanval si alte pastile iar urinarile au scazut in frecventa si intensitate dar sunt foarte confuz, apatic si până cea mai mică adiere de vânt mă sperie. Penisul mi s-a facut mic si sta ingropat intr-un sac de piele iar libidoul nu stiu cum il am pt ca intretin relatii sexuale extrem de rar, dar starile enumerate mai sus sunt cauzate de pastile si alcool?! De ceva vreme mi-a aparut la anus un hemoroid, e ca un clitoris si tocmai de aia vreau sa va intreb ceva pt ca intentionez sa-mi intemeiez o familie am luat hotărârea de a bea cu fundul, adica introducandu-mi in anus tampoane imbibate in alcool. astfel nu voi mai avea halena urat mirositoare si nu ma va vedea nimeni consumand alcool, lucru ce imi va da un aspect prezentabil. intrebarea este daca acest fapt imi va afecta sanatatea anala si bineinteles ficatul, pe... [continuare]

Beri beri (boala)

Categoria: Dictionar Termeni

boala beri beri este cauzata de o carenta in vitamina b1 (tiamina). Beri-Beri se intalneste la unele populatii subalimentate din tarile in curs de dezvoltare. boala rara in tarile industrializate, ea nu se intalneste decat la persoanele care au o alimentatie foarte dezechilibrata, ca alcoolicii sau unele persoane invarsta. Cauze - vitamina b1, care se gaseste mai ales in cerealele complete, in ficat, in carnea de porc si in drojdia de bere, joaca un rol important in metabolismul glucidelor. Fara ea, creierul, nervii si muschii nu pot functiona corect. simptome si semne - beri-beri se manifesta mai intai printr-o oboseala si o pierdere in greutate. boala poate evolua in continuare sub doua forme: - beri-beri uscat, care afecteaza, in principal, nervii si muschii, are ca simptome principale o amortire, o senzatie de arsura a gambelor si o atrofie musculara. In cazurile mai grave, bolnavul nu mai poate merge, nici chiar sa se mai ridice in picioare. - Beri-Beri... [continuare]

Dureri de ficat

Categoria: Comunitate

am baut vreo 3 seri la rand multa bere..am mancat foarte putin si acum am o ingrozitoare durere de ficat...o sa imi treaca pur si simplu daca ma las de baut si cu o alimentatie sanatoasa sau trebuie sa ma duc la un medic..multumesc anticipat [continuare]

Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea?

Categoria: Articole

Generalitati Cabernet sau Merlot? Care dintre bauturi ar putea fi mai sanatoasa? Multiple studii au legat consumul moderat de vin rosu (1-2 pahare) de o viata mai lunga si sanatoasa. Ani de zile, cercetatorii au emis ipoteza ca antioxidantii din vin sunt unici, ca resveratorolul, de exemplu, prelungeste viata. Un nou studiu de mare amploare, pe parcursul a 20 de ani pare sa confirme beneficiile sanatatii obtinute in urma consumului de vin. Vin versus bere Rata mortalitatii a fost mai ridicata in randul persoanelor care nu au baut deloc alcool, in timp ce, printre consumatorii de vin rata mortalitatii a fost cea mai scazuta, de doar 32%. Cercetatorii au descoperit ca bautorii de vin erau mai sanatosi, fumau mai putin si aveau calitati fizice mai bune decat cei care preferau berea sau bauturile spirtoase. Dupa ce au fost inlaturati alti factori care imbuntateau stilul de viata, echipa a constatat ca vinul nu oferea nici un beneficiu pentru sanatate, comparativ cu... [continuare]

Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei

Categoria: Articole

Generalitati Adeptii medicinei complementare si alternative considera ca simptomele comune cum ar fi oboseala, durerile de cap sau tulburarile de memorie stimuleaza supraproductia de fungi de candida albicans din organism. Pentru vindecarea bolii, ei recomanda o dieta care presupune evitarea zaharului, a fainii albe, drojdiei de bere si branzei, in premisa ca aceste alimente promoveaza cresterea excesiva a ciupercii candida albicans. Deloc surprinzator, multi oameni au observat ameliorarea simptomelor dupa ce au urmat dieta. Prin evitarea zaharului si fainii albe se vor exclude din meniul zilnic alimentele procesate care tind sa aibe un nivel caloric ridicat si o valoare nutritiva scazuta. Dupa cateva saptamani de la inlocuirea produselor alimentare prelucrate cu cele proaspete si a fainii albe cu cereale integrale, starea de sanatate a oricarei persoane se va imbunatati. Iar principalul beneficiu va fi stoparea cresterii fungilor candidozici din tractul gastro-intestinal. 3... [continuare]

Alimente de protectie

Categoria: Articole

Generalitati Alimentele de protectie contin o serie de principii nutritive active, care prin caracterul profilactic caracterizeaza spiritul nou al medicinei, acela de a apreveni boala, nu numai de a o trata. Departe de a fi un om bolnav, culturistul este insa o persoana al carui organism este supus la un stres continuu, in consecinta necesitatea introducerii in dieta a unor alimente cu proprietati protectoare apare ca fiind evidenta. Prin continutul ridicat in vitamine, unele alimente de protectie (germeni de grau si porumb, cereale germinate, drojdie de bere, produse din catina si macese) pot reprezenta o sursa importanta in aceste substante nutritive, cunoscand si faptul ca vitaminele naturale sunt mai eficiente decat cele de sinteza. Bogatia in substante biologic active determina un efect de protectie cu actiune benefica la nivel celular. Ele maresc imunitatea naturala a organismului si au efecte fortifiante. Pestele oceanic Numeroase studii epidemiologice au evidentiat... [continuare]

Hepatita alcoolica

Categoria: Articole

Generalitati Alcoolul este asociat de mult timp cu afectiuni hepatice severe cum ar fi hepatita – o inflamatie a ficatului. Dar legatura dintre consumul de alcool si hepatita alcoolica este complexa. Nu toti bautorii cronici dezvolta hepatita alcoolica, si boala poate apare la persoane care consuma moderat sau au baut mult o singura data. Desi leziunile hepatitei alcoolice deseori pot fi reversibile prin stoparea consumului de alcool, afectiunea poate progresa spre ciroza si insuficienta hepatica daca consumul nu se opreste. Motivul exact al dezvoltarii hepatitei alcoolice nu este cunoscut cu exactitate. Totusi, un lucru este clar, pacientul cu hepatita alcoolica trebuie sa evite alcoolul si alte substante care pot dauna ficatului. Pentru unii pacienti cu leziuni hepatice severe, transplantul hepatic poate fi o optiune de tratament. Simptome Formele usoare de hepatita alcoolica pot sa nu determine probleme evidente, dar pe masura ce boala avanseaza si ficatul este din... [continuare]

Afectiuni ale sistemului digestiv

Categoria: Articole

Generalitati Tractul gastrointestinal este format dintr-un tub muscular care incepe la nivelul cavitatii bucale si se continua cu faringele, esofagul, stomacul, intestinul, rectul si anusul. In sistemul digestiv sunt cuprinse o serie de organe auxiliare pentru ca acesta sa isi poate indeplini activitatile zilnice; astfel, glandele salivare, ficatul, pancreasul si vezica biliara detin functii importante in desfasurarea digestiei. Componentele individuale ale sistemului gastrointestinal sunt: cavitatea bucala, faringele, glandele salivare (parotide, sublinguale si submandibulare), esofag, stomac, intestin subtire, intestin gros, ficat, vezica biliara si pancreas. Principala activitate a tractului gastrointestinal este transformarea alimentelor in nutrienti, care pot fi absorbiti de catre organism pentru a produce energie - atat de necesara in fiecare zi. Digestia propriu zisa a alimentelor are loc in stomac si in intestinul subtire, unde proteinele, grasimile si... [continuare]

Alimentatia corecta in bolile hepatice

Categoria: Articole

Functiile ficatului Ficatul este un organ cu multiple functii in economia organismului. O parte din aceste functii sunt legate de metabolismul energetic (ficatul jucand un rol cheie in transformarea nutrientilor in surse energetice). Bolile hepatice (cum ar fi hepatitele, ciroza) pot influenta in mod dramatic functionarea corecta a organului, acest lucru avand repercusiuni asupra intregului organism (care astfel ajunge sa fie privat de o gama larga de nutrienti esentiali). Ficatul primeste o mare parte din nutrientii absorbiti si vehiculati in sistemul circulator. Acestia sunt depozitati sau sunt transformati astfel incat sa poata fi utilizati imediat de organism (in functie de nevoi). In acelasi timp, ficatul indeplineste si un rol de detoxifiere generala a organismului. Toate aceste functii sunt mult diminuate in prezenta unor afectiuni ale organului. Dieta hepatoprotectoare Prin adoptarea unei diete corespunzatoare, pacientul cu diverse hepatopatii poate evita instalarea... [continuare]

Lactoflavina

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Vitamina b2

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Vitamina b3

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina b3, denumita si acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participa in metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizand functia suprarenalelor. Ea atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, diminuand colesterolul daunator (LDL), crescand nivelul celui benefic (HDL) si scazand nivelul trigliceridelor din sange. De asemenea modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, protejeaza impotriva aterosclerozei, migrenei, ametelilor, previne aparitia diareei. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii). Vitamina B3 este stabila la lumina, la caldura si rezistenta la oxidare, doza zilnica recomandata fiind de 20 mg. Carenta... [continuare]

Niacina

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina b3, denumita si acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participa in metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizand functia suprarenalelor. Ea atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, diminuand colesterolul daunator (LDL), crescand nivelul celui benefic (HDL) si scazand nivelul trigliceridelor din sange. De asemenea modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, protejeaza impotriva aterosclerozei, migrenei, ametelilor, previne aparitia diareei. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii). Vitamina B3 este stabila la lumina, la caldura si rezistenta la oxidare, doza zilnica recomandata fiind de 20 mg. Carenta... [continuare]

Vitamina b8

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina h, numita colina sau biotina, este o vitamina hidrosolubila care intervine in degradarea acizilor grasi, anumitor acizi aminati si a glucozei. Este o vitamina care nu este distrusa la caldura sau umiditate, dar lumina, alcalinitatea si oxigenul o afecteaza. Impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali si contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism, inlesneste functiile ficatului (ajutand la eliminarea toxinelor din organism) si ale vezicii biliare - faciliteaza folosirea corespunzatoare a grasimilor si a colesterolului de catre organism. Indicatii terapeutice - Colina este indicata in: ameliorarea capacitatii de memorare, in tratarea alcoolismului, in ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, hipoglicemie, stres, ciroza hepatica, ameteli, ulcer gastric, dureri de inima, blocaj renal, o inflamare a pielii si a limbii. Concentratia acesteia in organismul uman determina si stimuleaza... [continuare]

Biotina

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina h, numita colina sau biotina, este o vitamina hidrosolubila care intervine in degradarea acizilor grasi, anumitor acizi aminati si a glucozei. Este o vitamina care nu este distrusa la caldura sau umiditate, dar lumina, alcalinitatea si oxigenul o afecteaza. Impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali si contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism, inlesneste functiile ficatului (ajutand la eliminarea toxinelor din organism) si ale vezicii biliare - faciliteaza folosirea corespunzatoare a grasimilor si a colesterolului de catre organism. Indicatii terapeutice - Colina este indicata in: ameliorarea capacitatii de memorare, in tratarea alcoolismului, in ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, hipoglicemie, stres, ciroza hepatica, ameteli, ulcer gastric, dureri de inima, blocaj renal, o inflamare a pielii si a limbii. Concentratia acesteia in organismul uman determina si stimuleaza... [continuare]

Acid pantotenic

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina b3, denumita si acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participa in metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizand functia suprarenalelor. Ea atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, diminuand colesterolul daunator (LDL), crescand nivelul celui benefic (HDL) si scazand nivelul trigliceridelor din sange. De asemenea modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, protejeaza impotriva aterosclerozei, migrenei, ametelilor, previne aparitia diareei. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii). Vitamina B3 este stabila la lumina, la caldura si rezistenta la oxidare, doza zilnica recomandata fiind de 20 mg. Carenta in... [continuare]

Riboflavina

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii si... [continuare]

Ciancobalamina

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina din grupul vitaminelor hidrosolubile, ce contine cobalt, element vital ce intra in componenta globulelor rosii. Numita si ciancoblamina, isi aduce aportul si la mentinerea functionalitatii normale a sistemului nervos (ajutand la formarea tecii de mielina ce inveleste fibrele nervoase, esentiale pentru transmiterea de impulsuri nervoase in tot corpul), amelioreaza irascibilitatea si contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, de memorare si de pastrare a echilibrului psihic. De asemenea, constituie un aliat pretios in mentinerea acuitatii simtului tactil si auditiv, in perceptia durerii si in echilibru. Absorbtia vitaminei B12 se realizeaza la nivelul mucoasei intestinale, in prezenta unui factor intrisec produs de mucoasa gastrica. Vitamina B12 este relativ stabila la caldura si la aer, dar este distrusa de lumina, razele ultraviolete si acizi. Doza zilnica recomandata este de mcg. In doze mari, vitamina b12 are efecte analgezice, antialergice si stimulatoare... [continuare]

Vitamina h

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina h, numita colina sau biotina, este o vitamina hidrosolubila care intervine in degradarea acizilor grasi, anumitor acizi aminati si a glucozei. Este o vitamina care nu este distrusa la caldura sau umiditate, dar lumina, alcalinitatea si oxigenul o afecteaza. Impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali si contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism, inlesneste functiile ficatului (ajutand la eliminarea toxinelor din organism) si ale vezicii biliare - faciliteaza folosirea corespunzatoare a grasimilor si a colesterolului de catre organism. Indicatii terapeutice - Colina este indicata in: ameliorarea capacitatii de memorare, in tratarea alcoolismului, in ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, hipoglicemie, stres, ciroza hepatica, ameteli, ulcer gastric, dureri de inima, blocaj renal, o inflamare a pielii si a limbii. Concentratia acesteia in organismul uman determina si stimuleaza... [continuare]

Colina

Categoria: Dictionar Termeni

Colina este o vitamina hidrosolubila care intervine in degradarea acizilor grasi, anumitor acizi aminati si a glucozei. Este o vitamina care nu este distrusa la caldura sau umiditate, dar lumina, alcalinitatea si oxigenul o afecteaza. Impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali si contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism, inlesneste functiile ficatului (ajutand la eliminarea toxinelor din organism) si ale vezicii biliare - faciliteaza folosirea corespunzatoare a grasimilor si a colesterolului de catre organism. Indicatii terapeutice - Colina este indicata in: ameliorarea capacitatii de memorare, in tratarea alcoolismului, in ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, hipoglicemie, stres, ciroza hepatica, ameteli, ulcer gastric, dureri de inima, blocaj renal, o inflamare a pielii si a limbii. Concentratia acesteia in organismul uman determina si stimuleaza cresterea parului si intarzie caderea... [continuare]

Pagina 1 din 6 (170 rezultate)