Ingredientele nocive din bere

Publicat la data de: 08 Septembrie 2015 | Actualizat la data de: 09 Septembrie 2015
Autor: SfatulMedicului
Ingredientele nocive din bere

Sunt din ce in ce mai numeroase persoanele care ofera un minim de atentie alimentatiei zilnice, dar cand vine vorba despre bauturi, mai ales cele alcoolice, nu multa lume ia cele mai bune decizii pentru sanatate.

Tot ceea ce incercati sa faceti in timpul saptamanii, pentru a va mentine sanatatea, poate fi ruinat intr-un week-end.

In timp ce alimentele si bauturile non-alcoolice trebuie sa indice lista ingredientelor si sunt supravegheate tot timpul, berea nu face parte din aceasta categorie.

Industria alcoolului a incercat pe cat posibil sa evite etichetarea ingredientelor fie pentru a proteja reteta, cat mai ales pentru a ascunde ingredientele nocive pe care le contine un anumit produs de acest fel.

Bauturile alcoolice pe baza de drojdie, orz si apa au fost dintotdeauna printre cele mai populare dar, inca din Egiptul Antic, berea a fost supusa mai multor modificari pentru a mari nivelul conservarii sale decat de a imbunatati calitatea acesteia.

Ca bautura alcoolica (intre 3 si 13%), berea este supusa unor norme actuale ale industriei agroalimentare. Bautura se fabrica astazi din ingredientele de baza ale berii, insa si din alte substante deloc benefice sanatatii.

Pe de alta parte, unele firme lauda proprietatile ingredientelor continute in produsul lor pentru a-l vinde mai bine. Ele omit sa vorbeasca despre aditivii pe care ii contine berea respectiva si despre faptul ca producatorii folosesc ingredientele toxice tocmai datorita pretului lor scazut.

Iata lista produselor nocive pe care producatorii de bere le folosesc intr-o maniera ilegala:
Glutamat monosodic: el amelioreaza savoarea berii si este folosit de mult timp in industria alimentara. Produsele care contin acest ingredient sunt marcate cu simbolul E621. Este periculos pentru celule, creier si favorizeaza dezvoltarea bolilor Alzheimer si Parkinson. Glutamatul monosodic este responsabil pentru durerile de cap, aritmii, hiperactivitate si eruptii cutanate.

Propilen glicol: este un compus chimic ieftin. Este incolor, vascos si higroscopic (absoarbe toata umiditatea din aer). Acest produs este nociv pentru celulele inimii, rinichilor si ale altor organe interne. El poate provoca dermatite de contact si anomalii ale ficatului. Poate inhiba cresterea celulelor pielii, afecta membranele celulare, cauza eruptii cutanate si usuca pielea.
Propilen glicol este adaugat in bere pentru a o face spumoasa. Simbolul sau este E900-E910 sau poate fi gasit in bauturile carbogazoase, bomboane, in produsele de patiserie, cereale, cosmetice. Este folosit in multe produse drept substitut al zaharului.

Etilen diamina tetra acetat (EDTA) de calciu disodic: este un antioxidant care serveste la reglarea aciditatii. Simbolul sau este E385. Acest aditiv poate afecta metabolismul, provoca alergii cutanate si afecta reproducerea.

Culoarea caramel: exista 4 derivati pentru aceasta culoare, iar studiile au aratat ca aceasta substanta este nociva. Culoarea caramel stimuleaza dezvoltarea moleculelor ce pot cauza cancerul de plamani, leucemie si functionarea necorespunzatoare a tiroidei.

Insecte pentru a da culoare: industria agroalimentara utilizeaza insecte pentru a da culoare produselor, mai ales iaurtului, cafelei, ceea ce a socat un numar destul de mare de consumatori. Acest aditiv poate cauza alergii, chiar soc anafilactic.

Monostearat de glicerina: acest produs este folosit ca un emulgator. Este un stimulator de ulei, de ceara si un solvent. El este folosit in industria farmaceutica, cosmetica si in produsele de ingrijire capilara. Este toxic pentru multe organe si interzis in multe tari. Elementele din familia gliceridelor pot opri cresterea, mari ficatul si rinichii, reduce marimea organelor reproducatoare masculine si cauza probleme uterine.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei	Dieta pentru prevenirea si tratarea...

    Generalitati Adeptii medicinei complementare si alternative considera ca simptomele comune cum ar fi oboseala, durerile de cap sau tulburarile de memorie stimuleaza supraproductia de fungi de candida albicans din organism. Pentru vindecarea bolii, ei recomanda o...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate