alimente permise la diabet

Diabet

Categoria: Comunitate

sotul meu are diabet dar pana acum nu am gasit nici o carte de bucate pentru diabeti.ati putea sami explicati mai detailat care sant alimente permise si carenu pentru un diabetdeca e posibil as dori sa stiu daca e preferbil mai mult fiert decat prajit.ce fructe poate sa manance si care nu.va multumesc [continuare]

Regim alimentar diabet tip2

Categoria: Comunitate

puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare ..Ce alimentatie trebuie sa administrez pentru acest tip de diabet . [continuare]

10 pericole alimentare

Categoria: Articole

Generalitati Dieta ideala, cea care poate pune bazele unei sanatati de invidiat, se bazeaza pe combinarea echilibrata a celor 3 principii alimentare, astfel: carbohidrati 55%, proteine 15%, lipide sub 30%. Un aport de fibre cuprins intre 20- 30 grame/zi este considerat a fi suficient pentru a regla tranzitul intestinal si a evita neplaceri de tipul constipatiei cronice. Recomandarile dieteticienilor nu sunt insa respectate intotdeauna cu strictetea cu care ar trebui si datorita modului de viata haotic si dezordonat, stresant si mereu contra cronometru, din ce in ce mai multe persoane calca stramb si aleg mancarea de la fast-food, gustarile in graba, chipsurile sau alte produse din categoria junk-food. Rezultatele sunt vizibile: procentul populatiei obeze este in crestere, problemele de sanatate cu componenta metabolica sunt resimtite de un numar crescand de persoane (fie ca e vorba de diabet zaharat tip II , dislipidemii severe, sindroame metabolice, boli cardiovasculare). Sunt... [continuare]

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Categoria: Articole

Generalitati Contrar informatiilor pe care le-ati primit probabil pana acum, nu exista o dieta diabetica in sine – si asta este o veste buna! Dieta recomandata diabeticilor pentru a controla glucoza din sange (sau glicemia) este indicata pentru cei cu diabet dar este recomandata pentru oricine altcineva. Aceasta inseamna ca dumneavoastra si familia dumneavoastra puteti manca aceleasi alimente sanatoase atunci cand este ora mesei. Totusi, pentru persoanele cu diabet, cantitatea totala de carbohidrati consumata zilnic trebuie monitorizata cu multa atentie. Dintre diferitele componente nutritive – carbohidrati (glucide), lipide si proteine – carbohidratii au cea mai mare influenta asupra nivelului de zahar in sange. Cele mai multe persoane cu diabet trebuie, de asemenea, sa monitorizeze ingestia zilnica de grasimi si proteine. Pentru a avea controlul nivelului de zahar in sange, trebuie sa alegeti o mancare sanatoasa, sa faceti zilnic exercitii fizice si sa va luati... [continuare]

Desertul la persoanele cu diabet zaharat

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul este o boala care afecteaza capacitatea organismului de a mentine nivelurile normale de glucoza din sange. Alimentele pe care o persoana le consuma, mai ales cele care contin carbohidrati, modifica nivelul de zahar din fluxul sanguin si cantitatea de insulina necesara pentru a procesa glucoza. Cei care sufera de diabet zaharat nu trebuie sa renunte la dulciuri si deserturi. Secretul este moderatia. La fel de importante sunt ingredientele si cantitatile continute de deserturi. Privarea de dulciuri nu este recomandata, intrucat poate duce la frustrari si chiar excese. Situatia se poate rezolva cu putin echilibru. Carbohidratii Desi in trecut se credea ca diabetul se poate tine sub control prin evitarea dulciurilor care contin zahar, noi cercetari au demonstrat ca, de fapt, cantitatea de carbohidrati pe care un bolnav o consuma este mai importanta decat tipul acestora. Persoanele cu diabet zaharat pot tine boala sub control cu ajutorul unei varietati de... [continuare]

Intolerante alimentare

Categoria: Comunitate

intolerante alimentare Buna Ziua Va rog din suflet sa-mi recomandati unde as putea sa ma adresez pentru a putea vedea ce se intampla cu mine ca mi-e rau la orice mancare. [continuare]

Posibilitatea intreruperi medicamentoase in cazul diabetului de tip 2

Categoria: Comunitate

Bun─â seara,am 46 de ani si din 2008 am fost depistat─â cu diabet de tip 2,fara sa mi se de a un regim alimentar am trecut direct pe medicamente ,este momentan cat decat sub control glicemia doar ca imi scade foarte tare si ajung pe tot parcurcursul zilei uneori si la 60-80mg,am scazut doza de siofor de 850 si diaprel ,intrebarea mea este .....:SE POATE INTRERUPE MEDICAMENTATIA IN DIABET DE TIP 2 VREODAT─é ? nu stiu ce sa fac doar cand m─â enervez imi creste voaloarea glicemiei . [continuare]

Diabet zaharat

Categoria: Dictionar Termeni

boala cronica provocata de marirea cantitatii de zahar in sange si in urina peste normal. glucoza provine din digestia alimentelor, iar pentru a putea patrunde in celule, are nevoie de insulina, un hormon secretat de pancreas. Diabetul apare fie din cauza productiei insuficiente de insulina de catre pancreas, fie mai ales datorita insensibilitatii celulare la insulina. In ambele situatii nivelul glucozei din sange depaseste valorile normale. hiperglicemia poate duce la dehidratare si cetoacidoza. complicatii de termen lung includ probleme cardiovasculare, probleme renale, probleme cu retina care poate duce la orbire, impotenta si gangrena cu risc de amputare. Diabetul zaharat este cauzat de o insuficienta sau o incetinire a secretarii insulinei de catre pancreas, hormonul necesar utilizarii glucozei pentru a raspunde necesitatilor energetice celulare. Aceasta forma de diabet afecteaza 4% din populatia tarilor industrializate si are adesea un teren familial: intre 5 si 7%... [continuare]

Ce sunt intolerantele alimentare si cum se pot verifica

Categoria: Comunitate

TESTE DE INTOLERANTA ALIMENTARA Ce este intoleran╚Ťa alimentar─â? Intoleran╚Ťa alimetar─â este un disconfort, o stare de r─âu, o stare de continu─â de indispozi╚Ťie ├«n urma consum─ârii anumitor substan╚Ťe din alimente. ÔÇó Tulbur─ârile pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca ├«n cazul alergiilor); ele pot ap─ârea ╚Öi dupa 3 zile sau mai mult. ├Än realitate, reac╚Ťia este datorit─â faptului c─â anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolereaz─â sunt consumate zilnic. ÔÇó Datorit─â intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli. ÔÇó Atunci c├ónd ave╚Ťi o intoleran╚Ť─â la un aliment, indiferent ce cantitate ve╚Ťi consuma din acel aliment, efectul va fi acela╚Öi. ÔÇó Mecanismul intoleran╚Ťei alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimb─ârile imunologice ale organismului. Starile patologice care se datoreaz─â intoleran╚Ťei alimentare ╚Öi care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor... [continuare]

Steatoza hepatica grad 1

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Tatal meu (75 de ani in prezent), dupa moartea mamei mele in anul 2006 (sotia lui - evident), a inceput sa se simta rau (bufeuri de caldura cu transpiratii apoi frisoane). In primavara anului 2007 a fost diagnosticat cu diabet. Fara nevoie de tratament cu insulina, ci numai cu supravegherea alimentatiei. Mereu mi-a spus, de-a lungul timpului, ca analizele-i sunt bune. Mentionez ca toata viata lui a fost bautor de alcool. Luna aceasta si-a facut iar analizele (ca in fiecare an) si am tras si eu cu ochiul in rezultate. M-au ingrijorat valorile hemoglobinei glicozilate : 7.7%. De asemenea a fost diagnosticat in urma unei eco abdominale, cu steatoza hepatica grad 1. Constat ca a re-inceput sa-si cantareasca alimentele. A primit de la medic o fisa cu alimentele permise si cantitatile acestora. Dar ......... ce facem cu alcoolul (tuica) ? pentru ca nu poate sau nu vrea sa renunte la tuica. Cat de mult rau pot face 2 pahare de tuica baute aproape zilnic la masa de... [continuare]

Dieta bernstein

Categoria: Articole

Generalitati Dieta Bernstein, recomandata persoanelor care sufera de diabet, presupune consumul unei cantitati scazute de carbohidrati, dar ridicata de grasime. In realitatea, aceasta este tocmai opusul dietei conventionale in cazul persoanelor cu diabet, recomandata de majoritatea cadrelor medicale, care presupune consumarea alimentelor cu un continut ridicat de carbohidrati si scazut in grasimi. Aceasta dieta a fost descoperita de medicul endocrinolog Richard K. Bernstein, iar in 1997 acesta a publicat cartea numita „Dr. Bernstein’s Diabetes Solution: A Complete Guide to Achieving Normal Blood Sugars” / “Solutiile Dr. Bernstein pentru Diabet: Ghid complet pentru reglarea zaharului din sange”. Cartea Dr. Bernstein se adreseaza tuturor pacientilor care dezvolta sindromul de rezistenta la insulina. Desi caracterizeaza diabetul de tip II, rezistenta la insulina este un factor important si in cazul diabetului de tip I (insulino-dependent). Totodata, rezistenta la insulina este... [continuare]

Dieta pritikin

Categoria: Articole

Generalitati Oricine a adoptat vreodata un regim de slabire, probabil ca a auzit despre dieta Pritikin: o dieta saraca in grasimi, nu una vegetariana, dar bazata in special pe vegetale, cereale si fructe. Proportia grasimilor reprezinta circa 10% din totalul alimentelor. Inca din 1976, mai mult de 70.000 de persoane au fost tratate in cadrul Centrului Pritikin, invatand care alimente trebuie consumate, sa prepare meniuri si diferite gustari sarace in grasimi si combinand toate acestea cu exercitiul fizic si cu alte principii pentru o viata sanatoasa. Numeroase carti scrise de Nathan Pritikin au transmis principiile dietei. Acestea promovau starea de sanatate prin scaderea nivelului colesterolului si ajutau pacientii bolnavi de diabet sa isi normalizeze nivelul glicemiei, fara a mai fi necesara administrarea insulinei. Fiul sau, Robert, a preluat si a imbunatatit conceptul. Principiile de baza erau constituite tot de catre alimentele vegetale, iar cantitatea de grasimi cat... [continuare]

Boala celiaca (enteropatia glutenica)

Categoria: Articole

Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. Leziunile provocate la nivelul intestinului subtire afecteaza absorbtia normala a nutrientelor, in special a grasimilor, calciului, fierului si folatilor (sindrom de malabsorbtie). Boala celiaca mai poarta numele de sprue celiac, enteropatie gluten sensibila, enteropatia glutenica sau sprue nontropical. Cauze Nu se cunoaste cauza exacta care determina boala celiaca, dar cercetarile medicale din ultimii ani au identificat anumite gene care definesc o predispozitie crescuta pentru boala. Au un risc crescut de a dezvolta boala persoanele care au o ruda de gradul intai cu sprue celiac (mama, tata, frate, sora, fiica sau fiu). Factorii de mediu, precum infectiile virale sau bacteriene, pot declansa diferite... [continuare]

Dieta sugar busters (eliminati zaharul)

Categoria: Articole

Generalitati "Eliminati zaharul pentru a echilibra cantitatea de grasimi din corp", este sloganul pe care il gasim pe coperta acestei carti. Din carte aflam ca zaharul este toxic si ca sloganul de mai sus este principiul de baza al acestui regim de slabit. Trebuie sa eliminam toate dulciurile preparate pe baza de zahar rafinat si anumite fructe si legume cu continut ridicat de glucide, deoarece acestea distrug echilibrul biochimic al organismului. De asemenea, dieta reduce nivelul colesterolului, asigura obtinerea unei sanatati optime, creste energia organismului si contribuie la tratarea diabetului si a altor afectiuni. Cei patru autori ai dietei sunt H. Leighton Steward, un mare director si trei medici de la Big Easy: Dr. Morrison C. Bethea - chirurg cardiovascular, Dr. Samuel S. Andrews - medic endocrinolog si Dr. Luis A. Balart - medic gastroenterolog. Desi autorii sustin ca numararea caloriilor si masurarea cantitatii de alimente ingerate nu este o parte a acestei diete,... [continuare]

Intoleranta la fructoza

Categoria: Articole

Generalitati Intoleranta la fructoza este o afectiune in care organismul intampina dificultati in digestia si utilizarea fructozei pe care o contin alimentele. Aceasta se trateaza prin eliminarea completa a fructozei si zaharozei din dieta. Exista doua tipuri de intoleranta la fructoza . Prima este fructoza ereditara cunoscuta si sub denumirea de fructozemie sau deficitul in producerea enzimei aldolase B - este o boala genetica rara care afecteaza metabolizarea fructozei, din cauza lipsei enzimei care o descompune (aldolasa B). Ca urmare, fructoza se acumuleaza in ficat, rinichi si intestin subtire, iar organismul nu este capabil sa converteasca glicogenul in glucoza. Daca afectiunea nu este tratata, nivelul de zahar din sange scade (hipoglicemie) si se formeaza substante nocive care distrug ficatul. Fructoza ereditara este dificil de diagnosticat, iar rata sa exacta de incidenta nu este cunoscuta cu exactitate, dar se presupune ca este rara. Intrucat este mostenita, nu se... [continuare]

Pericolele la care va expun dietele prea bogate in proteine

Categoria: Articole

Generalitati De decenii intregi, expertii in medicina au dezbatut aprins beneficiile si pericolele dietelor prea bogate in proteine, asa cum este faimoasa dieta Atkins. Dupa efectuarea de numeroase teste clinice de evaluare acestor tipuri de regimuri alimentare, cercetatorii, medicii nutritionisti si consultantii in nutritie confirma ipotezele celor care critica de ani buni principiile dietelor bazate pe proteine, care ar creste riscul dezvoltarii mai multor probleme de sanatate. Dezavantajele dietelor bazate pe proteine Dietele bazate pe proteine si-au castigat popularitatea prin faptul ca exclud carbohidratii proveniti din paine, paste, cartofi sau orez, macronutrientii care se transforma in grasimi in urma procesului digestiv. Tot dietele hiperproteice promit mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada mai lunga de timp si stabilizarea nivelului de glicemie in sange. Pe de alta parte, pot avea si numeroase consecinte negative pentru starea de sanatate. Un alt motiv... [continuare]

Mierea

Categoria: Comunitate

Mierea ,luata in fiecare zi ca atare ,dauneaza danturii?? Si poate provoca si diabet ? Iaar mierea luata de mine , e cam "zaharata" (dar de la naturiste luat) e normal sa fie asa ? [continuare]

Dieta cu orez

Categoria: Articole

Cum functioneaza Dieta cu orez are la baza consumul de carbohidrati sanatosi. Legumele bogate in fibre, fructele si cerealele sunt principalele alimente care vor fi consumate alaturi de orez. De asemenea, mesele zilnice vor avea un continut scazut de sare si grasimi. Inca din prima faza a dietei se va pierde in greutate, intrucat caloriile consumate vor fi de aproximativ 800 pe zi, ceea ce inseamna foarte putin. In mod normal, pentru o nutritie optima sunt necesare zilnic, aproximativ 1600 calorii. Dupa etapa de dezintoxicare, meniul va cuprinde 1000 de calorii pe zi, pana cand se va atinge numarul de kilograme dorit. Faza finala este cea de mentinere a greutatii. Numarul de calorii va creste putin, dar planul de dieta va cuprinde in continuare o cantitate scazuta de grasimi si sare. De asemenea, se vor putea consuma fara mari restrictii fructe, cereale si legume. Exemplu de meniu Dieta pe baza de orez contine alimente cu amidon, fructe, legume si lactate. In acest exemplu... [continuare]

Dieta cu indice glicemic scazut

Categoria: Articole

Definitie Dieta cu indice glicemic scazut este o dieta in urma careia nu numai ca se vor pierde kilograme, dar care are si un rol important in prevenirea diabetului intrucat presupune consumul alimentelor si bauturilor care pot preveni cresterile rapide ale cantitatii de zahar din sange. Dieta se bazeaza pe ideea ca reglarea nivelului de zahar din sange duce la scaderea in greutate. Multe dintre dietele cunoscute presupun diminuarea valorilor de zahar din sange: Nutrisystem, dieta Zone si Busters Sugar. Dieta cu indice glicemic scazut ia in calcul valorile indicelui glicemic pentru constituirea unui plan de nutritie care sa contribuie la eliminarea surplusului de greutate, desi a fost initial dezvoltata in scopul mentinerii echilibrului glicemiei in diabetul zaharat. Indicele glicemic masoara carbohidratii transformati prin digestie in glucoza si care au ca rezultat cresterea parametrilor normali de zahar din sange. Planul de dieta presupune o clasificare a alimentelor care... [continuare]

Dieta pentru persoanele cu ficat gras

Categoria: Articole

Generalitati Simptomele ficatului gras nu pot fi observate cu usurinta. Diagnosticul, de cele mai multe ori, se stabileste in urma unor teste medicale. Cauzele unui ficat gras pot fi: consumul excesiv de alcool, consumul de droguri, obezitatea, diabetul, tulburarile metabolice sau malnutritia. Uneori scaderea brusca in greutate (manifestare intalnita in bypass-ul gastric, de exemplu) poate provoca boala. Totusi, cea mai comuna cauza ramane consumul excesiv de alcool. Boala ficatului gras in care nu este implicat consumul de alcool, se numeste steatohepatita nonalcoolica. Nu exista nici un tratament care sa trateze in mod special ficatul gras, dar dieta specifica si scaderea in greutate pot ajuta la diminuarea inconvenientelor provocate de boala. O persoana care sufera de obezitate si are steatoza hepatica, ar trebui sa piarda incet in greutate. Dieta pentru ameliorarea problemelor ficatului gras, depinde de cauza afectiunii. Sfaturi de urmat Controlul diabetului [continuare]

Dieta sugar busters: informatii utile

Categoria: Articole

Generalitati Dieta este axata pe consumul de scazut de carbohidrati si s-a dorit a fi o dieta care ar putea fi mentinuta ca un stil de viata, nu doar o alternativa rapida pentru diminuarea numarului de kilograme. Dieta foloseste ca reper, indicele glicemic pentru a determina daca anumite alimente sunt indicate pentru consum sau nu. Un aliment care are un indice glicemic ridicat, se descompune rapid in zaharuri simple, care declanseaza niveluri mai mari de insulina in organism. Dieta sugar busters sustine scaderea nivelului de insulina, fapt ce ajuta functiile intestinale, reduce nivelul de colesterol si incurajeaza pierderea in greutate. Se considera ca adeptii dietei prezinta un risc scazut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 si obezitate. Planul dietei sugar busters Planul dietei stabileste cum, cand si ce alimente trebuie consumate. Planul este menit sa devina un stil de viata. Ideea de baza este de a consuma cat mai multe fructe, legume bogate in fibre, [continuare]

Dieta nutrisystem

Categoria: Articole

Generalitati Dieta Nutrisystem presupune consumul controlat de alimente, gustari si mese cu putine calorii. Sistemul implica livrarea alimentelor la domiciliu, eliminand astfel efortul implicat de prepararea meselor sanatoase. O zi tipica de dieta include trei mese si doua gustari. Glucidele din dieta au un indice glicemic general scazut. Dieta Nutrisystem ofera optiuni dietetice atat pentru barbati, femei, vegetarieni, cat si pentru diabetici. Alimentele pot fi selectate dintr-un meniu specific care ii poate ghida pe cei care doresc sa urmeze dieta sau pot fi alese si alte alimente, in functie de dorintele culinare individuale. In general, dieta este sanatoasa. Mesele sunt sarace in sodiu, grasimi saturate si trans si includ, atat cereale integrale, cat si o mare varietate de alimente. Dieta Nutrisystem poate avea o durata tipica de 28 de zile si are un program de tranzitie cu ajutorul caruia oamenii se pot adapta la noul mod de a manca. Cei care urmeaza dieta Nutrisystem pot... [continuare]

Cum sa urmati corect un regim alimentar vegetarian

Categoria: Articole

Generalitati In cazul in care va doriti sa adoptati un regim alimentar vegetarian, este important sa stiti ca acest mod de viata nu inseamna doar sa excludeti complet carnea din alimentatie. Dietele vegetariene sunt de mai multe tipuri, au reguli si principii distincte, dar si efecte resimtite diferit de persoanele care le urmeaza. Numerosi oameni de stiinta considera ca regimul vegetarian este o alegere sanatoasa, deoarece este mai sarac in colesterol, grasimi saturate si zahar, contribuind la prevenirea bolilor de inima si a diabetului de tip 2. Dietele vegetariene si semi-vegetariene Primul aspect de care trebuie sa tineti cont in schimbarea radicala a regimului alimentar este distinctia dintre dieta vegetariana si alte variatiuni ale sale. Un regim alimentar vegetarian exclude in mod complet carnea, inclusiv pe cea de peste. Un regim lavo-ovo-vegetarian permite consumul de lactate si oua, insa nu si pe cel al carnii de orice tip. O dieta lacto-vegetariana presupune... [continuare]

Glicemie 130, refuza doctor

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Mama mea, 52 de ani, aproximativ 10 kg in plus, si-a facut acum doua saptamani niste analize si i-au iesit foarte proaste: colesterol 347, glicemie 127, trigliceride 254, printre altele, insotite de o hipertensiune veche de cativa ani. Am convenit sa-si schimbe dieta, a renuntat la alimentele cu IG mai mare de 50. A renuntat si la cafeaua multiubita. Din cauza problemelor cardiace a renuntat si la grasimi. Practic a tinut un regim Montignac fara grasimi. Problema este ca acum doua zile si-a facut o glicemie si rezultatul este 130! Problema si mai mare este ca nu vrea sa mearga la doctor. Am incercat sa o conving sa mearga urgent la un diabetolog. Refuza cu desavarsire. Am mai si aflat ca anul trecut la o analiza avea glicemia 140!!! Prin urmare e convinsa ca nu i se poate intampla nimic si ca nu are nevoie de doctor. Va rog mult domnilor doctori sa imi raspundeti ce este de facut in situatia ei. Poate daca vede... [continuare]

Categoria: Clinici/Firme medicale

[continuare]

Intoleranta la gluten

Categoria: Articole

Generalitati Unele persoane au constatat ca dupa ce consuma paste, paine sau biscuiti au o stare generala neplacuta. Graul din cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale este considerat a fi vinovat de dureri abdominale, flatulenta, balonare si diaree. Glutenul din compozitia acestuia irita intestinul. Aceasta proteina se regaseste in grau, secara, orz si este numitorul comun in cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale, consumate zilnic. Intoleranta usoara la gluten poate fi inconfortabila, dar simptomele sunt trecatoare. Vestea buna este ca intoleranta la gluten nu este o alergie alimentara si consumul de gluten nu determina de obicei situatii neplacute, cu exceptia persoanelor care sufera si de boala celiaca. Alimente permise si alimente interzise Cei care sufera de intoleranta la gluten vor evita: - graul sub toate formele sale - secara - orz - tarate de ovaz - germeni de grau - tarate - graham, gluten - faina de cartofi. Este... [continuare]

Dieta de slabire pentru barbati

Categoria: Articole

Generalitati In ultima vreme se pune din ce in ce mai mult accentul pe scaderea ponderala a barbatilor, astfel, nu doar femeile tin cure de slabire, ci si din ce in ce mai multi barbati. Mai mult, politicienii adopta masuri pentru a incuraja alimentatia sanatoasa, in timp ce vedetele se intrec in a atrage atentia opiniei publice referitor la problemele de sanatate pe care o alimentatie nesanatoasa le poate cauza. Din ce in ce mai multi barbati tin cure de slabire Unul dintre politicienii care sunt partizani ferventi ai alimentatiei sanatoase este Bill Clinton, fostul presedinte al Statelor Unite. El marturiseste insa in autobiografia sa ca inainte de operatia de by-pass pe care a suferit-o in anul 2004 era un adept convins al alimentatiei de tip fast-food, si ca in copilarie a fost un copil durduliu. De asemenea politicianul mai adauga si ca intotdeauna si-a monitorizat indeaproape fluctuatiile greutatii, el insusi incercand sa slabeasca cu ajutorul unei diete asemanatoare... [continuare]

Ingrijirea prenatala

Categoria: Articole

Generalitati Orice femeie care doreste sa dea nastere unui copil trebuie sa aiba grija atat de propria sanatate cat si de a copilului sau, iar acest lucru include si ingrjirea prenatala. Pentru a stii cum sa se ingrjieasca inainte de sarcina orice viitoare mama trebuie sa solicite sfatul medicului de familie sau medicului obstetritician. Sanatatea optima a unei femei inainte de sarcina poate preveni aparitia unor boli grave. Unele femei gravide pot manifesta complicatii cum ar fi diabetul gestational sau preeclampsia, dar chiar si aceste afectiuni pot fi tinute sub control. In timpul vizitelor prenatale, medicul va calcula perioada aproximativa a nasterii copilului si va recomanda viitoarei mame vaccinurile pe care ar trebui sa le faca. De asemenea, medicul va efectua o serie de teste prenatale pentru a se asigura ca fatul se dezvolta intr-un mod sanatos. Printre aceste investigatii pot fi incluse: - amniocenteza (depistaza posibilele defecte la nastere) - prelevarea... [continuare]

Dieta atkins: ghid pentru incepatori

Categoria: Articole

Generalitati Majoritatea expertilor sunt de parare ca o alimentatie sanatoasa, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus, presupune o alimentatie saraca in grasimi si bogata in carbohidrati. Insa, programul de slabit Atkins sustine exact contrariul, adica pentru a slabi o persoana trebuie sa consume cantitati ridicate de grasimi si scazute de carbohidrati. Filosofia dietei Atkins Organismul uman este capabil sa arda atat grasimile cat si carbohidratii pentru a produce energia necesara functionarii adecvate. Carbohidratii, sub forma de glucoza, sunt prima sursa utilizata de organism pentru a produce energie. Dr. Atkins sugereaza ca prin reducerea semnificativa a cantitatii de carbohidrati consumati, organismul uman trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor pentru a produce energie. Acest proces este cunoscut sub denumirea de lipoliza, rezultatul secundar al acestui proces fiind cetoza. Cand grasimile sunt dizolvate pentru producerea de energie, prin... [continuare]

Dieta in functie de grupa sanguina

Categoria: Articole

Generalitati Dieta in functie de grupa sanguina a devenit cunoscuta odata cu lansarea cartii lui Peter D'Adamo, "Eat Right 4 Your Type" / "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine", care si astazi detine titlul de bestseller in lectura de specialitate. Potrivit, Dr. D'Adamo regimul alimentar in functie de grupa sanguina ajuta la pierderea in greutate, previne aparitia alergiilor, creste rezistenta la infectii si imbunatateste starea generala de sanatate. Fiecare grupa sanguina detine un set de caracteristici, care influenteaza regimul alimentar, rezistenta la stres, predispunerea la anumite afectiuni, personalitatea etc. Dr. Peter D'Adamo sustine ca acest set de caracteristici face parte din incarcatura genetica mostenita si este stabilita de lectine. Lectinele sunt proteine care se gasesc in produsele alimentare si care au proprietati de aglutinare, fapt care conduce la modificari la nivelul sangelui. Astfel, in momentul in care o persoana consuma alimente care contin... [continuare]

Pagina 1 din 2 (50 rezultate)