Clickmed
programare rapida la medic

seminte de in in tratarea colesterolului

Colesterol marit: cum il mentii la valori normale

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2024
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Riscul cardiovascular Riscul cardiovascular se refera la posibilitatea ca o persoana sa dezvolte un accident cardovascular la un momentdat. Bolile cardiovasculare sunt frecevente in randul populatiei, iar colesterolul crescut prezice riscul unor evenimente cardiovasculare. Colesterolul este un tip de grasime produsa in mare parte de catre ficat, dar care, insa, poate fi preluata si din alimentatie. Rolul colesterolului in organism este de a mentine integritatea celulara, de a sintetiza anumiti hormoni si bila, de a metaboliza vitaminele liposolubile si, intr-o anumita masura, este responsabil cu buna functionare a sistemului nervos si imunitar. Colesterol bun si colesterol rau Exista doua tipuri de colesterol, HDL, considerat colesterol bun, si LDL, considerat colesterol rau. Rolul acestora este diferit in organism, colesterolul bun avand functia de reciclare a colesterolului rau si, totodata, este responsabil de protectia vaselor de sange. Colesterolul rau, insa, se depune... [continuare]

Cum putem mentine colesterolul in limite normale?

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2024
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati Un stil de viata echilibrat este reprezentat de o alimentatie sanatoasa, cel putin 30 de minute de exercitii fizice pe zi, renuntarea la fumat si un consum moderat de alcool, de sare si de zahar; toate cele mentionate au rolul de a creste colesterolul bun si, implicit, sunt echivalente cu un organism sanatos. Valoarea colesterolului rau creste de regula din cauza stresului, a dietei nesanatoase, a sedentarismului. La femei, cresterea valorilor colesterolului se inregistreaza in special dupa menopauza. Important de retinut este faptul ca un colesterol marit este principala cauza de aparitie a bolilor cardiace, a accidentului vascular cerebral si infarctului miocardic. HDL vs LDL Concret, colesterolul este o substanta care contribuie la buna functionare a organismului, insa el trebuie sa fie in limite normale. HDL sau „colesterolul bun“ transporta grasimile din diverse parti ale organismului inapoi la ficat, care le metabolizeaza si le inlatura din organism,... [continuare]

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021
Consultant medical:

Dr. Zarva Maria
Medic specialist medicina de familie

1. Carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar l [continuare]

Colesterolul: mit si realitate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iulie 2023
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati Colesterolul este un compus organic care face parte din grupa lipidelor, localizat in membrana celulara si in tesuturile organismului si care detine multiple functii in organism: - regleaza permeabilitatea membranelor celulare fata de anumite substante; - sintetizeaza corticosteroizii, hormonii sexuali (progesteron, estrogen si testosteron), dar si acizii biliari; - asigura metabolismul vitaminelor liposolubile: vitamina A, vitamina D, vitamina K si vitamina E; Organismul produce toata cantitatea de colesterol de care are nevoie, insa acesta provine si din aportul exogen ( introdus prin alimentatie), provenind din alimentele de origine animala precum oua, carnea, branza etc. Cand este in exces, impreuna cu alti compusi ai sangelui, se depune pe peretii vaselor sangvine sub forma de placi de aterom sau sub forma de calculi in vezicula biliara. HDL si LDL Depozitarea colesterolului la nivelul vaselor sangvine se asociaza cu un risc crescut de boala cardiovasculara,... [continuare]

3 metode simple de a-ti tine colesterolul sub control

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Colesterolul este un compus natural, avand la baza steroli sau lipide simple. El se sintetizeaza in organismul animal, concentrandu-se la nivelul ficatului, maduvei spinarii, creierului si vaselor sangvine. In concentratii normale, colesterolul are efecte benefice, find necesar la mentinerea integritatii, sinteza acizilor produsi de vezica biliara si metabolismul vitaminelor liposolubile (vitamine care se dizolva in grasimi): A, D, K, E. Acumulat in cantitati mari in corpul uman, colesterolul mareste riscul de accident vascular cerebral si afectiuni cardiace grave, uneori fatale. Colesterolul “bun” versus colesterolul “rau” Termenul traditional de colesterol nu se refera la compusul natural in sine, ci la lipoproteinele care il transporta. Astfel, se face distinctia intre colesterolul “rau” sau LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterolul “bun” sau HDL (lipoproteine cu densitate mare). Diferenta intre cele doua tipuri de colesterol este data de... [continuare]

Cum putem sa ne mentinem colesterolul la un nivel optim?

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2018

Generalitati Mentinerea colesterolului in limite normale este o conditie esentiala pentru a preveni boli grave precum ateroscleroza si accidentul vascular cerebral. Colesterolul este o substanta lipidica care se gaseste in toate celulele organismului. Colesterolul provine din doua surse: 75% se sintetizeaza in ficat, in special din grasimile alimentare, iar 25% vine direct din alimente. Exista doua tipuri de colesterol: “colesterolul bun” (HDL) si “colesterolul rau” (LDL) . Ele functioneaza astfel: HDL-ul transporta colesterolul din diverse parti ale organismului inapoi la ficat, ceea ce duce la inlaturarea lui din organism, si, in consecinta, la protejarea vasului de sange. In ceea ce priveste LDL-ul, acesta transporta cea mai mare parte a colestrolului in sange, contribuind astfel la formarea placilor aterosclerotice ce duc la ingustarea vasului de sange. Colesterolul marit sau hipercolesterolemia este unul dintre factorii de risc atunci cand vorbim de bolile... [continuare]

Topul alimentelor care scad nivelul colesterolului

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017

Generalitati In urma unui consum ridicat de grasimi animale, ficatul produce mai mult colesterol decat este necesar. Colesterolul in exces se depune pe artere, incetinind circulatia sangelui. De aceea, mentinerea colesterolului in limite normale este esentiala pentru prevenirea unor boli grave precum accidentul vascular cerebral si ateroscleroza. Renuntarea la alimentele grase si produsele de tip fast-food sau altfel spus, adoptarea unui diete sanatoase, practicarea sportului si tratamentul recomandat de medic, atunci cand este cazul, vor contribui la mentinerea in limite normale a colesterolului. Alimente care scad nivelul colesterolului In topul alimentelor care scad nivelul colesterolului se numara: • Soia . Este indicata persoanelor care au colesterolul marit, fiindca izoflanonii din soia au efect antioxidant si protejeaza vasele de sange. In plus, soia contine proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan si magneziu. • Iaurtul. ... [continuare]

Ce inseamna de fapt nivelul ridicat de colesterol

Din Articole
Actualizat la data de: 21 August 2020

Generalitati Medicii isi avertizeaza constant pacientii asupra importantei mentinerii nivelului de colesterol in limitele normale, dar nu multi dintre acestia inteleg exact ce inseamna, de fapt, nivelul ridicat de colesterol care le poate afecta sanatatea cardiaca. Colesterolul, o substanta grasa regasita in numeroase parti ale organismului, este necesar pentru digestia alimentelor si productia de hormoni si vitamina D. Cand devine el periculos, de cate tipuri este si cum se poate controla eficient, aflati mai jos. Pericolele nivelului ridicat de colesterol Atunci cand surplusul de colesterol din organism se ataseaza peretilor arterelor, se transforma intr-o placa tare, ce obstructioneaza treptat circulatia sangelui. Odata cu trecerea timpului, apar ateroscleroza sau intarirea arterelor, una dintre principalele cauze ale infarctului miocardic. Astfel, persoanele cu un nivel crescut de colesterol sunt expuse unui risc semnificativ mai mare de dezvoltare a bolilor cardiace.... [continuare]

Avantajele pentru sanatate ale semintelor de chia

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Ianuarie 2016

Generalitati Semintele de chia au devenit extrem de populare in ceea ce priveste sanatatea corpului. Ele sunt foarte usor de digerat, atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator si reprezinta un ingredient foarte versatil pe care il puteti adauga cu usurinta la diverse retete pe care le preparati. Semintele de chia sunt dense in nutrienti ce ajuta la stimularea energiei. Nu numai acest lucru este de luat in seama, dar unele studii recente au descoperit ca beneficiile semintelor de chia sunt chiar mai mari decat ne putem imagina. Mai nou, chia a fost asociata cu vindecarea diabetului. Beneficiile semintelor de chia Initial crescute in Mexic, semintele au fost foarte apreciate pentru proprietatile lor medicinale si datorita valorilor nutritive. Motivul pentru care semintele de chia sunt atat de benefice este faptul ca sunt bogate in fibre, grasimi omega-3, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi: -Fibre dietetice - 11g – 42% din valoarea recomandata in fiecare... [continuare]

Semintele germinate: beneficii si potentiale riscuri

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Septembrie 2018

Generalitati Multe persoane considera ca semintele incoltite reprezinta surse nutritionale importante. Inca din perioada Antichitatii, germenii au fost folositi pentru proprietatile lor benefice asupra organismului. De asemenea, semintele germinate imbunatatesc digestia si nivelurile de zahar din sange si chiar pot impiedica bolile cardiace. Cu toate acestea, consumul de germeni este frecvent legat de cazurile de toxiinfectie alimentara. Toate aceste aspecte au atras cateva semne de intrebare cu privire la consumul semintelor germinate si daca beneficiile potentiale merita riscurile. Ce sunt germenii? Germenii sunt seminte care au inmugurit si devin plante foarte tinere. Acest proces de germinare incepe, de obicei, cu inmuierea semintelor timp de mai multe ore. Semintele imbibate sunt expuse la combinatia potrivita de temperatura si umiditate si lasate sa creasca de la doua pana la sapte zile. Produsul final este, in general, un germene cu lungimi cuprinse intre 2 si 5... [continuare]

Consecintele depunerii de colesterol

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Februarie 2016

Generalitati Colesterolul reprezinta o formula biochimica din clasa lipidelor si care are multiple roluri benefice in organismul uman. Colesterolul este parte constituenta in aproape toti compusii celulari, de sinteza sau metabolici ai celulelor, astfel ca fac parte din o serie de hormoni, sunt parte din acidul biliar secretat de ficat, si parte componenta a membranelor celulare. Stratul lipid alcatuit si din colesterol este cel care are rol de termoreglare, sustinere si protectie pentru viscerele noastre si este forma de depozitare energetica a constituentilor nostri. Patologia in ceea ce priveste colesterolul nu este atat legata de prezenta sa in organismul nostru dar excesul sau reprezinta partea patologica. Colesterolul este subimpartit in doua principale categorii si anume : LDL si HDL. HDL sau High density lipidoproteins si LDL sau Low density lipoproteins. O a treia categorie din clasa colesterolului este reprezentata de VLDL (Very low density... [continuare]

Ai probleme cu colesterolul? iata 7 modalitati prin care il aduci in limite normale

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Un nivel crescut al colesterolului din sange este un inamic al inimii, se depune pe vasele de sange si poate duce la aparitia a numeroase afectiuni. Este important ca aceasta substanta pe care o produce organismul, dar care se gaseste si in unele alimente de origine animala, sa se pastreze in limite normale. In cazul in care in urma unor analize de sange ai descoperit ca ai colesterolul marit, poti lua cateva masuri care te vor ajuta sa scapi de aceasta problema. Mananca nuci Cercetarile referitoare la impactul pe care il au nucile, alunele, migdalele si fisticul facute la Universitatea Loma Linda din California au relevat faptul ca persoanele care mananca 67 de grame pe zi din aceste fructe au crescut nivelul de lipoproteine cu densitate inalta (colesterol HDL) cu 8,3%. De asemenea, un studiu al cercetatorilor japonezi a aratat ca polifenolii din ciocolata cresc productia de colesterol bun, deci poti manca si ciocolata cu alune sau cu nuci, in cantitati moderate. Opteaza... [continuare]

Urzica in tratarea anemiei

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Aprilie 2012

Generalitati Urzica a fost folosita de secole pentru tratarea simptomelor alergice, in special febra fanului, afectiune des intalnita. Planta contine compusi activi biologici care diminueaza inflamatia. Specialistii confirma efectele pozitive ale urzicii privind ameliorarea alergiilor. Decongestionantele, antihistaminicele, imunoterapia si chiar medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala trateaza in mare parte doar simptomele alergiilor si au tendinta de a-si pierde eficacitatea dupa o anumita perioada de timp. Printre efectele lor negative se enumera somnolenta, uscarea sinusurilor, insomnie si hipertensiune arteriala. In urma folosirii urzicii nu apare nici una dintre aceste reactii adverse, chiar daca este folosita in mod regulat. Urzica poate fi utilizata inclusiv ca tratament pentru prostata. A fost studiata timp indelungat si si-a demonstrat eficienta in tratarea bolii Alzheimer, artritei, astmului, infectiilor vezicii urinare, bronsitei, bursitei,... [continuare]

4 mituri despre colesterol

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Aprilie 2023

Generalitati O dieta sanatoasa si exercitiile fizice regulate pot ajuta la diminuarea nivelului de colesterol din sange. Adoptarea obiceiurilor sanatoase cum ar fi o dieta echilibrata si activitatea fizica, pot ajuta la prevenirea cresterii nivelului de colesterol. Este important sa se tina valorile colesterolului sub control, deoarece nivelurile ridicate cresc riscul bolilor de inima si de accident vascular cerebral. Daca va ingrijoreaza nivelul crescut al colesterolului discutati cu medicul. Alimente bogate in colesterol Unele alimente contin colesterol, care poarta denumirea de colesterol dietetic. Printre produsele alimentare care sunt bogate in colesterol se numara rinichii, ouale si crevetii. Colesterolul din compozitia alimentelor are efect mult slab asupra nivelului de colesterol din sange decat cantitatea de grasimi saturate pe care o consuma o persoana. Daca medicul a recomandat modificarea dietei pentru reducerea colesterolului din sange, cel mai important... [continuare]

Colesterol,trigliceride tratament!

Din Comunitate

Va rog sa-mi spuneti ce sa iau sa imi scada colesterolul si trigliceridele am,40 de ani,inaltime 1.74,greutate 105kg, Am facut analizele 24.02.2014 Si au iesit Anormale COLESTEROL-271.63 TRIGLICERIDE-416.50 Fibriogen-655 [continuare]

Colesterol mare

Din Comunitate

Am colesterolul 345 si trigliceridele 1200 ce pot face imi este frica sa incep un tratament pentru toata viata.am doar 30 de ani si poate stie cineva un remediu in care pot sa scap fara tratament. [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)