seminte de in in tratarea colesterolului

Chitosanul: reducerea nivelului de colesterol si a greutatii corporale

Categoria: Articole

Indicatii Multi oameni cauta, de-a lungul timpului, cel mai bun supliment alimentar care sa-i ajute sa piarda in greutate. Un procent ridicat dintre acestia ignora un lucru important legat de diminuarea numarului de kilograme: orice supliment de acest gen trebuie sa fie insotit de o alimentatie sanatoasa. In cele din urma, procesul slabirii este dependent ori de reducerea aportului caloric zilnic ori stimuleaza arderea unui numar mai mare de calorii pe parcursul unei zile. Cele mai multe suplimente dietetice vor sustine una dintre aceste actiuni: fie vor contribui la diminuarea numarului de calorii prin simpla lor administrare, fie vor ajuta la o ardere mai usoara a acestora. Chiar daca nu i s-a acordat importanta meritata, chitosanul este o substanta excelenta, recomandata pentru slabire. Acesta nu face parte din componenta unor alimente utilizate in mod frecvent. Chitosanul este extras din crusta unora dintre animalele marine (crustacee, mai ales) si este un material fibros... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman - nivelul sangvin de colesterol adecvat este de 200mg/dl - nivelul sangvin de colesterol la limita este intre 200-239 mg/dl - nivelul sangvin de colesterol crescut este peste 240 mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low... [continuare]

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Categoria: Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Hipertensiunea si alimentatia

Categoria: Articole

Alimentatia in cazul persoanelor hipertensive Hipertensiunea arteriala este cea mai raspandita afectiune cronica, fiind un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic etc. Potrivit studiilor in domeniu pacientii care vor sa previna sau sa trateze aceasta afectiune trebuie sa puna mare accent pe alimentatie, alegand mai ales alimente care au proprietatea de a regla presiunea sanguina. Se va evita consumul 1. Sare Pacientii cu afectiuni renale sau cardiovasculare trebuie sa reduca consumul de sare, deoarece in cazul lor organismul elimina cu dificultate sodiul. Insa, nu toate persoanele cu hipertensiune arteriala sunt sensibile la sare. Iti poti testa sensibilitatea prin adoptarea unei diete cu un continut sarac in sare, timp de 2-3 saptamani, dupa care se va face o reevaluare a bolii. Sodiul este prezent in majoritatea alimentelor procesate, motiv pentru care pacientul trebuie sa citeasca cu atentie informatiile nutritionale ale... [continuare]

Fibrele sunt utile in tratamentul afectiunilor intestinale

Categoria: Articole

Generalitati Fibrele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si la mentinerea unei greutati corporale optime. Pe langa faptul ca acestea sunt indicate in tratamentul impotriva constipatiei sau hemoroizilor, fibrele sunt indicate in meniul zilnic al persoanelor care sufera de diabet sau au colesterolul marit. O dieta bogata in fibre este asociata cu un mod de viata sanatos. Fibrele dietetice provin din parti ale plantelor care nu pot fi digerate de enzime si nu sunt absorbite in sistemul sanguin. In schimb, acestea sunt eliminate din organism ca si deseuri. Pe de alta parte, exista si fibre brute reprezentate de parti ale alimentelor care raman dupa ce alimentele au fost supuse hidrolizei acide si alcaline. Cantitatea de fibra bruta dintr-o planta este in general, intre 1/8 si 1 din totalul de fibre dietetice. Beneficiile dietei bogate in fibre Dieta bogata in fibre este o dieta care permite un regim 100% sanatos, putand fi consumate: - alimente... [continuare]

Beneficiile uleiului de argan

Categoria: Articole

Generalitati Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa pentru tratarea a multiple probleme de natura cosmetica si medicala. Acesta contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 care ofera organismului multe dintre beneficiile specifice substantelor antioxidante. Uleiul de argan este dificil de extras si este destul de scump. Datorita costurilor ridicate, se regaseste doar in cantitati modeste in componenta a diverse produse. Beneficiile pentru sanatate a uleiului de argan implica: tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit pentru intretinerea si frumusetea pielii, parului, unghiilor. Are proprietati hidratante si protejeaza pielea, astfel incat poate fi utilizat pentru masajul pielii,... [continuare]

Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii

Categoria: Articole

Generalitati Patrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae. Patrunjelul este unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor bolilor, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute. Planta creste pe tot parcursul anului, in diferite climate, fiind bienala (produce seminte in al doilea an de cand a fost plantat). Deseori, patrunjelul este subapreciat, desi are importante calitati nutritive si paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale si il folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mancaruri. Patrunjelul provine din regiunea sud mediteraneana din sudul Europei si a fost cultivat pentru prima oara in urma cu 2000 de ani. Acesta a fost initial utilizat ca planta medicinala, inainte de a fi consumat ca aliment. Grecii antici considerau ca patrunjelul era sacru si il foloseau nu doar pentru impodobirea invingatorilor din... [continuare]

Uleiul de in

Categoria: Articole

Generalitati Uleiul din seminte de in se obtine din semintele plantei numita linum usitatissimum sau in. Acesta contine, atat acizi grasi omega-3, cat si omega-6, care sunt benefici pentru sanatate. Uleiul din seminte de in contine acidul gras esential alfa-linolenic (ALA) pe care organismul il transforma in acid eincosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA), acizi grasi omega-3, care se gasesc in uleiul de peste. Unii cercetatori considera ca uleiul din seminte de in ar putea avea unele dintre beneficiile uleiului de peste, dar organismul nu reuseste sa converteasca in mod eficient ALA in EPA si DHA. In plus, in acest caz, beneficiile ALA, EPA si DHA nu sunt aceleasi. Acizii grasi omega-3, care provin din uleiul de peste, s-a dovedit ca reduc inflamatia si ajuta la prevenirea anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inima si artrita. Rezultatele studiilor privind efectele benefice ale uleiului de in pentru aceleasi conditii sunt impartite. Este foarte important... [continuare]

Uleiul de catina

Categoria: Articole

Generalitati Catina este o planta spinoasa care creste in Europa si Asia. Uleiul din boabe de catina este extras din pulpa fructelor sau din seminte. Studiile clinice si cele stiintifice din secolul XX confirma numeroasele beneficii nutritionale ale uleiului de catina. Scaderea in greutate Recent s-a confirmat contributia pe care o are catina in scaderea in greutate. Catina contine acizi grasi omega-7 care transmit corpului sa renunte la stocarea oricarui surplus de grasime. In esenta, acest lucru inseamna ca cei care consuma boabe de catina vor observa cum grasimea lor se topeste. Imunitate Fructul catinei, mic si de culoare galben-portocaliu, este o sursa bogata de vitamine, aminoacizi, acizi grasi si alte 27 de oligoelemente. Uleiul de catina contine 106 nutrienti si substante bioactive cunoscute, printre care si vitaminele A, C si E, polifenoli, carotenoide, flavonoide, acizi grasi esentiali si oligoelemente, inclusiv zinc, seleniu, mangan si fier. Multe ditnre... [continuare]

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Categoria: Articole

Generalitati Sucurile din fructe si legume fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care asigura starea de sanatate si vigoare a organismului. Ele participa activ la regenerarea celulara, detoxifiere si tratarea a numeroase afectiuni, fiind recomandate de medicii nutritionisti intr-un regim de viata sanatos. Chiar si asa, exista sucuri benefice sanatatii prin ingredientele pe care le contin si sucuri nocive, care nu sunt altceva decat lichide care furnizeaza zaharuri in exces si aproape deloc nutrienti esentiali. Topul celor mai sanatoase sucuri Sucurile naturale din fructe si legume sunt gustoase, hranitoare si bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti, mai exact compusi naturali bioactivi care interactioneaza pozitiv cu fibrele alimentare si alte substante preluate din hrana. Specialistii in nutritie de la Universitatea din California (Los Angeles) au intocmit si un top al celor mai sanatoase sucuri, primele 5 pozitii fiind ocupate de: - sucul de rodii - sucul... [continuare]

Glicemie 130, refuza doctor

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Mama mea, 52 de ani, aproximativ 10 kg in plus, si-a facut acum doua saptamani niste analize si i-au iesit foarte proaste: colesterol 347, glicemie 127, trigliceride 254, printre altele, insotite de o hipertensiune veche de cativa ani. Am convenit sa-si schimbe dieta, a renuntat la alimentele cu IG mai mare de 50. A renuntat si la cafeaua multiubita. Din cauza problemelor cardiace a renuntat si la grasimi. Practic a tinut un regim Montignac fara grasimi. Problema este ca acum doua zile si-a facut o glicemie si rezultatul este 130! Problema si mai mare este ca nu vrea sa mearga la doctor. Am incercat sa o conving sa mearga urgent la un diabetolog. Refuza cu desavarsire. Am mai si aflat ca anul trecut la o analiza avea glicemia 140!!! Prin urmare e convinsa ca nu i se poate intampla nimic si ca nu are nevoie de doctor. Va rog mult domnilor doctori sa imi raspundeti ce este de facut in situatia ei. Poate daca vede... [continuare]

Meteorin

Categoria: Produse medicale

METEORIN este un supliment alimentar biologic activ, cu eficienta sporita, care permite restabilirea activitatii normale a intregului tract gastrointestinal Capsulele vegetale - eficiente in caz de meteorism, inflamatii intestinale, crampe stomacale, digestie ingreunata, fermentatie si formare de gaze in intestin. Plantele medicinale care sant continute in produs au un efect calmant si relaxant, stimuleaza digestia si contribuie la eliminarea gazelor intestinale. Chimenul (Carum Carvi L.) este o planta din familia umbeliferelor (Apiaceae). Fructele chimenului, din care se obtine ulei eteric, contin carvona, limonen, carvacrol, dehidrocarvona, dihidrocarveol, precum si ulei gras, gliceride, acid butiric, acid palmitic, acid petroselinic, acid oleic si acid linolic, proteine, substante tanante, flavonoide (cvercitina, kemferol, izoramnetina), pigmenti, rasini, ceara, cumarine (umbelliferon, scopoletin, gerniarin), acid ascorbic, macro- si microelemente. Au proprietati... [continuare]

Grapefruit seed extract 60cps

Categoria: Produse medicale

 Recomandat ca adjuvant in: - adjuvant in tratarea disbacteriozei intestinale, sindromului de colon iritabil, a ulcerului, diverticulozei, refluxului gastrointestinal, a halenei digestive si a flatulentei - excelent in curele de slabire - stimuleaza memoria, capacitatea de concentrare - antiparazitar, antibacterian, antifungic - alcalinizant - antialergic - reduce nivelul sanguin al colesterolului si al trigliceridelor, reduce formarea placilor de aterom (ateroscleroza), amelioreaza raportul HDL / LDL, stimuleaza conversia colesterolului in acizi biliari si eliminarea lor prin fecale - reduce riscul de tromboza venoasa si tromboflebita - reduce nivelul sanguin al glicemiei in diabetul de tip 2 si al acidului uric in guta - regleaza tranzitul intestinal in constipatie cronica - elimina metalele grele (arsenic, cadmiu, plumb, mercur) - stimuleaza metabolismul - reduce riscul de cancer de colon - imunostimulator. Prezentare: 60 de capsule. Compozitie per 3 capsule: ... [continuare]

Influenta nutritiei asupra sanatatii mentale

Categoria: Articole

O dieta saraca poate sa afecteze sanatatea mentala Probabil ca majoritatea oamenilor cunosc faptul ca alimentele pe care le consuma influenteaza sanatatea organismului lor. Alegerile alimentare sanatoase ajuta la mentinerea si stimularea sanatatii inimii, muschi puternici si atingerea unei greutati corespunzatoare. De asemenea, starea de spirit poate fi influentata de ceea ce consuma o persoana, astfel ca starea de spirit va fi mult mai buna dupa ce se consuma o salata verde sau legume gatite corect decat alimente de tip fast-food. Cercetatorii studiaza efectele alegerilor dietetice asupra starii de spirit si sanatatii mentale ale oamenilor. Exista destule intrebari fara raspuns precum: - Deficientele de vitamine pot contribui la aparitia depresiei? - Suplimentele alimentare imbunatatesc starea emotionala a celor care sufera de deficiente nutritionale? - Ce cantitate dintr-un supliment va creste starea de sanatate mentala? Ce tipuri de nutrienti stimuleaza... [continuare]

Detoxifiere naturala de primavara

Categoria: Articole

Generalitati O data cu sosirea primaverii, soseste si momentul pentru curatenia de primavara. In plus, ar fi timpul ca fiecare persoana sa acorde importanta inclusiv curateniei interioare, stimularii metabolismului, optimizarii digestiei si schimbarii modului de a se hrani, pentru a manca sanatos si a pierde in greutate in timp ce isi va pastra energia la cote ridicate. Curatare si detoxifiere In general, postul contribuie la imbunatatirea sanatatii, reduce inflamatia din organism si optimizeaza digestia. Majoritatea persoanelor nu tin sub control nivelul de zahar din sange si astfel, intervin senzatia de ameteala si foamea excesiva, care afecteaza capacitatea de a indeplini corespunzator activitatile zilnice. Intr-o prima etapa, detoxifierea naturala de primavara se va concentra asupra procesului de curatare al organismului, nu pe renuntarea la hrana sau prin post. In esenta, digestia este una dintre cele mai importante procese pentru sanatate si frumusete. Prin urmare,... [continuare]

Acizii grasi omega-7

Categoria: Articole

Generalitati Acizii grasi omega-7 nu sunt esentiali pentru sanatatea umana, ca atare, starea generala de sanatate nu va fi influentata daca o persoana nu ii asimileaza, dar acestia pot fi foarte utili petnru o greutate sanatoasa si o piele frumoasa. Acizii grasi omega pot furniza nutrienti care imbunatatesc activitatea cardiovasculara. Acesti acizi grasi se gasesc intr-o varietate de alimente naturale precum si produse alimentare preparate compercial. De unde pot fi asimilati acizii grasi omega-7? Plantele sunt principala sursa de omega-7 dar cel mai bine acestia sunt dobanditi prin suplimente vitaminice. Totusi, pot fi obtinute cantitati mici din acest acid gras din peste si seminte de in. Rolul acizilor grasi omega-7 pentru organism Omega-7 este esentiala pentru functionarea adecvata a functiilor corpului si pentru dezvoltarea altor organe. 1. Stimuleaza sanatatea cardiovasculara - Acizii grasi omega-7 imbunatatesc nu doar functia sistemului cardiovascular ci si... [continuare]

Dieta pentru detoxifierea de primavara

Categoria: Articole

Generalitati Odata cu sosirea primaverii, este momentul ca organismul sa fie curatat si detoxifiat, sa se optimizeze digestia si sa se inceapa o dieta care sa permita pierderea in greutate dar si cresterea nivelului de energie. Articolul prezinta modalitatile de baza prin care organismul va fi curatat, detoxifiat si hidratat pentru a va putea bucura de primavara. Curatarea Prima parte din detoxifierea naturala de primavara se va concentra pe operatiunea de curatare. In esenta, digestia este unul dintre procesele importante pentru sanatate si frumusete, prin urmare, o curatire bazata pe consum de fibre si de alimente nutritive, va oferi organismului posibilitatea de a se purifica. Procesul va avea o durata de cinci zile, de luni pana vineri, deoarece, de obicei, weekendurile sunt perioade mai dificile pentru schimbari nutritionale. In general, ar putea fi suficient sa consumati alimente cu indice glicemic scazut dar bogate in fibre, pentru a oferi senzatia de... [continuare]

Marirea sanilor cu suplimente naturale. mit sau realitate?

Categoria: Articole

Generalitati Suplimentelor naturale pentru marirea sanilor li se face reclama pe internet, la tv si in revistele pentru femei. Unele dintre prezentarile comerciale pun accentul pe nesiguranta femeilor cu privire la frumusetea sanilor lor, mai ales dupa nastere, scadere brusca in greutate sau dupa eliminarea implanturilor mamare. Persoanele de sex feminin care cauta o alterntiva la interventia chirurgicala de marire a sanilor incearca aceste suplimente pe baza de plante, fara a realiza ca nu exista dovezi cu privire la siguranta administrarii, din punctul de vedere al sanatatii. Cei mai multi dintre cei care comercializeaza suplimente naturiste pentru marirea sanilor nu prezinta pontentiale riscuri ale consumului acestora. Ar putea functiona pastilele naturale pentru marirea sanilor? Suplimentele naturale pentru marirea sanilor ar putea creste, teoretic, dimensiunea sanilor, intrucat unele dintre acestea contin plante aromatice care au efecte asemanatoare estrogenului. ... [continuare]

17 obiceiuri foarte nocive pentru inima

Categoria: Articole

Generalitati Toti oamenii isi doresc sa aibe o inima sanatoasa. Vestea buna este ca schimbarea unor obiceiuri nocive, din stilul de viata al oricui poate imbunatati sanatatea inimii. Deprinderi nocive pentru sanatatea inimii Iata cateva dintre deprinderile care au consecinte negative asupra sanatatii inimii: - Vizionarea prelungita de programe TV - Statul ore intregi in fata televizorului creste riscul de atac de cord si accident vascular, chiar daca obiceiul nu este unul constant. Explicatia este ca lipsa de miscare ar putea mentine ridicate nivelul de zahar si grasimi din sange. Specialistii recomanda mersul pe jos, chiar si la locul de munca (in timp ce o persoana vorbeste la telefon, ar putea sa se plimbe, de exemplu). - Stresul si depresia netratate - Ostilitatea, stresul sau depresia netratate pot afecta sanatatea inimii. Este normal ca oricine sa simta, la un moment dat ca emotiile ii pot afecta inima. Interiorizarea emotiilor si a stresului pot avea consecinte... [continuare]

Tratament naturist pentru sindromul metabolic

Categoria: Articole

Generalitati Sindromul metabolic include un grup de afectiuni care se manifesta in acelasi timp si cresc riscul bolilor de inima si diabet, incluzand: - hipertensiunea arteriala; - nivelurile ridicate de zahar din sange; - nivel ridicat de trigliceride (grasimi in sange); - nivel scazult de HDL (colesterol bun); - exces de grasime in jurul taliei. Persoanele cu sindrom metabolic sunt de doua ori mai predispuse sa dezvolte boli cardiovasculare si au sanse de cinci ori mai ridicate sa fie diagnosticate cu diabet zaharat, fata de cele care nu sufera de aceasta boala. Se estimeaza ca aproximativ 25% dintre americani au in prezent sindrom metabolic. Cauze Urmatorii factori pot contribui la declansarea sindromului metabolic: - exces de greutate sau obezitate; - stil de viata sedentar; - rezistenta la insulina; - tulburarile de coagulare ale sangelui; - inflamatia cronica; - ficat gras (steatoza hepatica); Pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, creste riscul de... [continuare]

Acizii grasi omega 3

Categoria: Articole

Generalitati Acizii grasi omega-3 sunt considerati acizi esentiali, necesari pentru sanatatea umana dar pe care organismul nu poate sa-i produca in mod natural: acestia trebuie furnizati prin intermediul alimentelor. Acizii grasi omega-3 pot fi gasiti in anumite tipuri de peste cum ar fi somnul, tonul, halibut, fructe de mare, unele plante, seminte si nuci. Acizii grasi polinesaturati sau acizii grasi omega-3 joaca un rol important in functionarea creierului precum si in dezvoltarea normala a organismului. Acestia pot reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Consumul de peste se recomanda de cel putin doua ori pe saptamana. Cercetarile au demonstrat ca acizii grasi omega-3 reduc inflamatia si diminueaza riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, cancerului si artritei. Acizii grasi omega-3 sunt foarte concentrati la nivelul creierului si se pare ca sunt esentiali pentru buna desfasurare a proceselor cognitive (performanta creierului si a memoriei) si a functiei... [continuare]

Slabeste sanatos, echilibrat si usor!

Categoria: Articole

Supraponderabilitatea si obezitatea Supraponderabilitatea este o amenintare grava a sanatatii populatiei. Aproape 50% din populatia din Romania se confrunta cu aceasta problema. Aceste persoane au un IMC (indice de masa corporala) cuprins intre 25 si 30. Peste 3,5 milioane de obezi se confrunta cu aceasta problema. Ei au IMC-ul de 30 sau chiar mai mare. Supraponderabilitatea nu se refera la „kilogramele de frumusete”, care te fac sa nu-ti vina bine marimea 38. Este vorba despre acele kilograme despre care s-a demonstrat ca sporesc riscurile privind problemele de sanatate. Supraponderabilitatea poate duce la diabet, cancer, boli cardiovasculare, afectiuni articulare si o multime de probleme psihice si psihosociale. Cantariti prea mult si aveti nevoie de ajutor pentru a lupta impotriva kilogramelor in plus? Obezitatea este o alta denumire pentru supraponderabilitatea severa. Cuvantul provine din limba latina si inseamna literal: a manca mult. In caz de obezitate,... [continuare]

Quinoa: beneficii nutritionale

Categoria: Articole

Generalitati Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre incasi in ritualurile lor. Quinoa este un tip de cereala bogata in proteine si aminoacizi care poate inlocui cu usurinta orice tip de cereala. Acoperita de saponina care ii confera un gust amar, aceasta trebuie spalata inainte de preparare. Este bogata in proteine, fier, calciu, potasiu, cupru si ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, astmului la copii, bolilor cardiovasculare, migrenelor si calculilor biliari. Compozitie Quinoa contine multe proteine. De fapt aceasta este o proteina complexa deoarece contine toti aminoacizii esentiali, in mod special lizina care este necesara organismului pentru cresterea si repararea tesuturilor. Aceasta are un continut ridicat de mangan care acti [continuare]

Osteoporoza

Categoria: Articole

Generalitati Fiind o boala osoasa care demineralizeaza osul, fragilizandu-l, osteoporoza detine un record absolut: este cea mai importanta cauza de fracturi la persoanele de peste 50 de ani, fiind vinovata de aproape 80% din totalul lor. Va puteti imagina ce urmeaza de aici: durere, spitalizare, interventii chirurgicale, posibile complicatii si o lunga perioada de recuperare, cheltuieli s.a.m.d. Pentru a preveni toate aceste neajunsuri, ne putem pune intrebarea logica: ce putem face pentru a nu ajunge aici? Cum putem evita sau trata osteoporoza? De la normal la patologic Inainte de a porni in cautarea raspunsurilor la aceste intrebari, ar fi bine sa stim care sunt factorii care influenteaza sanatatea osului. In mod obisnuit, osul se gaseste intr-o permanenta activitate de resorbtie si formare, dupa 30-35 de ani densitatea osoasa incepand sa scada. La femei, pierderea osoasa se accelereaza dupa menopauza, cand scade dramatic secretia de hormoni estrogeni si progesteron, care... [continuare]

Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor

Categoria: Articole

Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative. Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii. Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin. Daca gatiti preparate din carne adaugati cat mai multe condimente, nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat: mancare delicioasa si o multitudine de beneficii medicale. Vegetarienii... [continuare]

12 reguli de respectat pentru a evita aparitia diabetului

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul este o boala tot mai des intalnita, dar din fericire este una dintre bolile care pot fi prevenite, in cele mai multe dintre cazuri. Aproape 25% dintre americani au prediabet, o stare in care nivelurile de zahar din sange sunt ridicate si care evolueaza in diabet in aproximativ 10 ani. Cu toate acestea, doar 4% dintre acestia afla adevarul despre starea lor de sanatate. Mai grav, mai putin de jumatate vor incearca sa scada in greutate, sa manance mai sanatos sau sa faca exercitii fizice. Acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile sanatoase care pot trata starea de prediabet si cu ajutorul carora se poate preintampina aparitia diabetului sau o viata dependenta de medicamente si monitorizarea nivelului de zahar din sange, risc crescut de boli de inima, boala Alzheimer si alte boli grave. Cei care doresc sa evite declansarea diabetului pot respecta, incepand chiar de astazi 12 reguli ale caror rezultate au fost deja demonstrate: Cele 12 reguli 1.... [continuare]

Preparate culinare care nu determina arsuri stomacale

Categoria: Articole

Generalitati Arsurile stomacale sunt simptomul principal al refluxului de acid si al bolilor de reflux gastroesofagian. Totusi nu orice perosana care sufera de arsuri stomacale are reflux de acid. Arsurile stomacale pot fi cauzate si de alte lucruri cum ar fi tulburarile de motilitate intestinala. Problemele cardiace pot imita arsurile la stomac si nu ar trebui sa fie confundate cu acestea. Durerile toracice inexplicabile ar trebui sa fie evaluate printr-un test de efort sau EKG, inainte sa fie analizate problemele gastrointestinale. Factori declansatori ai arsurilor de stomac In cazul multora dintre oameni exista multi factori declansatori ai arsurilor la stomac dar in cazul majoritatii manifestarile sunt asemanatoare: - senzatia de arsura in piept, chiar in spatele sternului care apare dupa masa si care dureaza de la cateva minute la cateva ore - durere toracica mai ales atunci cand o persoana se apleaca, cand sta jos sau mananca - arsuri la nivelul gatului sau... [continuare]

Capsunile: surse naturale de antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati Intr-un clasament al celor mai bogate surse alimentare in antioxidanti, capsunile se afla in top. Capsunile sunt fructe de culoare rosie cu miros placut si cu o istorie de peste 2000 de ani. O mare varietate de specii ale acestora sunt intalnite in diverse parti ale lumii. Atat fructele cat si frunzele au fost folosite din cele mai vechi timpuri in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor de stomac, dar si a altor tulburari gastrointestinale (cum ar fi diareea). Capsunul a fost considerat de unii specialisti ca fiind o planta miraculoasa, iar de altii secretul longevitatii. Pe locul 4 dupa mure, afine si zmeura ca si nivel de antioxidanti, capsunile au proprietati anticancerigene, anti-neurodegenerative si anti-inflamatorii. Beneficii pentru sanatate Avand in vedere combinatia lor unica de antioxidanti si substante nutritive antiinflamatorii, capsunile au un rol important in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular si in prevenirea bolilor... [continuare]

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie

Categoria: Articole

Vitamina B1 - tiamina Este cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", deoarece are efecte binefacatoare asupra sistemului nervos si a starii psihice. Vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura cresterea randamentului intelectual. Vitamina B1 are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Aceasta vitamina aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului musculaturii netede. Are functie de coenzima intervenind in numeroase reactii biochimice importante, in metabolismul glucidic. Diminueaza durerea resimtita (adjuvant in tratarea zonei zoster). Este implicata in procesele de conducere axonala si in transmiterea neuromusculara. Carentele de vitamina B1 antreneaza oboseala, pierderea apetitului si a greutatii corporale si pot duce la polinevrita, boli cardiace si digestive, reversibile, prin administrarea de vitamina... [continuare]

Bolile ochiului

Categoria: Articole

Generalitati Bolile ochiului afecteaza, deseori, activitatea zilnica a pacientului. Pentru a mentine sanatatea ochilor, uneori este nevoie doar de un efort foarte mic. Desi nu toate afectiunile oftalmologice pot fi prevenite, exista nenumarate masuri care ajuta la stoparea evolutiei afectiunii. In primul rand, trebuie subliniata importanta unei alimentatii sanatoase, urmand: protectia ochilor impotriva razelor soarelui, controlul medical periodic, purtarea ochelarilor de protectie daca lucrati foarte mult la calculator. Exista mai multe tipuri de probleme oculare si tulburari de vedere, printre care se regasesc: vedere incetosata, halouri, pete oarbe, flocoane etc. Vederea incetosata consta in pierderea claritatii acesteia si incapacitatea de a observa micile detalii. Petele oarbe sau scotoamele sunt "gauri negre" in campul vizual, care conduc la limitarea partiala a campului vizual, perceputa sau nu de catre pacient. Daca prezentati tulburari de vederea (devine neclara, ... [continuare]

Pagina 1 din 2 (53 rezultate)