Clickmed
programare rapida la medic

seminte de in in tratarea colesterolului

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Octombrie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Ce este colesterolul Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low density lipoproteins) sunt alcatuite in cea mai mare parte din grasimi si o mica parte de proteine. LDL este tipul rau de colesterol, datorita faptului ca determina ateroscleroza (obstrueaza... [continuare]

Deficitul si excesul de vitamina e

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Mai 2023
Consultant medical:

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Clinica: Clinica MedLife

Generalitati Vitamina E este numele unui grup de opt vitamine liposolubile cunoscute ca tocoferoli si tocotrienoli. Medicii pot prescrie doze mari de vitamina E pentru persoanele care au conditii digestive si absorbtia acestei vitamine se face cu greutate sau pentru a ajuta la tratarea dischineziei tardive, o tulburare de miscare. Vitamina E este un antioxidant, ceea ce inseamna ca ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor si a ADN-ului prin neutralizarea moleculelor daunatoare, numite radicali liberi. Deficitul de vitamina E Deficientele de vitamina E sunt extrem de rare la om, insa, cu toate acestea, copiii prematuri cu greutate foarte mica la nastere si persoanele care au anumite probleme digestive sunt cei mai susceptibili de a avea risc pentru un astfel de deficit. Semnele si simptomele deficitului de vitamina E includ amorteala sau furnicaturi la nivelul degetelor de la picioare sau ale mainilor, probleme ce afecteaza retina ochiului, slabirea sistemului imunitar sau... [continuare]

De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2016

Dovleacul este leguma pe care trebuie sa o introducem neaparat in dieta de toamna. Acesta este o adevarata sursa de sanatate si ajuta la prevenirea si vindecarea a numeroase afectiuni. Semintele de dovleac, in special, sunt un adevarat elixir pentru sanatate. Acestea au numeroase beneficii si contin minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, zinc, dar si vitamina K. Consumate crude sau amestecate cu alte ingrediente, semintele de dovleac te pot ajuta sa ai o sanatate de fier. Alunga depresia Semintele de dovleac contin foarte mult l-triptofan, o substanta care ajuta organismul sa aiba un somn bun, dar alunga si depresia. Triptofanul este convertit in serotonina si niacin, care dau o stare de bine. Previn osteoporoza Datorita continutului mare de zinc, un consum regulat de seminte de dovleac previne aparitia osteoporozei. De asemenea, ele reduc inflamatia in cazul artritelor fara a avea efectele secundare ale medicamentelor. Mentin inima sanatoasa Consumul... [continuare]

Semintele de dovleac, un adevarat elixir pentru sanatate!

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2018

Generalitati Pe langa faptul ca ne ajuta sa preparam cele mai delicioase placinte si prajituri, dovleacul este unul dintre cele mai sanatoase alimente specifice toamnei. Este bogat in betacaroten, are proprietati antioxidante si antiinflamatoare si contine foarte multe vitamine si minerale necesare organismului nostru. Nu trebuie sa ignoram, insa, beneficiile uimitoare ale semintelor de dovleac, care au efecte miraculoase asupra sanatatii noastre. Semintele de dovleac sunt o adevarata sursa de sanatate si putem spune ca au proprietati medicinale uimitoare, ajutand la prevenirea si vindecarea numeroaselor afectiuni. Acestea contin magneziu, calciu, potasiu, zinc si acizi grasi, care impreuna contribuie la buna functionare a inimii, a sistemului osos, precum si la intarirea sistemului imunitar. Beneficiile semintelor de dovleac asupra organismului Fortifica sistemul imunitar Semintele de dovleac au un puternic efect antioxidant si sunt bogate in zinc, un mineral care regleaza... [continuare]

Chitosanul: reducerea nivelului de colesterol si a greutatii corporale

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Indicatii Multi oameni cauta, de-a lungul timpului, cel mai bun supliment alimentar care sa-i ajute sa piarda in greutate. Un procent ridicat dintre acestia ignora un lucru important legat de diminuarea numarului de kilograme: orice supliment de acest gen trebuie sa fie insotit de o alimentatie sanatoasa. In cele din urma, procesul slabirii este dependent ori de reducerea aportului caloric zilnic ori stimuleaza arderea unui numar mai mare de calorii pe parcursul unei zile. Cele mai multe suplimente dietetice vor sustine una dintre aceste actiuni: fie vor contribui la diminuarea numarului de calorii prin simpla lor administrare, fie vor ajuta la o ardere mai usoara a acestora. Chiar daca nu i s-a acordat importanta meritata, chitosanul este o substanta excelenta, recomandata pentru slabire. Acesta nu face parte din componenta unor alimente utilizate in mod frecvent. Chitosanul este extras din crusta unora dintre animalele marine (crustacee, mai ales) si este un material... [continuare]

Transaminaze si colesterol

Din Comunitate

acum cateva zile, in urma analizelor a rezultat ca am colesterolul marit, peste 220, iar valorile transaminazelor foarte ridicate: TGO 48 si TGP 80. am depistat problema ficatului gras de jumatate de an dar nu am tratat-o. nu mananc grasimi sau dulciuri, nu depasesc 100 calorii pe zi, consum practic doar batoane de cereale, supe si fructe. care ar putea fi cauza acestor probleme ale ficatului si cum s-ar putea remedia? va multumesc [continuare]

Valori crescute pentru colesterol, trigliceride, hemoglobina glucozilata, glicemie

Din Comunitate

Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Din Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Fibrele sunt utile in tratamentul afectiunilor intestinale

Din Articole
Actualizat la data de: 02 August 2009

Generalitati Fibrele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si la mentinerea unei greutati corporale optime. Pe langa faptul ca acestea sunt indicate in tratamentul impotriva constipatiei sau hemoroizilor, fibrele sunt indicate in meniul zilnic al persoanelor care sufera de diabet sau au colesterolul marit. O dieta bogata in fibre este asociata cu un mod de viata sanatos. Fibrele dietetice provin din parti ale plantelor care nu pot fi digerate de enzime si nu sunt absorbite in sistemul sanguin. In schimb, acestea sunt eliminate din organism ca si deseuri. Pe de alta parte, exista si fibre brute reprezentate de parti ale alimentelor care raman dupa ce alimentele au fost supuse hidrolizei acide si alcaline. Cantitatea de fibra bruta dintr-o planta este in general, intre 1/8 si 1 din totalul de fibre dietetice. Beneficiile dietei bogate in fibre Dieta bogata in fibre este o dieta care permite un regim 100% sanatos, putand fi consumate: - alimente... [continuare]

Beneficiile uleiului de argan

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa pentru tratarea a multiple probleme de natura cosmetica si medicala. Acesta contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 care ofera organismului multe dintre beneficiile specifice substantelor antioxidante. Uleiul de argan este dificil de extras si este destul de scump. Datorita costurilor ridicate, se regaseste doar in cantitati modeste in componenta a diverse produse. Beneficiile pentru sanatate a uleiului de argan implica: tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit pentru intretinerea si frumusetea pielii, parului, unghiilor. Are proprietati hidratante si protejeaza pielea, astfel incat poate fi utilizat pentru masajul pielii,... [continuare]

Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Octombrie 2018

Generalitati Patrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae. Patrunjelul este unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor bolilor, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute. Planta creste pe tot parcursul anului, in diferite climate, fiind bienala (produce seminte in al doilea an de cand a fost plantat). Deseori, patrunjelul este subapreciat, desi are importante calitati nutritive si paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale si il folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mancaruri. Patrunjelul provine din regiunea sud mediteraneana din sudul Europei si a fost cultivat pentru prima oara in urma cu 2000 de ani. Acesta a fost initial utilizat ca planta medicinala, inainte de a fi consumat ca aliment. Grecii antici considerau ca patrunjelul era sacru si il foloseau nu doar pentru impodobirea invingatorilor din... [continuare]

Uleiul de in

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Ianuarie 2014

Generalitati Uleiul din seminte de in se obtine din semintele plantei numita linum usitatissimum sau in. Acesta contine, atat acizi grasi omega-3, cat si omega-6, care sunt benefici pentru sanatate. Uleiul din seminte de in contine acidul gras esential alfa-linolenic (ALA) pe care organismul il transforma in acid eincosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA), acizi grasi omega-3, care se gasesc in uleiul de peste. Unii cercetatori considera ca uleiul din seminte de in ar putea avea unele dintre beneficiile uleiului de peste, dar organismul nu reuseste sa converteasca in mod eficient ALA in EPA si DHA. In plus, in acest caz, beneficiile ALA, EPA si DHA nu sunt aceleasi. Acizii grasi omega-3, care provin din uleiul de peste, s-a dovedit ca reduc inflamatia si ajuta la prevenirea anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inima si artrita. Rezultatele studiilor privind efectele benefice ale uleiului de in pentru aceleasi conditii sunt impartite. Este foarte important... [continuare]

Uleiul de catina

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Iulie 2012

Generalitati Catina este o planta spinoasa care creste in Europa si Asia. Uleiul din boabe de catina este extras din pulpa fructelor sau din seminte. Studiile clinice si cele stiintifice din secolul XX confirma numeroasele beneficii nutritionale ale uleiului de catina. Scaderea in greutate Recent s-a confirmat contributia pe care o are catina in scaderea in greutate. Catina contine acizi grasi omega-7 care transmit corpului sa renunte la stocarea oricarui surplus de grasime. In esenta, acest lucru inseamna ca cei care consuma boabe de catina vor observa cum grasimea lor se topeste. Imunitate Fructul catinei, mic si de culoare galben-portocaliu, este o sursa bogata de vitamine, aminoacizi, acizi grasi si alte 27 de oligoelemente. Uleiul de catina contine 106 nutrienti si substante bioactive cunoscute, printre care si vitaminele A, C si E, polifenoli, carotenoide, flavonoide, acizi grasi esentiali si oligoelemente, inclusiv zinc, seleniu, mangan si fier. Multe ditnre... [continuare]

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Mai 2023

Generalitati Sucurile din fructe si legume fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care asigura starea de sanatate si vigoare a organismului. Ele participa activ la regenerarea celulara, detoxifiere si tratarea a numeroase afectiuni, fiind recomandate de medicii nutritionisti intr-un regim de viata sanatos. Chiar si asa, exista sucuri benefice sanatatii prin ingredientele pe care le contin si sucuri nocive, care nu sunt altceva decat lichide care furnizeaza zaharuri in exces si aproape deloc nutrienti esentiali. Topul celor mai sanatoase sucuri Sucurile naturale din fructe si legume sunt gustoase, hranitoare si bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti, mai exact compusi naturali bioactivi care interactioneaza pozitiv cu fibrele alimentare si alte substante preluate din hrana. Specialistii in nutritie de la Universitatea din California (Los Angeles) au intocmit si un top al celor mai sanatoase sucuri, primele 5 pozitii fiind ocupate de: - sucul de rodii - sucul... [continuare]

Hipertensiunea si alimentatia

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2018

Alimentatia in cazul persoanelor hipertensive Hipertensiunea arteriala este cea mai raspandita afectiune cronica, fiind un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic etc. Potrivit studiilor in domeniu, pacientii care vor sa previna sau sa trateze aceasta afectiune trebuie sa puna mare accent pe alimentatie, alegand mai ales alimente care au proprietatea de a regla presiunea sanguina. Se vor evita urmatoarele: 1. Sarea Pacientii cu afectiuni renale sau cardiovasculare trebuie sa reduca consumul de sare, deoarece in cazul acestora organismul elimina cu dificultate sodiul. Cu toate acestea, nu toate persoanele cu hipertensiune arteriala sunt sensibile la sare. Iti poti testa sensibilitatea prin adoptarea unei diete cu un continut sarac in sare, timp de 2-3 saptamani, dupa care se va face o reevaluare a bolii. Sodiul este prezent in majoritatea alimentelor procesate, motiv pentru care pacientul trebuie sa citeasca cu atentie informatiile... [continuare]

6 beneficii nestiute ale telinei. de ce trebuie sa o incluzi in alimentatie

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Aprilie 2017

Generalitati Telina nu este doar o leguma care da savoare preparatelor, ci si un adevarat medicament natural. Contine vitamina A, care asigura o vedere buna, vitamina C, care ii confera organismului imunitate, dar si o multime de minerale atat de necesare, precum fier, calciu, magneziu, potasiu si sodiu. Scade colesterolul si regleaza tensiunea, tratand in acelasi timp si constipatia. Beneficii pentru sanatate ale telinei Beneficiile telinei sunt nenumarate. In primul rand, telina contine 95% apa, ceea ce inseamna ca poate fi consumata fara niciun fel de restrictii intrucat nu afecteaza silueta. Contine si foarte multe fibre, care au rolul de a regla tranzitul intestinal, eliminand astfel mai usor toxinele din organism. O cana de telina tocata contine: 16 calorii 0 grasimi 1 g proteine 5 g fibre 5 mg vitamina K 36 mg acid folic 22 mg vitamina A 263 mg potasiu 1 mg vitamina C 40 mg calciu 0,08 mg vitamina B6 1. Ajuta la scaderea colesterolului Studiile clinice... [continuare]

Motive pentru a consuma bame zilnic

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Septembrie 2017

Generalitati Bama este o leguma verde, lunga, cu seminte in randuri duble, care seamana cu fasolea pastai, are gustul asemanator cu vanata sau cu sparanghelul si este bogata in vitaminele A, C, B1, B2, B9 si in mineralele fier, calciu, zinc, potasiu si magneziu. Consumul de bame regleaza zaharul din sange si este recomandat femeilor insarcinate. Nu foarte multa lume mananca bame, deoarece sunt putini cei care stiu multiplele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii. Astfel, boabele contin grasimi nesaturate, sanatoase, cum ar fi de exemplu, acidul oleic - un acid gras monosaturat de tip Omega-9 si acid linoleic de tip Omega-6, reduc riscul de infarct si accident vascular cerebral, scad colesterolul, au efect antiinflamator si sunt ideale pentru cei care doresc sa slabeasca, fiind sarace in calorii. Un alt mare avantaj al acestor legume este ca se gasesc tot timpul anului si pot fi gatite in multe feluri. Principalele beneficii • Sunt recomandate femeilor insarcinate,... [continuare]

Rapita, proprietati si beneficii pentru sanatate si frumusete

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Mai 2023

Generalitati Rapita este o planta erbacee care face parte din familia cruciferelor Brassicaceae, are florile galbene, tulpina lunga si ramificata si se cultiva pentru seminte din care se obtine uleiul de rapita. Rapita are multiple intrebuintari medicale, fiind folosite florile si radacinile, in fitoterapie. In plus, fiind bogata in calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, dar si in glucide, grasimi si vitamine A, B1, B2, C, betacaroten, este un real sprijin in mentinerea sanatatii sau ameliorarea unor afectiuni ale tubului digestiv, dar si in prevenirea unor boli cardio-vasculare. Proprietatile uleiului de rapita • Contine acid alpha-linoleic, care contribuie la reducerea hipertensiunii si la scaderea nivelului de colesterol. Concret, acesta ajuta la scaderea riscului de boli cardio-vasculare. • Este o sursa buna de grasimi monosaturate, acid oleic, acid linoleic, acizi saturati. • Uleiul de rapita este un real adjuvant in prevenirea depresiilor, iar unele studii sustin... [continuare]

Influenta nutritiei asupra sanatatii mentale

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Noiembrie 2011

O dieta saraca poate sa afecteze sanatatea mentala Probabil ca majoritatea oamenilor cunosc faptul ca alimentele pe care le consuma influenteaza sanatatea organismului lor. Alegerile alimentare sanatoase ajuta la mentinerea si stimularea sanatatii inimii, muschi puternici si atingerea unei greutati corespunzatoare. De asemenea, starea de spirit poate fi influentata de ceea ce consuma o persoana, astfel ca starea de spirit va fi mult mai buna dupa ce se consuma o salata verde sau legume gatite corect decat alimente de tip fast-food. Cercetatorii studiaza efectele alegerilor dietetice asupra starii de spirit si sanatatii mentale ale oamenilor. Exista destule intrebari fara raspuns precum: - Deficientele de vitamine pot contribui la aparitia depresiei? - Suplimentele alimentare imbunatatesc starea emotionala a celor care sufera de deficiente nutritionale? - Ce cantitate dintr-un supliment va creste starea de sanatate mentala? Ce tipuri de nutrienti stimuleaza... [continuare]

Detoxifiere naturala de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati O data cu sosirea primaverii, soseste si momentul pentru curatenia de primavara. In plus, ar fi timpul ca fiecare persoana sa acorde importanta inclusiv curateniei interioare, stimularii metabolismului, optimizarii digestiei si schimbarii modului de a se hrani, pentru a manca sanatos si a pierde in greutate in timp ce isi va pastra energia la cote ridicate. Curatare si detoxifiere In general, postul contribuie la imbunatatirea sanatatii, reduce inflamatia din organism si optimizeaza digestia. Majoritatea persoanelor nu tin sub control nivelul de zahar din sange si astfel, intervin senzatia de ameteala si foamea excesiva, care afecteaza capacitatea de a indeplini corespunzator activitatile zilnice. Intr-o prima etapa, detoxifierea naturala de primavara se va concentra asupra procesului de curatare al organismului, nu pe renuntarea la hrana sau prin post. In esenta, digestia este una dintre cele mai importante procese pentru sanatate si frumusete. Prin urmare,... [continuare]

Acizii grasi omega-7

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2012

Generalitati Acizii grasi omega-7 nu sunt esentiali pentru sanatatea umana, ca atare, starea generala de sanatate nu va fi influentata daca o persoana nu ii asimileaza, dar acestia pot fi foarte utili petnru o greutate sanatoasa si o piele frumoasa. Acizii grasi omega pot furniza nutrienti care imbunatatesc activitatea cardiovasculara. Acesti acizi grasi se gasesc intr-o varietate de alimente naturale precum si produse alimentare preparate compercial. De unde pot fi asimilati acizii grasi omega-7? Plantele sunt principala sursa de omega-7 dar cel mai bine acestia sunt dobanditi prin suplimente vitaminice. Totusi, pot fi obtinute cantitati mici din acest acid gras din peste si seminte de in. Rolul acizilor grasi omega-7 pentru organism Omega-7 este esentiala pentru functionarea adecvata a functiilor corpului si pentru dezvoltarea altor organe. 1. Stimuleaza sanatatea cardiovasculara - Acizii grasi omega-7 imbunatatesc nu doar functia sistemului cardiovascular ci si... [continuare]

Dieta pentru detoxifierea de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Martie 2023

Generalitati Odata cu sosirea primaverii, este momentul ca organismul sa fie curatat si detoxifiat, sa se optimizeze digestia si sa se inceapa o dieta care sa permita pierderea in greutate dar si cresterea nivelului de energie. Articolul prezinta modalitatile de baza prin care organismul va fi curatat, detoxifiat si hidratat pentru a va putea bucura de primavara. Curatarea Prima parte din detoxifierea naturala de primavara se va concentra pe operatiunea de curatare. In esenta, digestia este unul dintre procesele importante pentru sanatate si frumusete, prin urmare, o curatire bazata pe consum de fibre si de alimente nutritive, va oferi organismului posibilitatea de a se purifica. Procesul va avea o durata de cinci zile, de luni pana vineri, deoarece, de obicei, weekendurile sunt perioade mai dificile pentru schimbari nutritionale. In general, ar putea fi suficient sa consumati alimente cu indice glicemic scazut dar bogate in fibre, pentru a oferi senzatia de satietate si... [continuare]

Marirea sanilor cu suplimente naturale. mit sau realitate?

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Februarie 2012

Generalitati Suplimentelor naturale pentru marirea sanilor li se face reclama pe internet, la tv si in revistele pentru femei. Unele dintre prezentarile comerciale pun accentul pe nesiguranta femeilor cu privire la frumusetea sanilor lor, mai ales dupa nastere, scadere brusca in greutate sau dupa eliminarea implanturilor mamare. Persoanele de sex feminin care cauta o alterntiva la interventia chirurgicala de marire a sanilor incearca aceste suplimente pe baza de plante, fara a realiza ca nu exista dovezi cu privire la siguranta administrarii, din punctul de vedere al sanatatii. Cei mai multi dintre cei care comercializeaza suplimente naturiste pentru marirea sanilor nu prezinta pontentiale riscuri ale consumului acestora. Ar putea functiona pastilele naturale pentru marirea sanilor? Suplimentele naturale pentru marirea sanilor ar putea creste, teoretic, dimensiunea sanilor, intrucat unele dintre acestea contin plante aromatice care au efecte asemanatoare estrogenului. ... [continuare]

Toxocara canis

Din Comunitate

metronidazol este recomandat in tratarea diagnosticului toxocara canis [continuare]

Tratament giardia

Din Comunitate

Buna seara, In urma unui examen coproparazitologic efectuat recent, am fost diagnosticat cu giardia. Simptomatologia pe care o acuzam era una deosebit de severa, incluzand: stare de astenie postprandiala si dupa scaun si, de altfel, stare de slabiciune puternica pe parcursul intregii zile (seara parea a fi ceva mai bine), ameteala, constipatie (si nu diaree!), balonari frecvente, flatulenta, lipsa de concentrare (minte incetosata, senzatia de blocare in gandire). Problema este ca eu acuz aceste simptome de aprox. 1,5 ani, perioada in care, la toate analizele facute, mi-au iesit eosinofilele putin marite, colesterolul marit (cu tot regimul alimentar si tratamentul urmat) si VSH-ul sensibil crescut. Am urmat tot soiul de tratamente, mai putin acesta pentru paraziti (giardia). Acum mi s-a recomandat tratament cu DUADOR 200, dar dupa prima serie de 5 zile nu se vad rezultate notabile. Am mai observat ca daca iau un complex de vitamine (in ideea in care-mi simt organismul epuizat),... [continuare]

Diaree postcolecistectomie

Din Comunitate

Acum un an am suferit o operatie de colecistectomie si de atunci am diaree imediat dupa masa, zgomote in stomac si intestine (sun buric)si flatulenta dimineata imediat dupa trezire. Scaunul este moale dimineata si diaree dupa masa. Se poate trata asa ceva? Am incercat diverse medicamente insa fara rezultat. exista ceva ce poate incetini productia de bila in ficat? [continuare]

Glicemie 130, refuza doctor

Din Comunitate

Buna ziua. Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Mama mea, 52 de ani, aproximativ 10 kg in plus, si-a facut acum doua saptamani niste analize si i-au iesit foarte proaste: colesterol 347, glicemie 127, trigliceride 254, printre altele, insotite de o hipertensiune veche de cativa ani. Am convenit sa-si schimbe dieta, a renuntat la alimentele cu IG mai mare de 50. A renuntat si la cafeaua multiubita. Din cauza problemelor cardiace a renuntat si la grasimi. Practic a tinut un regim Montignac fara grasimi. Problema este ca acum doua zile si-a facut o glicemie si rezultatul este 130! Problema si mai mare este ca nu vrea sa mearga la doctor. Am incercat sa o conving sa mearga urgent la un diabetolog. Refuza cu desavarsire. Am mai si aflat ca anul trecut la o analiza avea glicemia 140!!! Prin urmare e convinsa ca nu i se poate intampla nimic si ca nu are nevoie de doctor. Va rog mult domnilor doctori sa imi raspundeti ce este de facut in situatia ei. Poate daca vede... [continuare]

Pagina 1 din 3 (90 rezultate)