seminte de floarea soarelui

10 alimente care contin grasimi sanatoase

Din Articole

Generalitati O dieta zilnica bogata in grasimi sanatoase sau "grasimi bune" inseamna un sistem cardiovascular ferit de boli si un sistem nervos echilibrat. In ultimii ani, medicii nutritionisti au pus accentul pe diferentierea grasimilor din alimente si intelegerea modului in care tipurile lor diverse, influenteaza longevitatea. In timp ce este important sa limitati aportul de grasimi saturate si grasimi trans (din lactate, carne, unt, carnati si deserturi), asigurati-va ca meniul zilnic contine si grasimi mononesaturate si polinesaturate, precum acizii grasi omega-3, care au reale proprietati benefice pentru sanatate. Diferenta dintre grasimile sanatoase si grasimile rele Grasimile au fost blamate ani la randul de catre specialisti pentru pericolele pe care le ridica sanatatii, de la cresterea nivelului de colesterol, pana la ingrasare si imbolnavire cardiaca. Insa nu toate grasimile au fost create in mod egal. Exista patru tipuri principale de grasimi: - grasimile... [continuare]

8 substante esentiale pentru ingrijirea pielii uscate

Din Articole

Generalitati Ingrijirea pielii uscate nu este intotdeauna usoara. Descuamarea si senzatia de strangere a tesutului cutanat sunt doua simptome extrem de neplacute, care pot fi tinute sub control doar cu ingrediente speciale. Nu toate produsele care promit ameliorarea pielii uscate functioneaza, motiv pentru care persoanele cu acest tip de piele isi gasesc cu greu cremele, lotiunile si serurile care chiar dau rezultate. Daca va regasiti in acest scenariu, este necesar sa cunoasteti actiunea substantelor care va ajuta cu adevarat sa ingrijiti corespunzator pielea uscata. Ingrediente benefice pentru pielea uscata Pielea uscata este ereditara, insa tendinta de deshidratare creste odata cu inaintarea in varsta, chiar si in cazul pielii mixte sau normale. Fara o ingrijire corecta, pot sa apara crapaturi inestetice, iritatii si prurit. Intrucat uscarea pielii survine de cele mai multe ori pe fondul unor cauze externe, fenomenul poate fi combatut cu usurinta prin tratamente topice.... [continuare]

Pericolele lipsei de magneziu din organism

Din Articole

Generalitati Magneziul este un mineral esential. Nevoia de acest element se resimte pe tot parcursul vietii, mai ales la adolescenti, la femeile insarcinate si la sportivi. O femeie din 4 si un barbat din 5 prezinta aceasta carenta. Magneziul este folosit de toate organele corpului, in special de catre inima, muschi si rinichi. Daca va simtiti obositi sau slabiti si nu intelegeti motivul, daca ritmul cardiac este anormal, daca intampinati spasme musculare sau zvacniri ale ochilor, responsabil poate fi continutul prea scazut de magneziu. O carenta de magneziu este dificil de diagnosticat, mai ales datorita faptului ca nu are simptome evidente. O asemenea lipsa se poate manifesta prin diferite tulburari ca hiperemotivitate, anxietate, tremur, stare depresiva, dureri de cap, ameteli, insomnii, crampe, spasme musculare, dureri ale oaselor, ale spatelui, palpitatii si dificultati respiratorii. Daca ati facut recent analize de sange, presupuneti fara indoiala ca vor indica o lipsa... [continuare]

Alergiile alimentare la copii

Din Articole

Generalitati Alergiile alimentare sunt reactii ale sistemului imunitar la o proteina din anumite alimente care este considerata inofensiva pentru organism. Alergiile alimentare sunt mai frecvente la copii decat la adulti, la persoanele cu antecedente familiale de alergii, astm, febra fanului sau eczeme. La adulti si copii, alergiile alimentare apar in mod inegal. Daca doar 3,5% dintre adulti sunt subiectii unei astfel de probleme, aproape 10% dintre copii sunt inclusi. Toleranta naturala la proteinele alimentare straine este o particularitate biologica originala. La unii copii, exista un teren familial, o predispozitie genetica de a elabora anticorpi impotriva alergenilor naturali care intra in contact cu organismul prin cai naturale: piele si mucoase (respiratorii si digestive). In cazul in care copilul dumneavoastra are o alergie alimentara, va avea cu siguranta o reactie cutanata, dureri abdominale, nasul care curge, dureri de gat, mancarimi, ochii care curg, eruptii... [continuare]

5 pasi prin care poti mentine colesterolul la un nivel normal

Din Articole

Cand auzim cuvantul “colesterol” ne gandim imediat ca ceva este in neregula cu organismul nostru, ca nu ar mai trebui sa mancam dulciuri sau grasimi. Corect, insa putini stiu ca el, colesterolul, este de doua tipuri: bun (HDL) si rau (LDL). Colesterolul este un tip de grasime care se regaseste in sange. El provine din doua surse: 75% se fabrica in ficat, iar 25% vine direct din alimente. Cu totii il avem pentru ca organismul nostru are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru functionarea optima a celulelor corpului si pentru a produce hormoni importanti. Aceasta este partea buna a colesterolului. Cu toate acestea, prezenta unui nivel ridicat de colesterol rau in sange reprezinta un risc cardiovascular major, marind sansele de aparitie a bolilor de inima. Una dintre cele mai bune metode de a preveni bolile cardiovasculare consta in mentinerea colesterolului in limite normale. Iata cum anume puteti face asta: 1. Renuntati la grasimile saturate Ce sunt acelea grasimi... [continuare]

Alergii sezoniere - alergia de primavara

Din Articole

Generalitati Alergiile reprezinta o componenta a reactiei sistemului imunitar, intr-o maniera mult mai accentuata si mai agresiva. Sistemul imunitar este sistemul care se preocupa de combaterea agentilor patogeni : virusi, bacterii, paraziti sau alte componente. Sistemul imunitar, sistemul care se ocupa de apararea organismului uman va reactiona prin masuri specifice la orice stimul care este identificat ca fiind un agresor. Insa aceasta reactie poate sa aiba loc uneori la stimuli care nu sunt in mod uzual catalogati ca fiind agenti daunatori. Cand acest lucru se produce si mai ales cand la acesti stimuli reactia sistemului imunitar este una mult mai accentuata fata de cum ar trebui ea sa fie, se va denumi hipereactie a sistemului imunitar. Cum actioneaza sistemul imunitar la stimuli In cazul patrunderii unui organism strain (cand facem referire la organism ne putem referi si la ceva la fel de mic precum o molecula, particula microscopica), in acest moment exista o componenta... [continuare]

Cum alungam oboseala? sunt vitaminele si mineralele suficiente?

Din Articole

Am auzit de atatea ori ca pentru a functiona optim si pentru a avea suficienta energie organismul nostru are nevoie de suplimente cu vitamine si minerale. Insa, pentru a inlatura oboseala, corpul are nevoie uneori de mai mult decat atat si de o actiune concentrata atat pe un aport optim de nutrienti, cat si pe sustinerea functiilor unor alte sisteme implicate in producerea sau consumul de energie. Studiile arata ca nivelul de energie creste sau se mentine in parametrii optimi si in urma actiunii unor alte clase de nutrienti, pe langa vitamine si minerale, nutrienti care actioneaza direct sau sustin alte procese ce pot afecta nivelul de energie. Enzimele digestive, acizii grasi esentiali omega 3/6/9, bioflavonoidele sau ciupercile medicinale sunt si ele extrem de importante in inlaturarea oboselii si in functionarea sistemelor organismului uman. Enzimele digestive Sunt importante in primul rand datorita rolului pe care il au in sanatatea si buna functionare a sistemului... [continuare]

Ce sa mananci ca sa nu faci cancer: un nou plan alimentar

Din Articole

In tara noastra, aproape 80.000 de persoane sunt diagnosticate an de an cu cancer, spun cele mai recente statistici. Unul dintre factorii care duc la aparitia acestei maladii de temut este alimentatia nesanatoasa. De aceea, este important sa invatam sa ne hranim corect sa avem trei mese regulate pe zi, care sa contina mancaruri sanatoase. Exista alimente care, datorita compusilor care intra in alcatuirea acestora, au rol de a preveni cancerul, dar si de a stopa inmultirea celulelor canceroase la persoanele care au deja boala. O combinatie potrivita de alimente poate ajuta la preventia bolii. Un nou plan alimentar conceput in America arata faptul ca o masa ideala este formata din legume (doua treimi) si proteine animale (o treime). Acest plan american este un instrument important in lupta impotriva cancerului, potrivit American Institute for Cancer Research. Iata despre ce este vorba: 1. Alege fructe si legume colorate, dar si verdeturi Fructele si legumele sunt bogate in anti [continuare]

Suferi de diabet? iata 9 idei pentru gustari sanatoase, care tin de foame

Din Articole

Pentru cei care sufera de diabet alegerea unor alimente pe care sa le consume ca gustari poate fi o adevarata provocare. Trebuie sa faca alegeri intelepte, bazate pe mancaruri sanatoase. Optiunile sanatoase pot reduce foamea si pot sa ofere un plus de energie pe tot parcursul intregii zile. Cheia este existenta unui plan alimentar. Sunt recomandate gustarile care contin un amestec de carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase, pentru ca ajuta la mentinerea unui nivelul echilibrat de zahar in sange. Iata 9 idei de gustari sanatoase pe care le poti lua si la serviciu. 1. Fructe oleaginoase Migdale, nuci, fistic, alune: sunt o alegere ideala, caci au un continut important de proteine, fibre si grasimi sanatoase. De asemenea, contin acizi grasi Omega 6 si Omega 3. Intr-un studiu publicat in aprilie 2013, in Journal of Nutrition, femeile care au mancat nuci de 2 ori pe saptamana au redus riscul de diabet zaharat de tip 2 cu 24%. Trebuie ca fructele oleaginoase sa fie consumate... [continuare]

Ce poti sa prepari pentru micul dejun rapid si sanatos

Din Articole

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece iti da energia necesara desfasurarii activitatilor obisnuite, pana spre jumatatea zilei. Micul dejun trebuie sa contina un aport echilibrat de proteine, grasimi sanatoase si glucide. Saritul peste micul dejun iti incetineste metabolismul si te face sa te simti lipsit de vlaga si demotivat. Cand esti pe fuga dimineata si nu ai timp sa-ti prepari un mic dejun pe cinste, poti sa alegi unul dintre meniurile prezentate mai jos. Sunt foarte usor si rapid de preparat si bogate in nutrienti. Iaurt cu fulgi de ovaz, seminte crude de dovlec si stafide Iaurtul este considerat un aliment minune, care contribuie la longevitatea organismului. El iti ofera o doza optima de calciu, grasimi benefice si glucide. Adauga in iaurt doua, trei linguri de fulgi de ovaz marunti, acestia contin foarte multe proteine. Consumul de ovaz este indicat in special celor care obisnuiesc sa mearga la sala. Pentru un aport marit de antioxidanti,... [continuare]

Schimbarile bruste de temperatura iti pot pune viata in pericol. iata efectele lor!

Din Articole

Atunci cand intri intr-o incapere cu aer conditionat, in timp ce afara este o vreme caniculara, poti suferi un soc termic, care iti poate pune viata in pericol. Schimbarile bruste de temperatura produc dezechilibre ale sistemului imunitar, favorizeaza instalarea unor afectiuni cronice si pot mari riscul de accident vascular cerebral. Modificarea brusca a temperaturii poate fi fatala pentru varstnici si cardiaci Pentru a se adapta la o diferenta de temperatura de 4 grade, organismul are nevoie de doua saptamani. La o diferenta de 10 grade, corpul resimte un stres foarte puternic. Cand afara se face prea cald, batranii cu probleme cronice de sanatate trebuie sa stie ca este foarte important sa poarte imbracaminte lejera, care sa acopere intregul corp. Oscilatiile de temperatura de tipul cald-rece sunt nocive pentru sistemul imunitar si dau peste cap functionarea organismului. Copiii, persoanele in varsta si cardiacii sunt cei mai afectati de trecerea de la cald la rece sau... [continuare]

3 metode simple de a-ti tine colesterolul sub control

Din Articole

Colesterolul este un compus natural, avand la baza steroli sau lipide simple. El se sintetizeaza in organismul animal, concentrandu-se la nivelul ficatului, maduvei spinarii, creierului si vaselor sangvine. In concentratii normale, colesterolul are efecte benefice, find necesar la mentinerea integritatii, sinteza acizilor produsi de vezica biliara si metabolismul vitaminelor liposolubile (vitamine care se dizolva in grasimi): A, D, K, E. Acumulat in cantitati mari in corpul uman, colesterolul mareste riscul de accident vascular cerebral si afectiuni cardiace grave, uneori fatale. Colesterolul “bun” versus colesterolul “rau” Termenul traditional de colesterol nu se refera la compusul natural in sine, ci la lipoproteinele care il transporta. Astfel, se face distinctia intre colesterolul “rau” sau LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterolul “bun” sau HDL (lipoproteine cu densitate mare). Diferenta intre cele doua tipuri de colesterol este data de densitatea... [continuare]

Nutrientii din diferite tipuri de lapte

Din Articole

Generalitati Majoritatea oamenilor stiu ca laptele contine calciu, care contribuie la consolidarea oaselor, dar oare toate tipurile de lapte au aceleasi efecte asupra organismului? Exista mai multe opinii si toate sunt diferite. Ce este laptele de soia? Are aceleasi beneficii pentru sanatate ca si laptele de vaca? Dar laptele de cocos? In mod traditional, laptele este definit ca fiind un lichid secretat de glandele mamare ale femelelor in scopul de a-si hrani puii - cum este cazul laptelui de vaca. Cu toate acestea, laptele poate fi si un lichid derivat dintr-o sursa de plante cum ar fi nuca de cocos sau soia. Laptele care provine din plante a castigat popularitate in ultimii ani, fapt ce a dat nastere la o serie de intrebari cum ar fi care sunt diferentele din punct de vedere nutritiv dintre laptele de vaca si substitutul de lapte. Nutrientii din lapte Calciul - laptele de vaca din dieta unei persoane constituie o sursa importanta de calciu si proteine. Doar o... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Clinica Eliade
Recuperare medicala, Medicina alternativa, Dermatologie, Kinetoterapie, Chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva 0748011111
Bucuresti, Blvd. Mircea Eliade 36, Sector 1, Bucuresti
Dr. Gabriela Paula Florea - Terapie CranioSacrala si Eliberare SomatoEmotionala - metoda Upledger
Medicina alternativa 0728493139
Bucuresti, Str. C.A. Rosetti, Nr. 31, Etj. I, Camera 14, In Incinta Apifarm
Medici
Medicina Generala, Ozonoterapie Dr. Georgeta Vertan - Clinica Eliade
Medicina alternativa 0748011111
Bucuresti, Blvd. Mircea Eliade 36, Sector 1, Bucuresti

Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace

Din Articole

Generalitati Intr-un studiu finlandez realizat pe 1551 subiecti de sex masculin si de varsta medie, au fost evaluate efectele unei diete bogate in grasimi "bune"- acizi grasi omega-3 (acidul linoleic de exemplu) si acizi grasi polinesaturati, fata de o dieta cu continut minim in astfel de grasimi. Au fost obtinute date despre aportul zilnic de acid linoleic si grasimi polinesaturate. Fisele medicale ale subiectilor au fost revazute dupa 15 ani. Barbatii care au avut o dieta bogata in acizi omega-3 si grasimi polinesaturate s-au bucurat de protectie "substantiala" fata de bolile cardiovasculare, comparativ cu cei care au consumat grasimi de alte feluri, chiar si in cantitati mai reduse, riscul de deces prin boala de inima reducandu-se cu 62%. Concluzia acestui studiu este ca tipul de grasimi utilizate pare sa aiba o importanta mai mare in reducerea riscului de deces prin boli cardiovasculare la barbati, decat cantitatile consumate. Surse de acid linoleic sunt uleiurile... [continuare]

Ce contin atiperspirantele

Din Articole

Generalitati 4 milioane de glande sudoripare pompeaza in corpurile umane litri de transpiratie in fiecare zi. Acest fapt explica de ce pentru multi dintre oameni transpiratia reprezinta o problema. Transpiratia abundenta poate afecta in mod negativ increderea in sine, cariera si viata sociala a unei persoane. Antiperspirantele sunt principalele mijloace de aparare impotriva transpiratiei excesive, dar cat de bine functioneaza un produs, depinde de mai multi factori, inclusiv de ingredientele sale, puterea de actiune a acestor ingrediente, cat de mult transpira o persoana si chiar de momentul de aplicare al acestora. Daca zona pe care se aplica antiperspirantele este umeda, acestea se vor amesteca, cu umiditatea si vor aluneca pe piele, iar eficienta lor va fi diminuata. De aceea, cel mai bine este ca antiperspirantul sa se aplice pe pielea uscata. Compozitia antiperspirantelor Ingredientele cheie din compozitia antiperspirantelor, necesare pentru combaterea... [continuare]

Profilul nutritional al alimentelor

Din Articole

Genetalitati Alimentul este un principal purtator de informatie preluata din mediul inconjurator. Aceasta informatie a alimentului interactioneaza cu propria noastra informatie genetica - conditie absolut necesara bunei functionari a entitatii biologice "om". Omul este un sistem deschis informational cu autoreglare, autoreproducere si evolutie antientropica, care prelucreaza informatii atat din mediul inconjurator, cat si din propriul mediu intern. Prelucrarea informatiei in organismul uman are loc pe doua cai majore. Prima cale de prelucrare a informatiei si cea mai evidenta este cea realizata in cadrul sistemului nervos (cel al vietii de relatie si cel negativ), care la om a atins un nivel nemaiintalnit la celelalte specii biologice, permitandu-i sa-si constientizeze propria-i existenta, fiind dotata cu ratiune si inteligenta. A doua cale majora de prelucrare a informatiei, care se afla la baza primei cai si interactioneaza direct cu aceasta, o reprezinta metabolismul... [continuare]

Uleiurile sanatoase

Din Articole

Generalitati Uleiurile trebuie alese cu grija in functie de continutul de grasimi si de temperaturile la care incepe deteriorarea substantelor nutritive. Grasimile din uleiuri, necesare intr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, ajuta absorbtia vitaminelor A, D, E si K, iar acizii grasi asigura sanatatea parului si pielii, dar si a [continuare]

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Din Articole

Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de HDL, in timp ce colesterolul seric total, LDL si trigliceridele... [continuare]

Masa corporala ideala

Din Articole

Generalitati Greutatea ideala este masa corporala pe care un individ o poate dobandi printr-un regim alimentar sanatos, activitate fizica regulata, managementul adecvat al stresului si oprirea fumatului. Obtinerea unei greutati specifice nu este atat de importanta ca schimbarile stilului de viata necesare pentru ca persoana sa fie sanatoasa. De ce este importanta greutatea ideala? Masa corporala este una din componentele care definesc starea de sanatate a fiecarei persoane. O persoana care are o greutate putin mai mare decat cea ideala se poate simti mai bine, poate avea mai multa energie si isi poate reduce riscul de a dezvolta boli asociate cu obezitatea (de exemplu apneea de somn, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arteriala, atac vascular cerebral sau afectiuni ale arterelor coronare) daca are un regim alimentar echilibrat si efectueaza regulat efort fizic. De fapt o astfel de persoana poate fi mai sanatoasa decat una cu masa corporala redusa si care are o... [continuare]

Ti-e pofta de... cartofi prajiti? te facem noi sa-ti treaca

Din Articole

Generalitati Gustosi, usor de preparat, satiosi, se gasesc pe toate drumurile, in toate fast-food-urile si in toate meniurile. Un studiu realizat in Statele Unite a aratat ca 25% din totalul legumelor consumate de americani este reprezentat de cartofii prajiti, facand din acestia cel mai consumat aliment vegetal. In Europa si, implicit, in tara noastra, situatia nu este diferita - cartofii sunt la putere. De ce nu ar trebui sa faca parte cartofii prajiti dintr-o dieta sanatoasa, afli in cele ce urmeaza. Cartoful poate fi considerat, fara rezerve, un aliment de baza, in ciuda ideii gresite conform careia ar fi sarac nutritiv. Un cartof copt de marime medie are 145 calorii, 3 g proteine de cea mai buna calitate (cu toti aminoacizii esentiali), 33 g glucide (amidon), 0,15 g grasime, 20 mg vitamina C (cca 1/3 din necesarul zilnic al unui adult), vitamine din grupul B, 14,2 mg acid folic (important in special pentru femeile insarcinate), 2,34 g fibre si 0,545 mg fier (cca 5% din... [continuare]

Ingrijirea pielii prin metode naturale

Din Articole

Generalitati Metodele naturiste reprezinta o tendinta de intoarcere la conceptele de baza in ingrijirea pielii, pe fondul faptului ca tot mai multe femei se conving de efectele nocive pe care substantele chimice din produsele cosmetice le pot avea asupra pielii. Majoritatea produselor cosmetice disponibile pe piata sunt mult prea agresive pentru ten si in loc sa rezolve aspectele pielii carora le sunt dedicate - cum ar fi ridurile sau acneea - mai degraba lasa tenul iritat si rosu. Din aceasta cauza s-a nascut dorinta femeilor de a opta pentru o abordare naturista a ingrijirii pielii. Alternativa ingrijirii naturiste a pielii Ingrijirea pielii cu produse care nu contin chimicale, ci doar ingrediente naturale pare sa fie ultima moda in cosmetica. Componentele acestor produse sunt blande si in acelasi timp eficiente, natura oferindu-ne o bogatie incomensurabila de ingrediente. Daca luati un produs cosmetic natural de pe raft si va uitati pe eticheta veti vedea... [continuare]

Dieta montignac

Din Articole

Generalitati Cunoscuta in Europa inca din anii '90, dieta Montignac a fost creata de Michel Montignac si propune utilizarea indicelui glicemic pentru prevenirea si reducerea obezitatii. Dieta presupune impartirea alimentelor in 4 categorii: carbohidrati, lipide - incluzand grasimile si carnea, carbo-lipide - incluzand alunele si carnea organica si fibrele - incluzand toate tipurile de cereale si vegetale. Conform dietei, carbohidratii cu un indice glicemic crescut sunt catalogati drept "carbohidrati rai" si se recomanda evitarea consumarii lor in combinatie cu lipidele, acest compus favorizand stocarea excesului de grasimi din alimente si transformarea in grasime corporala in exces. Dieta urmareste pierderea eficienta in greutate si tinerea sub control a anumitor afectiuni, precum diabetul si problemele cardiovasculare. Regulile Dietei Montignac Consumul de carbohidrati si grasimi - "Carbohidratii buni" (cu un indice glicemic scazut) se consuma individual; - zaharul,... [continuare]

Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

Din Articole

Generalitati Daca sunteti unul din pacienti diagnosticati cu hipertensiune arteriala, medicul specialist v-a explicat, desigur, ca exista o importanta legatura intre dieta si evolutia bolii precum si in riscul de aparitie a complicatiilor. Dar stiati ca ce alegeti sa mancati sau sa nu mancati poate chiar sa scada nivelul hipertensiunii sau sa previna aparitia ei? Iar dieta adecvata are si alte avantaje: controlul greutatii prin dieta, mai ales daca sunteti supraponderali, poate sa reduca la randul sau complicatiile hipertensiunii si poate sa ii tina valorile in limite acceptabile. Fiecare factor in sine poate influenta modul in care tensiunea evolueaza. Efectuand doar cateva modificari in regimul alimentar zilnic, modificari recomandate intens de catre specialisti, tensiunea poate fi redusa. Astfel, se pot modifica scheme terapeutice si va trebui sa luati chiar mai putine medicamente antihipertensive, dar se va reduce semnificativ si riscul de aparitie a bolilor... [continuare]

Ateroscleroza coronariana si cardiopatiile ischemice

Din Articole

Generalitati In istoria omenirii, mortalitatea a fost determinata de cauze diverse; in timpuri mai indepartate erau provocate de bolile infectioase, mai recent de tuberculoza sau sifilis. In prezent este indiscutabil ca bolile cardiovasculare constituie cauza cea mai frecventa a mortalitatii in peste 50% din cazuri, din care in 80-90% datorite aterosclerozei la vasele inimii, in 15-20% aterosclerozei vaselor cerebrale. Ateroscleroza este o combinatie de modificari ale arterelor inimii, constand in acumularea in focar de lipide, polizaharide, de sange si constituientii acestuia, de tesut fibros si depozite de calciu insotite de modificari ale tunicii musculare. Depunerile de grasimi bogate in colesterina in endoteliu (aterom) incep din copilarie sau adolescenta, insotite de o reactie fibroasa (aterom, fibroscleroza); se depun saruri de calciu si progresiv placa de aterom se ulcereaza. Extensiunea proceselor aterosclerotice distruge tunica musculara a arterei, ducand la dilatari... [continuare]

7 alimente care ar putea fi inselatoare

Din Articole

Generalitati Credeti ca intr-adevar stiti ce contin uleiul de masline sau cafeaua dvs. preferata? Ulei este obtinut din masline si cafeaua din boabe macinate de cafea, evident, ati putea raspunde. Specialistii infirma acest lucru. Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi contin ingrediente care nu ar trebui sa existe in compozitia acestora. In scopul de a reduce costurile, companiile diminueaza cantitatea ingredientelor principale si adauga altele mai putin costisitoare. Iata 7 dintre alimentele a caror compozitie este frecvent modificata. Ulei de masline Nu este atat de simplu sa gasim un tip de ulei la fel de sanatos ca uleiul de masline. In varianta sa extravirgina, uleiul de masline ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste functia gastrica si ofera stralucire pielii. Cercetatorii au descoperit insa ca uleiul de masline extravirgin este cel mai des falsificat, de obicei in compozitia acestuia adaugandu-se ulei de alune (deloc indicat mai ales... [continuare]

Omega-3 si omega-6: de ce sunt importanti?

Din Articole

Generalitati si alte informatii Organismul nostru nu stie sa produca acizii grasi omega-3 si omega-6 . Asa ca alimentele sunt singurele surse din care ii putem procura. Echilibrul dintre omega-3 si omega-6 le permite acestora sa actioneze eficient asupra inflamatiilor dermatologice si osteo-articulare si in egala masura, in cazurile de psoriazis si reumatismele inflamatorii. Acesti acizi amelioreaza, de asemenea, astmul si rinitele alergice. Cat despre inima, ei favorizeaza ritmicitatea batailor cardiace. Acizii omega-3 si omega-6 fac sangele mai fluid si arterele mai suple Acesti acizi grasi fluidizeaza sangele si impiedica placile responsabile pentru [continuare]

4 vitamine esentiale pentru un par sanatos

Din Articole

Sfaturi esentiale Caderea parului intervine atunci cand regimul alimentar nu este suficient de bogat in Vitamina B, acid folic, minerale, sulf, zinc. Pentru a favoriza cresterea parului, este necesara imbunatatirea circulatiei in scalp, prin asigurarea unei doze optime de vitamina E si C. Lipsa vitaminei A in organism creaza o deficienta de sebum la nivelul scalpului, rezultand un par uscat si fragil. 1. Vitamina A Vitamina A are un rol foarte important in producerea de sebum. Fara ea, parul este uscat, subtire si exista o mare predispozitie pentru matreata. Toate aceste simptome, pot determina caderea parului. Absorbtia vitaminei A in organism poate fi impiedicata de: - administrarea de aspirina sau alte medicamente; - fumul de [continuare]

2 din 3 romani mor in urma afectiunilor cardiovasculare

Din Diverse

Cercetarile demonstreaza ca 80% din decesele provocate de afectiuni cardiovasculare ar putea fi prevenite, daca s-ar controla optim factorii de risc cardiovascular. Statisticile situeaza Romania pe loc fruntas la mortalitate si incidenta bolilor cardiovasculare (BCV). 42% din decesele inregistrate in randul barbatilor si 55% dintre cele ale femeilor sunt cauzate de BCV. [continuare]

Frectie cu sunatoare

Din Diverse

In cazul durerilor tesutului muscular sau in cazul oricaror dureri nervoase, frectia cu ulei de sunatoare poate fi eficienta. Remediu preluat din cartea 'Plante pentru afectiuni hepatice', Stephen Harrod Buchner, editura House of Guides [continuare]

Institutul de boli infectioase prof. dr. matei bals

Din Spitale

Servicii medicale Clinica boli infectioase I - Adulti: - diagnosticul, tratamentul si monitorizarea hepatitelor virale acute si cronice active - diagnosticul, tratamentul si monitorizarea infectiei HIV/SIDA - diagnosticarea bolilor de ficat prin PHB + markeri virali si incarcaturi virale - diagnosticarea bolilor febrile prelungite de cauza neprecizata - monitorizarea si tratamentul infectiilor sistemice imunocauzatoare si imunodeprimative - paracenteze - punctii biopsii hepatice - punctii pleurale, rahidiene - tratamentul infectiilor severe de diferite etiologii - tratamentul meningitelor tuberculoase - venoculturi, recoltari de diverse produse patologice (spute, coproculturi, uroculturi, secretii purulente, punctionare de colectie) - zoonoze Clinica boli infectioase II - Adulti: - asistenta medicala de varf in patologia bolilor infectioase, cu monitorizarea in dinamica a parametrilor clinico-biologici si microbiologici: - hepatite acute si/sau cronice cu... [continuare]

Pagina 8 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK