Clickmed
programare rapida la medic

seminte de floarea soarelui

Vitaminele esentiale pentru un copil sanatos, energic si destept

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Martie 2021
Consultant medical:

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Clinica: Spitalul Municipal Campina

Rolul vitaminelor Vitaminele au un rol esential in sustinerea dezvoltarii organismului si functionarii corecte a acestuia. Desi energia este furnizata de carbohidrati, proteine si grasimi, fara un aport optim de vitamine, orice persoana se simte letargica. Rolul vitaminelor este cu atat mai important pentru copiii care se afla in plin proces de crestere si dezvoltare. In mod ideal, o dieta completa si sanatoasa poate furniza necesarul de vitamine al organismului, insa, mai ales in ziua de astazi, echilibrul de vitamine este greu de mentinut doar prin alimentatie. Afla care sunt beneficiile fiecarui tip de vitamina, cum recunoastem semnele unor carente si cum putem sa suplimentam alimentatia copilului cu nutrientii de care are nevoie! Beneficiile fiecarui tip de vitamina Vitamina C are un rol important in sustinerea sistemului imunitar, aceasta fiind de ajutor daca vrem sa tinem departe infectiile si racelile. Ea contribuie la refacerea celulelor rosii, tesuturilor si... [continuare]

Frumusetea vine din interior. descopera vitaminele care fac minuni pentru pielea ta

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Mai 2021
Consultant medical:

Dr. Karina Ilonca
Medic specialist dermatolog

Clinica: DERMAESTETICS

Rolul si importanta fiecarei vitamine Este deja cunoscut faptul ca oricate creme sau produse cosmetice am utiliza, pentru a ne bucura cu adevarat de un aspect sanatos si puternic al pielii, trebuie sa actionam, in primul rand, din interior. Explicatia este cat se poate de simpla: sanatatea celulelor din straturile de piele este mult mai bine sustinuta pe termen lung prin intermediul proceselor chimice ale organismului decat prin compusi aplicati la exterior. Pentru a intelege exact cum trebuie sa actionam, trebuie sa cunoastem rolul si importanta fiecarei vitamine cu impact in mentinerea sanatatii si aspectului tanar al pielii. O ingrijire temeinica a pielii este un factor important psihosocial atat pentru starea noastra interioara, emotionala, a stimei de sine, cat si pentru transmiterea unei imagini exterioare placute. In consecinta, am realizat o lista de vitamine care va vor oferi rezultate uimitoare asupra pielii, dar si asupra sanatatii. Vitamina E, arma secreta in... [continuare]

Cum putem mentine colesterolul in limite normale?

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2024
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati Un stil de viata echilibrat este reprezentat de o alimentatie sanatoasa, cel putin 30 de minute de exercitii fizice pe zi, renuntarea la fumat si un consum moderat de alcool, de sare si de zahar; toate cele mentionate au rolul de a creste colesterolul bun si, implicit, sunt echivalente cu un organism sanatos. Valoarea colesterolului rau creste de regula din cauza stresului, a dietei nesanatoase, a sedentarismului. La femei, cresterea valorilor colesterolului se inregistreaza in special dupa menopauza. Important de retinut este faptul ca un colesterol marit este principala cauza de aparitie a bolilor cardiace, a accidentului vascular cerebral si infarctului miocardic. HDL vs LDL Concret, colesterolul este o substanta care contribuie la buna functionare a organismului, insa el trebuie sa fie in limite normale. HDL sau „colesterolul bun“ transporta grasimile din diverse parti ale organismului inapoi la ficat, care le metabolizeaza si le inlatura din organism,... [continuare]

Deficitul de cupru

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Mai 2023
Consultant medical:

Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala

Clinica: Cabinet Medical Individual Dr. Alexe Raluca Maria

Generalitati Cuprul este un mineral esential in functionarea optima a organismului. Acest mineral promoveaza functionarea corespunzatoare a sistemului nervos, a oaselor si a metabolismului. Marea majoritate a mineralelor sunt obtinute prin alimentatie, iar deficitul de cupru este destul de rar. Totusi, in cazul in care deficienta de cupru exista, aceasta poate fi periculoasa. Pe langa alimentatia inadecvata, exista si alte cauze ce pot duce la niveluri scazute ale cuprului, precum boala celiaca, interventiile chirurgicale la nivelul tractului digestiv si aportul prea mare de zinc. Efectele deficitului de cupru Slabiciune si oboseala Cuprul este esential pentru absorbtia optima a fierului in intestine. Cand nivelul de cupru este scazut, corpul absoarbe mai putin fier, iar acest lucru poate provoca anemie. In acest caz, tesuturile nu mai primesc suficient oxigen, ducand la slabiciune si oboseala. In plus, celulele utilizeaza cupru pentru a genera ATP, principala sursa de... [continuare]

5 beneficii aduse sanatatii de acizii grasi

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iunie 2021
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Ce sunt acizii grasi? Acizii grasi sunt componente ale lipidelor, formati din lanturi de atomi de carbon legate intre ele prin legaturi chimice, care pot fi legaturi simple sau duble. Aceste legaturi chimice determina daca un acid gras este saturat sau nesaturat. Acizii grasi, au de asemenea, diferite lungimi: acizii grasi cu lant scurt au mai putin de 6 atomi de carbon, in timp ce acizii grasi cu lant lung au 12 sau mai multi atomi de carbon. Alimente bogate in acizi grasi Acizii grasi saturati, se gasesc in alimente, precum: untura, unt, lapte integral, smantana, oua, carne rosie, ciocolata. Un aport excesiv de grasimi saturate poate creste colesterolul si creste riscul de a dezvolta boli coronariene. Acizii grasi mononesaturati contin o legatura dubla. Exemple de alimente bogate in grasimi mononesaturate includ: avocado, nuci si uleiuri vegetale (de masline, arahide, canola, in) Oamenii de stiinta considera ca un consum crescut de grasimi mononesaturate (de exemplu,... [continuare]

Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Mai 2023
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati Colesterolul face parte dintr-o anumita categorie de lipide insolubile in apa, necesar functionarii optime a organismului. Datorita caracterului insolubil, acesta nu se dizolva si are nevoie de proteine transportoare catre celulele organismului. In functie de densitatea proteinelor transportoare, colesterolul prezinta doua fractiuni, LDL-colesterol si HDL- colesterol. HDL- HDL HDL-colesterol( colesterolul bun) are proprietatea de a impiedica ateromatoza( depunerea lipidelor la nivelul vaselor si formarea placii de aterom), iar o valoare scazuta se asociaza cu un risc cardiovascular crescut de boala cardiovasculara. LDL-colesterol (colesterolul rau) favorizeaza procesul de ateromatoza si nivele crescute se asociaza cu un risc mare de boala cardiovasculara. Intr-un studiu finlandez realizat pe 1551 subiecti de sex masculin si de varsta medie, au fost evaluate efectele unei diete bogate in grasimi "bune"- acizi grasi omega-3 (acidul linoleic de exemplu) si acizi... [continuare]

Profilul nutritional al alimentelor

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018
Consultant medical:

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Genetalitati Alimentul este un principal purtator de informatie preluata din mediul inconjurator. Aceasta informatie a alimentului interactioneaza cu propria noastra informatie genetica - conditie absolut necesara bunei functionari a entitatii biologice "om". Omul este un sistem deschis informational cu autoreglare, autoreproducere si evolutie antientropica, care prelucreaza informatii atat din mediul inconjurator, cat si din propriul mediu intern. Prelucrarea informatiei in organismul uman are loc pe doua cai majore. Prima cale de prelucrare a informatiei si cea mai evidenta este cea realizata in cadrul sistemului nervos (cel al vietii de relatie si cel negativ), care la om a atins un nivel nemaiintalnit la celelalte specii biologice, permitandu-i sa-si constientizeze propria-i existenta, fiind dotata cu ratiune si inteligenta. A doua cale majora de prelucrare a informatiei, care se afla la baza primei cai si interactioneaza direct cu aceasta, o reprezinta metabolismul... [continuare]

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021
Consultant medical:

Dr. SUATEAN DIANA-MARIA
Medic specialist Medicina Interna

Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de HDL, in timp ce colesterolul seric total, LDL si trigliceridele... [continuare]

Ateroscleroza coronariana si cardiopatiile ischemice

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Martie 2023
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati In istoria omenirii, mortalitatea a fost determinata de cauze diverse; in timpuri mai indepartate erau provocate de bolile infectioase, mai recent de tuberculoza sau sifilis. Este binecunoscut faptul ca tara noastra ocupa primul loc la nivel european in ceea ce priveste decesul ca urmare a unei afectiuni cardiovasculare, iar infarctul miocardic este cauza principala.  Ateroscleroza este o combinatie de modificari la nivelul arterelor mari si medii, constand in acumularea focala de lipide, polizaharide, de sange si constituientii acestuia, de tesut fibros si depozite de calciu insotite de modificari ale tunicii musculare. Depunerile de grasimi bogate in colesterina in endoteliu (aterom) incep din copilarie sau adolescenta, insotite de o reactie fibroasa (aterom, fibroscleroza); se depun saruri de calciu si progresiv placa de aterom se ulcereaza. Extensiunea proceselor aterosclerotice distruge tunica musculara a arterei, ducand la dilatari (anevrisme) sau la... [continuare]

Suferi de diabet? iata 9 idei pentru gustari sanatoase, care tin de foame

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Aprilie 2017

Pentru cei care sufera de diabet alegerea unor alimente pe care sa le consume ca gustari poate fi o adevarata provocare. Trebuie sa faca alegeri intelepte, bazate pe mancaruri sanatoase. Optiunile sanatoase pot reduce foamea si pot sa ofere un plus de energie pe tot parcursul intregii zile. Cheia este existenta unui plan alimentar. Sunt recomandate gustarile care contin un amestec de carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase, pentru ca ajuta la mentinerea unui nivelul echilibrat de zahar in sange. Iata 9 idei de gustari sanatoase pe care le poti lua si la serviciu 1. Fructe oleaginoase Migdalele, nucile, fisticul, alunele sunt o alegere ideala, caci au un continut important de proteine, fibre si grasimi sanatoase. De asemenea, contin acizi grasi Omega 6 si Omega 3. Intr-un studiu publicat in aprilie 2013, in Journal of Nutrition, femeile care au mancat nuci de 2 ori pe saptamana au redus riscul de diabet zaharat de tip 2 cu 24%. Fructele oleaginoase trebuie consumate crude... [continuare]

Ce poti sa prepari pentru micul dejun rapid si sanatos

Din Articole
Actualizat la data de: 05 August 2016

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece iti da energia necesara desfasurarii activitatilor obisnuite, pana spre jumatatea zilei. Micul dejun trebuie sa contina un aport echilibrat de proteine, grasimi sanatoase si glucide. Saritul peste micul dejun iti incetineste metabolismul si te face sa te simti lipsit de vlaga si demotivat. Cand esti pe fuga dimineata si nu ai timp sa-ti prepari un mic dejun pe cinste, poti sa alegi unul dintre meniurile prezentate mai jos. Sunt foarte usor si rapid de preparat si bogate in nutrienti. Iaurt cu fulgi de ovaz, seminte crude de dovlec si stafide Iaurtul este considerat un aliment minune, care contribuie la longevitatea organismului. El iti ofera o doza optima de calciu, grasimi benefice si glucide. Adauga in iaurt doua, trei linguri de fulgi de ovaz marunti, acestia contin foarte multe proteine. Consumul de ovaz este indicat in special celor care obisnuiesc sa mearga la sala. Pentru un aport marit de antioxidanti,... [continuare]

Cele mai bune alimente care pot combate oboseala

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2019

Generalitati Multe persoane observa ca masa le poate afecta energia. Astfel, de multe ori o masa bogata si copioasa poate face ca o persoana sa se simta obosita. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul isi foloseste mare parte din energie pentru a digera acea masa, in loc sa o utilizeze pentru restul corpului. Cea mai usoara modalitate de a evita acest lucru consta in mancatul unor portii mai mici pe parcursul zilei. In acest mod, organismul ramane alimentat in mod regulat si poate chiar si sa piarda in greutate. Pentru ca o persoana sa aiba mai multa energie in urma consumului de alimente trebuie sa ii ofere organismului cea mai buna mancare. Recomandari Fructe si legume proaspete Cu cat mancarea este mai proaspata, cu atat aceasta ofera mai multe substante nutritive. Consumul de fructe si legume de sezon reprezinta cea mai buna modalitate prin care acestea se pot consuma proaspete si pot oferi tot ce este mai bun. Merele, capsunile, afinele, citricele si morcovii... [continuare]

Schimbarile bruste de temperatura iti pot pune viata in pericol. iata efectele lor!

Din Articole
Actualizat la data de: 19 August 2016

Atunci cand intri intr-o incapere cu aer conditionat, in timp ce afara este o vreme caniculara, poti suferi un soc termic, care iti poate pune viata in pericol. Schimbarile bruste de temperatura produc dezechilibre ale sistemului imunitar, favorizeaza instalarea unor afectiuni cronice si pot mari riscul de accident vascular cerebral. Modificarea brusca a temperaturii poate fi fatala pentru varstnici si cardiaci Pentru a se adapta la o diferenta de temperatura de 4 grade, organismul are nevoie de doua saptamani. La o diferenta de 10 grade, corpul resimte un stres foarte puternic. Cand afara se face prea cald, batranii cu probleme cronice de sanatate trebuie sa stie ca este foarte important sa poarte imbracaminte lejera, care sa acopere intregul corp. Oscilatiile de temperatura de tipul cald-rece sunt nocive pentru sistemul imunitar si dau peste cap functionarea organismului. Copiii, persoanele in varsta si cardiacii sunt cei mai afectati de trecerea de la cald la rece sau... [continuare]

7 alimente recomandate pentru refluxul gastric

Din Articole
Publicat la data de: 26 Martie 2019

Generalitati Refluxul gastric reprezinta intoarcea acidului de la nivelul stomacului in esofag. Una dintre cauzele refluxului gastric este slabirea sau deterioarea sfincterului esofagian inferior (SEI). In mod normal, acesta se inchide pentru a preveni intoarcerea mancarii din stomac in esofag. Alimentele consumate afecteaza cantitatea de acid produsa de stomac, iar o alimentatie potrivita este cheia controlului refluxului gastric sau a bolii de reflux gastro-esofagian (BRGE), o forma cronica de reflux gastric. Alimente ce pot ameliora simptomele Simptomele refluxului pot fi un rezultat al contactului dintre acidul gastric si esofag. Daca aciditatea este crescuta, puteti incorpora urmatoarele alimente in dieta dumneavoastra pentru a controla mai bine simptomele refluxului gastric, dar tineti minte ca niciunul dintre aceste alimente nu reprezinta un leac propriu-zis. 1. Legume Legumele sunt in mod natural scazute in grasimi si glucide si ajuta la reducerea aciditatii. Cateva... [continuare]

3 metode simple de a-ti tine colesterolul sub control

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Colesterolul este un compus natural, avand la baza steroli sau lipide simple. El se sintetizeaza in organismul animal, concentrandu-se la nivelul ficatului, maduvei spinarii, creierului si vaselor sangvine. In concentratii normale, colesterolul are efecte benefice, find necesar la mentinerea integritatii, sinteza acizilor produsi de vezica biliara si metabolismul vitaminelor liposolubile (vitamine care se dizolva in grasimi): A, D, K, E. Acumulat in cantitati mari in corpul uman, colesterolul mareste riscul de accident vascular cerebral si afectiuni cardiace grave, uneori fatale. Colesterolul “bun” versus colesterolul “rau” Termenul traditional de colesterol nu se refera la compusul natural in sine, ci la lipoproteinele care il transporta. Astfel, se face distinctia intre colesterolul “rau” sau LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterolul “bun” sau HDL (lipoproteine cu densitate mare). Diferenta intre cele doua tipuri de colesterol este data de... [continuare]

Primavara ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Aprilie 2021

Gripa, raceala, alergii, infectii care recidiveaza, oboseala, senzatie de astenie fizica si psihica? Pe toate le punem pe seama primaverii, care vine imediat dupa un lung sezon rece, in care imunitatea ne-a fost pusa la incercare. Si nu de temperaturile scazute ale iernii, ci mai cu seama de stilul de viata pe care l-am dus. Alimentatia sanatoasa, miscarea fizica sustinuta, consumul de suplimente (vitamine si minerale), tonusul nostru psihic au un rol important in intarirea sistemului imunitar. Cum intaresti imunitatea scazuta? Poti scapa de rezidurile si toxinele acumulate in ultimele luni prin detoxifiere (consum de alimente si bauturi naturale si sanatoase). - Iti plac dulciurile? Cui nu-i plac? Renunta macar o perioada la zahar! Consumul zaharului faciliteaza drumul infectiilor catre organism. Zaharul rafinat ofera carbohidrati si niciun nutrient, da dependenta si irita multe functii ale corpului. - Evita grasimile nesanatoase si uleiurile, cum ar fi margarina, uleiuri... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Homeopatie, Medicina alternativa, Kinetoterapie, Dermatologie 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256,...

Ce sa mananci ca sa nu faci cancer: un nou plan alimentar

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Mai 2016

In tara noastra, aproape 80.000 de persoane sunt diagnosticate an de an cu cancer, spun cele mai recente statistici. Unul dintre factorii care duc la aparitia acestei maladii de temut este alimentatia nesanatoasa. De aceea, este important sa invatam sa ne hranim corect sa avem trei mese regulate pe zi, care sa contina mancaruri sanatoase. Exista alimente care, datorita compusilor care intra in alcatuirea acestora, au rol de a preveni cancerul, dar si de a stopa inmultirea celulelor canceroase la persoanele care au deja boala. O combinatie potrivita de alimente poate ajuta la preventia bolii. Un nou plan alimentar conceput in America arata faptul ca o masa ideala este formata din legume (doua treimi) si proteine animale (o treime). Acest plan american este un instrument important in lupta impotriva cancerului, potrivit American Institute for Cancer Research. Iata despre ce este vorba: 1. Alege fructe si legume colorate, dar si verdeturi Fructele si legumele sunt bogate in... [continuare]

Ce nu stiati despre poftele alimentare?

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iulie 2017

Generalitati Multe persoane se confrunta cu fluctuatii ale greutatii cauzate de poftele alimentare pe care nu si le pot controla. In cazul in care poftele sunt trecatoare, nu trebuie sa va faceti probleme, dar daca sunt persistente, atunci este bine sa luati masuri. Aceste pofte pot indica unele carente de minerale, vitamine sau acizi grasi, insa pot fi favorizate in egala masura si de factorii de stres. Principalele pofte alimentare si explicatia lor Pofta de ciocolata . Poate indica lipsa magneziului si/sau a vitaminei B, care ar trebui sa se regaseasca in dieta zilnica. Totodata, pofta de ciocolata poate fi un indiciu al unei vieti stresante, agitate, indicand necesitatea de odihna si relaxare. Aceste pofte apar mai ales in perioadele premenstruale, de aici si nevoia de a manca ciocolata in anumite perioade ale lunii. Este indicat sa nu consumati multe dulciuri, ci sa le inlocuiti cu nuci si seminte de in, dovleac, floarea soarelui, legume si fructe sau ciocolata neagra,... [continuare]

Consecintele excesului de omega-3 asupra organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2017

Generalitati Pentru ca o persoana sa fie sanatoasa trebuie sa aiba un stil de viata echilibrat, sa practice sport, sa se hidrateze corespunzator si sa-si asigure necesarul de Omega-3. Cele mai bune surse de Omega-3 se gasesc in peste - macrou, somon, ton, cod, hamsie, scrumbie, hering, uleiurile de in si rapita. Omega-3 mai este numita si grasimea vietii, deoarece aproximativ 50% din creierul unui adult este format din grasimi. Acizii grasi Omega-3 sunt asociati cu o multitudine de beneficii pentru sanatate, precum reducerea riscului de diabet tip 2, boli cardiace, depresie, acestia mentinand sanatatea pielii si buna functionare a creierului. Suplimentele cu acizi grasi Omega-3 (uleiul de peste) se gasesc sub forma de lichid, capsule si tablete. Pentru majoritatea persoanelor, cantitatea recomandata este de 3 grame zilnic (3.000 miligrame). O cantitate mai mare poate creste riscul aparitiei hemoragiilor si poate scadea raspunsul sistemului imunitar. Excesul de Omega-3 poate... [continuare]

Uleiurile sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Septembrie 2011

Generalitati Uleiurile trebuie alese cu grija in functie de continutul de grasimi si de temperaturile la care incepe deteriorarea substantelor nutritive. Grasimile din uleiuri, necesare intr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, ajuta absorbtia vitaminelor A, D, E si K, iar acizii grasi asigura sanatatea parului si pielii, dar si a inimii si creierului. Ule [continuare]

Ce contin atiperspirantele

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Ianuarie 2012

Generalitati 4 milioane de glande sudoripare pompeaza in corpurile umane litri de transpiratie in fiecare zi. Acest fapt explica de ce pentru multi dintre oameni transpiratia reprezinta o problema. Transpiratia abundenta poate afecta in mod negativ increderea in sine, cariera si viata sociala a unei persoane. Antiperspirantele sunt principalele mijloace de aparare impotriva transpiratiei excesive, dar cat de bine functioneaza un produs, depinde de mai multi factori, inclusiv de ingredientele sale, puterea de actiune a acestor ingrediente, cat de mult transpira o persoana si chiar de momentul de aplicare al acestora. Daca zona pe care se aplica antiperspirantele este umeda, acestea se vor amesteca, cu umiditatea si vor aluneca pe piele, iar eficienta lor va fi diminuata. De aceea, cel mai bine este ca antiperspirantul sa se aplice pe pielea uscata. Compozitia antiperspirantelor Ingredientele cheie din compozitia antiperspirantelor, necesare pentru combaterea... [continuare]

Ti-e pofta de... cartofi prajiti? te facem noi sa-ti treaca

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Aprilie 2021

Generalitati Gustosi, usor de preparat, satiosi, se gasesc pe toate drumurile, in toate fast-food-urile si in toate meniurile. Un studiu realizat in Statele Unite a aratat ca 25% din totalul legumelor consumate de americani este reprezentat de cartofii prajiti, facand din acestia cel mai consumat aliment vegetal. In Europa si, implicit, in tara noastra, situatia nu este diferita - cartofii sunt la putere. De ce nu ar trebui sa faca parte cartofii prajiti dintr-o dieta sanatoasa, afli in cele ce urmeaza. Cartoful poate fi considerat, fara rezerve, un aliment de baza, in ciuda ideii gresite conform careia ar fi sarac nutritiv. Un cartof copt de marime medie are 145 calorii, 3 g proteine de cea mai buna calitate (cu toti aminoacizii esentiali), 33 g glucide (amidon), 0,15 g grasime, 20 mg vitamina C (cca 1/3 din necesarul zilnic al unui adult), vitamine din grupul B, 14,2 mg acid folic (important in special pentru femeile insarcinate), 2,34 g fibre si 0,545 mg fier (cca 5% din... [continuare]

Ingrijirea pielii prin metode naturale

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Februarie 2010

Generalitati Metodele naturiste reprezinta o tendinta de intoarcere la conceptele de baza in ingrijirea pielii, pe fondul faptului ca tot mai multe femei se conving de efectele nocive pe care substantele chimice din produsele cosmetice le pot avea asupra pielii. Majoritatea produselor cosmetice disponibile pe piata sunt mult prea agresive pentru ten si in loc sa rezolve aspectele pielii carora le sunt dedicate - cum ar fi ridurile sau acneea - mai degraba lasa tenul iritat si rosu. Din aceasta cauza s-a nascut dorinta femeilor de a opta pentru o abordare naturista a ingrijirii pielii. Alternativa ingrijirii naturiste a pielii Ingrijirea pielii cu produse care nu contin chimicale, ci doar ingrediente naturale pare sa fie ultima moda in cosmetica. Componentele acestor produse sunt blande si in acelasi timp eficiente, natura oferindu-ne o bogatie incomensurabila de ingrediente. Daca luati un produs cosmetic natural de pe raft si va uitati pe eticheta veti vedea... [continuare]

Dieta montignac

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Februarie 2010

Generalitati Cunoscuta in Europa inca din anii '90, dieta Montignac a fost creata de Michel Montignac si propune utilizarea indicelui glicemic pentru prevenirea si reducerea obezitatii. Dieta presupune impartirea alimentelor in 4 categorii: carbohidrati, lipide - incluzand grasimile si carnea, carbo-lipide - incluzand alunele si carnea organica si fibrele - incluzand toate tipurile de cereale si vegetale. Conform dietei, carbohidratii cu un indice glicemic crescut sunt catalogati drept "carbohidrati rai" si se recomanda evitarea consumarii lor in combinatie cu lipidele, acest compus favorizand stocarea excesului de grasimi din alimente si transformarea in grasime corporala in exces. Dieta urmareste pierderea eficienta in greutate si tinerea sub control a anumitor afectiuni, precum diabetul si problemele cardiovasculare. Regulile Dietei Montignac Consumul de carbohidrati si grasimi - "Carbohidratii buni" (cu un indice glicemic scazut) se consuma individual; - zaharul,... [continuare]

Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Septembrie 2009

Generalitati Daca sunteti unul din pacienti diagnosticati cu hipertensiune arteriala, medicul specialist v-a explicat, desigur, ca exista o importanta legatura intre dieta si evolutia bolii precum si in riscul de aparitie a complicatiilor. Dar stiati ca ce alegeti sa mancati sau sa nu mancati poate chiar sa scada nivelul hipertensiunii sau sa previna aparitia ei? Iar dieta adecvata are si alte avantaje: controlul greutatii prin dieta, mai ales daca sunteti supraponderali, poate sa reduca la randul sau complicatiile hipertensiunii si poate sa ii tina valorile in limite acceptabile. Fiecare factor in sine poate influenta modul in care tensiunea evolueaza. Efectuand doar cateva modificari in regimul alimentar zilnic, modificari recomandate intens de catre specialisti, tensiunea poate fi redusa. Astfel, se pot modifica scheme terapeutice si va trebui sa luati chiar mai putine medicamente antihipertensive, dar se va reduce semnificativ si riscul de aparitie a bolilor... [continuare]

Nutrientii din diferite tipuri de lapte

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Aprilie 2012

Generalitati Majoritatea oamenilor stiu ca laptele contine calciu, care contribuie la consolidarea oaselor, dar oare toate tipurile de lapte au aceleasi efecte asupra organismului? Exista mai multe opinii si toate sunt diferite. Ce este laptele de soia? Are aceleasi beneficii pentru sanatate ca si laptele de vaca? Dar laptele de cocos? In mod traditional, laptele este definit ca fiind un lichid secretat de glandele mamare ale femelelor in scopul de a-si hrani puii - cum este cazul laptelui de vaca. Cu toate acestea, laptele poate fi si un lichid derivat dintr-o sursa de plante cum ar fi nuca de cocos sau soia. Laptele care provine din plante a castigat popularitate in ultimii ani, fapt ce a dat nastere la o serie de intrebari cum ar fi care sunt diferentele din punct de vedere nutritiv dintre laptele de vaca si substitutul de lapte. Nutrientii din lapte Calciul - laptele de vaca din dieta unei persoane constituie o sursa importanta de calciu si proteine. Doar o... [continuare]

Mancarimi, usturimi, durere si intepaturi ?

Din Comunitate

Buna ziua ! De ceva vreme buna am mancarimi temporare la baza anusului. Dupa aceste mancarimi, dupa efectuarea scaunului foarte greu (constipatie) incep usturimea, intepaturile si durerile care dureaza ceva timp. Ce se poate face in acest caz ? Presupun ca sunt hemoroizi sau fisura anala. Ce imi recomandati ? [continuare]

Pagina 9 din 34 (1000 rezultate)