Clickmed
programare rapida la medic

in alimente in ce se gaseste fierul

Cum afli ca ai intoleranta la gluten? 10 indicii clare care arata ca suferi de aceasta afectiune

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2024
Consultant medical:

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Clinica: Clinica MedLife

Generalitati Glutenul este o proteina care se gaseste in general in grau, ovaz, paste sau secara. Aceasta afectiune este din ce in ce mai frecventa, insa de cele mai multe ori ea nu este diagnosticata. Potrivit studiilor, peste 85% din persoanele care sufera de intoleranta la gluten nu prezinta simptome alarmante, de aceea multi traiesc cu aceasta boala, denumita si celiaca, fara sa stie ca o au. Intoleranta la gluten este o afectiune autoimuna, care, netratata, poate duce la boli grave, precum osteoporoza, infertilitatea, avorturi spontane, anemie prin deficit de fier si anumite forme de cancer. Boala celiaca poate fi insa prevenita si tratata din timp, deoarece exista indicii clare care ti-ar putea arata ca suferi de aceasta afectiune. Principalele simptome ale intolerantei la gluten - Probleme digestive frecvente, precum constipatie, balonare sau flatulenta - Oboseala frecventa si inexplicabila dupa masa, mai ales dupa consumarea de alimente care contin gluten - Stare... [continuare]

Vitamina c pentru sanatatea organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Decembrie 2023
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Introducere Vitamina C este una dintre vitaminele solubile in apa. Se descompune foarte repede in organism si se consuma rapid, ceea ce ramane constant in organism fiind intre 1,5 la 3,5 grame. Aportul de vitamina C trebuie sa fie, prin urmare, regulat. Pentru asta, ideal este consumul de alimente proaspete, bogate in vitamina C: coacaze, kiwi, citrice, macese, legume verzi si rosii, piper rosu, de doua-trei ori pe zi. In organism, vitamina C are efecte benefice pentru creier, ficat, ochi, dinti, splina, plamani i pentru sange. Beneficiile vitaminei C • Vitamina C actioneaza cel mai bine atunci cand vorbim despre o dieta echilibrata, in care si alte substante, vitamine si minerale precum vitamina E, fierul, calciu exista in cantitati suficiente in organism. • Vitamina C este unul dintre antioxidantii (alaturi de vitamina E) care protejeaza celulele de radicalii liberi. Administrarea de suplimente orale de vitamina C in combinatie cu alte vitamine si minerale pare sa previna... [continuare]

Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Octombrie 2023
Consultant medical:

Dr. Claudia Topea
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Bolile la care apare deficitul de vitamine Vitaminele reprezinta familii neinrudite de compusi organici care sunt esentiale, in cantitati mici, in mersul normal al metabolismului. Deoarece vitaminele (cu exceptia vitaminei D) nu pot fi sintetizate de corpul uman, ele trebuie sa fie incorporate in alimentatie pentru a preveni diverse tulburari in metabolism. Vitaminele nu trebuie confundate cu mineralele (de exemplu calciu, fier), care, de asemenea, pot fi microelemente esentiale. Prevalenta deficitelor de vitamine in randul celor care au o dieta tipic occidentala este mai mare decat se presupune la o prima vedere, mai ales in randul persoanelor de varsta a treia. Sarcina si consumul de alcool pot creste deficitul din anumite vitamine. Studii observationale au asociat deficitul mic de vitamine (aflat la limita inferioara a valorilor normale) cu boli precum ateroscleroza, cancerul, osteoporoza. Diversi factori genetici pot influenta modul in care vitaminele sunt metabolizate,... [continuare]

Carenta de vitamine si minerale. cum o identifici si ce ai de facut?

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Noiembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Baican Iuliana
Medic Rezident

Mentinerea sanatatii organismului Buna functionare a organismului uman are nevoie zilnic de macronutrientii reprezentati de aminoacizi, glucide si lipide, dar in egala masura necesita si aportul adecvat de vitamine si minerale. De asemenea, pe langa mentinerea sanatatii organismului, vitaminele si mineralele contribuie si la sustinerea sistemului imunitar pentru neutralizarea si lupta impotriva agentilor patogeni, a substantelor toxice din mediul inconjurator care constituie o provocare zilnica pentru corpul uman, dar si pentru protectia fata de celule proprii care si-au schimbat structura constituind un factor de agresiune pentru macroorganism ( ex. celulele canceroase). Vitaminele si mineralele Marea majoritate a vitaminelor si mineralelor necesare organismului uman sunt procurate din alimentatie, de aceea se recomanda ca dieta zilnica sa fie cat mai variata si de buna calitate pentru a acoperi o gama variata din aceste elemente. O clasificare sumara imparte vitaminele in... [continuare]

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Februarie 2023
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Vitamina B1 - tiamina Complexul de vitamine B este format din 8 vitamine solubile in apa. Acestea indeplinesc roluri importante in organism., intervenind in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor. Se gasesc in multe alimente neprocesate si in suplimente alimentare. Multe beneficii provin din capacitatea lor de a ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii si sa-i transforme in energie. Deoarece corpul nu poate stoca toate vitaminele B, este important sa le obtinem din alimente. Este cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", deoarece are efecte binefice asupra sistemului nervos si a starii psihice. Vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura cresterea randamentului intelectual. Vitamina B1 are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Aceasta vitamina aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului... [continuare]

Mit si realitate despre uleiul de peste

Din Articole
Publicat la data de: 27 Aprilie 2016

Generalitati Alimentele sunt sursa noastra de nutrienti si elemente de toate tipurile necesare organismului uman. Exista multiple surse in mediul on-line de retete ideale, de alimente minune sau de un singur aliment care sa le contina pe toate. Principiul de baza este bun, in sensul in care un meniu diversificat este absolut necesar deoarece organismul are nevoie atat de ioni (adica sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, fosfor, lecitina si omega 3), are nevoie si de nutrientii de baza (adica proteine, glucide si lipide) dar si de vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, K). Insa sursele de pe internet asupra carora exista alimente care sa le contina pe toate aceste elemente este pe de-o parte fals, deoarece nu exista un panaceu universal sau un aliment universal cu un continut bogat in orice, insa exista anumite alimente care sa aiba un pluri-continut adica un aliment care sa contina mai multi din acesti excipienti vitali organismului. Este asadar obligatoriu a trece prin filtrul... [continuare]

Cele mai bune fructe de mare si pesti pentru diabetici

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Mai 2016

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa duca o viata sanatoasa, ceea ce inseamna ca trebuie sa faca multa miscare, dar sa fie foarte atente si la ceea ce mananca, astfel incat sa nu fie afectat nivelul glicemiei. Pestele si fructele de mare sunt alimente indicate, pentru ca sunt o sursa importanta de grasimi sanatoase, proteine si vitamine si minerale. Persoanele care sufera de diabet de tip 2 trebuie sa stie cum sa prepare mancarurile din peste si care sortimente sunt cele mai sanatoase. Somon, pentru Omega 3 Cu un continut ridicat de acizi grasi Omega 3, somonul este intoteauna o alegere buna. Ajuta la mentinerea sanatatii inimii, a creierului si a pielii. Pestele poate fi pregatit la cuptor sau la gratar, condimentat cu ierburi aromatice si putina zeama de lamaie. O portie de somon pe saptamana este de ajuns. Codul, o alta alegere sanatoasa Un alt inamic al diabetului este si codul, pe care il poti face la gratar. La prepararea lui, nu folosi condimente foarte sarate... [continuare]

Fructe care iti furnizeaza energie de dimineata

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Decembrie 2012

Generalitati Un mic dejun care sa contina alimente nutritive este o modalitate inteligenta de a incepe ziua. Astfel, micul dejun va va conferi senzatia de satietate pe termen lung si energie. Este important sa includeti in masa dumneavoastra de dimineata fructe, pentru a creste nivelul de energie al organismului. In plus, fructele contin fibre, vitamina C, beta-caroten si alte substante nutritive necesare organismului. Mai mult, sunt gustoase si extrem de sanatoase pentru organism. Pentru mic dejun, puteti alege sa faceti un cocktail din mai multe fructe sanatoase, deoarece acesta va poate furniza proteine, fibre, vitamine si multe minerale diferite de care aveti nevoie pentru o sanatate optima. Puteti experimenta orice fel de combinatii de fructe pentru micul dejun. Avocado Continutul de potasiu al acestui fruct este de trei ori mai mare deca al unei banane. Avocado contine si alte minerale esentiale, precum fier, cupru, fosfor si magneziu. Cantitatea redusa de sodiu din... [continuare]

Suferi de hemoroizi? iata ce trebuie sa mananci ca sa scapi de ei

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Octombrie 2016

Hemoroizii reprezinta o afectiune din ce in ce mai frecventa datorata in primul rand alimentatiei neechilibrate, dar si sedentarismului. Hemoroizii sunt niste vene dilatate, care se localizeaza pe peretii anusului si ai rectului. Acestia devin durerosi in momentul in care se inflameaza si ocazional pot sangera. Acestia pot fi interni, cat si externi. Pentru a evita aparitia lor este necesara o dieta speciala, care sa includa alimente care previn constipatia in primul rand. Fibrele, nelipsite din alimentatie Persoanele care sufera de hemoroizi ar trebui sa includa in meniul lor zilnic fibrele. Acestea se gasesc in cerealele integrale, orezul brun, legumele proaspete si fructele oleaginoase. Alimente bogate in fier Fierul este foarte important pentru combaterea si prevenirea hemoroizilor si ajuta la buna functionar [continuare]

Ovazul, beneficii si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Mai 2013

Generalitati Ovazul a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in alimentatia persoanelor care isi doresc sa siba grija de sanatatea lor, sa slabeasca si sa previna sau sa trateze anumite afectiuni. Din punct de vedere nutritional, ovazul este unul dintre cele mai complexe alimente, deoarece contine carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si vitamine. Aport nutritional ovaz Ovazul este o cereala integrala care se gaseste in aproape orice magazin cu produse alimentare, insa persoanele care vor sa consume ovaz trebuie sa fie atente la ceea ce scrie pe eticheta produsului. Intrucat cererea de tarate si fulgi de ovaz este in continua crestere, unii producatori comercializeaza cereale care trec printr-un proces de rafinare si sunt imbogatite cu zahar. Intotdeauna este bine sa alegeti doar ovazul care nu contine aport suplimentar de zahar si care este rafinat cat mai putin, intrucat acesta isi pastreaza mai bine proprietatile. O ceasca de... [continuare]

Importanta calciului in sanatatea oaselor

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Mai 2023

Generalitati Calciul este un mineral de care organismul are foarte mare nevoie pentru o sanatate optima. Aproximativ 99% din calciul din organism este stocat in oase si dinti. Calciul este cel mai bine absorbit din alimentatie. Aportul insuficient de calciu poate duce la aparitia osteoporozei. Calciul se gaseste in mod natural in unele alimente, dar poate fi adaugat. De asemenea, este disponibil ca supliment alimentar si este continut in unele medicamente. De ce este important calciul pentru organism? Calciul face ca oasele sa fie tari si puternice. Calciul ajuta si la contractarea si dilatarea vaselor sanguine, la contractarea muschilor si sustine secretia hormonala. Tesutul osos este in mod constant modelat. La copii si adolescenti, organismul da nastere unui os nou mai rapid decat distruge osul vechi, astfel incat masa osoasa totala creste. Acest proces, numit osteogeneza continua pana la varsta de aproximativ 30 de ani, cand crearea osului nou si distrugerea de os vechi... [continuare]

Nutrientii care lipsesc cel mai adesea din corp

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Septembrie 2015

Generalitati Aveti simptome de oboseala cronica, iritabilitate sau chiar depresie? Inainte sa va diagnosticati de unul singur cu o boala cronica, priviti mai atent asupra alimentatiei pe care o aveti. Uneori, simptomele medicale cele mai des intalnite pot semnala un deficit nutritional. O alimentatie adecvata poate fi o provocare cu cat inaintati in varsta. O data cu trecerea anilor, numarul caloriilor de care aveti nevoie incepe sa scada. Fiecare calorie pe care o consumati trebuie sa fie pusa in legatura cu alimentatia dumneavoastra. Chiar si asa, nu va puteti atinge intotdeauna scopul. Cu cat imbatraniti, corpul devine mai putin eficient in a absorbi unele substante nutritive importante. In plus, abilitatea de a gusta mancarea scade, scazand in acelasi timp si pofta de mancare. Unele alimente devin greu de mestecat sau de digerat. Unii nutrienti esentiali nu pot fi supliniti cu usurinta. Substante nutritive Medicii au intocmit o lista a celor mai importante substante... [continuare]

Cele mai bune surse de vitamina a

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Iunie 2019

Rolul vitaminei A in organism Vitamina A este esentiala pentru sanatatea generala si bunastarea organismului. Organismul uman nu poate produce pe cont propriu aceasta vitamina, deci oamenii trebuie sa o obtina prin intermediul alimentatiei. Vitamina A este un nutrient esential care joaca un rol important in multe procese ale corpului, printre care si urmatoarele: - functia imunitara; - functia reproductiva; - sanatatea si integritatea pielii si mucoaselor; - sanatatea si mentinerea vazului; - cresterea si dezvoltarea optima. Cele mai importante surse de vitamina A contin fiecare minim 15% din necesarul zilnic. Consumul acestor alimente in mod regulat si introdus intr-o alimentatie echilibrata poate mentine toate procesele enumerate anterior. Surse ideale de vitamina A Ficatul de vita Ficatul de animale se numara printre cele mai bogate surse de vitamina A. Acest lucru este datorat de faptul ca animalele stocheaza vitamina A la nivelul acestui organ. O portie de 85 de... [continuare]

Beneficiile ananasului

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Octombrie 2015

Generalitati Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct adus de popoarele autohtone vine dintr-un spatiu salbatic si a fost initial considerat necomestibil. Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicata de vitamina C, mangan si bromelina, o enzima de o importanta vitala. El mai contine cupru, vitaminele B1 si B6, fibre alimentare, acid folic si acid pantotenic. Ananasul este al doilea fruct cel mai apreciat din America dupa banana din categoria fructelor tropicale. 150g de ananas, furnizeaza 100% din aportul zilnic de vitamina C recomandat. Nutrienti pe care ii contine ananasul: acid citric, acid malic, bromelina, calciu, calorii, celuloza, apa, fier, glucide, grasimi, hidrati de carbon, iod, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, saruri minerale, sodiu, zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C. Beneficiile ananasului pentru sanatate Este un bun antiinflamator. Partile diferite ale ananasului ajuta la lupta... [continuare]

Anghinarea – beneficii si contraindicatii

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Ianuarie 2016

Generalitati Anghinarea este un aliment versatil, desi multi il considera o leguma. Acest aliment are beneficii nutritionale, fiind consumat in primul rand datorita avantajelor asociate cu protectia impotriva diferitelor forme de cancer si stimularea sistemului imunitar. Anghinarea scade nivelul colesterolului si protejeaza impotriva diferitelor boli, cum ar fi diabetul, ateroscleroza, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Anghinarea a fost foarte mult timp renumita pentru detoxifierea organismului, imbunatatind si starea de sanatate a ficatului, complicatiile problemelor digestive, cum ar fi indigestia sau constipatia, sindromul colonului iritabil sau chiar diareea. Mai mult decat atat, aceasta planta miraculoasa poate reduce tensiunea arteriala, elimina mahmureala si stimuleaza urinarea. Partea comestibila a plantei de anghinare este reprezentata de mugurii care se formeaza in capul florilor, inainte ca planta sa fie pe deplin inflorita. De asemenea, una... [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Septembrie 2009

Generalitati Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a colesterolului din sange. Deoarece... [continuare]

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]

Hepatitele

Din Articole
Actualizat la data de: 03 August 2009

Generalitati Hepatita este o afectiune care include orice tip de inflamatie a ficatului, ca rezultat a unor procese complexe care apar cand ficatul sufera o leziune. Inflamatia care dureaza mai putin de sase luni este considerata hepatita acuta, iar inflamatia care dureaza mai mult de sase luni este considerata hepatita cronica. Exista multe cauze ale inflamatiei hepatice, pe care medicii le impart in doua categorii majore: hepatitele virale si hepatitele neinfectioase. Cand oamenii se gandesc la hepatita, de obicei se gandesc la hepatita virala. Exista cinci virusuri care infecteaza ficatul, denumiti folosind litere ale alfabetului – de la A pana la E. Lucrul care determina confuzie cand este vorba de hepatita virala este ca fiecare virus determina tipuri usor difrite de boala si are un mod diferit de raspandire. Unele dintre aceste infectii virale pot determina forme de hepatita acuta, cronica sau ambele tipuri. Intrucat virusurile se raspandesc de la o persoana la... [continuare]

Dieta pentru sindromul adhd

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2010

Generalitati ADHD este o tulburare comportamentala manifestata prin imposibilitatea persoanei afectate de a se concentra asupra unei activitati anume. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin modificari ale dispozitiei, anxietate, impulsivitate, ostilitate, tulburari ale somnului asociate cu alte simptome precum durerea de cap, migrenele si disconfortul gastric. Persoanele care sufera de aceasta afectiune, de regula, prezinta o greutate mica la nastere, sufera de alergii sau de boli autoimune. Acest sindrom afecteaza in mod egal atat femeile cat si barbatii. Sindromul ADHD nu se trateaza definitiv, astfel, desi simptomele se diminueaza considerabil acestea persista si in perioada adulta. In randul specialistilor circula o regula potrivit careia ADHD este o afectiune ce presupune deficienta functionala a grasimilor EPA si DHA, situatie care adesea coincide cu carenta de fier si/sau zinc. In prezent, nu exista suficiente informatii pentru a fi stabilita o schema de... [continuare]

Litiaza intrahepatica

Din Comunitate

In primavara acestui an am avut valori foarte mari ale transaminazelor (800 si 1300), bilirubina 4, 2, GGT 450, ANA pozitiv, calea biliara principala de 9-10 mm. Noroi biliar. Mentionez ca markeri virali si alti markeri autoimuni specifici pentru ficat au fost negativi. CT si Investigatia RMN a pus in evidenta modificari de tip colangitic ale CBIH. Mi s-a pus diagnosticul de hepatita autoimuna si angiocolita si am primit ca tratament : medrol, imuran, tavanic, silivit, ursofalk, nospa. Dupa 4 luni, am repetat analizele markerilor autoimuni si toti au iesit negativi. Am repetat RMN-ul si evaluarea ecografica si a fost depistat motivul modificarilor colangitice, respectiv, calcifieri intre 1 si 3 mm in lobul drept al ficatului in zonele V si VIII. Mi s-a pus diagnosticul de litiaza intrahepatica. Am facut ERCP, dar calculii intrahepatici nu au fost extrasi, intrucat exista pericolul producerii de pancreatita. Tratamentul a fost limitat la Ursofalk de 250 mg, 3 capsule seara la... [continuare]

Tratament natural cu reusita pentru problemele ficatului si a veziculei biliare si a intregului organism

Din Comunitate

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Esofagita de reflux cronica?

Din Comunitate

Buna ziua, Numele meu este Mihai N, am 20 de ani si sunt student la UPB. M-am abonat la acest forum in speranta ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi, sugestii si eventual raspunsuri la intrebarile mele privind boala de care sufar de ceva timp. In vara anului 2011 au aparut primele simtome de reflux gastric, in urma unui regim alimentar haotic si a consumului de alcool, cafea, tigari (tigara si cafeaua pe stomacul gol, tigara imediat dupa masa, mancam cand imi aduceam aminte, etc.). Medicul de familie m-a calmat cu un tratament de o saptamana (emanera-esomeprazol + debridat + motilium) care a functionat mai bine decat ma asteptam. Problema insa a reaparut dupa cateva luni, intrucat nu am tinut un regim alimentar adecvat - obisnuiam sa mananc fast-food, junk-food - astfel ca am inceput sa iau esomeprazol pe cont propriu, observand ca are efect, fara a mai cere sfatul medicului. Aceasta automedicatie s-a repetat de cateva ori: de fiecare data simptomele treceau in... [continuare]

Tbc

Din Comunitate

Buna ziua , MA numesc Vasilica , locuiesc la Madrid si in luna octombrie am fost diagnosticata cu tuberculoza pulmonara cu o posibila inceput de pleurezie ( in radigrafii apare un puntulet mic jos la plamanul drept) am inceput tratamentul pe 5 noiembre cu rifater ( isoniazida , rifampicina pirazinamida ) si etambutol, Dupa doua saptamani am dat 3 probe de spute in trei zile diferite si au iesit negative , dar pe 29 noiembrie mi-au comunicat ca trebuie oprit tratamentul pana la iesirea antibiogramei deoarece bacilul este rezistente la isoniazida si streptomicina, pe 6 decembrie am inceput iar tratamentul cu noile antibiotice ,rifampicina , etambutol , amikacina ( care o va schimba cu alt antibiotic sub forma de pastile deoarece mi se administreaza intravenos in spital ) protionamid si vitamina b6.Am foarte mari arsuri la stomac , greata varsaturi si nu am delos pofta de mancare. In zilel in care ma obliga sa mananc cat de cat arsuriel si greata scad in intensitate,dar i-mi este... [continuare]

Ce ma sfatuti sa eau pentru a scapa de dureri ?

Din Comunitate

Buna ziua de 2 luni și ceva tot am dureri d stomac în continuare am fost la medic și mia zis ca am un microb la stomac am luat antibiotic 2 săptămâni dar degeaba diagnosti gastrita și mia zis ca durerile le am la stomac din cauza fierei ca , am pietre la fiere ce pot lua se mai confrunta cineva cu asa ceva ce ma sfătuit sa ea mia zis ca ar trebui sa ma operez d fiere [continuare]

Zinc (sange si urina) zn

Din Analize Medicale

Zincul este un oligoelement necesar organismului uman, care se gaseste in alimente precum carne (in special de peste), produse lactate, oua, leguminoase si cereale integrale. Din punct de vedere cantitativ, zincul reprezinta al doilea element dupa fier in organismul, aportul acestuia fiind permanent. Zincul se absoarbe la nivelul mucoasei duodenale si jejunale, distribuindu-se in organismul uman: aproximativ 60-70% din totalul de zinc se gaseste in oase, piele si muschi, fir de par, unghii si prostata. Principalele roluri ale zincului: - prevenirea si tratarea unor infectii (de tract respirator, boli diareice acute si persistente la copii); - rol antioxidant; - cicatrizarea plagilor si arsurilor; - participa la sinteza lecitinei si la formarea surfactantului; - stimuleaza hormonul somatotrop, prin participarea la sinteza acizilor nucleici, ADN-ARN si prin influentarea diviziunii celulare. [continuare]

Transpiratia

Din Comunitate

copil de 6 ani transpira tare in palma si la talpi ce ar putea avea [continuare]

Am nevoie de ajutor in crizele de inima !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Din Comunitate

buna ziua.am 45 de ani,locuiesc singura si sufar de inima.am crize puternice de inima de 2-3 ori pe saptamana.acum un an am facut un preinfarct la volan si am avut un accident minor.de atunci nu am mai condus.insa am anghina pectorala si insuficienta cardiaca.ce ma sfatuiti ca prim ajutor cand mi se face rau acasa,singura fiind? crizele se manifesta prin palpitatii puternice,practic imi bubuie inima,junghiuri cumplite la inima,gheara care-mi cuprinde inima si imi pierd respiratia,asta ma sperie cel mai tare,intru in panica,gafai si abia ajung la taras la pastile.un sfat pentru un prim ajutor rapid?? ce medicamente imi recomandati pentru aceste boli : anghina pectorala si insuficienta cardiaca?? [continuare]

Pagina 3 din 8 (237 rezultate)