Clickmed
programare rapida la medic

efectele colesterolului ridicat

O problema mai veche – colesterolul

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Ianuarie 2022
Consultant medical:

Dr. Baican Iuliana
Medic Rezident

Ce este colesterolul? Colesterolul, unul dintre parametrii frecvent dozati in cadrul analizelor de laborator, este o molecula de provenienta lipidica fara solubilitate in apa. In sange, acesta circula sub forma de agregate proteice de tipul HDL-C (High Density Lipoprotein) sau LDL (Low Density Lipoprotein). HDL ul are rolul de a transporta excesul de colesterol inapoi la ficat unde este procesat si eliminat din organism. La polul opus, molecula de LDL, provenita preponderent din sursa alimentara, ajunge la nivel tisular, in special la nivelul vaselor de sange, unde se poate depune constituind placile de aterom si cauzeaza obstructii ale arterelor, fapt care contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare. Rolul colesterolului Aceasta molecula de natura lipidica, produsa in mare parte la nivelul ficatului in cantitate de 1-2 grame, este necesara organismului pentru functiile sale si are rol de precursor pentru anumiti hormoni cum ar fi hormonii stroizi din cadrul glandelor... [continuare]

Tratamentul cu statine - beneficii si efecte adverse

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2023

Ce sunt statinele Statinele reprezinta substante medicamentoase ce se elibereaza cu prescriptie medicala si au rol in scaderea nivelului de colesterol pana la valori normale in sange. Statinele sunt, din punct de vedere molecular, inhibitorii enzimei numita HMGCo-A-reductaza. Exista multiple firme farmaceutice ce produc statine, insa continutul este in general acelasi. Tipologie Statinele vin sub forma de comprimate sau capsule si se administreaza o data pe zi cu un pahar mare de apa. Cereti sfatul medicului sau farmacistului in ceea ce priveste administrarea statinei intr-un anumit moment al zilei sau relatia dintre administrare si mese. Exemple uzuale de medicamente din clasa statinelor sunt atorvastatina, rosuvastatina, simvastatina, fluvastatina etc. Uneori statinele sunt mixate in acelasi comprimat cu o alta substanta medicamentoasa, formand preparate precum: • Simvastatina cu ezetimib • Atorvastatina cu amlodipina • Lovastatina cu niacina Aceste preparate au rol... [continuare]

De ce imbatranim - teorii si efecte

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Mai 2022
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati Gerontologia sau preocuparea stiintifica legata de imbatranire este o stiinta relativ noua, care a facut progrese incredibile in ultimii 30 de ani. Exista doua categorii principale de teorii privind imbatranirea. Prima promoveaza ideea ca imbatranirea este naturala si este un proces programat al organismului, iar cea de-a doua categorie formuleaza teoria conform careia imbatranirea este rezultatul unor prejudicii care se acumuleaza in timp. In final, senescenta (imbatranirea) este o interactiune complexa dintre mostenirea genetica, fiziologia, chimia si comportamentul unei persoane. Teorii despre imbatranire Pentru a exprima si descrie modul in care o persoana imbatraneste, cercetatorii au dezvoltat diverse teorii. Acestea pot fi clasificate in teorii ale imbatranirii programate si teorii ale deteriorarii. 1. Teoriile imbatranirii programate afirma ca organismul uman este proiectat sa imbatraneasca, iar ca urmare a trecerii timpului, sensibilitatea... [continuare]

Vitamina d - cand este utila si ce efecte produce deficitul ei in corpul uman

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Mai 2022

Ce este vitamina D? Vitamina D este un nutrient de care corpul are nevoie pentru a dezvolta si mentine oasele sanatoase. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul poate absorbi calciul, componenta principala a oaselor, numai atunci cand este prezenta vitamina D. Aceasta regleaza, de asemenea, multe alte functii celulare din corp. Proprietatile sale antiinflamatorii, antioxidante si neuroprotectoare sustin sistemul imunitar, functia musculara si activitatea celulelor nervoase. Unde se gaseste? Vitamina D nu se gaseste in mod natural in multe alimente, dar o puteti obtine din lapte fortificat( lapte imbogatit cu micronutrienti si vitamine esentiale pentru o dezvoltare armonioasa), cereale fortificate si peste gras, cum ar fi somonul, macroul si sardinele. Corpul uman produce vitamina D atunci cand lumina directa a soarelui transforma o substanta chimica din piele intr-o forma activa a vitaminei (calciferol). Cantitatea de vitamina D pe care o produce pielea depinde de multi... [continuare]

Bolile cardiovasculare

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Iulie 2023
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati O introducere in bolile cardiovasculare – „ucigasul” nr. 1 la nivel mondial Ce sunt bolile cardiovasculare? Termenul „boli cardiovasculare” (BCV) este atribuit unei multitudini de boli ce afecteaza inima si vasele de sange, printre acestea numarandu-se cardiopatia ischemica (CI), afectiunile cerebrovasculare, hipertensiunea arteriala (presiunea ridicata a sangelui) sau boala arteriala periferica (BAP). Alte boli cardiovasculare sunt miocardita (afectiune a inimii cauzata de febra reumatica) si bolile cardiace congenitale (malformatii ale inimii prezente de la nastere). BCV sunt asociate cu atacurile de cord (infarctul miocardic), angina si accidentele vasculare cerebrale. Impactul bolilor cardiovasculare - O treime din numarul total de decese la nivel mondial este cauzata de BCV, care constituie astfel principala cauza de deces pe plan mondial. Mai mult, BCV sunt responsabile de mai multe decese in lume decat cancerul, insuficienta respiratorie... [continuare]

10 gustari care reduc nivelul de colesterol

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Octombrie 2013

Generalitati Daca dieta alimentara v-a ridicat alarmant nivelul de colesterol, tot ea poate sa il reduca, prin inlocuirea alimentelor fara valoare nutritiva, cu cele bogate in nutrienti si substante benefice organismului. Specialistii in sanatate sunt de acord, in unanimitate, ca schimbarile sanatoase in nutritie pot sa regleze tipul grasimilor care circula in fluxul sanguin. Reducerea nivelului de colesterol prin dieta este, in sine, o strategie cu doua componente principale adaugarea de alimente care diminueaza nivelul de colesterol rau LDL (lipoproteine cu densitate joasa, care contribuie la declansarea aterosclerozei) si evitarea alimentelor care cresc nivelul colesterolului LDL. Gustari pentru reglarea colesterolului Diferitele alimente pe care le-ati putea consuma in fiecare zi reduc nivelul colesterolului in moduri variate. Unele dintre ele furnizeaza fibre solubile, care se ataseaza de lipoproteine cu densitate joasa si de precursorii acestora in sistemul digestiv,... [continuare]

Efectele necunoscute ale consumului de cafea

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Septembrie 2015

Generalitati Considerata o bautura revigoranta, cafeaua are multe efecte pentru sanatate. Efectele cafelei pentru sanatate, fie ca sunt benefice sau nedorite, sunt in general putin cunoscute de publicul larg si uneori chiar si de profesionistii din domeniul sanatatii. Vorbind despre efectele cafelei, este esential sa se cunoasca farmacologia sa, adica substantele chimice pe care le contine si actiunile sale asupra organismului uman. Este vorba in particular despre cofeina, principalul sau compus. Absorbita intr-o maniera rapida si completa de organism dupa 45 de minute, cafeaua isi atinge varful de actiune intre un sfert de ora si 2 ore dupa ingerare. Acest efect este resimtit la un adult pentru o durata de la 2 ore si jumatate pana la 4 ore si jumatate. La femeile insarcinate, aceasta durata se mareste in masura exponentiala si poate merge pana la 15 ore, in ultimul trimestru al sarcinii. Efectele cofeinei Cofeina este in mod esential un psihostimulant in competitie cu... [continuare]

Consecintele depunerii de colesterol

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Februarie 2016

Generalitati Colesterolul reprezinta o formula biochimica din clasa lipidelor si care are multiple roluri benefice in organismul uman. Colesterolul este parte constituenta in aproape toti compusii celulari, de sinteza sau metabolici ai celulelor, astfel ca fac parte din o serie de hormoni, sunt parte din acidul biliar secretat de ficat, si parte componenta a membranelor celulare. Stratul lipid alcatuit si din colesterol este cel care are rol de termoreglare, sustinere si protectie pentru viscerele noastre si este forma de depozitare energetica a constituentilor nostri. Patologia in ceea ce priveste colesterolul nu este atat legata de prezenta sa in organismul nostru dar excesul sau reprezinta partea patologica. Colesterolul este subimpartit in doua principale categorii si anume : LDL si HDL. HDL sau High density lipidoproteins si LDL sau Low density lipoproteins. O a treia categorie din clasa colesterolului este reprezentata de VLDL (Very low density... [continuare]

Topul alimentelor care scad nivelul colesterolului

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017

Generalitati In urma unui consum ridicat de grasimi animale, ficatul produce mai mult colesterol decat este necesar. Colesterolul in exces se depune pe artere, incetinind circulatia sangelui. De aceea, mentinerea colesterolului in limite normale este esentiala pentru prevenirea unor boli grave precum accidentul vascular cerebral si ateroscleroza. Renuntarea la alimentele grase si produsele de tip fast-food sau altfel spus, adoptarea unui diete sanatoase, practicarea sportului si tratamentul recomandat de medic, atunci cand este cazul, vor contribui la mentinerea in limite normale a colesterolului. Alimente care scad nivelul colesterolului In topul alimentelor care scad nivelul colesterolului se numara: • Soia . Este indicata persoanelor care au colesterolul marit, fiindca izoflanonii din soia au efect antioxidant si protejeaza vasele de sange. In plus, soia contine proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan si magneziu. • Iaurtul. ... [continuare]

Care sunt efectele secundare ale antibioticelor?

Din Articole
Actualizat la data de: 30 August 2018

Generalitati Medicii prescriu antibiotice in cazul tratamentului infectiilor bacteriene. Totusi, in unele cazuri antibioticele pot cauza reactii adverse. Majoritatea efectelor secundare asociate cu utilizarea antibioticelor nu pun in pericol viata, insa, in unele cazuri ele pot cauza reactii adverse severe, precum anafilaxia. Potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (SUA), reactiile adverse ale antibioticelor sunt responsabile pentru 1 din 5 vizite de urgenta la medic. Efecte secundare 1. Problemele digestive Problemele digestive se numara printre cele mai des intalnite consecinte ale unui tratament cu antibiotice. Simptomele problemelor digestive includ: - greata; - indigestie; - varsaturi; - diaree; - balonare; - pierderea apetitului; - crampe sau dureri abdominale. Majoritatea problemelor digestive dispar atunci cand tratamentul cu antibiotice este intrerupt. In cazul in care experimentati simptome severe sau persistente, opriti tratamentul cu... [continuare]

Hormonii: efectele asupra organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Generalitati Hormonii sunt substante chimice produse de catre glandele care formeaza sistemul endocrin; eliberati in circulatia sanguina hormonii actioneaza in mod specific pe unul sau mai multe "organe-tinta" cu scopul de a le reglementa functionalitatea. Cuvantul hormon s-a format prin derivarea cuvantului grecesc "hormao" care inseama "a stimula, a pune in miscare". In functie de structura, hormonii se impart in 3 grupe: - peptidici (formati din mai multi acizi aminati); - steroidieni (derivati ai colesterolului); - derivati dintr-un acid aminat (hormonii tiroidieni). Hormonii regleaza diferite functii din organism, printre care: - cresterea si dezvoltarea; - functia si reproducerea sexuala; - metabolismul; - starea psihologica. Sistemul endocrin Sistemul endocrin este compus din mai multe glande; unele dintre acestea sunt controlate de catre hipofiza, la randul ei o glanda endocrina, si de catre hipotalamus, altele au un mod de functionare mai autonom. Asemenea... [continuare]

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Octombrie 2018

Generalitati - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare Reducerea semnificativa a colesterolului total, colesterolului LDL si trigliceridelor, cresterea colesterolului HDL (studiu de faza 3, la 120 de pacienti cu hiperlipidemie). Rezultatele cu NKO sunt mai bune decat placebo, si mai bune decat uleiul de peste. In urma administrarii de Krill Oil de 1 gram/zi timp... [continuare]

Efectele benefice ale consumului de cereale

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Martie 2016

Generalitati Inca de la inceputurile agriculturii, cerealele au furnizat beneficii nelimitate in ceea ce priveste sanatatea. Pentru oameni, cerealele sunt un aliment de baza in dieta zilnica. Cerealele sunt bogate in glucide complexe, care ofera energie si ajuta la prevenirea cancerului, constipatiei, tulburarilor de colon, la pastrarea nivelului corespunzator de zaharuri din sange si, de asemenea, imbogatesc starea generala de sanatate cu proteine abundente, grasimi, lipide, minerale, vitamine si enzime. Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, riboflavina si tiamina, iar cele mai multe cereale au un continut abundent de fibre, mai ales orzul, ovazul si graul. Cerealele au in componenta lor tarate solubile care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si tin la distanta bolile de inima. Consumul de cereale inseamna un aport de cantitati mari de proteine, cerealele pentru micul dejun sunt adesea consumate cu lapte, care presupun o masa bogata in proteine. Pentru... [continuare]

Efectele alcoolului asupra inimii

Din Articole
Actualizat la data de: 27 August 2018

Generalitati Inima si vasele de sange formeaza sistemul cardiovascular. Inima pompeaza sangele in organism prin artere, vene si capilare. Sangele transporta substante nutritive si compusi catre toate organele corpului, inclusiv alcoolul. In doze mici sau moderate, alcoolul nu afecteaza inima, insa in cantitati mari si consumat cu regularitate, acesta poate fi una dintre cauzele bolilor de inima. Sistemul cardiovascular este afectat de alcool. Acesta poate determina o crestere temporara a frecventei cardiace si a tensiunii arteriale. Pe termen lung, consumul de alcool peste medie poate duce la cresterea ritmului cardiac, la cresterea tensiunii arteriale, la atrofierea muschiului inimii si la aritmie cardiaca. Toate acestea pot spori riscul dezvoltarii unui atac de cord si a unui accident vascular cerebral. Beneficiile consumului moderat de alcool Un consum moderat de alcool inseamna sub 15 grame de alcool pur pe zi in cazul femeilor si sub 30 de grame in cazul barbatilor. Un... [continuare]

Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Noiembrie 2019

Prezentare generala Nutritionistii si expertii din domeniul sanatatii au petrecut ani intregi dezbatand beneficiile si riscurile consumului de carne rosie. Acestia au dorit sa afle cu certitudine daca aceasta este buna sau nu pentru sanatate, dar pana acum rezultatele au fost mixte. Cercetatorii sustin faptul ca produsele din carne rosie contin nutrienti importanti, inclusiv proteine, vitamina B12 si fier. Cu toate acestea, exista dovezi care sugereaza ca un consum crescut de carne rosie ar putea ridica riscurile de cancer, boli cardiace si alte probleme de sanatate. Cat de hranitoare este carnea rosie? Carnea rosie contine anumiti nutrienti importanti pentru sanatate, precum fierul, zincul si cobalamina (vitamina B12). Alimentele ce au ca sursa animalele, cum ar fi carnea si lactatele, sunt principalele surse alimentare de cobalamina. Din acest motiv, persoanele care urmeaza diete vegane sau vegetariene pot necesita administrare de suplimente cu aceasta vitamina. In cazul... [continuare]

Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Decembrie 2022

Aportul de carne de porc Conform specialistilor, carnea de porc este cea mai mancata carne din lume, reprezentand aproximativ 38% din productia globala de carne. Desi aceasta carne este foarte populara la nivelul globului, sunt si persoane care evita consumul de carne de porc. Astfel, acest tip de carne este destul de controversata, iar mii de oameni incep sa o elimine din alimentatie, fie de dragul vietii animalelor, fie din dorinta de a-si proteja sanatatea. Afla care sunt beneficiile pe care le ofera carnea de porc, dar si cateva dintre cele mai tulburatoare motive pentru care consumul sau ar trebui oprit. In acest fel, oamenii pot compara efectele pozitive cu cele negative si pot hotari daca aportul de carne de porc este sau nu potrivit pentru ei. Informatii despre carnea de porc Carnea de porc este una dintre cele mai bogate surse de proteine si de cantitati mari de grasimi, cu toate ca multe persoane o considera o carne slaba. Pe langa acestea, carnea de acest tip contine... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Biomedica Servicii Medicale
Chirurgie vasculara, Cardiologie, Urologie, Alergologie si imunologie clinica, Chirurgie generala 0233231513
Piatra-Neamt, Bulevardul Decebal 4, Piatra Neamț, 610012

Sentimentele negative si efectele asupra sanatatii inimii

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Februarie 2016

Generalitati Sentimentele negative frecvente (suparare, manie, furie, ura) cresc semnificativ riscul bolilor de inima. Conform specialistilor, persoanele care experimenteaza frecvent accese de furie, trebuie sa acorde atentie deosebita sanatatii, intrucat exista o legatura stransa intre stres, emotii puternice si afectiunile cardiovasculare. Cuvantul cheie in acesta privinta este "exagerarea". Mania moderata nu constituie un factor de risc, ba mai mult, exprimarea supararii la un nivel rezonabil poate fi benefica pentru sanatate, reprezentand un mod de eliberare a tensiunii acumulate. Pe de alta parte, raspunsurile exagerate manifestate in situatii de suparare, precum reactiile explozive, trantirea de obiecte sau tipetele stridente reprezinta manifestari problematice. Efectele fiziologice ale maniei asupra inimii Desi nu dispun de dovezi clare, oamenii de stiinta presupun ca sentimentele negative puternice produc efecte fiziologice directe asupra inimii si... [continuare]

Efectul uimitor al vitaminei d

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2010

Dupa cum stim, vitamina D este necesara pentru asimilarea calciului in oase, dar nu numai. Cercetarile au descoperit ca absenta vitaminei D are un rol important in astm, cancer, depresie, boli de inima, diabet si chiar cresterea in greutate. De aceea vitamina D este una din cele mai importante, care nu trebuie sa lipseasca din componenta nutrientilor consumati zilnic. Vitamina D si oasele Vitamina D ajuta organismul sa absoarba calciul. Fara ea, oasele pot deveni fragile. La adulti, lipsa de vitamina D duce la malformatii ale oaselor si osteoporoza. La copii, deficitul de vitamina D, cauzeaza rahitism si alte boli ale oaselor. Consumul de lapte fortificat cu vitamina D poate ajuta la eliminarea acestor tulburari de sanatate. Vitamina D: beneficii pentru inima si creier Studiile au demonstrat ca nivelurile scazute de vitamina D pot avea efecte negative nu doar asupra oaselor, dar pot da nastere si la probleme cardiace si depresie, mai ales la persoanele in varsta.... [continuare]

Hdl colesterol limita superioara?

Din Comunitate

Buna ziua, Se poate ca HDL colesterol sa fie prea mult avand 92.6? Care este limita superioara normala? Multumesc! [continuare]

Efecte ale diabetului..

Din Comunitate

Un atac cerebral poate fi pus pe seama diabetului(un diabet de tip 2)? [continuare]

Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Ianuarie 2012

Generalitati Oricum ar fi gatit un produs alimentar, exista riscul aparitiei unor inconveniente ca urmare a efectelor temperaturilor ridicate asupra alimentelor. Una din cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei probleme este utilizarea uleiului de cocos. Acesta este destul de stabil la temperaturi inalte, ofera beneficiul scaderii in greutate, stimuleaza sanatatea inimii si ajuta la mentinerea nivelurilor normale de colesterol. Dintre multiplele tipuri de ulei, uleiul din nuca de cocos este una din cele mai bune alegeri pentru gatit, deoarece acesta este bogat in grasimi saturate (peste 90%), ceea ce inseamna ca este mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte. Uleiul de masline vs uleiul de cocos Desi mass-media promoveaza uleiul de masline ca fiind cel mai sanatos, acesta isi schimba proprietatile la temperaturi ridicate. Uleiul de masline este, in primul rand compus din grasimi monosaturate. Acest lucru inseamna ca are o... [continuare]

Exercitiile fizice: beneficii asupra inimii si creierului

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Martie 2012

Generalitati Efectuate in mod regulat exercitiile fizice pot reduce riscul bolilor de inima, accidentelor vasculare si a unor tipuri de cancer. Atat exercitiile de timp aerobic, cat si cele de forta contribuie la consolidarea starii de sanatate. In plus, exercitiile fizice pot imbunatati sanatatea mentala, au efecte pozitive asupra unora dintre cele mai importante organe ale corpului uman, inclusiv inima si creierul dar si asupra altor sisteme cum ar fi sistemul muscular si cel osos. Inima Ca si in cazul altor muschi, inima devine mai puternica pe masura ce este antrenata. O inima puternica este mult mai eficienta si poate pompa mai mult sange bogat in oxigen pentru intreg corpul, cu mai putine batai pe minut. Exercitiile regulate echilibreaza nivelul colesterolului, fapt ce ajuta la mentinerea sanata [continuare]

Uleiul de palmier

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Iunie 2012

Generalitati Uleiul de palmier este un lichid natural, pe baza de plante, obtinut din arborele cu acelasi nume, care poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate dar si pentru tratarea unor afectiuni. Disponibil din supermarket pana in magazinele cu profil naturist, uleiul de palmier este considerat destul de sigur pentru a fi utilizat zi de zi, intrucat nu are efecte secundare nocive. Inainte de a incepe orice tratament cu ulei de palmier, cereti sfatul medicului cu privire la modul in care puteti beneficia de consumul acestuia. Beneficiile nutritionale ale uleiului de palmier - Betacaroten (carotenoizi) - Culoarea portocalie-rosiatica a uleiului de palmier este rezultatul prezentei compusilor chimici naturali, carotenoide, din acesta. In comparatie cu alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi. Acesta contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori... [continuare]

Ibuprofen, comprimate

Din Medicamente

Ce este Ibuprofen, comprimate si pentru ce se utilizeaza Indicatii Pentru a ameliora durerea de intensitate usoara pana la moderata – inclusiv durerile menstruale, nevralgiile si durerile de dinti, durerile musculare si ale incheieturilor si afectiuni ale tesuturilor moi. Pentru a scadea febra (temperatura mare). Poate fi utilizat la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (cu greutatea de 40 kg si peste). Mod de administrare Utilizati intotdeauna Ibuprofen Cipla exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Acest medicament este destinat doar utilizarii pe termen scurt. Trebuie sa utilizati cea mai mica doza necesara pentru a ameliora simptomele si pentru cea mai scurta perioada de timp. Cat sa utilizati Durere de intensitate usoara pana la moderata si febra Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (40 kg si peste): 400 mg ca doza unica sau pana la de 3 ori pe zi/600 mg ca... [continuare]

Ficat gras

Din Comunitate

Ce tratament as putea urma pentru ficat gfas, avand in vedere ca colesterolul este 200, trigliceride in limite? [continuare]

Poate exista o legatura?

Din Comunitate

Buna ziua! Sotul meu are colesterolul 414. Nu este o persoana supraponderala si nu are colesterolul marit din cauza alimentatiei. Din contra: ia tratament (singurul la care a reactionat este cel cu fibrati si nu cu statine) si alimentatia este de regim. Inteleg ca metabolismul ar fi vinovat de acest colesterol marit. Va intreb: o functionare defectuoasa a glandei tiroide (chiar daca aceasta la ecografie arata bine), ar face posibila cresterea colesterolului? Daca nu, ce drum ma sfatuiti sa urmez, pentru ca efectiv, nu stiu incotro sa ma indrept. Multumesc [continuare]

Pagina 2 din 21 (608 rezultate)