efectele colesterolului ridicat

Peste 30% dintre romani au colesterolul ridicat si aproximativ 40% sunt hipertensivi

Categoria: Diverse

Rezultatele preliminare ale primului studiu privind factorii de risc cardiovascular la populatia adulta a Romaniei, efectuat concomitent la nivelul intregii tari au fost prezentate. „Studiul National Transversal CARDIO-ZONE” a fost realizat si coordonat de Prof. Dr. Mircea Cinteza, cu sustinerea financiara a Ozone Laboratories. Studiul face parte din programul HipoChol prin care Ozone a dotat 1.000 de medici specialisti si medici de familie din toata tara cu aparatura de masurare a colesterolului si glicemiei. De asemenea, in cadrul acestui program, pacientii au putut sa-si verifice si glicemia si tensiunea arteriala. [continuare]

Chitosanul: reducerea nivelului de colesterol si a greutatii corporale

Categoria: Articole

Indicatii Multi oameni cauta, de-a lungul timpului, cel mai bun supliment alimentar care sa-i ajute sa piarda in greutate. Un procent ridicat dintre acestia ignora un lucru important legat de diminuarea numarului de kilograme: orice supliment de acest gen trebuie sa fie insotit de o alimentatie sanatoasa. In cele din urma, procesul slabirii este dependent ori de reducerea aportului caloric zilnic ori stimuleaza arderea unui numar mai mare de calorii pe parcursul unei zile. Cele mai multe suplimente dietetice vor sustine una dintre aceste actiuni: fie vor contribui la diminuarea numarului de calorii prin simpla lor administrare, fie vor ajuta la o ardere mai usoara a acestora. Chiar daca nu i s-a acordat importanta meritata, chitosanul este o substanta excelenta, recomandata pentru slabire. Acesta nu face parte din componenta unor alimente utilizate in mod frecvent. Chitosanul este extras din crusta unora dintre animalele marine (crustacee, mai ales) si este un material fibros... [continuare]

Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei

Categoria: Articole

Generalitati Dintre toti factorii de risc care pot determina dezvoltarea bolilor de inima, colesterolul este, probabil, cel mai usor de modificat. Colesterolul ridicat se va depune pe peretii arterelor, in urma unui proces numit ateroscleroza, care are ca rezultat formarea unei placi ceroase numite aterom. Aceasta va limita fluxul de sange care circula catre organele si tesuturile vitale. Totusi, desi valorile colesterolului pot fi micsorate prin modificarea stilului de viata, exista si unele aspecte care nu pot influenta nivelul colesterolului. Cu cat este mai mare nivelul de colesterol rau, cu atat o persoana prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta boli cardiace. Diferente ale valorilor colesterolului la barbati si la femei Exista cateva deosebiri in modul in care fluctueaza nivelul colesterolului in cazul unui barbat si in cel al unei femei, care depind de mostenirea genetica, istoricul familial, stilul de viata (fumat, sedentarism), dieta, starea generala de sanat [continuare]

4 mituri despre colesterol

Categoria: Articole

Generalitati O dieta sanatoasa si exercitiile fizice regulate pot ajuta la diminuarea nivelului de colesterol din sange. Adoptarea obiceiurilor sanatoase cum ar fi o dieta echilibrata si activitatea fizica, pot ajuta la prevenirea cresterii nivelului de colesterol. Este important sa se tina valorile colesterolului sub control, deoarece nivelurile ridicate cresc riscul bolilor de inima si de accident vascular cerebral. Daca va ingrijoreaza nivelul crescut al colesterolului discutati cu medicul. Alimente bogate in colesterol Unele alimente contin colesterol, care poarta denumirea de colesterol dietetic. Printre produsele alimentare care sunt bogate in colesterol se numara rinichii, ouale si crevetii. Colesterolul din compozitia alimentelor are efect mult slab asupra nivelului de colesterol din sange decat cantitatea de grasimi saturate pe care o consuma o persoana. Daca medicul a recomandat modificarea dietei pentru reducerea colesterolului din sange, cel mai important... [continuare]

Alimente care scad colesterolul

Categoria: Articole

Generalitati Daca suneti ingrijorati de nivelul de colesterol din sange si doriti sa mentineti valorile acestuia in parametrii normali, este important sa va ganditi la alimentele pe care ar trebui sa le introduceti sau elimina din dieta dumneavoastra. Prin limitarea consumului anumitor alimente care contin grasimi trans (carnea grasa, lactatele nedegresate sau produse de patiserie), puteti reduce valorile colesterolului rau (LDL) si ridica nivelul de colesterol bun (HDL). Specialistii sustin ca pentru majoritatea oamenilor sunt necesare doar cateva modificari in dieta, pentru a atinge aceste scopuri. O parte dintre persoanele care au colesterol ridicat vor lua medicamente pentru diminuarea colesterolului rau din sange. Pentru un grup restrans dintre cei care au colesterol ridicat, va fi nevoie de combinatia dintre modificari dietetice si medicatie. Puteti sa scadeti cu pana la 20-30% valorile colesterolului prin pierderea surplusului de greutate, a consumului ridicat de fibre... [continuare]

10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului

Categoria: Articole

Generalitati Specialistii considera ca la persoanele care au o valoare a colesterolului total de 240 ml/dl exista o probabilitate de doua ori mai ridicata de a experimenta un atac de cord, comparativ cu cei care au nivelurile acestuia sub 200 mg/dl. Toti oamenii cu varsta de peste 20 de ani ar trebui sa isi verifice colesterolul cel putin o data la cinci ani. In cazul in care sunt prezenti si factori de risc, cum ar fi bolile cardiovasculare, de exemplu, aceasta analiza ar trebui realizata mai frecvent. In mod normal, din valoarea colesterolului total de 200 mg/dl, colesterolul rau nu ar trebui sa masoare peste 130, iar colesterolul bun trebuie sa fie peste 40. Vestea buna este ca nivelul colesterolului nu este dificil de controlat, chiar si fara medicatie. Chiar si in cazul celor care au valorile colesterolului, in partea superioara a intervalului considerat normal de catre medici, pot fi prezente acumulari de aterom in artere. Totusi, in incercarea lor de normalizare a... [continuare]

Colesterolul bun vs colesterolul rau

Categoria: Articole

Generalitati Nu orice tip de colesterol este nociv pentru organism. Exista doua tipuri de colesterol - HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterol bun) si LDL (lipoproteine cu densitate mica sau colesterol rau). In timp ce colesterolul rau provoaca blocaje in artere, colesterolul bun ajuta la trasportul trigliceridelor la ficat, pentru excretie. Detalii despre colesterolul bun si colesterolul rau - Definitie : Colesterolul rau este un tip de grasime prezenta in sange, ale carei valori ridicate pot provoca probleme de sanatate, deoarece tinde sa se acumuleze in artere (ateroscleroza) si sa ingreuneze circulatia sanguina Colesterolul bun include lipoproteinele cu densitate mare, de asemenea aflate in circuitul sanguin, care ajuta la transportul trigligeridelor la ficat pentru excretie sau reutilizare. - Functii: Functia principala a colesterolului rau este de a transporta colesterolul la tesuturi si artere. Functia colesterolului bun este de a transporta... [continuare]

Efectele diabetului asupra organismului

Categoria: Articole

Bolile de inima si diabetul Bolile cardiovasculare sunt frecvent intalnite la bolnavii de diabet zaharat. Studiile demonstreaza ca 68% dintre persoanele de peste 65 de ani care au decedat ca urmare a bolilor de inima au suferit de diabet, iar 16% dintre cei care au incetat din viata din cauza accidentelor vasculare cerebrale manifestau si diabet. In general, riscul ca o persoana sa inceteze din viata ca rezultat al unui accident vascular cerebral sau boli cardiovasculare este de 2-4 ori mai ridicat la persoanele cu diabet zaharat. Desi toate persoanele cu diabet sunt predispuse la dezvoltarea bolilor de inima, conditia este mai frecvent intalnita la cei cu diabet de tip 2. Studiul Framingham a fost unul dintre primele care au dovedit ca oamenii diagnosticati cu diabet sunt mai vulnerabili la aparitia bolilor de inima decat cei care nu au diabet. Aceasta lucrare a analizat mai multe categorii de bolnavi, inclusiv cea cu diabet zaharat pentru a incerca sa determine factorii de... [continuare]

Efectele secundare ale tratamentelor pentru scaderea colesterolului

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta lipidica, ceroasa, care se afla in fluxul sanguin si in toate celulele corpului. Este normal ca orice persoana sa aiba colesterol. Acesta este o parte importanta a unui organism sanatos intrucat participa la producerea membranelor celulare si a unor hormoi si sustine functiile necesare ale organismului. Totusi, un nivel crescut de colesterol in sange predispune la aparitia bolilor cardiovasculare dar si a accidentelor vasculare cerebrale. Hipercolesterolemia este termenul medical care defineste un nivelul ridicat de colesterol din sange. Surse de colesterol Colesterolul provine din doua surse: organism si alimente. Ficatul, dar si alte celule din organism, fabrica aproximativ 75% din colesterolul din sange. Restul de 25% de procente provine din alimentele consumate. Colesterolul LDL este colesterolul rau. Cand prea mult colesterol de acest tip circula prin sange, arterele se pot bloca, crescand riscul aparitiei unui... [continuare]

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Categoria: Articole

Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de HDL, in timp ce colesterolul seric total, LDL si trigliceridele... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman - nivelul sangvin de colesterol adecvat este de 200mg/dl - nivelul sangvin de colesterol la limita este intre 200-239 mg/dl - nivelul sangvin de colesterol crescut este peste 240 mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low... [continuare]

Topul alimentelor care scad colesterolul

Categoria: Articole

Generalitati Daca prin dieta se poate creste colesterolul, tot prin aceasta se poate diminua. Este usor sa ajungeti la un nivel alarmant de colesterol, dar se poate intampla si invers - schimbarea alimentelor poate reduce colesterolul si poate imbunatati calitatea grasimilor care circula prin sistemul sanguin. Punerea in aplicare a acestei strategii necesita doua directii dietetice: adaugati alimente care micsoreaza LDL (colesterol rau care poate declansa ateroscleroza), iar in acelasi timp eliminati alimentele care contin LDL. Aceste aspecte sunt cele mai importante in lupta cu colesterolul. Peste si acizii grasi Omega 3 Consumul de peste gras ajuta inima sa ramana sanatoasa, datorita nivelurilor ridicate de acizi grasi Omega 3, care pot reduce tensiunea arteriala si riscul de a dezvolta cheaguri de sange. Persoanele care au avut deja atacuri de cord trebuie sa consume ulei de peste, pentru a reduce riscul decesului. Pestii care contin cele mai ridicate niveluri de acizi... [continuare]

Painea benecol reduce eficient colesterolul seric

Categoria: Articole

Bolile cardiovasculare reprezinta cea mai frecventa cauza a morbiditatii si mortalitatii in lume, iar colesterolul LDL ridicat reprezinta principalul factor de risc al bolilor cardiovasculare. Esterii de stanoli din plante sunt un ingredient patentat in produsele Benecol, cu rol dovedit clinic in reducerea colesterolului sanguin. Stanolii din plante sunt molecule asemanatoare colesterolului, cea mai mare concentratie a acestora fiind intalnita in uleiurile vegetale si in cereale. Atunci cand sunt consumati in cantitati suficiente (2g stanoli din plante/zi), reduc colesterolul total si colesterolul LDL prin blocarea absorbtiei acestuia, la nivelul tractului digestiv. Dietele vest-europene contin in medie 30-50mg de stanoli din plante pe zi, astfel ca nivelul stanolilor din plante ce se regasesc intr-o dieta obisnuita nu reprezinta o cantitate suficienta pentru scaderea semnificativa a colesterolului. De aceea, esterii de stanoli din plante sunt adaugati in alimente in... [continuare]

Cum sa reduceti nivelul de colesterol in mai putin de 5 minute

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este asociat deseori cu o substanta nociva pentru organism, cand in realitate el are un rol important in mentinerea sanatatii. Acest alcool policiclic este mediul de care se leaga acizii grasi, fiind o grasime regasita in toate alimentele de origine animala. Cele doua tipuri de lipide care constituie colesterolul total din organism, numite LDL (lipoproteine de densitate mica) si HDL (lipoproteine de densitate mare), sunt produse de ficat, intrucat sunt necesare pentru functionarea corecta a proceselor organice. Colesterolul devine periculos pentru sanatate atunci cand nivelul lipoproteinelor de tip LDL creste, organismul devenind mai susceptibil bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau bolii vasculare periferice. Oamenii de stiinta au descoperit ca cea mai buna metoda de a mentine nivelul colesterolului in echilibru nu sunt dietele fade si private de grasimi, ci regimurile alimentare bogate in alimente care reduc nivelul colesterolului rau in... [continuare]

Statinele asociate cu antibiotice pot avea efecte secundare grave

Categoria: Articole

Generalitati Un studiu de specialitate, al caror rezultate au fost comunicate public in aceasta vara, arata ca asocierea statinelor cu antibiotice poate provoca diverse complicatii, precum afectiunile musculare, leziunile acute ale rinichilor si alte efecte secundare grave. Specialistii au descoperit ca pacientii care urmeaza un tratament cu statine pentru reducerea nivelului de colesterol si unul cu antibiotice in mod simultan, risca sa sufere complicatii rare, dar serioase, care sa le puna viata in pericol. Acest lucru se intampla deoarece antibioticele, in special claritromicina sau eritromicina, determina intoxicatia sangelui cu statine, intrucat ambele medicamente interactioneaza cu aceleasi enzime hepatice. Complicatiile date de asocierea statinelor cu antibiotice Motivul pentru care medicii au suspectat aparitia de complicatii aduse de asocierea statinelor cu antibioticele este acela ca unele antibiotice incetinesc activitatea enzimelor hepatice (citocromul 3A4 si... [continuare]

10 gustari care reduc nivelul de colesterol

Categoria: Articole

Generalitati Daca dieta alimentara v-a ridicat alarmant nivelul de colesterol, tot ea poate sa il reduca, prin inlocuirea alimentelor fara valoare nutritiva, cu cele bogate in nutrienti si substante benefice organismului. Specialistii in sanatate sunt de acord, in unanimitate, ca schimbarile sanatoase in nutritie pot sa regleze tipul grasimilor care circula in fluxul sanguin. Reducerea nivelului de colesterol prin dieta este, in sine, o strategie cu doua componente principale adaugarea de alimente care diminueaza nivelul de colesterol rau LDL (lipoproteine cu densitate joasa, care contribuie la declansarea aterosclerozei) si evitarea alimentelor care cresc nivelul colesterolului LDL. Gustari pentru reglarea colesterolului Diferitele alimente pe care le-ati putea consuma in fiecare zi reduc nivelul colesterolului in moduri variate. Unele dintre ele furnizeaza fibre solubile, care se ataseaza de lipoproteine cu densitate joasa si de precursorii acestora in sistemul digestiv,... [continuare]

Colesterolul si trigliceridele

Categoria: Comunitate

elena piatra neamt.am 44 de ani si am colesterolul 293 mg si trigliceridele 212 mg.Ce pot face sa ajung la valori normale.va rog ajutati-ma. [continuare]

Masturbarea poate avea efecte negative?

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am 17 ani si mi-am inceput viata sexuala acum vreo 2 ani. Cu toate ca ma intalnesc destul de des cu prietena mea, obisnuiesc sa ma masturbez, dar acest lucru nu ne afecteaza viata sexuala. Obisnuiesc sa ma masturbez destul de des; pot aparea efecte negative? [continuare]

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Categoria: Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Colesterol si trigliceride mari

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]

Colesterol,trigliceride,tratament

Categoria: Comunitate

Va rog sa-mi spuneti daca LIPOFIB 160mg este un tratament suficient ptr a scadea colesterolul si trgliceridele,am 64 de ani,1,52 inaltime,64kg ,cu colicistectomie la 55 de ani si urmatoarele rezultate obtinute pe 2 feb 2010 :col total 291mg/dl,hdl 52mg/dl,ldl 189 mg/dl,trigliceride 250mg/dl,tgo 21 ul/l,tgp 42ul/L,glicemie 115 mg/dl,creatinina serica0,69mg/dl,fibrinogenemie 360 MG%,vsh 20mm/1h ,restul in valori normale din hemoleucograma,biochimia urinara ,val normale.recomandat dieta adecvata , va multumesc SAVIA [continuare]

Colesterol si trigliceride

Categoria: Comunitate

Soacra mea are 71 de ani si si-a facut analizele de curand iar colesterolul i-a iesit 282 mg/dl iar tigliceridele 92mg/dl. I s-a dat un tratament cu ofloxin ,oare ar putea si alceva pa baza naturista? [continuare]

Colesterolul

Categoria: Comunitate

colesterol marit,,, total,,,,247.16 ,,,,,6.43,,, care este tratamentul si dieta??? [continuare]

Ceaiul verde ajuta la scaderea colesterolului

Categoria: Diverse

Reuters Health anunta ca analiza unui nou studiu arata ca ceaiul verde, fie care este vorba de ceai sau capsule, aduce o contributie la scaderea colesterolului "rau". [continuare]

Patru tipuri de alimente care scad colesterolul

Categoria: Diverse

Colesterolul este un compus ce se gaseste in mod natural in organism. Corpul dumneavoastra are zilnic nevoie de colesterol pentru a functiona corespunzator. Organismul uman nu are nevoie de surse externe de colesterol, acesta fiind produs intern in cantitate suficienta si din acest motiv alimentele cu un continut ridicat de colesterol trebuie evitate (creier, ficat, inima etc.). [continuare]

Efectul surprinzator al unui medicament pentru colesterol asupra sanatatii sexuale

Categoria: Diverse

Statinele, medicamente prescrise adesea cu scopul de a reduce nivelul colesterolului, au efecte benefice si asupra functiei sexuale masculine. Astfel, un studiu recent dezvaluie ca aceste pastile contribuie la ameliorarea disfunctiilor erectile. [continuare]

Efecte ale diabetului..

Categoria: Comunitate

Un atac cerebral poate fi pus pe seama diabetului(un diabet de tip 2)? [continuare]

Efectul uimitor al vitaminei d

Categoria: Articole

Dupa cum stim, vitamina D este necesara pentru asimilarea calciului in oase, dar nu numai. Cercetarile au descoperit ca absenta vitaminei D are un rol important in astm, cancer, depresie, boli de inima, diabet si chiar cresterea in greutate. De aceea vitamina D este una din cele mai importante, care nu trebuie sa lipseasca din componenta nutrientilor consumati zilnic. Vitamina D si oasele Vitamina D ajuta organismul sa absoarba calciul. Fara ea, oasele pot deveni fragile. La adulti, lipsa de vitamina D duce la malformatii ale oaselor si osteoporoza. La copii, deficitul de vitamina D, cauzeaza rahitism si alte boli ale oaselor. Consumul de lapte fortificat cu vitamina D poate ajuta la eliminarea acestor tulburari de sanatate. Vitamina D: beneficii pentru inima si creier Studiile au demonstrat ca nivelurile scazute de vitamina D pot avea efecte negative nu doar asupra oaselor, dar pot da nastere si la probleme cardiace si depresie, mai ales la persoanele in varsta.... [continuare]

Sentimentele negative si efectele asupra sanatatii inimii

Categoria: Articole

Generalitati Sentimentele negative frecvente (suparare, manie, furie, ura) cresc semnificativ riscul bolilor de inima. Conform specialistilor, persoanele care experimenteaza frecvent accese de furie, trebuie sa acorde atentie deosebita sanatatii, intrucat exista o legatura stransa intre stres, emotii puternice si afectiunile cardiovasculare. Cuvantul cheie in acesta privinta este "exagerarea". Mania moderata nu constituie un factor de risc, ba mai mult, exprimarea supararii la un nivel rezonabil poate fi benefica pentru sanatate, reprezentand un mod de eliberare a tensiunii acumulate. Pe de alta parte, raspunsurile exagerate manifestate in situatii de suparare, precum reactiile explozive, trantirea de obiecte sau tipetele stridente reprezinta manifestari problematice. Efectele fiziologice ale maniei asupra inimii Desi nu dispun de dovezi clare, oamenii de stiinta presupun ca sentimentele negative puternice produc efecte fiziologice directe asupra inimii si... [continuare]

De ce imbatranim - teorii si efecte

Categoria: Articole

Generalitati Gerontologia sau preocuparea stiintifica legata de imbatranire este o stiinta relativ noua, care a facut progrese incredibile in ultimii 30 de ani. Exista doua categorii principale de teorii privind imbatranirea. Prima promoveaza ideea ca imbatranirea este naturala si este un proces programat al organismului, iar cea de-a doua categorie formuleaza teoria conform careia imbatranirea este rezultatul unor prejudicii care se acumuleaza in timp. In final, senescenta (imbatranirea) este o interactiune complexa dintre mostenirea genetica, fiziologia, chimia si comportamentul unei persoane. Teorii despre imbatranire Pentru a exprima si descrie modul in care o persoana imbatraneste, cercetatorii au dezvoltat diverse teorii. Acestea pot fi clasificate in teorii ale imbatranirii programate si teorii ale deteriorarii. 1. Teoriile imbatranirii programate afirma ca organismul uman este proiectat sa imbatraneasca, iar ca urmare a trecerii timpului, sensibilitatea... [continuare]

Pagina 1 din 14 (410 rezultate)