Uleiul de palmier


Generalitati

Sus
Uleiul de palmier

Uleiul de palmier este un lichid natural, pe baza de plante, obtinut din arborele cu acelasi nume, care poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate dar si pentru tratarea unor afectiuni.

Disponibil din supermarket pana in magazinele cu profil naturist, uleiul de palmier este considerat destul de sigur pentru a fi utilizat zi de zi, intrucat nu are efecte secundare nocive.

Inainte de a incepe orice tratament cu ulei de palmier, cereti sfatul medicului cu privire la modul in care puteti beneficia de consumul acestuia.

Beneficiile nutritionale ale uleiului de palmier

Sus

- Betacaroten (carotenoizi) - Culoarea portocalie-rosiatica a uleiului de palmier este rezultatul prezentei compusilor chimici naturali, carotenoide, din acesta. In comparatie cu alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi.

Acesta contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori mai multi decat tomatele. In compozitia uleiului de palmier, forma activa si importanta de carotenoizi este betacarotenul o forma a vitaminei A care este un antioxidant eficace ce ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului si reduce riscul de boli de inima, cataracta si cancer.

De asemenea, betacarotenul ajuta la imbunatatirea vederii si are potentialul de a se converti in vitamina A, care sta la baza productiei de rodopsina, pigmentul necesar vederii pe timp de noapte. S-a demonstrat ca betacarotenul contribuie la lupta impotriva bolilor de plamani.

- Fara acizi grasi trans - Un beneficiu semnificativ oferit sanatatii de catre uleiul de palmier este ca acesta este lipsit de acizi grasi trans. Multe studii stiintifice, au demonstrat ca acizii grasi trans pot cauza cancer de colon, cancer de san, boli de inima, pot afecta dezvoltarea creierului la nou-nascuti si pot contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.

- Vitamina E - Uleiul de palmier este o sursa importanta de vitamina E. De fapt, nici un alt ulei vegetal nu contine catitati atat de mari de vitamina E ca uleiul de palmier. Vitamina E este un antioxidant puternic care ajuta la indepartarea radicalilor liberi din organism.

In acest mod, uleiul de palmier protejeaza impotriva anumitor boli cronice si intarzie procesul de imbatranire a organismului. Acesta intareste sistemul imunitar si protejeaza celulele pielii de radiatiile UV si toxine.

- Calorii - Energia din organism provine din toate grupele de produse alimenteare, inclusiv uleiuri si grasimi, iar uleiul de palmier este o sursa excelenta de calorii deoarece 1 gram de ulei de palmier ofera 9 kcal.

- Fara colesterol - Unul din beneficiile majore ale uleiului de palmier este ca nu contine colesterol. Suplimentele din ulei de palmier sunt considerate ca facand parte din familia legumelor si nu contin colesterol - acest lucru este benefic pentru bolnavii care au colesterolul ridicat.

Gratie acestei calitati, corpurile noastre sunt capabile sa utilizeze suplimentele din ulei de pamier mult mai eficient in scopul producerii energiei pentru desfasurarea normala a activitatilor si exercitiilor de zi cu zi.

- Sanatatea cardiovasculara - Suplimentele din ulei de palmier contin antioxidanti puternici care ajuta organismul sa elimine radicalii liberi din sange. Acesti radicali liberi sunt substante chimice nocive, care pot creste riscul dezvoltarii de boli de inima si a altor conditii cardiace.




14155 vizualizari, 20 Iunie 2012

Citeste si

Arhiva
  • 7 alimente care ar putea fi inselatoare 7 alimente care ar putea fi inselatoare

    Generalitati Credeti ca intr-adevar stiti ce contin uleiul de masline sau cafeaua dvs. preferata? Ulei este obtinut din masline si cafeaua din boabe macinate de cafea, evident, ati putea raspunde. Specialistii infirma acest lucru. Multe dintre alimentele pe...citeste mai mult

  • Aditivii periculosi din alimente Aditivii periculosi din alimente

    Generalitati O dieta care contine prea multe alimente procesate poate provoca multiple probleme in diverse parti ale organismului. Alimentele procesate nu contin prea multi nutrienti, intrucat fie nu contin prea multe vitamine si minerale, ori acestea au fost pierdute...citeste mai mult

  • Care este cel mai bun ulei pentru gatit Care este cel mai bun ulei pentru gatit

    Generalitati De cand nutritia sanatoasa a devenit o preocupare importanta pentru multi dintre noi, tipurile de ulei pentru gatit folosite in bucatarie au inceput sa fie impartite in doua tabere principale cele bune si cele rele. Primele nu doar ca predispun mai...citeste mai mult