Uleiul de palmier

Generalitati

Sus
Uleiul de palmier

Uleiul de palmier este un lichid natural, pe baza de plante, obtinut din arborele cu acelasi nume, care poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate dar si pentru tratarea unor afectiuni.

Disponibil din supermarket pana in magazinele cu profil naturist, uleiul de palmier este considerat destul de sigur pentru a fi utilizat zi de zi, intrucat nu are efecte secundare nocive.

Inainte de a incepe orice tratament cu ulei de palmier, cereti sfatul medicului cu privire la modul in care puteti beneficia de consumul acestuia.

Beneficiile nutritionale ale uleiului de palmier

Sus

- Betacaroten (carotenoizi) - Culoarea portocalie-rosiatica a uleiului de palmier este rezultatul prezentei compusilor chimici naturali, carotenoide, din acesta. In comparatie cu alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi.

Acesta contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori mai multi decat tomatele. In compozitia uleiului de palmier, forma activa si importanta de carotenoizi este betacarotenul o forma a vitaminei A care este un antioxidant eficace ce ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului si reduce riscul de boli de inima, cataracta si cancer.

De asemenea, betacarotenul ajuta la imbunatatirea vederii si are potentialul de a se converti in vitamina A, care sta la baza productiei de rodopsina, pigmentul necesar vederii pe timp de noapte. S-a demonstrat ca betacarotenul contribuie la lupta impotriva bolilor de plamani.

- Fara acizi grasi trans - Un beneficiu semnificativ oferit sanatatii de catre uleiul de palmier este ca acesta este lipsit de acizi grasi trans. Multe studii stiintifice, au demonstrat ca acizii grasi trans pot cauza cancer de colon, cancer de san, boli de inima, pot afecta dezvoltarea creierului la nou-nascuti si pot contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.

- Vitamina E - Uleiul de palmier este o sursa importanta de vitamina E. De fapt, nici un alt ulei vegetal nu contine catitati atat de mari de vitamina E ca uleiul de palmier. Vitamina E este un antioxidant puternic care ajuta la indepartarea radicalilor liberi din organism.

In acest mod, uleiul de palmier protejeaza impotriva anumitor boli cronice si intarzie procesul de imbatranire a organismului. Acesta intareste sistemul imunitar si protejeaza celulele pielii de radiatiile UV si toxine.

- Calorii - Energia din organism provine din toate grupele de produse alimenteare, inclusiv uleiuri si grasimi, iar uleiul de palmier este o sursa excelenta de calorii deoarece 1 gram de ulei de palmier ofera 9 kcal.

- Fara colesterol - Unul din beneficiile majore ale uleiului de palmier este ca nu contine colesterol. Suplimentele din ulei de palmier sunt considerate ca facand parte din familia legumelor si nu contin colesterol - acest lucru este benefic pentru bolnavii care au colesterolul ridicat.

Gratie acestei calitati, corpurile noastre sunt capabile sa utilizeze suplimentele din ulei de pamier mult mai eficient in scopul producerii energiei pentru desfasurarea normala a activitatilor si exercitiilor de zi cu zi.

- Sanatatea cardiovasculara - Suplimentele din ulei de palmier contin antioxidanti puternici care ajuta organismul sa elimine radicalii liberi din sange. Acesti radicali liberi sunt substante chimice nocive, care pot creste riscul dezvoltarii de boli de inima si a altor conditii cardiace.

Citeste si

Arhiva
  • Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate Alimente sanatoase care va ajuta sa...

    Generalitati Greutatea este un factor important pentru oricine isi doreste o silueta frumoasa si cu siguranta ca o silueta nu va fi perfecta, daca greutatea nu se va afla in conformitate cu necesitatile unei persoane. Este esential ca orice persoana sa se...citeste mai mult

  • Grasimile benefice si nocive din alimente Grasimile benefice si nocive din...

    Generalitati Cele mai multe dintre alimente contin mai multe tipuri de grasimi. Dintre acestea, unele sunt benefice pentru sanatate, comparativ cu altele. Totusi, nu este necesar sa se elimine complet, toate grasimile dintr-o dieta. Unele dintre ele influenteaza in...citeste mai mult

  • Sezonul cald, momentul cel mai bun sa-ti reduci colesterolul! Sezonul cald, momentul cel mai bun...

    Generalitati Colesterolul este o forma de grasime de care organismul uman are nevoie in sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru unele afectiuni cu impact major asupra sanatatii: infarctele miocardice, accidentele vasculare...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Articolul a fost salvat cu succes.
Articolul a fost sters cu succes.
Articolul este deja salvat.
Ne pare rau dar articolul nu a putut fi salvat.
Felicitari, adresa ta de email a fost inscrisa la newsletterul Sfatulmedicului.ro.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK