Clickmed
programare rapida la medic

ce vitamine contine morcovul

Gustari cu cel mult 100 de calorii

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Februarie 2013

Generalitati Aprovizionati-va frigiderul si camara cu ingrediente pentru gustari rapide, sanatoase si cu un continut caloric scazut, pentru a evita consumul altor deserturi sau gustari nesanatoase, bogate in calorii. Bucurati-va de urmatoarele retete de gustari care nu depasesc 100 de calorii per portie. Retete pentru gustari sub 100 de calorii - Un mar copt. Merele raman unele dintre cele mai sanatoase alimente si exista numeroase moduri de a consuma aceste fructe. Expertii recomanda merele coapte, intrucat furnizeaza vitamine si fibre la fel ca fructul proaspat. Un mar copt de dimensiuni normale contine 0 g grasimi saturate, 2 mg sodiu si 0 mg colesterol. - Lipii umplute cu branza. O gustare excelenta, hranitoare si cu mai putin de 100 de calorii. Pentru a face aceasta gustare, aveti nevoie de 2 lipii mai mici din cereale integrale pe care le umpleti cu aproximativ 15 g de branza degresata ricotta. [continuare]

Alimente care reduc densitatea osoasa

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Martie 2013

Generalitati Anumite alimente si nutrienti pot reduce densitatea oaselor si pot creste riscul aparitiei osteoporozei. Probabil cunoasteti faptul ca atat calciul, cat si vitamina D sunt necesare pentru ca oasele sa fie puternice. Ceea ce probabil nu stiti este ca exista anumite elemente din dieta dumneavoastra care pot reduce densitatea oaselor, crescand riscul instalarii osteoporozei. Proteinele si osteoporoza Aveti nevoie de proteine pentru ca oasele dumneavoastra sa fie puternice, dar atunci cand mancati alimente care contin prea multe proteine, corpul dumneavoastra produce substante chimice numite sulfati, care pot determina pierderea calciului din oase. Acest efect asupra oaselor este mai probabil sa apara in cazul proteinelor animale decat in situatia proteinelor vegetale. Cercetatorii au descoperit ca femeile care mancau carne rosie de cel putin cinci ori pe saptamana aveau probabilitati mai mari de a inregistra fracturi osoase, fata de femeile care includeau carnea... [continuare]

Informatii surprinzatoare despre beta-caroten

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Martie 2013

Generalitati Beta-carotenul este un pigment rosu-portocaliu gasit in plante si fructe, in special in compozitia morcovilor, dar si a altor legume colorate. Organismul uman transforma beta-carotenul in vitamina A (retinol), deci beta-carotenul este un precursor al vitaminei A. Organismul are nevoie de vitamina A pentru mentinerea sanatatii pielii, a mucoasei membranelor, pentru un sistem imunitar eficient si pentru mentierea sanatatii vederii. Beta-carotenul nu este, in sine, un nutrient esential, precum vitamina A. Ce nu stiati despre beta-caroten - Beta-carotenul prezent in alimente este o sursa sigura de vitamina A. Aceasta vitamina poate proveni din alimentele consumate, dupa ce organismul sintetizeaza beta-carotenul sau, sub forma de suplimente. Avantajul beta-carotenului provenit din surse naturale este ca organismul il converteste in vitamina A, in functie de cantitatea de care are nevoie. Excesul de vitamina A este toxic si poate fi inregistrat doar in urma utilizarii de... [continuare]

Topul alimentelor pentru un par sanatos

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Aprilie 2023

Generalitati Este recunoscut faptul ca stilul de viata si obiceiurile noastre alimentare influenteaza starea de sanatate a organismului. Pielea si parul sunt afectate de poluare, dar si de alimentele pe care le consumam. Puteti avea un par superb daca veti include in dieta dvs. zilnica anumite tipuri de alimente, dar mai ales pe cele care contin proteine de calitate. Alimente necesare pentru mentinerea frumusetii parului - Afinele - aceste fructe de padure ocupa primul loc ca actiune antioxidanta. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva imbatranirii premature ca urmare a cantitatii importante de vitamina C pe care o contin. Vitamina C este esentiala pentru o circulatie sanguina normala la nivelul scalpului si pentru sustinerea activitatii micilor vase de sange care hranesc foliculii de par. Prea putina vitamina C in dieta dvs. va face parul friabil. - Spanacul - este o excelenta sursa de vitaminele A si C de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Acesta... [continuare]

Dieta de slabit in care aveti voie sa mancati alimente care ingrasa

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Septembrie 2013

Generalitati O dieta propice pierderii in greutate este considerata de multi echivalenta cu un regim alimentar restrictiv, in care sunt permise doar alimente fade, cu un continut foarte mic de calorii. In realitate, o cura de slabire echilibrata permite si consumul limitat de alimente care ingrasa, dar in cantitati mici si la orele potrivite. Practic, orice aliment hipercaloric poate sa fie o parte ajutatoare intr-un plan nutritional de eliminare a kilogramelor in plus, din mai multe motive. Savurat in portii limitate nu mai constituie o bomba calorica, induce starea de satietate persistenta si ofera un confort psihic al lipsei de restrictii. Alimente hipercalorice care pot ajuta la slabit Cu toate ca suna paradoxal, exista o serie intreaga de alimente cu o reputatie proasta in raport cu silueta, care au fost reintroduse de nutritionisti in planurile alimentare recomandate pacientilor cu exces de greutate corporala. Aceste alimente, chiar daca furnizeaza grasimi si un... [continuare]

5 legume mai putin comune si cum pot fi consumate

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2014

Generalitati In afara de rosii, castraveti si ardei, in meniul zilnic se pot strecura si alte legume mai putin comune, dar la fel de bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti precum soiurile vegetale consumate la scara larga. Multi dintre noi ignora numeroase legume gustoase si hranitoare, doar din pricina aspectului si texturii lor aparte. Diversificarea meniului zilnic poate fi realizata usor cu ajutorul acestor soiuri de legume mai putin populare, odata ce invatati cum sa le consumati! Legume sanatoase dar mai putin cunoscute Consumate doar in anumite regiuni ale tarii noastre sau provenite din colturi exotice ale lumii, urmatoarele legume mai putin cunoscute au proprietati nutritive unice, de care va puteti bucura la fiecare masa principala. 1. Prazul Arata ca o ceapa verde mutanta, insa furnizeaza nutrienti importanti, in schimbul unui gust mai dulce. Prazul este consumat in cantitati mari in regiunea Olteniei, un ingredient-cheie al multor preparate usoare de... [continuare]

Coacazele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 20 August 2014

Generalitati Coacazele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti care ofera multiple beneficii pentru sanatate. Aceste fructe de padure mici, rotunde, dispuse in ciorchine, sunt surse excelente de vitamine esentiale si minerale. Sarace in grasimi si calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Continutul important de fibre regleaza digestia si trateaza constipatia sau alte probleme digestive. Rosii sau negre, coacazele ar trebui sa se regaseasca frecvent intr-o dieta echilibrata. Informatii nutritionale O cantitate de aproximativ 100 de grame de coacaze prezinta urmatoarele informatii nutritionale: Calorii: 63 kcal; Carbohidrati: 15 g; Proteine: 1,5 g; Grasimi: 0,5 g; Fibre: 4,5 g; Acid Folic: 8 mcg; Niacina: 0,3 mg; Acid pantotenic: 0,4 g; Piridoxina: 0,6 g; Riboflavina: 0,5 mg; Tiamina: 0,5 mg; Vitamina A: 230 UI; Vitamina C: 180 mg; Sodiu: 2 mg; Potasiu: 0,1 mg; Calciu: 55 mg; Cupru: 0,5 mg Fier: 1,5 mg; Magneziu: 24 mg; Mangan: 0,25... [continuare]

14 fructe si legume cu efecte antiimbatranire

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Septembrie 2014

Generalitati Fructele si legumele sunt alimentele cu cele mai importante efecte antiimbatranire, datorita continutului lor superior de antioxidanti, compusi naturali care contracareaza efectele nocive ale radicalilor liberi. O dieta sanatoasa este cea mai simpla cale de a imbunatati aspectul si elasticitatea pielii, astfel incat primele semne de imbatranire sa nu devina vizibile timpuriu. Alimente care previn imbatranirea prematura Liniile fine, ridurile, petele cutanate si pierderea fermitatii pielii sunt semnele distinctive ale imbatranirii, care pot fi tinute sub control cu ajutorul unei alimentatii bogate in fructe si legume. O buna parte din produsele alimentare de origine vegetala contribuie la mentinerea aspectului fizic tanar si a starii de sanatate optime. In plus, fructele si legumele au efect energizant, asista pierderea in greutate, intaresc sistemul imunitar si sprijina digestia. Antioxidantii din aceasta categorie de alimente sunt adjuvanti importanti in... [continuare]

Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014

Generalitati Castanele ofera numeroase beneficii sanatatii atunci cand sunt folosite in scop culinar. Informatiile lor nutritionale releva un continut important de acid folic si vitamina C, pe langa alti nutrienti esentiali care ar trebui sa se regaseasca in orice dieta echilibrata. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, castanele au un continut redus de grasimi si furnizeaza cantitati importante de amidon. Pulpa lor, preparata termic, are o textura moale si o aroma dulce. Castanele sunt consumate in general fierte sau coapte, fiind adaugate in umpluturi si supe sau servite ca garnitura. Fructele castanului pot fi macinate si transformate in faina. Informatii nutritionale Castanele au o compozitie similara cu cea a graului, fiind surse excelente de carbohidrati, fosfor, lecitina si vitamina C. Contin si protide (proteine), acizi grasi esentiali, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de castane sunt... [continuare]

Top 8 remedii naturale cu lamaie, preparate acasa

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Octombrie 2014

Generalitati Bogata in antioxidanti, vitamina C si alti fitnutrienti pretiosi, lamaia este un ingredient excelent in tratamente naturale homemade pentru ingrijirea pielii si a parului. Acidul citric si acidul malic din lamaie reprezinta o combinatie eficienta in indepartarea celulelor moarte si reinnoirea celulara. Acidul ascorbic curata pielea si trateaza punctele negre, cosurile, porii dilatati si ridurile fine. Lamaia are si efect regenerant pentru parul uscat si deteriorat. Precautii Inainte sa utilizati lamaia in tratamente cosmetice naturale, preparate acasa, este nevoie sa tineti cont de cateva precautii esentiale. Important de retinut este ca aciditatea lamaii poate cauza iritatii atunci cand este aplicata direct pe rani deschise sau piele sensibila. Totodata, psoralenul, substanta continuta de acest fruct, creste fotosensibilitatea pielii. De aceea, se recomanda evitarea expunerii neprotejate la soare timp de 24 de ore dupa folosirea unui tratament... [continuare]

10 alimente care ajuta la tratarea celor mai comune probleme ale pielii

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Aprilie 2017

Generalitati Cele mai comune probleme ale pielii pot fi tratate cu ajutorul anumitor alimente bogate in fitonutrienti importanti pentru sanatatea tesutului cutanat. Asa cum hrana de proasta calitate (cu un continut ridicat de grasimi saturate, zahar sau sodiu) poate determina sau agrava debutul anumitor afectiuni ale pielii (eczema, rozacee, acnee etc.), alimentele sanatoase sunt reali adjuvanti in mentinerea sanatatii celui mai extins organ de aparare al organismului - pielea. Alimente benefice pentru piele 1. Morcovii Bogati in carotenoizi, morcovii sunt adevarate remedii naturale pentru acnee, paloarea pielii si combaterea semnelor premature de imbatranire a tesutului cutanat. Substantele active din morcovi ajuta pielea cu tonuri galbene sa prinda o nuanta placuta de bronz. Nutrientii din morcovi ajuta si la tratarea acneei. Sucul proaspat de morcovi cruzi, aplicat topic pe regiunile afectate de acnee, grabeste vindecarea veziculelor. Vitamina A, gasita in cantitati... [continuare]

Simptome mai putin cunoscute ale lipsei de nutrienti

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Decembrie 2015

Generalitati Vitaminele sunt substante indispensabile unei bune functionari a organismului. Ele intervin in concentratie scazuta in numeroasele procese vitale. In majoritatea cazurilor, organismul nostru este incapabil sa le sintetizeze. Ele sunt aduse prin alimentatie. Totusi, in ziua de astazi consumam alimente care contin din ce in ce mai putine vitamine. Lipsa acestor vitamine nu aduce dupa sine boala, insa genereaza disfunctii corporale. Atunci cand exista o carenta in vitamine, corpul nostru ne trimite anumite semnale de alerta. Semne mai putin cunoscute care dezvaluie carente Fisuri ale comisurilor labiale . Durerile la colturile gurii pot fi jenante si dureroase la actiunile cele mai banale: mancatul si bautul. Aceste fisuri traduc o carenta in fier, zinc si in vitaminele B3, B2 si B12. Remediu: consumati carne de pasare de curte, somon, ton, oua, stridii, scoici, rosii uscate, arahide si leguminoase ca lintea. Combinati aceste alimente cu legume ca broccoli, ardei... [continuare]

Suplimentele anti-imbatranire de care ai nevoie, indiferent de varsta pe care o ai

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Februarie 2016

Indiferent daca vorbim despre aparitia firelor albe sau a ridurilor, aceste semne ale imbatranirii pot fi amanate, daca ii asiguri organismului vitamine si minerale anti-imbatranire de care are nevoie, printr-o alimentatie echilibrata. Iata care sunt acestea si in ce alimente se gasesc: Vitaminele A, C si D Stresul oxidativ poate duce la imbatranirea prematura, insa poate fi combatut daca ai un aport suficient de vitaminele A, C si D, pentru ca ele functioneaza ca antioxidanti. Acestea au grija de pielea ta, neutralizand celulele de oxigen instabile, care pot dauna pielii. Vitamina A stimuleaza imunitatea, factor deosebit de important pe masura ce inaintam in varsta. Se gaseste in carnea de vita, carnea de pasare, oua, caise, portocale, morcovi si rosii. Incearca sa mananci cel putin doua portii pe zi din aceste alimente. Vitamina C (care se gaseste din belsug in citrice) este necesara pentru producerea de colagen, care mentine elasticitatea pielii. Vitamina D previne im [continuare]

Beneficiile pe culori ale fructelor si legumelor

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Martie 2016

Fructele si legumele sunt un rezervor nesecat de vitamine , minerale, fibre si glucide, esentiale pentru buna functionare a organismului. In functie de culorile lor, acestea au profiluri nutritive diferite. Cele mai multe sunt sarace in calorii si contin zaharuri naturale, spre deosebire de zaharul rafinat, care poate duce la fluctuatii bruste ale glicemiei. De aceea, este foarte important sa mananci cinci portii de legume si fructe in fiecare zi. Iata ce beneficii aduc aceste fructe si legume, in functie de culorile pe care le au: Albastru si violet reduc riscul de cancer Pentru ca au o concentratie mare de antocianine si fenoli, legumele colorate in albastru si violet ofera protectie contra cancerului si impiedica raspandirea celuleor canceroase in corp. Acestea au si capacitatea de a reduce tensiunea arteriala si imbunatatesc memoria. Alb, nuanta cu proprietati antiinflamatoare Bananele, pastarnacul, ciupercile, guliile, ceapa, usturoiul fac parte din categroia legumelor... [continuare]

Alimentatia adecvata pentru o lactatie normala

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Mai 2016

Generalitati Exista numeroase si poate mult prea multe site-uri care emit fel si fel de opinii sau de sfaturi care se refera la ce trebuie sa contina alimentatia pentru o lactatie buna, sau cazuri in care se recomanda ce sa nu se consume in perioada de alaptare. Problema ar fi ca totusi un numar foarte mare de aceste opinii de pe site-uri sau alte tipuri de materiale nu au si un fundament medical realizat cu opinia unui medic, cum este cazul acestui articol. Este esential inainte de a incepe ascultarea de oricare opinie legata de lactatie, ca mamicile sa inteleaga ca perioada de alaptare si lactatie in sine este un fenomen complet natural si nu trebuie privit ca pe o conditie suplimentara care nu trebuie tratata cu prea multe restrictii, sau cu prea multe indicatii. Lactatia Lactatia in sine este fenomenul prin care glandele galactifere din cadrul sanului vor produce lapte. Fenomenul de pregatire pentru alaptare incepe inca din trimestrul 2 si 3 al sarcinii, moment in care... [continuare]

Legumele si fructele de toamna - adevarate minuni pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Septembrie 2016

Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru a te vitaminiza si a-ti intari imunitatea, inaintea sezonului rece. Legumele si fructele de sezon sunt cele mai bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, esentiale pentru sanatatea organismului. Consuma-le ca atare sau in salate, pentru a-ti reface resursele de energie si pentru a preveni infectiile si afectiunile aparatului respirator si circulator. Strugurii negri – cei mai bogati in antioxidanti Aceste fructe sunt o adevarata minune a naturii, continand vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP si K. Totodata, au minerale benefice, precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu si mangan. Strugurii mai contin cantitati importante de aminoacizi, acid tartric si citric. Strugurii negri sunt cei mai bogati in antioxidanti, in coaja lor gasindu-se cea mai mare cantitate de resveratrol care poate exista in vegetale. Acest antioxidant te protejeaza de cancer, bolile de [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Medicina alternativa, Homeopatie, , Kinetoterapie 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256,...

Alimentele colorate: ce beneficii aduc sanatatii si cum le alegem

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Octombrie 2016

Culorile legumelor si fructelor arata continutul lor in vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii corpului. Aceste alimente, incluse in alimentatia ta zilnica, te protejeaza de multe boli grave, precum afectiunile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, cancerul si diabet zaharat. Aprovizioneaza-ti frigiderul cu legume si fructe de diferite culori, pentru a te bucura din plin de sanatate. Ce culoare dau nutrientii fructelor si legumelor In functie de culoarea alimentelor proaspete pe care le consumi, poti sa iti dai seama ce vitamine, minerale si antioxidanti contin fructele si legumele: Alb, cafeniu si maro: alicina Alicina este tiosulfinatul predominant din usturoi, o substanta chimica naturala care care ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, precum si la cresterea capacitatii de aparare impotriva infectiilor. O poti gasi si in ceapa uscata, ceapa verde, praz, banane, pere si conopida. Albastru si mov:... [continuare]

Alimentatia curcubeu - cum sa mananci sanatos?

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Septembrie 2018

Generalitati Culorile alimentelor indica o abundenta de substante nutritive specifice. Spre exemplu, fructele si legumele galbene si portocalii sunt bogate in vitaminele A si C. Cele verzi sunt bogate in vitaminele B, E si K. Astfel, aceste culori te ajuta sa iti conturezi o dieta care sa contina toti fitonutrientii necesari bunei functionari a organismului. Vitaminele, mineralele si antioxidantii sunt esentiali, intrucat previn si reduc riscul anumitor boli. Antocianina, care confera culoare afinelor, mentine creierul in forma, in timp ce licopenul, care da culoarea rosie pepenelui si rosiilor, protejeaza impotriva cancerului de prostata si de san si lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Betacarotenul, care face morcovii portocalii, mentine oasele puternice. Practic, fiecare culoare prezinta beneficii diferite, ceea ce inseamna ca mesele trebuie sa fie cat mai colorate posibil. Indicat este ca toate aceste alimente sa fie consumate in stare cruda sau cel mult fierte ori... [continuare]

Piele uscata?

Din Comunitate

Buna ziua!am o fetita de 8 luni si de 4 luni, ne chinuim sa scapam de niste bubite mici ,rosii, care se transforma in pete maronii si se exfoliaza.Noi locuim in Germania si pediatrul de aici zice ca sunt de la apa si aerul foarte dur.Am primit o crema pentru ten uscat si recomandarea sa facem baita la 10 zile.Acum am cumparat de la farmacie o crema cu vitamina B12,rezultatele sunt aceleasi.Bubitele sunt pe fata si picioare iar acum are 2 si pe manute.Va rog sa ma ajutati ma gandesc la ce e mai rau. [continuare]

Carenta de fier in rectocolita ulcero hemoragica

Din Comunitate

ce alimente sau fructe au mai mult fier ? sau poate sunt si plante. va rog din suflet un raspuns. am o fetita de 17 ani cu rectocolita ulcero hemoragica iar fierul e la mai putin de jumatate(7). injecti sau pastile ce contin fier nu are voie,acestea ii provoaca hemoragii. va rog un raspuns daca se poate . MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CE IMI VOR RASPUNDE si MULTA MULTA SANATATE TUTUROR [continuare]

Este sanatos sa mananci zilnic oua crude?

Din Comunitate

Buna ziua, Baiatul meu in varsta de aproape 18 ani, din dorinta de a face muschi "peste noapte", (proteine) bea zilnic, dimineata pe stomacul gol, un shake ce contine o cana lapte+banana+1 ou intreg+1 albus (cateodata chiar doua albusuri!!). Mentionez ca are greutatea in limite normale (limita inferioara, cred), adica este slab. Este sanatos sa manance acele oua crude, mai ales ca sunt din "comertul" nostru? In plus, zilnic consuma cca 200-300 gr piept pui. Ma ingrijoreaza acele oua crude, daca este bine sa le consume in acest fel zilnic?!! Multumesc! Denisa P. [continuare]

Diaree cronica

Din Comunitate

acum 3 ani am mancat niste pateuri..dupa care am avut un episod de diaree la circa 1 ora dupa ce le-am mancat, de atunci nu mai pot manca fructe si lactate..pt ca imediat apare diareea. dupa vreo 6 luni am ajuns la spital si mi-a fost scoasa vezica biliara. dar simptomele nu au disparut..si continui sa am diaree cu mucus... am fost la diversi doctori..explicatia data ca toate astea se intampla ca nu mai am vezica biliara...desi problemele mele sunt de dinaintea operatiei. am incercat n tratamente..si nicio rezolvare! tot ce am incercat dupa 2 zile revin la starea initiala! am incercat debridat,ibutin,ursofalk, mezym forte, creon, triferment,colebil,no-spa, colospasmin, sucralan...si alte medicamente din aceeasi gama, am fost chiar si la un homeopat..dar nimic:(( dimineata dupa ce mananc apar scaunele ..respectiv de la scaun normal pana la golirea intestinului cu diaree si mucus! s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? multumesc anticipat [continuare]

Ma sperie lupta cu citostaiticele....pot aduce mortea?

Din Comunitate

tatal meu are cancer la gat. A urmat sedintele de radioterapie si acum are un set de citostatice timp de 6 luni cu un nr de 2 pe luna.Intrebarea mea este cum sa prevenim efectele negative gen greata, lesin, varasaturi, dureri de oase, frisoane, caderea parului, etc.? Daca exista suplimente alimentare de tip naturiste care sa previna aceset efecte si sa il ajute in acesta lupta grea? Daca trebuie sa urmeze un anumit regim alimentar( fructe, legume) ? ce vitamine ii putem da pentru a nu isi pierde pofta de mancare? va multumesc [continuare]

Pagina 3 din 13 (372 rezultate)