Clickmed
programare rapida la medic

ce vitamine contine morcovul

5 vitamine pentru o dezvoltare sanatoasa a copilului

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Februarie 2021
Consultant medical:

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Clinica: Spitalul Municipal Campina

Dezvoltarea sanatoasa a copilului Din momentul in care devenim parinti prioritatea principala devine cel mic. Tot timpul suntem preocupati ca acesta sa fie sanatos, sa se dezvolte armonios si sa nu ii lipseasca nimic. Tot timpul ne gandim care este cea mai buna alimentatie pentru copii, ce activitati sa cuprinda programul si cum sa asiguram educatia potrivita. Pentru ca toate acestea trebuie sa aiba la baza o structura sanatoasa, care sa ii permita copilului sa se bucure de momentele speciale ale copilariei, va recomandam cateva vitamine importante pentru elementele esentiale ale organismului. Vitamine importante pentru elementele esentiale ale organismului Vitamina A pentru ochi ageri si piele sanatoasa Vitamina A are rol in eficienta functiilor vizuale: mentine buna functionare a ochilor si creste acuitatea vizuala pe timp de noapte. Vitamina A ajuta si la hidratarea corespunzatoare a pielii si la mentinerea aspectului sanatos si stralucitor al acesteia, precum si la... [continuare]

Ai imunitatea scazuta? fa-ti plinul de vitamine naturale!

Din Diverse

Primavara este sarbatoarea vietii si a sanatatii, este perioada in care natura se intoarce la viata si te invita la un spectacol fascinant: flori si zumzet de albine, jocuri de fluturi si raze blande de soare... [continuare]

Cum sa ai o imunitate de fier: 6 vitamine si minerale pe care le poti lua din legume si fructe

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2024
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Introducere Pe masura ce vremea se raceste si ploile devin mai dese, creste numarul afectiunilor specifice sezonului si nu numai. Pe fondul unei imunitati scazute, se pot declansa o multime de afectiuni, aflate pana nu demult in stare latenta. Pentru a evita complicatiile, cea mai buna solutie este sa-ti intaresti sistemul imunitar prin adoptarea unei alimentatii bogate in antioxidanti, vitamine si minerale si prin practicarea de exercitii fizice regulate. In topul nutrientilor care stimuleaza imunitatatea se numara vitaminele A, C si E, zincul, betacarotenul si resveratrol, intalniti in dovleac, mere, rodii, sfecla, varza de Bruxelles, broccoli si struguri. Topul nutrientilor care stimuleaza imunitatatea 1. Vitamina C Se gaseste din belsug in legume si fructe, de la rosii, mazare si broccoli, pana la citrice, papaya, ananas si kiwi. Vitamina C te apara de afectiunile aparatului respirator si te protejeaza de cancer. Ea anihileaza virusurile si bacteriile prin stimularea... [continuare]

Ce trebuie sa contina pachetul pentru scoala?

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018
Consultant medical:

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Clinica: Spitalul Municipal Campina

Generalitati Daca vi s-a intamplat vreodata ca la sfarsitul unei zile de scoala sa despachetati ghiozdanul copilului si sa gasiti pachetelul pentru scoala abia atins, atunci inseamna ca stiti sentimentul de dezamagire, iar daca acest lucru se intampla frecvent, veti gasi ca este chiar exasperarea cea care ia locul dezamagirii. Ce am facut gresit? Ce pot schimba? Gustarea nu numai ca este importanta pentru cresterea fizica a copilului prescolar si scolar, dar si pentru dezvoltarea lui pe plan intelectual, psihic, emotional. O hrana adecvata nu este utila numai pentru corp, ci si pentru minte. Din pacate, pentru multi dintre copii, pachetelul nu numai ca nu este atractiv vizual sau nu este pe gustul lor, dar poate sa le cauzeze mai mult rau decat bine. Este vorba despre un aport crescut de calorii goale, zaharuri si grasimi care vor creste riscul de aparitie a obezitatii infantile, a cariilor dentare si alor boli. Ce trebuie evitat? Grasimile in exces - in general, un copil are... [continuare]

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021
Consultant medical:

Conf. Univ. Dr. Veronica Mocanu
Medic primar endocrinolog

Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si calorii. Exceptiile... [continuare]

Abces dentar dezvoltat

Din Comunitate

Am o problema mai veche, nu cu una, ci cu doua masele pe partea stanga-jos (molar 1 si 2). Ambele sunt "extractabile" pentru ca mi-e clar ca nu mai pot fi salvate. Vreau sa le scot pe amandoua, mai mult de nevoie acum ca sa nu mai am parte de problemele ce le am acum, si pe viitor. Din molarul 1 au mai ramas radacinile, iar din molarul 2, pulpa si o mica parte din coroana. Acum 4 zile m-au luat niste dureri groaznice in zona molarilor cu pricina. Apoi, a doua zi mi s-a umflat gingia in exterior si sub molari, in zona radacinilor. Imediat am inceput tratamentul pe care obisnuiesc sa il iau, mai exact cu antibiotic (Oxacilina 500 mg 1X4 zi). Acum, parca as avea o portocala in gura, arat cam (foarte) ciudat...iar lumea se uita la mine ca la spectacol. E greseala mea, o recunosc, n-am nimic de obiectat si sper sa prind mai mult curaj in fata doctorilor stomatologi. Zona din jurul obrazului stang, mi s-a inrosit, semn ca antibioticul si-a facut datoria si a strans infectia intr-un... [continuare]

Frumusete din interior catre exterior

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2018

Generalitati Chiar daca un fond de ten sau un fard pot ajuta o femeie sa arate mai bine, unele dintre dintre cele mai bune solutii pentru mentinerea frumusetii se gasesc in supermarket. Alimentele consumate au un efect considerabil asupra aspectului unui individ. Dietele care contin antioxidanti nu doar confera o stare buna de sanatate si mentin o greutate optima, ci ofera si un plus de frumusete si energie. Rezultatele vor fi destul de rapide: pielea va avea o stralucire pe care nu o poate oferi nicio crema sau produs cosmetic. Iata care ar fi unele dintre alimentele care ajuta la imbunatatirea aspectului fizic si care ar trebui sa nu lipseasca din cosul de cumparaturi al unei femei: Alimente pentru frumusete 1. Afinele si rodiile Ambele fructe sunt bogate in antioxidanti care previn aparitia ridurilor fine si a uscarii tenului, prin neutralizarea radicalilor liberi care afecteaza pielea. In plus, continutul lor ridicat de vitamina C mareste productia de colagen, care... [continuare]

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018

Generalitati Prea multe fructe pot contribui la cresterea in greutate a unei persoane. Aportul excesiv, indiferent de produsul alimentar, poate sa ingrase. Unele alimente insa, pot fi consumate in cantitati mai mari, fata de altele. Fructele proaspete contin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. De exemplu, un mar de dimensiuni medii (aproximativ 200 grame) contine aproximativ 100 de calorii. Fructele uscate au cel mai mare numar de calorii, 180 grame de stafide contin aproximativ 500 calorii, iar pentru cei mai multi dintre oameni, acest numar de calorii ar putea insemna prea mult. Cand are loc cresterea in greutate? Cresterea in greutate va avea loc atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat reuseste sa arda. Prin urmare, daca pe baza nevoilor individuale energetice, un individ ar trebui sa consume 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea, in cazul in care valorile acestora s-ar suplimenta cu 500 de calorii, intr-o saptamana ar castiga o jumatate de... [continuare]

Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Noiembrie 2014

Generalitati Expertii sunt de parere ca, daca dorim sa ne protejam de raceli si gripe in sezonul rece, natura ne pune la dispozitie o serie de aliati de incredere. Si cum este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam, putem apela la acestia de fiecare data cand ne facem cumparaturile. Sistemul imun poate face fata agresiunilor din mediu daca avem grija ca prin dieta sa il aprovizionam cu nutrienti si vitamine esentiale, dar si cu antioxidanti. O dieta bogata in fructe si legume proaspete poate face minuni pentru sanatatea noastra: efectele sunt resimtite de intregul organism si, in plus, spre deosebire de medicamentele care ne ajuta sa trecem peste raceli, vitaminele naturale nu au… reactii adverse! Recomandari Expertii in nutritie recomanda parca, din ce in ce mai mult antioxidantii, pentru numeroasele lor efecte. Dar, ce sunt antioxidantii, de fapt? Din punct de vedere stiintific, antioxidantii sunt substante naturale care pot preveni sau incetini oxidarea altor... [continuare]

6 produse dietetice care ingrasa

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Martie 2012

Generalitati Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi, desi duce cu gandul la o gustoare sanatoasa, poate fi inadecvat. In plus, pe langa morcovi, o persoana mananca pe parcursul unei zile si alte alimente care contin sare, grasimi si calorii. Specialistii au constatat ca atunci cand o persoana vede, miroase sau se gandeste ca un aliment este foarte gustos, creierul elibereaza dopamina, o substanta care este emisa atunci cand se declanseaza starea de placere. Ca atare, productia de dopamina poate fi responsabila pentru dorinta de a consuma o gogoasa cu gem, intrucat savurarea acesteia determina o stare placuta. Combinarea legumelor cu grasimile Desi este chiar indicat sa se consume cruditati sau alte alimente sanatoase in timpul gustarilor sau la micul dejun, combinarea acestora cu unt de arahide ar putea reprezenta o problema. Untul de arahide are in compozitie grasimi si proteine... [continuare]

Dieta perricone

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Generalitati In contrast cu majoritatea dietelor care au facut valva in ultimile decenii, programul Perricone, cel putin in forma sa actuala, nu pune accentul pe scaderea in greutate. Specialistii in dermatologie si nutritie (in frunte cu Dr. N. Perricone) care propun acest program, considera ca acest regim alimentar, la care se adauga vitamine si suplimente minerale, plus lotiuni si creme, incetinesc procesul de imbatranire, iar persoanele care urmeaza programul Perricone vor arata mai tineri si vor fi mai sanatosi. De asemenea, Dr. Perricone afirma ca aceasta dieta diminua procesele inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, imbunatateste metabolismul, induce o buna dispozitie si echilibreaza starea psihica. In plus, cordul este mai putin supus imbolnavirilor, riscul de cancer este redus semnificativ, densitatea osoasa este crescuta, pielea este refacuta si arata mai bine, sistemul imunitar este intarit si se poate pierde chiar si excesul... [continuare]

Fructe si legume care ard grasimile

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2013

Generalitati Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice. Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca acestea contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera. Cand produsele alimentare care au calorii negative sunt asociate cu alimente grase, acestea pot arde o parte din excesul de grasime, iar acest lucru ii ajuta pe oameni sa previna cresterea in greutate. In acest mod functioneaza mai ales unele fructe si legume. Alimente care ajuta la slabit - Marul - Un mar pe zi impiedica acumularea de kilograme in plus. Merele contin cantitati mari de vitamina C care dilueaza grasimea, fiind mai us [continuare]

Nutritia pe timpul verii

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Mai 2022
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati Vara este anotimpul potrivit pentru adoptarea unei diete sanatoase, hipocalorice, dar diversificate, ideala pentru scaderea in greutate si totodata pentru pastrarea unui echilibru metabolic corespunzator. Vara aduce cu ea o multime de alimente gustoase si hranitoare precum fructele de padure (bogate in antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului), rosiile, ardeii grasi (sursa bogata de vitamina C), pestele si salatele de legume si fructe. Exista mai multe probleme de sanatate sau legate de ingrijirea corporala care pot fi remediate prin adoptarea unei diete corespunzatoare. Pe timpul verii, limonada, sucurile ,frutele si multa apa au devenit parte din dietele de vara pentru a mentine organismul in mod natural racoros. Cu toate acestea , lichidele nu sunt singura solutie pentru a invinge caldura si pentru amentine organismul hidratat. anumite alimente ajuta ,de asemena,la mentinerea corpului in forma si racoare in lunile calde.  Pielea uscata si... [continuare]

Dieta cu calorii negative

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Martie 2010

Generalitati Expresia "alimentele cu calorii negative" face referire la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de organism este mai mare decat numarul celor asimilate. Acest aspect le confera alimentelor cu calorii negative un extraordinar avantaj in arderea naturala a grasimilor. O portie de desert compus din 400 de calorii poate necesita 150 de calorii pentru a fi digerat de organism, de unde rezulta un castig de 250 de calorii adaugat la grasimea corporala. Potrivit teoriei alimentelor cu calorii negative, spre exemplu, daca se consuma 100 de calorii dintr-un aliment ce necesita 150 de calorii pentru a fi digerat, organismul va arde 50 de calorii suplimentare, prin simpla consumare a respectivului aliment. Cum... [continuare]

Alimentatia si varsta - rolul fibrelor in dieta

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Iulie 2012

Generalitati Specialistii in nutritie si dieteticienii nu contenesc in a face urmatoarea recomandare: consumati cat mai multe fibre zilnic. Beneficiile consumului crescut de fibre sunt neindoielnice, insa majoritatea persoanelor nu cunosc exact care este necesarul zilnic si nici ce alimente reprezinta sursa sigura de fibre. Imbogatirea dietei cu fibre vegetale este un proces usor, necostisitor si care se bazeaza doar pe achizitia unor obiceiuri alimentare noi, deloc neplacute. Care este cantitatea necesara? Conform specialistilor, fibrele sunt complexe de carbohidrati provenite din alimentele de origine vegetala pe care organismul uman nu le poate digera si absorbi. Fibrele sunt clasificate, in functie de proprietati, in 2 categorii: solubile (se dizolva in apa) si insolubile (nu se dizolva). Fibrele solubile sau pectinele se gasesc cu preponderenta in fructe, mazare si fasole. Aceste fibre se dizolva in apa, rezultand o substanta cu consistenta gelatinoasa. Astfel de fibre,... [continuare]

Mineralele: functii si beneficii

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Generalitati Mineralele sunt elemente nutritive necesare organismului pentru a functiona corespunzator si pentru a se mentine puternic. Un numar mare de persoane considera ca vitaminele si mineralele sunt unul si acelasi lucru; insa nu este asa. Mineralele, ca si vitaminele, sunt nutrienti importanti care se gasesc in produsele alimentare; principala diferenta consta in faptul ca vitaminele sunt substante organice (contin elementul carbon) si mineralele sunt substante anorganice. De obicei, mineralele necesare organismului sunt furnizate dintr-un regim alimentar variat format din fructe, legume si oleaginoase. Clasificare Fiecare mineral aduce anumite beneficii organismului, din aceasta cauza nu se va recurge la o clasificare dupa importanta mineralelor. Mineralele sunt esentiale pentru functionarea corecta a organismului, majoritatea fiind implicate in metabolizare, echilibrul apei din organism si sanatatea sistemului osos. Mineralele se impart in doua grupe:... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Clinica Alegria
Medicina alternativa, Homeopatie, Acupunctura, Psihoterapie, Psihiatrie 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Homeopatie, Medicina alternativa, , Kinetoterapie 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256,...

Igiena corecta a dintilor

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2018
Consultant medical:

Dr. Cristina Almasan
Medic stomatologie generala

Clinica: Velvet Dental

Introducere Pentru prevenirea afectiunilor cavitatii bucale este necesara o igiena riguroasa care se poate realiza atat acasa cat si in cabinetul stomatologic. In continuare cateva sfaturi pentru o igiena corecta a danturii tale: - dintii trebuie periati de cel putin 2 ori pe zi (dimineata si seara); - utilizati pentru clatirea gurii dupa periaj o apa de gura ce contine fluor; - folositi ata dentara; - folositi geluri concentrate pe baza de fluor; - efectuati un detartraj odata la 4 sau 6 luni; - apelati la metoda speciala de curatire a dintilor utilizata in cabinetul stomatologic air-flow (jet de aer-apa cu bicarbonat); - efectuati un periaj dentar profesional la intervale de timp regulate. Periajul corect Periajul dintilor este cel mai important element profilactic. Pentru rezultate optime trebuie sa avem in vedere anumite elemente, cum ar fi: Periuta de dinti Periuta de dinti trebuie sa fie alcatuita din peri moi, din nailon, cu fire rotunjite la capete, pentru a se... [continuare]

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]

Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2018
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Fie ca este vorba de cartofi dulci, de struguri sau de un pahar de cabernet, veti fi surprinsi sa aflati ca sunt foarte multe alimente ce contin fitonutrienti cu rol esential in promovarea repararii tisulare, reinoirii celulare si prevenirii lezarii tesuturilor vitale organismului; iar un astfel de efect constituie baza prevenirii afectiunilor cardiace. Un regim adecvat bolilor cardiovasculare nu trebuie sa fie guvernat doar de restrictii. Desigur, cu totii stim ca daca suferim de boli de inima, sau daca avem probleme cu tensiunea, nu trebuie sa mancam sarat, gras, condimentat, trebuie sa ne abtinem de la muraturi, carne de porc, frigarui, si uneori trebuie sa fim atenti chiar si la ce fructe consumam. Pentru ca deja cu restrictiile ne-am obisnuit si le cunoastem destul de bine, specialistii au dorit sa realizeze si un top al celor mai sanatoase alimente, al caror consum ne poate face foarte mult bine, mai ales daca avem probleme de sanatate de natura... [continuare]

Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Octombrie 2018

Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de nuca au fost remarcate inca din 1931 cand cercetatorii au descoperit ca nucile sunt o sursa importanta de vitamina C. Uleiul de nuca este bogat in acizii grasi omega 3, vitaminele B1, B2, si B3, vitamina E si niacina. S-au facut numeroase studii pentru a se evalua efectele si rezultate in urma consumului de ulei de nuca, privind prevalenta bolilor, mortalitatii si factorilor de risc pentru diverse conditii. In prezent, se poate afirma ca un consum regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este ca se va diminua riscul aparitiei afectiunilor cardiace coronariene. Nucile sunt bogate in fitonutrienti si sunt o sursa excelenta de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier si calciu. Cum se obtine si se pastreaza uleiul de nuci? Uleiul nerafinat de nuci este obinut din fructul lemnos al nucului, dupa uscare si este presat la rece. Un ulei de nuca de calitate va avea gust de nuci si... [continuare]

Beneficiile ceaiurilor din plante

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Octombrie 2018

Generalitati Datorita publicitatii pozitive legata de beneficiile ceaiurilor din plante si aromelor delicioase puse la dispozitia consumatorilor, consumul de ceaiuri din plante este considerat un obicei sanatos. Cele mai multe persoane se bucura, mai degraba de infuzia din plante, decat de ceea ce se inseamna, la modul real, ceai. Infuziile de plante au acelasi aspect ca si ceaiul si se prepara, in principiu ca si ceaiul, folosind apa fierbinte. Pot contine frunze uscate, bucati de fructe coapte, flori, ierburi, nuci si alte plante care sa aromatizeze bautura si sa ofere o serie de avantaje in urma consumului lor. Spre deosebire de alte forme de ceai, cele din plante nu contin cafeina. Au un gust minunat si sunt usor de baut. Ceaiul din plante poate consta dintr-un singur ingredient principal pe baza de plante sau dintr-un amestec de ingrediente. Rolul acestuia este sa relaxeze, sa hidrateze, sa revigoreze si sa amelioreze anumite boli. Beneficiile ceaiurilor din plante In... [continuare]

Dieta cu supa de varza

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2014

Generalitati Principalele avantaje ale dietei cu supa de varza sunt arderea rapida a grasimilor si continutul scazut de calorii. Numarul de kilograme pierdute cu ajutorul acestei diete este direct proportional cu cantitatea de supa consumata, astfel, cu cat se consuma o cantitate mai mare cu atat pierderea in greutate va fi mai considerabila. Potrivit speculatiilor din popor, acest regim alimentar a fost implementat in foarte multe spitale din cauza fondurilor scazute alocate pentru alimentatia pacientilor. Cu toate acestea, pana in prezent nu au existat cadre medicale care sa confirme acest lucru. Eficienta acestei diete nu este pe termen lung, insa acest fapt poate fi compensat cu faptul ca supa de varza are un continut scazut in grasimi si bogat in fibre alimentare, si mai mult va poate ajuta sa obtineti silueta dorita in cel mai scurt timp. Deci, dieta cu supa de varza este recomandata in situatii de urgenta, cand o persoana doreste sa isi contureze formele si sa piarda... [continuare]

Limfom non hodgkin

Din Comunitate

Buna ziua, Mama mea a fost diagnosticata cu limfom non Hodgkin cu celule Tip B difuz, mi s-a recomandat sa se evite folosirea vitaminei B12. Recent am citit despre ciuperca Agaricus Blazei Murill, despre care se spune ca este foarte eficenta in scaderea tumorilor dar am observat ca si aceasta contine vitamina B12. Ce ar trebui sa fac? Sa evit si aceasta ciuperca ? A incercat cineva aceasta ciuperca? [continuare]

Profilaxie - cum sa avem o dantura sanatoasa

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2018
Consultant medical:

Dr Raluca Boatca
Medic dentist specialist chirurgie dento-alveolara

Clinica: Velvet Dental

Vizita la stomatolog Trebuie sa faci o vizita la stomatolog o data la 6 luni, pentru a-ti mentine zambetul sanatos. Este posibil nici sa nu observi o afectiune dentara, deoarece unele dintre acestea nu au simptome evidente si pot trece neobservate. Tratamentul stomatologic profilactic are drept scop prevenirea si tratarea afectiunilor stomatologice prin asigurarea unei igiene dentare optime. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi chestionarul de la adresa: //www.sfatulmedicului.ro/evaluarea-starii-dentare Acest tratament include: - O radiografie a dintilor pentru a face o evaluare corecta a eventualelor afectiuni; - Controlul placii dentare bacteriene; - Controlul starii dintilor; - Propunerea unui plan de tratament; - Evaluarea manoperelor si lucrarilor ce trebuie efectuate; - Sfaturi despre ingrijirea dintilor. Programeaza-ti o intalnire cu medicul tau stomatolog. - Igiena corecta a dintilor; - Pentru prevenirea afectiunilor cavitatii bucale este necesara... [continuare]

Sacderea in greutate

Din Comunitate

buna ziua sotul meu are 45 de ani si are diabet zaharat tip 2 de vreo 2ani.Nu stiu cum as putea sa aflu despre o lista cu ce anume adica un meniu complet pentru o saptamana cel putin,pentru ca nu ami stiu ce sa-i dau sa manance:am incercat sa ii sarvesc numai mancare gatita,si la servici numai mancare gatita primeste dar pur si simplu a scazut mult in greutate si nu era gras nici inainte,dar face mult efort fizic la servici.As dori cat mai multe sfaturi si meniuri. va multumesc Cat de des pot sa-i dau vitamine ptr diabetici? [continuare]

Alimentatie dupa diaree

Din Comunitate

Am un nepotel de un an si o luna. Acum o saptamana a avut diaree ( cam 2 scaune moi pe zi ) 2 zile, i-am tinut putin regim, i-a trecut, apoi a revenit diareea. Trei zile i-am dat sa manance doar mucilagiu de orez, supa de morcovi si Humana HN. De ieri scunul este tare, cred ca dieta este suficienta, dar nu stiu cum sa trec la alimentatia normala, pot sa ii dau HUmana HN combinat cu lapte NAN, cum a baut pana la diaree ? [continuare]

Optifort - mentine sanatatea ochilor, imbunatateste acuitatea vizuala in mod natural

Din Diverse

Tii minte de cate ori te punea mama in copilarie sa manaci morcovi cruzi si afine multe-multe pentru a avea o vedere buna? Ei bine, aproape toti am trecut prin asta si fie ca vroiam, fie ca nu , trebuia sa facem cum zicea mama… [continuare]

Alive! (fara fier)

Din Medicamente

Ce este Alive! si pentru ce se utilizeaza Indicatii Alive! (fara fier) este un mega nutrient cu o compozitie unica, 100% naturala, care mentine un nivel maxim de sanatate, imunitate si energie! Nutrientii din ALIVE! (fara fier) se absorb in circuitul sanguin in mai putin de 20 de minute, adica de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare. Alive! (fara fier) contine cele mai bune ingrediente: minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe si legume procesate astfel incat sa-si mentina calitatile, puterea enzimatica si antioxidanta, extracte organice din ciuperci medicinale chinezesti si japoneze – toate ingredientele fiind testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei. Mod de administrare Cate 3 tablete/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate. Atentionari si precautii Contraindicatii A nu se asocia cu sulfonamide (Biseptol, Biseptim, Sumetrolim, Neoxazol) deoarece PABA interfereaza cu astfel de substante. Informatii... [continuare]

Ferrforte

Din Produse medicale

Bautura naturala - siropul "Ferroforte" - este produsa din extracte de legume si ierburi, contine vitamine si fier in forma biologica. Se recomanda pentru suplinirea deficitului de fier si vitamine in organism Componentii activi ai bauturii sint: mierea de albine, sucurile: de struguri, sfecla rosie, tomate, vitaminele: B1 , B6 , B12, C, gluconat de fier-II. Organismul nostru nu sintetizeaza independent fierul, de aceea acesta trebuie suplimentat din exterior. Aceasta substanta este necesara pentru formarea eritrocitelor - celulor sangvine, responsabile de oxigenarea organismului. In carenta fierului, se observa extenuare, apatie, lipsa de puteri si de energie, alte simptome de dereglare a sanatatii. Necesitatea in fier si vitamine este sporita, in special, la femei in timpul sarcinii si lactatiei, precum si in alte perioade, legate de restructurarea organismului feminin. De regula, fierul trivalent, propus in pastile, este asimilat cu dificultate de organismul uman.... [continuare]

Balsam san rocco

Din Produse medicale

Balsamul SAN ROCCO reprezinta un complex specific activ, eficient in diverse afectiuni ale pielii: prurit, inflamatie, psoriazis, dermatita etc. Actiunea balsamului este conditionata de calitatile curative ale plantelor si ale componentilor acestuia Uleiul de arbore de ceai reprezinta un remediu antiviral si antimicotic eficient. In plus, el manifesta efecte antiinflamatoare si analgezice, inlatura reactiile alergice, este eficient impotriva stafilococilor si streptococilor. Uleiul purifica si dezinfecteaza plagile si alina durerile in cazul arsurilor, are actiune de cicatrizare a plagilor in traumatisme si incizii, lichideaza afectiunile micotice ale tegumentelor, eczema, descuamatiile, combate pruritul, edematierea in urma intepaturii insectelor, contribuie la distrugerea negilor si cicatrizarea veziculelor de herpes.Este eficient, de asemenea, in cazul varicelei, herpesului zoster. Uleiul de geraniu contine geratinol, citronelol, geraniltiglinat, datorita carora poseda... [continuare]

Pagina 2 din 13 (372 rezultate)