Clickmed
programare rapida la medic

boli la vaci

Diabetul pe intelesul tuturor

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Martie 2024
Consultant medical:

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Introducere Diabetul a inceput sa prezinte in ultima perioada o problema cu care tot mai multi oameni se confrunta. Daca in urma cu 20 – 30 de ani incidenta bolii nu era atat de mare, in anul 2013 datele epidemiologice aratau ca aproximativ 380 de milioane de oameni de pe intreg globul pamantesc sufera de aceasta conditie. Problema nu se opreste aici, iar cifrele anunta un numar de aproximativ 590 de milioane de oameni vor suferi de aceasta boala in anul 2030. Datele adunate de-a lungul timpului au mai scos in evidenta faptul ca peste jumatate din diabetici nu stiu ca au boala; Acest lucru face ca datele sa fie mult mai ingrijoratoare decat ne-am fi asteptat. Desi mijloacele terapeutice au evoluat foarte mult in ultima vreme, diabetul inca este in plina expansiune, iar stilul de viata nesanatos, factorii de mediu si factorii genetici nu par sa aduca vreo schimbare. Diabetul este o conditie ce poate duce la complicatii grave daca nu este abordat corect atat igieno-dietetic cat... [continuare]

Beneficiile consumului de lapte la copii

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Februarie 2024
Consultant medical:

Dr. Butila Liana Maria
Medic Rezident Pediatrie

Clinica: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

Generalitati Substantele nutritive obtinute din lapte sunt esentiale pentru o buna functionare a organismului, inca din primele clipe de viata. Iar beneficiile laptelui vizeaza cresterea fortei osoase, dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, prevenirea unor boli precum hipertensiunea, cariile dentare, problemele respiratorii sau obezitatea si chiar unele forme de cancer. Laptele este unul dintre alimentele de baza pentru o nutritie corecta si sanatoasa. Acesta contine aproape toate substantele nutritive de baza de care are nevoie un copil aflat in crestere: grasimi, carbohidrati, proteine, vitamine si minerale (cu exceptia fierului). Este adevarat ca multe dintre acestea pot fi obtinute cu usurinta din alte surse cum ar fi legumele sau fructele, insa laptele le livreaza pe toate la pachet. Laptele integral nu reprezinta singura modalitate prin care copiii pot dobandi calciul necesar, insa este cel mai practic mod. Beneficiile laptelui la nou-nascuti • Este suficient si... [continuare]

Margarina: sigura pentru consum?

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Iulie 2020
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Legenda margarinei Se spune ca margarina a fost inventata de un chimist ce o prepara din seul de vaca cu sare si lapte, ulterior il punea la racit si apoi pentru a fi tartinabil il framanta. In trecut si se mai spunea “untul saracilor” deoarece era cumparata si consumata de oamenii cu venituri mai mici care nu isi permiteau sa consume unt. O alta informatie legendara care circula la aceasta vreme este aceea ca banala margarina ar avea compozitia plasticului,chiar daca in trecut se spunea ca era asemenea unei grasimi pe paine. Pentru a corecta informatiile eronate care circula prin media, specific ca astazi margarina este obtinuta din uleiuri vegetale cum ar fi cel de floarea-soarelui sau rapita, la care se adauga o mica cantitate de grasime vegetala de cocos plus apa. Este sigura margarina pentru consum? Aceasta intrebare este des intalnita deoarece unii consumatori nu stiu daca sa o cumpere pentru consum sau nu.Unele reclame ne indeamna ca o consumam pentru calitatile... [continuare]

Deficitul de vitamina d

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Mai 2022
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati O persoana care nu isi expune corpul la soare, sufera de alergii la produse lactate sau urmeaza un regim vegetarian strict, prezinta riscuri crescute de a dezvolta deficit de vitamina D. Vitamina D, numita si vitamina soarelui, este produsa de organism ca raspuns la lumina soarelui. Aceasta poate fi dobandita in mod natural si prin consumul de peste, uleiuri din ficat de peste, galbenus de ou, lactate fortificate si unele tipuri de cereale. De ce este necesara vitamina D Vitamina D este esentiala pentru ca oasele sa devina rezistente intrucat aceasta ajuta organismul sa asimileze calciul din dieta. In mod traditional, vitamina D a fost asociata cu rahitismul, boala in care tesutul osos este mineralizat insuficient, fapt ce are ca rezultat oasele moi si deformarile osoase.  Necesarul de vitamina D in unitati internationale: - nou nascuti- 12 luni: 400 UI - copii 1-13 ani : 600 UI - adolescenti 14-18 ani : 600 UI - adulti 19-70 ani: 600 UI - adulti peste... [continuare]

Legatura dintre artrita si aportul de vitamina d

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Martie 2015

Generalitati Aportul de vitamina D joaca un rol important atat in prevenirea diverselor forme de artrita, cat si in controlul acestei afectiuni. Deficienta in vitamina D este implicata, de altfel, in patogeneza bolilor autoimune, precum diabetul de tip I si scleroza multipla. Dozele insuficiente de vitamina D sunt asociate cu o susceptibilitate crescuta la instalarea artritei reumatoide, precum si la agravarea inflamatiilor articulare. Importanta vitaminei D pentru organism Vitamina D are ca rol principal favorizarea absorbtiei calciului in oase, mineral esential pentru dezvoltarea si sanatatea sistemului osos. Aceeasi vitamina este esentiala pentru miscarea musculara, transmiterea semnalelor nervoase si combaterea proceselor inflamatorii. Expunerea zilnica la soare, dieta echilibrata si, eventual, suplimentele nutritive, sunt principalele surse ale vitaminei D. Vitamina soarelui, asa cum este supranumita, se regaseste in mod natural in alimente precum pestele gras... [continuare]

Sfaturi pentru sanatatea cardiovasculara

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iulie 2012

Generalitati Chiar daca un stil de viata sanatos nu va elimina complet riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, acesta poate diminua posibilitatea aparitiei afectiunilor inimii. Daca va mentineti in forma prin activitate fizica si alimentatie sanatoasa, probabilitatea declansarii conditiilor cardiovasculare va fi mai scazuta prin reducerea nivelului de colesterol rau (LDL), dar si prin micsorarea riscului manifestarii diabetului sau a obezitatii. Iata cateva sfaturi pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare. Consumati mai putine grasimi Unele dintre grasimile consumate cresc susceptibilitatea dezvoltarii bolilor de inima. Aceste grasimi se gasesc de obicei in produsele alimentare care provin de la animale, cum ar fi carnea, laptele, branza si untul. Acestea pot fi depistate si in uleiuri de palmier si nuca de cocos. Mancati cat mai putine astfel de alimente. Renuntati la fumat Introduceti in dieta jumatate de ceasca de seminte de floarea soarelui si o ceasca de... [continuare]

Avantajele alaptatului prelungit

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Ianuarie 2016

Generalitati Alaptarea ofera hrana naturala de neegalat la nou-nascuti si sugari. Laptele matern uman contine numerosi factori de protectie impotriva bolilor infectioase si poate influenta dezvoltarea sistemului imunitar, asa cum s-a aratat in studiile anterioare privind raspunsul la vaccinul pentru sugari si in dezvoltarea glandei timus. Daca dezvoltarea sistemului imunitar este imbunatatita semnificativ odata cu introducerea componentelor din laptele matern, alaptarea se intrerupe prematur, putand facilita patogeneza multor boli cronice mai tarzii din viata (tulburarile autoimune). Laptele matern este cel mai bun pentru copilul dumneavoastra, iar beneficiile alaptarii se extind cu mult fata de nutritia de baza. Fata de vitaminele si nutrientii de care toti copiii au nevoie in primele 6 luni de viata, laptele matern lupta impotriva diferitelor boli ce pot aparea. Acesta este un motiv pentru care medicii pediatri recomanda alaptarea exclusiva pentru primele sase luni (desi... [continuare]

Cum tii dieta daca suferi de gastrita sau ulcer

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Ianuarie 2021

Se impaca dietele pentru slabit cu bolile digestive? Cu putina atentie, e posibil sa tii o cura in urma careia sa dai jos cateva kilograme chiar daca suferi de gastrita sau de ulcer. Gastrita este o inflamatie a mucoasei gastrice, printre factorii declansatori numarandu-se infectia mucoasei stomacului cu o specie de bacterii numite Helicobacter pylori, dar si consumul de alcool, de cafea sau fumatul. In cazul in care este ignorata, gastrita poate degenera in ulcer, sucurile gastrice foarte acide erodand peretele stomacului. Arsurile si crampele la stomac, balonarea, durerile de cap, slabiciunea, greata si lipsa poftei de mancare sunt simptome care avertizeaza asupra aparitiei unei boli digestive. Principala problema a persoanelor care sufera de gastrita sau de ulcer o reprezinta alimentatia, intrucat unele produse declanseaza arsurile la stomac extrem de neplacute. In acest context, multi pacienti au convingerea ca nu vor putea niciodata urma o cura de slabire, intrucat vor avea... [continuare]

Alimentatia sanatoasa la persoanele cu intoleranta la lactoza

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Ianuarie 2013

Generalitati Intoleranta la lactoza apare atunci cand corpul nu produce cantitati suficiente dintr-o enzima numita lactaza. Lactaza ajuta la metabolizarea si descompunerea zaharului din lapte, lactoza. Atunci cand lactoza nu este digerata, apar simptome cum ar fi diareea, greata, scaderea in greutate, crampe, gazele abdominale si balonarea. In plus, conditia poate fi periculoasa la persoanele care au o forma mai severa a bolii. Persoanele care sufera de intoleranta la lactoza trebuie sa elimine complet din alimentatia lor laptele natural si preparatele alimentare care contin lapte - in special, de vaca. Pentru a se evita aparitia simptomelor neplacute ale intolerantei la lactoza exista diverse alternative alimentare, dar si reguli pe care trebuie sa le urmati. [continuare]

Principalii factori care ne pot predispune la obezitate

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Iunie 2017

Generalitati Obezitatea este o afectiune complexa, care se caracterizeaza prin cresterea greutatii corporale si care rezulta printr-o lipsa de corelare dintre aportul caloric crescut si cheltuielile energetice reduse. In ultimii 20 de ani, obezitatea a inregistrat o crestere alarmanta la nivel global. Mai mult, obezitatea la copii si la adolescenti este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip 2, sindromul de apnee in somn sau pentru aparitia cancerului. Barbatii obezi sunt mai predispusi la a dezvolta cancer de prostata, de colon sau rect, in timp ce femeile obeze au riscuri mai mari de a dezvolta cancer la uter, ovare, sani. Cresterea aportului energetic, mai ales a alimentelor cu o mare densitate calorica, bogata in grasimi, dar si scaderea interesului pentru sport, alaturi de instalarea sedentarismului au dus la cresterea prevalentei obezitatii la nivel global. Factori inclusi in etiologia obezitatii • Consumul caloric crescut. •... [continuare]

Alimente interzise copiilor in functie de varsta

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Iulie 2018

Generalitati Primii 3 ani din viata copilului sunt esentiali in dezvoltarea acestora. Acum se formeaza obiceiurile alimentare si se pun bazele unei alimentatii sanatoase care are rolul de a preveni anumite boli in viata adulta. Copilul intre un an si 3 ani trebuie sa consume 3 mese principale si 2 gustari, iar necesarul caloric intre 12 si 24 de luni este de 1000 kcal/zi. De regula, cel mic este bine sa aiba o dieta alcatuita din fructe, cereale integrale, lapte, iaurt, carne, legume si fructe. De asemenea, in primii ani de viata, copilul are interdictie la anumite alimente, iar pediatrul este cel care te poate indruma corespunzator. Alimente interzise pana la 4 – 6 luni OMS recomanda sa se evite orice tip de alimente si copilul sa fie alaptat exclusiv la san, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor introduce formule de lapte praf adecvate copilului [continuare]

Ce nu stiati despre lapte

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Februarie 2013

Generalitati Doua pahare de lapte - fie ca este de vaca, soia sau migdale - ofera aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de calciu atat pentru copii, cat si pentru adulti. Laptele de vaca este, de asemenea, o excelenta sursa de proteine. Acesta contine multe elemente nutritive esentiale pentru functionarea optima a organismului, inclusiv fosfor, vitamina D, potasiu, niacina si riboflavina, toate foarte importante pentru mentinerea sanatatii adultilor si copiilor. Cu toate acestea, este posibil sa nu stiti de ce si cum sa includeti laptele in planul dumneavoastra de alimentatie sanatoasa. Informatii utile despre lapte - Persoanele care beau lapte cu regularitate traiesc mai mult. In ciuda contributiilor sale nutritive, multi adulti consuma prea putin lapte in fiecare zi. Ar trebui sa va mai ganditi la acest aspect, deoarece studiile recente arata ca aportul adecvat de lapte poate reduce riscul de boli de inima si [continuare]

Factori care declanseaza rozaceea

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Aprilie 2015

Generalitati Rozaceea, o afectiune cutanata frecventa, poate fi declansata de numerosi factori care actioneaza ca stimulenti ai simptomelor bolii. Confundata deseori cu acneea juvenila vulgara, rozaceea se manifesta prin aparitia de portiuni eritematoase pe suprafata tenului sau a gatului, insotite uneori de cosuri si mici dilatatii vasculare, numite telangiectazii. Boala progresiva, cu evolutie de durata, rozaceea afecteaza mai des populatia caucaziana si persoanele de sex feminin. Stimulentii rozaceei Lasata netratata, rozaceea se poate agrava odata cu trecerea timpului. Intrucat semnele si simptomele acestei afectiuni dermatologice pot sa apara si sa dispara la intervale de cateva saptamani sau luni, este foarte important sa cunoasteti stimulentii rozaceei, care pot avea legatura cu alimentatia, temperatura aerului, vremea de afara, tratamentele medicamentoase urmate pentru diverse afectiuni, tulburarile emotionale, epuizarea fizica sau produsele cosmetice sau de... [continuare]

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Iulie 2011

Generalitati Alimentele organice au devenit tot mai populare in multe parti ale globului, cererea pentru astfel de produse devenind mai mare decat productia. De ce sunt aceste alimente atat de solicitate? Este hrana bio cu adevarat sanatoasa? Este mai hranitoare? La ce anume se refera denumirile de pe produsele alimentare organice? De ce pretul acestora este mult mai mare decat al produselor obisnuite? Ce sunt alimentele organice? Decizia de a manca sanatos ar putea sta la baza unei vieti sanatoase. Dincolo de consumul de fructe, legume, cereale integrale si grasimi bune, se pune problema consumului in siguranta a alimentelor, a pastrarii corecte a acestora si a perseverentei in mentinerea unui regim sanatos. Modul in care produsele alimentare sunt cultivate sau crescute (atat cele care provin din plante cat si cele care provin din animale) are un impact destul de mare asupra sanatatii si a mediului. Ce inseamna organic? Termenul de organic se refera la... [continuare]

9 lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa luati antibiotice

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Octombrie 2018

Generalitati Cand sunt utilizate corect, antibioticele isi fac efectul si pot trata chiar si infectii cu bacterii care ar putea fi, uneori, letale. Daca o persoana este atat de grav bolnava incat necesita spitalizare, si sufera, de exemplu, de o boala infectioasa cum este pneumonia, antibioticele ii pot salva viata. Totusi, ca majoritatea medicamentelor din ziua de astazi, antibioticele sunt folosite in exces si prescrise cu destula usurinta, in ciuda argumentelor si avertizarilor repetate, de a fi recomandate cu prudenta, formulate de specialistii in boli infectioase. Efectele adverse dar si instructiunile de utilizare sunt adesea ignorate de unii dintre medicii dornici sa multumeasca pacientii care solicita o solutie rapida pentru raceli si dureri in gat. Una din cele mai grave probleme ale administrarii constante de antibiotic este ca tot mai multe tulpini de bacterii devin rezistente la aceste medicamente. Bacteriile se vor multiplica in mod constant, iar efectul... [continuare]

Insomnia fatala

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Octombrie 2017

Generalitati Insomnia este incapacitatea de a dormi. Exista doua tipuri de insomnie: insomnie primara si insomnie secudara. Insomnia poate fi o conditie dureroasa intrucat perturba somnul unei persoane, iar ca urmare a acestui fapt aceasta va fi obosita si letargica in dimineata urmatoare. Cu toate acestea, exista un tip extrem de periculos si agresiv de insomnie care nu doar ca implica suferinta, dar poate fi chiar si fatala. Acest tip de insomnie poarta denumirea de insomnie fatala sporadica. Ce este insomnia fatala sporadica? Insomnia sporadica fatala este un tip de insomnie care nu este cauzata de stres, dieta, schimbari ale stilului de viata, medicatie, etc. ci este cauzata de o proteina din organism numita prion. Prionul este o proteina anormala (modificata) care afecteaza o zona specifica a creierului si anume talamusul. Functia talamusului este cea care influenteaza somnul unui individ. Legatura dintre insomnia fatala sporadica si [continuare]

Dieta restrictiva caloric

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Septembrie 2010

Generalitati Dieta restrictiva caloric se caracterizeaza prin consumarea unui numar mai mic de calorii decat are nevoie organismul pentru mentinerea greutatii corporale, asigurandu-se, in acelasi timp, necesarul de vitamine si minerale. De regula, adoptarea acestei diete presupune reducerea consumul de calorii cu 20-30% decat in mod normal. Potrivit cercetatorilor nutritionisti, dieta restrictiva este o strategie de a creste speranta de viata prin reducerea cuantumului de calorii ingerate zilnic. Totodata, aceasta dieta a fost gandita pentru a preveni si ameliora numeroase probleme de sanatate, in special bolile cardiovasculare si diabetul zaharat. Spre deosebire de alte programe dietetice, dieta restrictiva caloric impune ca fiecare calorie consumata sa detina o valoare nutritionala speciala. Astfel, nu este recomandat ca o persoana care adopta dieta restrictiva pentru o scurta perioada de timp sa consume numai dulciuri sau produse fast-food. Beneficii Cu toate ca dieta... [continuare]

Dieta pentru detoxifierea de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Martie 2023

Generalitati Odata cu sosirea primaverii, este momentul ca organismul sa fie curatat si detoxifiat, sa se optimizeze digestia si sa se inceapa o dieta care sa permita pierderea in greutate dar si cresterea nivelului de energie. Articolul prezinta modalitatile de baza prin care organismul va fi curatat, detoxifiat si hidratat pentru a va putea bucura de primavara. Curatarea Prima parte din detoxifierea naturala de primavara se va concentra pe operatiunea de curatare. In esenta, digestia este unul dintre procesele importante pentru sanatate si frumusete, prin urmare, o curatire bazata pe consum de fibre si de alimente nutritive, va oferi organismului posibilitatea de a se purifica. Procesul va avea o durata de cinci zile, de luni pana vineri, deoarece, de obicei, weekendurile sunt perioade mai dificile pentru schimbari nutritionale. In general, ar putea fi suficient sa consumati alimente cu indice glicemic scazut dar bogate in fibre, pentru a oferi senzatia de satietate si... [continuare]

6 motive pentru a consuma lactate

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2018

Generalitati Lactatele degresate ofera multe beneficii pentru sanatate. Probabil ca multe persoane prefera consumul de lapte. Totusi, multi dintre tinerii din zilele noastre aleg sa serveasca mancarea de tip fast-food sau iau masa la restaurantele din centrul orasului. Cu siguranta, in aceste conditii lipseste din meniu paharul cu lapte rece, indiferent de perioada zilei. Important este un lucru: mamele au dreptate. Produsele lactate sunt foarte sanatoase (mai ales cele cu un continut scazut de grasime). Statisticile au demonstrat ca preferintele pentru branza si inghetata au crescut in ultima perioada, in timp ce interesul pentru consumul de lapte integral si unt s-a diminuat. Vestea buna este ca pot fi comercializate produse lactate din ce in ce mai diversificate pentru gusturile tuturor: de la sortimente cat mai variate de iaurturi, la branzeturi cu un continut redus de grasime. Secretul este un nivel scazut de grasime. Un studiu recent a demonstrat ca in cazul in care un... [continuare]

Cum pot scăpa de bubițe? ?

Din Comunitate

Buna dimineața si Hristos A Înviat! Cum pot sa scap de bubițe pe picior - stg.,apoi pe mîna la încheietura ,după ce am mîncat brînză de vaci și tifonul era prea puțin igienizat ? Ori că nepoata avea bubițe la degete ? Au apărut după 3-4 zile de la venirea de la țară ? [continuare]

Toful gutos

Din Comunitate

Mamei mele,in varsta de 80 de ani i s-a facut un tof gutos cu o suprainfectie.Medicul de familie a vazut-o si i-a dat ampicilina si comprese cu rivanol.Problema e durerea destul de mare pe care o are si care nu stim cum s-o mai inlaturam.Avand mai multe boli cronice(colita,cardiopatie ischemica,HTA,pielonefrita)nu poate lua antiinflamatorii si doar cu algocalmin si aspirina mai rezolvam ceva,dar nici cu aceste medicamente nu poate exagera.V-as ruga sa-mi spuneti un leac pentru durere,poate cineva ma poate ajuta...Multumesc mult. [continuare]

Buna ziua !

Din Comunitate

sunt o persoana care are nevoie de lista alimentelor permise si nepermise in tratamentul bolii de ficat . daca ma poate ajuta cineva !!! va multumesc [continuare]

Greutate fetita 5 luni , motiv de ingrijorare ?

Din Comunitate

Buna ziua , Am o fetita de 5 luni ( face pe 10 decembrie ) , am nascut-o cu 3100 kg , 65 cm. Am alaptat-o pana la 3 luni , dupa care am trecut pe lapte Milupa . In prezent are 5 luni , 6000 kg , 65 cm , este foarte vioaie si activa . In 24 de ore mananca 6 biberoane , dintre care 2 sunt cu cereale ( 100 ml ) , si restul de 4 biberoane sunt cu lapte praf ( 120 - 140 ml ) . La ora 10.30 si ora 17.000 ii dau piure de fructe ( mar ) sau suc de mandarina ( cateva lingurite ) . Mentionez ca i-am administrat vitamine polivital 4 pic / zi in luna a 4 - a / 14 zille , calciu sirop 5 ml /zi / 10 zile /luna . Pana in prezent nu a avut febra niciodata sau alte boli . Va rog frumos sa imi dati un sfat in ceea ce priveste alimentatia si sa imi spuneti daca este nevoie sa ii fac analize pentru a depista de ce nu se ingrasa mai mult fetita . Multumesc anticipat , Luiza Mocanu [continuare]

Dureri abdominale ,diaree persistenta

Din Comunitate

Ma confrunt cu aceasta problema de 2 luni de zile . Totul a inceput acum 2 luni dupa o cearta urata in familie cu cinveva am plecat nervos afara si nemancat fiind am mancat o shaorma de pui ,toate bune si frumoase pana seara cand eram la un prieten si brusc mi sa facut rau cu stare de voma parca imi pierse toata pofta de viata. Am plecat acasa in graba si am luat un dicarcbocalm si parca starea de rau incetase cat de cat voiam doar sa dorm ca sa scap de aceasta stare aiurea ,intr-un final am adormit ,insa ce a urmat a 2 zi a fost dezastruos cu urmari pana in ziua aceasta cand scriu . A 2 zi stare de voma desi nu imi venea sa vomit ,am observat ca mi sa instalat un fel de dermatita soboreica care este prezenta si azi (pe frunte mi-au aparut niste mici broboane de culoarea pieli ,si parul a inceput sa cada mai rau ca inainte),apoi episoade de diaree cu dureri de burta si stari de lesin . In fiecare zi scaun cu diaree (ca apa insotit de multa galbeneala) ,lipsa poftei de viata... [continuare]

Dermatita atopica

Din Comunitate

Buna seara. Fetita mea are trei luni. Am fost cu ea la medicul de fam si la pediatru. Are la incheieturile mainilor si la oasele de la degete piele inflamata, uscata si maro. Medde fam mi-a zis ca e sensibila si nu mi-a dat nimic. Pediatrul mi-a zis sa-i dau lapte praf nan 1 ha in loc de nan 1, sa nu mai mananc eu lapte de vaca, dar pot sa mananc iaurt, sa o spal cu sapun eucerin si sa-i fac baie in infuzie de tarate de ovaz cam o data pe sapt. si se va vedea in timp remedierea. O spal tot o baita normal si una cu infuzie, am folosit sapunul eucerin , dar nu am vazut nici un rezultat, din contra am impresia ca-i usuca pielea asa ca am luat gel de dus de la bubchen si i-l pun in apa, laptele nu l-am schimbat pt ca mi teama sa nu o fac apoi sa aiba intoleranta la lactoza. Acest lapte i-l dau de la nastere, plus san. Intradevar acum numai noaptea ii mai dau san si o masa pe zi. Pediatrul nu i-a facut nici o analiza. Pe maini am mai incercat s-o dau cu epitelin care e o crema cu... [continuare]

Laptele de soia

Din Comunitate

Se spune ca este excelent in tratamentul multor boli. Eu am avut DZ II glicemie descoperit in anul 2000 cand am fost scos la pensie. Glicemia era de 180. La ultima analiza - 10.11.2009 am fost gasit cu 94. De altfel din februarie 2009 nu mai beneficiez de tratament medicamentos, totul fiind regimul alimentar. Intrucat absolut toate soiurile de lapte de soia contin si zahar, oare pot incerca sa -l consum ? Multumesc. [continuare]

Este un inceput de poliartrita?

Din Comunitate

Am aceasta problema de aproximativ 2 ani,insa in timp s-a agravat.Imi apar pe corp(in special picioare, maini,coloana)umflaturi de marimi diferite,2-3cm,in general pe langa vene de sange, incheieturi.Debuteaza cu o tensiune locala, mancarime si inflamare care dispare in aprox 12 ore. Precizez ca in ultima vreme am constatat ca inaintea aparitiei acestora am o stare generala proasta, o oboseala fizica ce se concentreaza mai ales in zona spatelui. Daca la inceput imi aparea o singura umflatura la o saptamana-2, acum aparitia lor a devenit din ce in ce mai deasa, aproape zilnica. Imi apar si cate 4-5 umflaturi pe o mana dandu-mi si o dificultate in miscarea acesteia,cu dureri de genul unei intinderi musculare.Acele zone se inrosesc si se incalzesc. Mentionez faptul ca nu am consultat decat un medic de familie care mi=a prescris un complex de vitamine B si un antiinflamator. Nu stiu daca intrebarea mea isi are rostul dar in cautarile mele pe internet ref. la aceste umflaturi am intrat... [continuare]

Pagina 2 din 8 (236 rezultate)