Cuscus tunisian cu legume

Cuscus tunisian cu legume

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Cuscusul tunisian cu legume este un preparat dietetic potrivit pentru dieta bolnavilor de ulcer, intrucat nu creste aciditatea stomacala, contine fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti importanti in orice alimentatie echilibrata.

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 dovlecel verde, taiat cubulete
  • 1 dovlecel galben, taiat cubulete
  • 1 morcov ras
  • 1 ardei rosu gras, taiat marunt
  • 1 ardei galben gras, taiat marunt
  • 150 grame ciuperci feliate
  • 1 litru supa de legume limpede (strecurata)
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 sfert lingurita sare
  • 1 lingura de coriandru proaspat, maruntit
  • 1 rosie taiata felii
  • 300 grame cuscus uscat
  • 1 lingura parmezan ras

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa, dovlecelul si morcovii si sotati legumele, amestecand din cand in cand, pana devin fragede (aproximativ 5 minute).
  3. Adaugati si ardeiul si ciupercile si lasati-le la fiert circa 3 minute.
  4. Turnati peste legume supa si condimentati cu nucsoara, sarea si coriandrul.
  5. Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si adaugati rosiile, apoi cuscusul.
  6. Amestecati ingredientele, acoperiti oala si luati-o de pe foc.
  7. Asteptati 5 minute si verificati cuscusul cu o furculita (ar trebui sa absoarba circa jumatate din lichid).
  8. Asezonati preparatul cu parmezanul ras.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • (P) Spalati legumele si gatiti cu apa de la robinet? Vedeti la ce riscuri va supuneti (P) Spalati legumele si gatiti cu apa...

    Multi dintre noi consuma numai apa imbuteliata pentru baut, insa prepara mancare si spala fructele si legumele cu apa de la robinet. Cat de in siguranta suntem? Stim cu totii ca majoritatea fructelor si legumelor cumparate sunt crescute cu ajutorul pesticidelor si...citeste mai mult

  • 10 legume cu continut redus de carbohidrati 10 legume cu continut redus de...

    Generalitati Consumul de legume cu continut redus de carbohidrati este foarte important pentru mentinerea nivelului de glicemie din sange in parametri normali, prevenirea acumularii greutatii in exces si urmarea unei diete sanatoase in cazul persoanelor care sufera de...citeste mai mult

  • 10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta 10 legume pe care trebuie sa le...

    Generalitati Iarna, organismul are nevoie de mai multe vitamine si minerale pentru a infrunta cu brio frigul. Printre cele mai importante alimente pe care trebuie sa le consumati in sezonul rece se numara legumele, surse esentiale de vitamina C si alte minerale de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK