Efedra sinica

Ce este efedra?

Sus
Efedra sinica
Efedra, cunoscuta si sub numele de Ma Huang sau sub denumirea stiintifica de Ephedra sinica, este un produs vegetal care deriva dintr-o planta vesnic verde. Chinezii foloseau aceasta planta acum 5000 de ani probabil pentru tratamentul astmului si al febrei de fan. Totusi, ei foloseau preparate de plante care nu semanau cu suplimentele moderne de efedra, care sunt actual interzise.

Efedra stimuleaza creierul, cauzand nervozitate si tahicardie (accelerarea ritmului inimii). Produce dilatatia temporara a bronhiilor (organele tubulare prin care aerul ajunge la plamani), ceea ce usureaza respiratia la persoanele cu astm sau alte boli respiratorii.

Exista probleme serioase in ceea ce priveste siguranta efedrei. Au fost raportate cateva atacuri de cord si morti subite dupa folosirea acesteia. Efedra si orice alt preparat care contine efedra nu trebuie folosite.

Cuprins articol

 1. Ce este efedra?
 2. La ce anume foloseste efedra
 3. Este efedra sigura?
 4. Articole similare

La ce anume foloseste efedra

Sus
Efedra era folosita in medicina traditionala chineza pentru tratamentul astmului. Mai recent, oamenii folosesc efedra ca energizant si pentru a scadea in greutate.

Este efedra sigura?

Sus
Nu. FDA (U.S. Food and Drug Administration – Societatea de Administrare a Drogurilor si a Mancarii din S.U.A ) a interzis comercializarea efedrei.

Efectele secundare ale efedrei includ:
- nervozitate;
- ameteala;
- tremor;
- cefalee (dureri de cap);
- insomnie;
- iritabilitate;
- voma;
- potential dependenta.

La doze mari, a fost demonstrat ca efedra produce:
- hipertensiune arteriala;
- dureri toracice;
- atac vascular cerebral;
- atac de cord;
- convulsii;
- batai cardiace rapide si neregulate, care pot duce la moarte.

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
 • Cascavalul Hochland este produs in Romania, cu rigoare germana Cascavalul Hochland este produs in...

  Cand vine vorba de gustarile pe care le pregatim pentru cei mici, originea produselor pe care le alegem si ingredientele din care acestea sunt realizate sunt unele dintre cele mai importante criterii in fata raftului din magazin. Este o adevarata provocare sa impaci...citeste mai mult

 • Celule stem vegetale din floare de colt Celule stem vegetale din floare de colt

  Generalitati Provenite de la terminalele radacinilor, celulele stem de origine vegetala, au caracteristica speciala de a se reproduce la infinit si sunt capabile de a repara orice tip de tesut, pentru ca, in contact cu pielea pot crea procesele de regenerare a...citeste mai mult

 • Exacerbarile astmului Exacerbarile astmului

  Generalitati Astmul determina cele mai frecvente urgente respiratorii. In Statele Unite, in 1998, s-au inregistrat 11 milioane de exacerbari acute, 2 milioane de adresari la camera de garda si 423.000 de spitalizari. Aproximativ o treime dintre prezentarile de...citeste mai mult