Clickmed
programare rapida la medic

Orez cu sos iute

Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Orez cu sos iute

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Informatii nutritionale/portie:

Calorii: 116 calorii
Proteine: 2g
Carbohidrati: 27g

Ingrediente:

  • o ceapa mica tocata marunt
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 ceasca de orez cu bob lung
  • 2 linguri de ardei iute rosu
  • 2 cesti supa de legume
  • 3/4 lingurita de chimen
  • 2 linguri de coriandru proaspat, tocat
  • sare (dupa gust)
  • unt pentru calit

Mod de preparare:

  1. Se unge o cratita cu unt si se pune la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul, atunci cand s-a incins untul, pana cand acestea se inmoaie. Se adauga orezul, ardeiul iute, supa si chimenul si se lasa sa fiarba. Focul se reduce, se pune capac la cratita si se lasa compozitia sa fiarba timp de 20-25 de minute pana cand lichidul este absorbit si orezul este fiert.
  2. Se scoate capacul si se adauga, coriandrul. Se adauga sare dupa gust.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate