Clickmed
programare rapida la medic

Budinca de orez cu pere si scortisoara

Actualizat la data de: 06 Octombrie 2014
Budinca de orez cu pere si scortisoara

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Budinca de orez cu pere si scortisoara este un desert perfect pentru persoanele care sufera de urticarie. Atat perele, cat si orezul sunt considerate alimente hipoalergenice, iar combinatia de ingrediente din reteta ajuta la reducerea sensibilitatii la diversi factori alergeni!

Ingrediente:

  • 200 g orez basmati brun
  • 400 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 600 ml lapte de orez
  • 70 g zahar brun
  • 1 lingura pudra de scortisoara
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 pere organice (bio), spalate, curatate si feliate

Mod de preparare:

Pune orezul cu apa si sarea la fiert, intr-o oala cu capac, timp de 45 de minute sau pana cand orezul absoarbe tot lichidul. Adauga apoi laptele de orez, zaharul si scortisoara si amesteca totul, lasand orezul sa fiarba in continuare, inca zece minute.

Separat, dilueaza amidonul de porumb in putina apa si adauga-l apoi peste orez. Amesteca bine orezul, pe foc, pana cand se ingroasa. Opreste focul, adauga vanilia si lasa preparatul sa se raceasca. Baga budinca la frigider, timp de 2 ore. Serveste desertul rece, cu felii de pere deasupra.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate