Clickmed
programare rapida la medic

Crap cu sos de rosii si ardei

Actualizat la data de: 20 Octombrie 2014
Crap cu sos de rosii si ardei

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Crapul gatit la cuptor cu sos de rosii si ardei este un preparat recomandat in dieta pacientilor bolnavi de ciroza hepatica:

Ingrediente:

  • 3 buc. crap
  • 2 ardei capia sau rosii
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Taie pestele in bucati mai mici. Amesteca putin ulei cu apa intr-o tigaie si inabusa ceapa, ardeii, usturoiul si rosiile decojite si tocate marunt, pana cand ceapa si ardeii se inmoaie. Adauga bucatile de peste si lasa-le sa se perpeleasca in sos, cateva minute. Adauga jumatate de legatura de patrunjel tocat, asezoneaza totul cu sare si rozmarin si muta pestele si sosul intr-o tava, pe care o acoperi cu folie de aluminiu. Baga tava in cuptorul incins, timp de 25-30 de minute. La sfarsit, presara pe deasupra preparatului restul de patrunjel, tocat foarte marunt.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate