Crap cu sos de rosii si ardei
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Crapul gatit la cuptor cu sos de rosii si ardei este un preparat recomandat in dieta pacientilor bolnavi de ciroza hepatica:
Ingrediente:
- 3 buc. crap
- 2 ardei capia sau rosii
- 1 ceapa
- 3-4 rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 lingurita rozmarin
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Taie pestele in bucati mai mici. Amesteca putin ulei cu apa intr-o tigaie si inabusa ceapa, ardeii, usturoiul si rosiile decojite si tocate marunt, pana cand ceapa si ardeii se inmoaie. Adauga bucatile de peste si lasa-le sa se perpeleasca in sos, cateva minute. Adauga jumatate de legatura de patrunjel tocat, asezoneaza totul cu sare si rozmarin si muta pestele si sosul intr-o tava, pe care o acoperi cu folie de aluminiu. Baga tava in cuptorul incins, timp de 25-30 de minute. La sfarsit, presara pe deasupra preparatului restul de patrunjel, tocat foarte marunt.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cum sa va pregatiti pielea pentru iarna
- Dr. Vladislav Brasoveanu si Dr. Dragos Romanesc
- Adevarul despre popcorn
- Ingrijirea buzelor uscate
- Cum apar buzele crapate si cum le puteti ingriji
- 11 gustari cu continut redus de carbohidrati
- Dermatita atopica la adulti
- Trucuri pentru evitarea buzelor crapate
- Ingrijirea pielii in sezonul rece
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare