Paste fusilli cu pui

Paste fusilli cu pui

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Pastele fusilli cu pui sunt usor de tolerat de organism, fiind recomandate in meniul persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului. Furnizeaza din plin fibre, proteine si o doza sanatoasa de fier, continand doar 3 grame de grasimi saturate (spre deosebire de alte retete de paste).

Ingrediente:

  • 1 pachet de paste fusilli integrale
  • 50 grame rosii uscate
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 grame ciuperci (proaspete sau la conserva)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingura de busuioc (uscat sau proaspat)
  • 200 ml suc de rosii fara sare
  • 50 grame piept de pui preparat pe gratar sau la rotisor
  • cateva frunze de rucola
  • 2 lingurite muguri de pin

Mod de preparare:

Puneti pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Separat, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si sotati ciupercile 2-3 minute, apoi adaugati otetul balsamic, rosiile uscate, zaharul, sucul de rosii si praful de usturoi. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sosul sa clocoteasca la foc mic, timp de aproximativ 10 minute.

Scurgeti pastele si transferati-le in tigaie, apoi incorporati-le cu grija in sos. Adaugati busuiocul, carnea de pui si mugurii de pin si continuati sa amestecati inca 1-2 minute. Serviti pastele impreuna frunzele de rucola, presarate deasupra.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Sfaturi utile pentru un Paste sanatos Sfaturi utile pentru un Paste sanatos

    Generalitati Sarbatorile inseamna reuniuni de familie in jurul meselor imbelsugate. Studiile au aratat ca la mesele de sarbatoare, asa cum este si cea de Paste, se consuma de trei ori mai multe calorii decat la o masa obisnuita. Acest exces alimentar poate crea...citeste mai mult

  • Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Curcan vs. pui: beneficii nutritionale

    Generalitati Probabil ca deja multi oameni stiu ca este important sa scada cantitatea de carne rosie si sa suplimenteze cantitatea de legume si fructe din dieta. Un rol la fel de important il au pestele si fructele de mare, pentru ca organismul sa beneficieze...citeste mai mult

  • Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de Paste? Ce trebuie sa stii la cumpararea...

    Generalitati Ouale fierte, cozonacul, pasca, pateul de ficat, drobul sunt doar cateva dintre produsele traditionale pe care fiecare gospodina le pune pe masa in duminica Pastelui. Acum insa multe dintre acestea pot fi achizitionate din supermaket, semipreparate si...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK