Clickmed
programare rapida la medic

Salata de pui cu paste

Actualizat la data de: 31 Octombrie 2014
Salata de pui cu paste

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de busuioc uscat
  • 1 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri de suc proaspat stors de lamaie
  • 6 linguri de vin rosu de otet
  • 2 lingurite de sare
  • piper dupa gust
  • 1 1/4 ceasca ulei masline
  • 2 bucati de zucchini (sau dovlecel mai subtire)
  • 175 g paste fusilli
  • 3 jumatati de pui fiert taiat in cuburi mici
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 3 cepe verzi tocate
  • 12 masline negre
  • 1/2 ceasca de parmezan ras

Mod de preparare:

  1. Pentru sos: se piseaza usturoiul, se adauga 1/2 lingura de busuioc, zahar, mustar, suc de lamaie, sare si piper. Se ameseca bine intr-un blender timp de 10 secunde.
  2. Fierbeti in abur dovlecelul 3 minute , raciti-l sub jet de apa si si scurgeti-l. Gatiti pastele al dente, raciti-le apoi sub jet de apa si lasati-le la scurs.
  3. Puneti intr-un bol puiul, dovlecelul, pastele si rosiile, salata verde, condimentele si sosul. Reglati cantitatile dupa gust, daca este cazul. Deasupra presarati maslinele. Intr-un vas puneti parmezanul separat, ca fiecare sa-si adauge dupa gust, peste salata.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate