Clickmed
programare rapida la medic

Paste fara gluten cu sos de nuci

Actualizat la data de: 24 Noiembrie 2014
Paste fara gluten cu sos de nuci

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Pastele cu sos de nuci sunt o delicatesa exceptionala, care poate fi consumata fara probleme si de pacientii diagnosticati cu intoleranta la gluten. Alegerea atenta a ingredientelor este secretul in obtinerea unui preparat fara gluten:

Ingrediente:

  • 400 g paste (fara gluten)
  • 200 g nuci maruntite
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 pumni de baby spanac
  • 50 g rodie

Mod de preparare:

Fierbe pastele al dente, in apa cu sare. Intre timp, prajeste nucile intr-o tigaie nonaderenta. Pune-le apoi in blender, impreuna cu usturoiul, branza, otetul si patru linguri de ulei si mixeaza totul pana formezi un sos gros.

Scurge pastele de apa, avand grija sa pastrezi o ceasca din zeama in care au fiert. Pune pastele intr-o tigaie, impreuna cu uleiul ramas si adauga sosul de nuci peste ele. Amesteca totul si mai adauga din zeama in care au fiert, daca ti se par prea uscate. Asezoneaza-le cu sare si piper. Cu un minut inainte de a stinge focul, adauga spanacul si rodia. Serveste-le cu nuci si parmezan proaspat ras pe deasupra.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate