Coronavirus Update

Renagel, comprimate

Publicat la data de: 23 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Renagel, comprimate

Compozitie
Renagel este un medicament care contine substanta activa clorhidrat de sevelamer. Este disponibil sub forma de comprimate ovale, de culoare alba (400 mg si 800 mg).

Indicatii
Renagel se administreaza pentru a controla hiperfosfatemia (valori ridicate ale fosfatului din sange) la pacientii adulti care sunt tratati prin dializa (o tehnica de curatare a sangelui utilizata la pacienti cu boli renale). Poate fi administrat pacientilor care sunt tratati prin hemodializa (dializa cu utilizarea unui dispozitiv de filtrare a sangelui) sau dializa peritoneala (caz in care este pompat lichid in abdomen si o membrana interna din organism filtreaza sangele). Renagel trebuie administrat impreuna cu alte tratamente, cum ar fi suplimentele de calciu sau vitamina d, pentru a controla evolutia formei osoase a bolii renale. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Doza initiala recomandata de Renagel depinde de valoarea fosfatului din sange si variaza intre 800 si 1.600 mg, administrat de trei ori pe zi. Doza de Renagel trebuie ajustata pentru ca valoarea fosfatului din sange sa se mentina sub 1,76 mmol/l. Pacientii trebuie sa ia comprimatele de Renagel intregi, cu alimente, si trebuie sa respecte regimul prescris.

Actiune terapeutica
Pacientii cu afectiuni renale de lunga durata nu pot elimina fosfatul din organism. Acest lucru duce la hiperfosfatemie, care, pe termen lung, poate cauza aparitia unor complicatii, cum ar fi bolile de inima si de oase. Substanta activa din Renagel, clorhidratul de sevelamer, este un chelator de fosfat. Cand este administrat cu alimente, acesta se leaga de fosfatul din alimentele din tubul digestiv, impiedicand astfel absorbtia fosfatului in organism. Acest lucru ajuta la reducerea valorilor de fosfat din sange.

Contraindicatii
Renagel nu trebuie administrat pacientilor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la sevelamer sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este interzisa administrarea Renagel pacientilor cu hipofosfatemie (valori scazute ale fosfatului din sange) sau cu obstructie intestinala (blocaj in tubul digestiv).

Reactii adverse

Cele mai frecvente efecte secundare inregistrate in cadrul tratamentului cu Renagel (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt greata si varsaturile. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare care au fost raportate in cadrul tratamentului cu Renagel, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

 • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

  Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter