Clickmed
programare rapida la medic

Nitromint retard, comprimate retard

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 08 Aprilie 2024

Informatii prospect Nitromint retard, comprimate retard

Compozitie
Tablete retard continand 2,6 mg trinitrat de glicerol. Flacon cu aerosol (10 g) continand 8 g% trinitrat de glicerol, corespunzator la 0,4 mg trinitrat de glicerol pe doza.

Indicatii
Tablete retard: profilaxia si tratamentul anginei de efort si vasospastice. In insuficienta cardiaca pentru suplimentarea tratamentului digitalic si diuretic. Forma retard nu se administreaza in tratamentul atacului de angina pectorala. Aerosol: prevenirea atacului anginos prin administrarea inaintea efortului fizic. terapia adjuvanta in cazurile urgente de insuficienta cardiaca stanga (astm cardiac). Pentru scaderea presiunii de umplere in infarctul acut de miocard.

Doze si mod de administrare
Tablete retard: doza trebuie determinata individual, in functie de sensibilitatea pacientului la nitroglicerina, de severitatea bolii si simptomatologie. Doza uzuala este de 1 tableta de 2 ori pe zi inainte de masa (dimineata si la pranz). Daca este necesar doza se poate creste la 2 tablete de 2 ori pe zi sau 3 tablete de 2 ori pe zi. In insuficienta cardiaca trebuie facuta o pauza de citeva zile dupa o perioada de tratament de 1-2 saptamini. Aerosol: prin presarea valvei este eliberata o cantitate de 0,4 mg nitroglicerol. In cazul aparitiei unui atac anginos trebuie administrate 1-2 doze sublingual, pacientul aflandu-se in pozitie sezanda. Daca este necesar doza se poate majora la maximum 3 doze in decurs de 15 minute. Pentru prevenire trebuie aplicata o doza cu 5-10 minute inainte de exercitiul fizic.

Contraindicatii
Sensibilitate la nitratii organici, glaucom cu unghi inchis, hipotensiune severa, hipertensiune intracraniana post hemoragie cerebrala sau traumatism, anemie, stenoza aortica severa.

Masuri de precautie
In caz de glaucom cu unghi deschis sau de migrena, administrarea va fi facuta cu mare grija. tratamentul creste excretia urinara a catecolaminelor si a acidului vanilmandelic. La stabilirea dozelor trebuie luata in consideratie sensibilitatea individuala la nitroglicerina care variaza in limite largi. In timpul sarcinii tratamentul trebuie continuat numai dupa evaluarea raportului risc/beneficiu. In prima faza a tratamentului, conducerea autovehicolelor si activitatile riscante nu sunt permise. Durata restrictiilor depinde in mod individual de pacient. Se interzice consumul de alcool pe perioada tratamentului. In timpul utilizarii flaconul trebuie tinut vertical, cu capul de pulverizare in sus.
Interactiuni medicamentoase: medicamentul se va administra cu grija in cazul asocierii cu antihipertensive, antidepresive triciclice, diuretice (risc crescut de hipotensiune).

Reactii adverse
Tablete retard: cefalee, vertij, ameteala, simptome gastrointestinale moderate, methemoglobinemie care dispare dupa reducerea dozelor si care de obicei nu impune intreruperea tratamentului. Aerosol: tranzitoriu senzatie moderata de arsura la nivelul cavitatii bucale, cefalee, pulsatii in cap, roseata, ameteala, palpitatii, senzatie de caldura, greata, transpiratii. Ocazional poate da cianoza, methemoglobinemie ( in special in caz de supradozare).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal Dizabilitatea intelectuala sau...

    Generalitati Dizabilitatea intelectuala, denumita in trecut retard mintal, se caracterizeaza prin inteligenta sau capacitatea mentala sub medie si lipsa unor competente necesare pentru desfasurarea normala a vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de...citeste mai mult

  • Betablocante adrenergice Betablocante adrenergice

    Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult

  • Boala Canavan Boala Canavan

    Generalitati Boala Canavan este o boala genetica, o malformatie neurologica innascuta in cadrul careia apare distrugerea progresiva a neuroni lor cerebrali, acestea degenereaza transformandu-se in tesut spongiform.  Simptome Simptomele bolii Canavan...citeste mai mult

  • Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre...

    Generalitati Pentru sanatatea mamei cat si pentru sanatatea copilului, se recomanda utilizarea vitaminelor "prenatale". Aceste formule speciale de vitamine pot remedia orice deficit nutritional aparut pe parcursul sarcinii. Chiar daca...citeste mai mult

Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter