Coronavirus Update

Floxuridin ,solutie perfuzabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Floxuridin ,solutie perfuzabila

Compozitie
Antineoplazic. Este rapid metabolizat la fluorouracil. Medicamentul inhiba sineza ADN si ARN. Traverseaza bariera hematoencefalica. T: 5-20 min. 60-80% din cantitatea de fluorouracil este excretata ca CO2 respirator (8-12h); o mica cantitate (15%) se excreta in urina (1-6 h).

Indicatii

Intraarterial ca tratament paliativ al adenocarcinomului gastro-intestinal ce a metastazat In ficat (in special la pacientii ce nu pot fi tratati chirurgical sau cu alte terapii). Utilizat la pacientii cu boala limitata la o zona, capabili de perfuzie arteriala.

Mod de administrare

Doar perfuzie intraarteriala: 0,1-0,6 mg/kg/zi in perfuzie continua timp de mai mult de 24 h. Perfuzia este continuata atata timp cat raspunsul persista.

Contraindicatii

Daca pacientul are prognostic prost, inclusiv functia maduvei osoase deprimata, nutritie deficitara sau infectii potential severe. Lactatia. Nu administrati in timpul sarcinii decat daca beneficiile depasesc evident riscurile.

Precautii
Se recomanda ca dozele mai mari (0,4-0,6) sa fie administrate prin intermediul arterei hepatice; ficatul metabolizeaza medicamentul, reducand incidenta efectelor toxice sistemice. Administrati pana la aparitia efectelor adverse. Reluati medicatia dupa cedarea efectelor. Utilizati o pompa de perfuzie pentru a preveni cresterea presiunii In arterele mari si pentru a asigura o rata de perfuzie uniforma. Reconstituiti fiecare flacon cu 5 mL de ser fiziologic pentru a produce o concentratie de 100 mg/mL. Aceasta poate fi reonstituita ulterior cu dextroza 5% sau SNS si perfuzata intra-arterial. Pastrati soluia reconstituita la frigider la 2-8C timp de cel mult 2 saptamani.
Observatii pentru pacient – familie: Medicamentul poate determina temporar caderea parului. Anuntati orice leziuni aparute la nivelul cavitatii bucale, diareea, varsaturi incoercibile sau infectii. In prezenta unei medicatii pentru greturi si varsaturi, anuntati recurenta pentru ca terapia sa poata fi administrata.
Evaluarea si controlul terapiei: Monitorizati hemoleucograma, acidul uric, creatinina si testele functionale hepatice. Cea mai mica valoare a leucocitelor: 1 saptamana; cea mai mica valoare a plachetelor: 10 zile. Evaluati atent sangerarea la locul cateterizarii, semne si simptome de infectie si deplasarea cateterului. Trebuie introdus sub control fluoroscopic de catre persoane calificate.
Testele de laborator: creste excretia de acid 5-hidroxindolacetic. Cresc transaminazele serice, bilirubina, LDH, fosfataza alcalina. Scade nivelul albuminei plasmatice.

Reactii adverse

Esofagita, faringita, ischemie, miocardica, angina, sindrom cerebelos acut, fotofobie, lacrimatie, vedere redusa. Complicatiile administrarii intraarteriale: anevrism arterial, ischemie arteriala, tromboza arteriala). La locul cateterizarii: sangerare, catetere ocluzionate/ dislocate/extravazate, embolism, fibromiozita, infectii, tromboflebita.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Peritonita bacteriana spontana Peritonita bacteriana spontana

  Generalitati Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt considerate...citeste mai mult

 • Peelingul chimic Peelingul chimic

  Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

 • Primul ajutor in cazul febrei la copii Primul ajutor in cazul febrei la copii

  Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

 • Tratamentul febrei la copii Tratamentul febrei la copii

  Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter