Clickmed
programare rapida la medic

Ampidar, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ampidar, capsule

Ce este Ampidar si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ampidar contine ampicilin B.P., antibiotic semisintetic beta-lactamic cu spectru larg. Este eficient in majoritatea infectiilor cu bacterii gram pozitive (streptococcus: viridans, pyogenes, faecalis, pneumoniae; staphylococcus penicilinazo-negativ; clostridium; Listeria; Bacillus anthracis) si multe infectii cu bacterii gram negative (gonococ, meningococ, Haemophylus influenzae, si multe tulpini de Proteus mirabilis, escherichia coli, Salmonella, Shigella).
Ampidar este foarte stabil la HCl, se absoarbe foarte bine din tractul gastrointestinal si atinge concentratia maxima in plasma dupa 1-2 ore de la administrarea orala. Cea mai mare parte a Ampidar este eliminata prin urina, restul prin bila si fecale.

Toate infectiile cu microorganisme sensibile la ampicilina: infectii ORL (otite medii, rinite bacteriene, sinuzite, amigdalite, faringite); infectii ale tractului respirator (bronsite, bronhopneumonii, pneumonii, abcese pulmonare); infectii ale tractului gastrointestinal (enterite, dizenterie, febra tifoida si paratifoida, infectii biliare); infectii ale tractului genito-urinar (cistite, pielonefrite, uretrite, prostatite, gonoree); infectii ginecologice; infectii ale pielii si tesuturilor moi (piodermite, plagi infectate, celulita, limfangita); alte infectii (peritonite, endocardite, meningite).

Mod de administrare

Dozele variaza functie de tipul si severitatea infectiei, integritatea functiei renale si varsta.
Dozele uzuale recomandate sunt:
Copii: pana la 2 ani - 62,5 mg la 6 ore; intre 2-5 ani - 125 mg la 6 ore; intre 5-10 ani - 125-250 mg la 6 ore. Functie de greutatea corporala 25-50 mg/kg corp/zi divizat in patru prize.
adulti: 1-4 g/zi n doze divizate. Dozele se pot creste in functie de severitatea cazului. In general tratamentul trebuie continuat minim 48-72 ore dupa disparitia simptomelor sau dupa eradicarea infectiei. Administrarea orala se face cu 30 minute - o ora inainte de masa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Ampicilina nu trebuie administrata la pacientii cu hipersensibilitate la peniciline in antecedente, sarcina, la sugarii ale caror mame sunt hipersensibile la peniciline.

Precautii

Inainte de terapia cu Ampidar trebuie efectuate investigatii privitoare la existenta hipersensibilitatii la peniciline, cefalosporine sau alti alergeni. La aparitia unei reactii alergice medicamentul se sisteaza si se instituie terapia adecvata.

Reactii adverse posibile

Ampidar este in general bine tolerat. Ca si in cazul altor peniciline reactiile secundare importante sunt legate de hipersensibilitate. Alte efecte secundare sunt, de obicei, usoare si tranzitorii (greturi, varsaturi,diaree, suprainfectii micotice).

Informatii suplimentare

Ambalaj

Ampidar 250 mg: cutie cu 20, 500 capsule; fiecare capsula contine ampicilina trihidrat B.P., echivalent cu 250 mg ampicilina.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter