Coronavirus Update

Pubalgie

durere, de origine inflamatorie, a simfizei pubiene (articulatia mediana si anterioara, fibroasa, intre cele doua oase iliace).

Cauze - O pubalgie este cauzata de o osteoartropatie (combinatie a leziunilor osoase si articulare) pubiana sau la sportivi, de dezechilibrul intre masele musculare situate deasupra si dedesubtul articulatiei oaselor iliace. La aceste oase, de fapt, muschii aductori ai coapsei (de sub articulatie) sunt prea dezvoltati in raport cu musculatura abdominala (de deasupra).

simptome si semne - durerea, localizata in regiunea pubiana, este provocata de activitatea sportiva si indeosebi de miscarea de departare a coapselor. Ea se agraveaza treptat si poate difuza spre regiunea abdominala joasa si spre fata interna a coapselor. Pubalgia este susceptibila sa impiedice anumite miscari, ca urcatul scarilor si mersul, calmandu-se in perioadele de repaus.

tratament - tratamentul asociaza administrarea de antiinflamatoare si reeducarea pentru sportivi, o suspendare a antrenamentului (repaus sportiv) timp de 6 saptamani pana la 3 luni. In caz de dureri persistente, pot fi avute in vedere infiltratii cu corticosteroizi sau cu anestezice locale sau o interventie chirurgicala (transpozitia muschilor peretelui abdominal, adesea cu o curatare a simfizei pubiene).

Prevenire - Prevenirea consta in consolidarea musculaturii abdominale, intinderea muschilor aductori (apropiind coapsele de axa corpului) si a cvadricepsului (muschiul care permite extensia gambei in continuarea coapsei), corectarea tinutei si un antrenament sportiv echilibrat.

Citeste si

Arhiva
 • Preventia suicidului - mituri, semne, comunicare, gestionare Preventia suicidului - mituri, semne,...

  Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproximativ 1 milion de oameni mor in fiecare an in urma suicidului. Celor care nu sunt cuprinsi de depresie si sentimente de disperare le este dificil sa inteleaga ceea ce ii determina pe atat de multi indivizi sa isi puna...citeste mai mult

 • Tulburarea de personalitate antisociala: cum o recunosti Tulburarea de personalitate...

  Indivizilor cu tulburare de personalitate antisociala li se atribuie frecvent de catre populatia generala denumirea de psihopati sau sociopati. Acesti termeni sunt corelati adesea cu imagini ale unor criminali in masa sau ale unor personaje infioratoare. De asemenea,...citeste mai mult

 • Mituri despre Boala Parkinson Mituri despre Boala Parkinson

  Boala Parkinson este o tulburare neurodegenerativa ce are ca rezultat afectarea miscarii. In cazul acestei boli, celulele producatoare de dopamina dintr-o anumita zona a creierului, numita substanta neagra, se deterioreaza de-a lungul timpului. Aceasta deteriorare duce la...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter