Coronavirus Update

Ph metrie esofagiana (explorare prin)

Masurare si inregistrare in maniera continua, timp de mai multe ore, a pH-ului esofagului inferior.
pH-metria este un examen care contribuie la stabilirea diagnosticului de reflux gastroesofagian (trecerea anormala de lichid gastric acid in esofag). Ea permite, de asemenea, controlul eficacitatii unui tratament chirurgical sau medical al acestei boli.

Tehnica -
pH-metria se practica cu ajutorul unei sonde introduse, dupa o usoara anestezie locala, printr-o nara, pana in partea de jos a esofagului. Cealalta extremitate a sondei se termina printr-o fisa legata la un aparat exterior, care inregistreaza masuratorile. Aparatul este fixat in jurul taliei pacientului.

Desfasurare -Examenul este nedureros. El poate fi realizat pe o durata de 3 ore sau de 24 de ore. Pacientul trebuie sa stea fara sa manance. In vederea unui examen pe durata a 3 ore, pacientul ramane in sala de examinare si ingera o "masa test". In prima ora dupa masa, el ramane asezat, in cea de a doua ora se intinde la orizontala si revine in pozitia sezanda pentru cea de a treia oara. Pentru un examen pe durata a 24 de ore, pacientul poate pleca si isi poate relua activitatile. Rezultatele (consemnate in scris) sunt cunoscute in 24 de ore.

Citeste si

Arhiva
  • Astmul bronsic la copii Astmul bronsic la copii

    Generalitati Copiii cu astm bronsic au o respiratie dificila. Dificultatile in respiratie pot apare din cand in cand sau, in cazurile severe, in fiecare zi. Crizele de astm bronsic pot apare pe toata perioada copilariei (boala cronica), ele putand fi controlate prin...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter