Coronavirus Update

Gliadina

O proteina vegetala care se gaseste in grau si toate produsele preparate din faina de grau.

Citeste si

Arhiva
  • Intoleranta la gluten Intoleranta la gluten

    Generalitati Glutenul este o combinatie biochimica din clasa proteinelor, sau mai precis in cereale se gaseste sub forma de prolamina si glutelina. Glutelina se regaseste in grau sub forma de glutenina, in orz ca si hordenina, in ovaz ca si avenalina, in orez ca...citeste mai mult

  • Boala celiaca - sfaturi nutritionale generale Boala celiaca - sfaturi nutritionale...

    Generalitati Boala celiaca mai este cunoscuta si sub denumirea de enteropatie gluten sensibila, sprue celiac sau nontropical. Este o afectiune de natura autoimuna a intestinului subtire ce apare la persoanele cu o anumita predispozitie genetica, putand-se manifesta...citeste mai mult

  • Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara Proteinele: tipuri, alimentatie si...

    Generalitati Proteinele sunt moleculele de baza ale materiei vii, care contribuie la dezvoltarea normala a organismului (muschi, par, piele, organe interne). Unele proteine se afla in sange, alaturi de hormoni, enzime si globule rosii. Proteinele sunt alcatuite...citeste mai mult

  • Efectele benefice ale consumului de cereale Efectele benefice ale consumului de...

    Generalitati Inca de la inceputurile agriculturii, cerealele au furnizat beneficii nelimitate in ceea ce priveste sanatatea. Pentru oameni, cerealele sunt un aliment de baza in dieta zilnica. Cerealele sunt bogate in glucide complexe, care ofera energie si...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter