Feculent
aliment glucidic bogat in amidon. Feculentele sunt reprezentate, in principal, prin cereale (grau, orez, secara etc.), prin semintele de leguminoase (fasole, linte) si prin tuberculi (cartofi, batate dulci, napi etc.), precum si prin numeroase produse fabricate plecand de la aceste alimente (paine, paste fainoase). Bogatia lor in amidon le inscrie in categoria surselor de glucide cu absorbtie lenta - care furnizeaza energie intr-un mod lent si treptat, mai ales daca acestea contin si fibre. Astfel, este recomandat sa se consume feculente inaintea unei activitati fizice indelungate.
Citeste si
Arhiva-
Durerile de spate fara leziuni ale coloanei – ce alte cauze pot exista
Durerea este un mecanism de alarma al organismului. Ea apare atunci cand terminatiile nervoase sunt stimulate de inflamatie, ischemie, tensiune sau iritatie. Exista numeroase situatii in care durerea resimtita in spate este, de fapt, un semnal transmis de alte organe sau...citeste mai mult
-
Palpitatiile – cand sunt inofensive si cand pot semnala o problema cardiaca
Palpitatiile sunt perceptia constienta a batailor inimii. In numeroase situatii, palpitatiile nu indica o afectiune grava, ele pot fi uneori semnul unei probleme cardiace care necesita evaluare medicala atenta.citeste mai mult
-
Copiii si infectiile respiratorii repetate – ce este normal si cand trebuie sa ne ingrijoram
Fiecare episod de infectie respiratorie reprezinta, practic, un exercitiu pentru sistemul de aparare al organismului. Spatiile inchise, contactul apropiat cu alti copii si igiena inca imperfecta favorizeaza transmiterea virusurilor respiratorii. Din acest motiv, nu este...citeste mai mult


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter