sanatate triglicerid
Grasimi sanatoase pentru inima
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati De ani de zile nutritionistii si medicii sustin beneficiile unei diete sarace in grasimi. Acestia au afirmat ca reducerea cantitatii de grasimi pe care oamenii o consuma este secretul pierderii in greutate, al scaderii nivelului de colesterol si prevenirii multor probleme de sanatate. Consumul anumitor alimente, cresc riscul de boli cardiovasculare si chiar daca schimbarea obiceiurilor alimentare poate fi dificila la inceput, importanta este perseverenta si o indrumare corespunzatoare. Cu toate acestea, grasimile au un rol important in mentinerea sanatatii fizice si mentale ale unei persoane. Grasimi bune versus grasimi rele Exista patru tipuri principale de grasimi in produsele alimentare. Acestea sunt: - grasimile trans - grasimile monosaturate - grasimile saturate - grasimile polinesaturate. Stiind care grasimi trebuie evitate sau cel mult consumate cu moderatie, o persoana va face alegeri inteligente privind alimentatia de zi cu zi, citind... [continuare]
Trigliceridele
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Ce sunt trigliceridele Orice persoana care si-a verificat vreodata nivelul colesterolului, probabil a fost testat si pentru trigliceride. Noi cercetari arata ca trigliceridele pot fi factor de risc potent, dar controlabil, pentru accidentul vascular cerebral si afectiunile cardiace. Trigliceridele sunt substante grase sintetizate de organismul uman din grasimile din alimente (si uneori din zahar). Trigliceridele sunt extrase apoi din sange si sunt stocate in organism sub forma tesuturilor adipoase. Unele trigliceride sunt sintetizate la nivelul ficatului. Trigliceridele din plasma sunt obtinute din grasimile alimentare sau sintetizate in organism din alte surse energetice cum ar fi carbohidratii. Caloriile ingerate in timpul mesei si care nu sunt folosite imediat de tesuturi sunt convertite in trigliceride si sunt transportate in adipocite pentru a fi stocate. Anumiti hormoni regleaza eliberarea trigliceridelor din tesuturile grasoase, pentru a implini nevoile energetice ale... [continuare]
Afectiuni cauzate de trigliceride
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Ce sunt trigliceridele? Trigliceridele sunt un tip de grasime foarte comun in corpul uman. Nivelurile ridicate ale trigliceridelor cresc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, insa exercitiile fizice regulate si adoptarea obiceiurilor alimentare sanatoase pot aduce nivelul de trigliceride inapoi la normal. Afectiunile frecvent cauzate de nivelul crescut al grasimilor sunt atacul de cord si accidentul vascular cerebral. Aproximativ 25% dintre oamenii din SUA au trigliceride mari. Majoritatea grasimilor pe care le consumam (cum ar fi untul) sunt sub forma de trigliceride. Caloriile suplimentare, alcoolul si zaharul din corp se transforma in trigliceride. Corpul uman le stocheaza in celulele adipoase si le utilizeaza la nevoie. Trigliceridele si colesterolul sunt lipide, cu mentiunea ca trigliceridele sunt grasimi, iar colesterolul nu este. Colesterolul este o substanta pe care o produce ficatul, ulterior fiind folosit pentru consolidarea peretilor celulari si... [continuare]
Sanatatea ficatului esentiala pentru organism
Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog
Generalitati Ficatul este unul dintre cele mai importante organe interne ale omului, orice substanta care intra in organism – fie prin piele sau pe cale digestiva - afectand sau fiind afectata de catre ficat. Din aceasta perspectiva, esential pentru sanatate este mentinerea unui ficat curat si sanatos. Ficatul este situat in asa-numita “loja hepatica”, aflata sub diafragm si este protejat de carcasa cartilaginoasa a coastelor. Fiind deopotriva atat o glanda cat si un organ, ficatul este cel mai mare organ/ glanda din organism, marimea lui fiind diferita la femei fata de barbati - la femei masoara aproximativ 1.5 kg iar la barbati 1.8 kg. Ficatul indeplineste peste 500 de functii importante in organism si are capacitatea de regenerare, de refacere a celulelor afectate pe termen scurt de o leziune sau o boala. Ficatul este alcatuit din doi lobi inegali. Cel stang este mai mare si are atasati alti doi lobi mai mici - cuadrat si caudat. Fiecare lob este format din mii de... [continuare]
Cum iti afecteaza kilogramele in plus sanatatea?
Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei
Surplusul de kilograme ne poate afecta grav sanatatea. S-a constatat ca tesutul adipos, nu este doar un rezervor de energie, el este responsabil de producerea unor hormoni, factori de crestere si cytokine. Cei mai importanti hormoni ai tesutului adipos includ leptina (factorul de satietate) si adiponectina (factor cu rol antiinflamator si in reglarea nivelului de glucoza). Acesti biofactori circula prin organism si transporta informatii catre alte organe metabolice active, cum ar fi: ficatul, pancreasul,muschii si creierul. Persoanele obeze, in comparatie cu cele cu o greutate normala, sunt expuse unui risc mai crescut de a dezvolta boli grave, cum ar fi: • Hipertensiune arteriala • Dislipidemie (Colesterol LDL ridicat, colesterol HDL scazut sau niveluri ridicate de trigliceride) • Diabetul de tip 2 • Boala coronariana • Accident vascular cerebral • Boli Osteoarticulare • Probleme de respiratie -apnee in somn • Cancer [continuare]
De ce sunt periculoase trigliceridele
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Trigliceridele, un tip de lipide (grasimi) existente in fluxul sanguin, sunt un indicator important al sanatatii cardiace. Nivelul ridicat al trigliceridelor poate insemna, asadar, un risc crescut de imbolnavire a inimii, precum si al dezvoltarii altor boli asociate cu un stil de viata nesanatos. Nivelul normal al trigliceridelor Monitorizarea nivelului trigliceridelor in sange este la fel de importanta precum cea a colesterolului sau a presiunii arteriale. Trigliceridele desemneaza un anumit tip de grasimi care se regasesc in compozitia sangelui, fiind de fapt caloriile provenite din hrana, pe care organismul nu le-a folosit pentru a le transforma in energie. Trigliceridele sunt depozitate in celulele grase ale corpului, de unde sunt preluate de hormoni cand organismul nu mai este alimentat, pentru un surplus energetic. Persoanele care ingereaza de obicei mai multe calorii decat ard, de regula calorii provenite din carbohidrati si grasimi, sunt si cele la care... [continuare]
Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea diferitor alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficiente substante nutritive deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. Este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot... [continuare]
Generalitati Printre beneficiile pentru sanatate ale cepei se numara tratarea racelilor, a astmului bronsic, infectiilor bacterine, problemelor respiratorii, anginei pectorale si tusei. Ceapa este cunoscuta pentru faptul ca respinge insectele insetate de sange. Inclusiv specialistii confirma faptul ca ceapa este un remediu excelent pentru persoanele cu apetit scazut si pentru cei care sufera de ateroscleroza. In plus, ceapa amelioreaza simptomele celor care sufera de astm cronic, bronsita alergica, tuse si raceala. Compozitia cepei Beneficiile pentru sanatate oferite de aceasta leguma se datoreaza in mare parte prezentei compusilor de sulf si quercetina din uleiurile esentiale din compozitia acesteia. Acestia sunt oxidanti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi prezenti in corpul uman. Ceapa a fost folosita de secole, de catre oameni in scopuri medicinale. In compozitia acesteia sunt prezente minerale cum ar fi calciu, magneziu, sodiu, potasiu,... [continuare]
Sfaturi pentru sanatatea cardiovasculara
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Chiar daca un stil de viata sanatos nu va elimina complet riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, acesta poate diminua posibilitatea aparitiei afectiunilor inimii. Daca va mentineti in forma prin activitate fizica si alimentatie sanatoasa, probabilitatea declansarii conditiilor cardiovasculare va fi mai scazuta prin reducerea nivelului de colesterol rau (LDL), dar si prin micsorarea riscului manifestarii diabetului sau a obezitatii. Iata cateva sfaturi pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare. Consumati mai putine grasimi Unele dintre grasimile consumate cresc susceptibilitatea dezvoltarii bolilor de inima. Aceste grasimi se gasesc de obicei in produsele alimentare care provin de la animale, cum ar fi carnea, laptele, branza si untul. Acestea pot fi depistate si in uleiuri de palmier si nuca de cocos. Mancati cat mai putine astfel de alimente. Renuntati la fumat Introduceti in dieta jumatate de ceasca de seminte de floarea soarelui si o ceasca de... [continuare]
Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Meiul, lintea si hameiul sunt elemente-cheie intr-o alimentatie sanatoasa, furnizand o gama larga de beneficii pentru bunastarea fizica si psihica. Meiul previne eficient afectiunile digestive si ajuta la mentinerea greutatii corporale optime., Lintea protejeaza sistemul cardiovascular, iar hameiul este un bun calmant pentru sistemul nervos si un remediu eficient in disconfortul menstrual. Beneficiile meiului in alimentatie Meiul este o cereala cu aroma de nuca, considerata a fi una dintre cele mai usor digerabile si non-alergice grane pe care oamenii le pot introduce in dieta. Meiul se numara totodata printre putinele cereale cu efect alcalinizant pentru organism. In ciuda faptului ca meiul este asociat de regula cu hrana pentru pasari, el poate fi un ingredient delicios in meniul oamenilor de pretutindeni. Odata gatit, are o consistenta cremoasa similara cu cea a piureului sau a orezului foarte bine fiert. Meiul poate fi alb, gri, galben sau rosu. Circa... [continuare]
Ardeiul iute, beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde. Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase. Beneficiile pentru sanatate Nu este nimic mai uimitor decat efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulara a capilarelor, venelor, arterelor si ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arteriala, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor... [continuare]
5 ponturi vitale pentru sanatatea cardiaca a femeilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Sanatatea cardiaca ar trebui sa fie preocuparea principala a femeilor, cata vreme bolile de inima ocupa primul loc in lista cauzelor de deces in randul reprezentantelor sexului frumos. Cu toate ca problemele de sanatate cardiaca sunt asociate in general cu pacientii de sex masculin, mai multe femei isi pierd viata anual din pricina afectiunilor cardiovasculare, decat barbati. Cunoasterea temeinica a simptomelor bolilor cardiace specifice femeilor si a riscurilor implicate ajuta la prevenirea, depistarea timpurie si tratarea afectiunilor de la acest nivel. Informatii esentiale despre bolile cardiace la femei Cea mai ingrijoratoare statistica din ultimii ani arata ca femeile de varste tot mai tinere prezinta un risc crescut de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare, in special din pricina modului de viata transformat de era tehnologiei, a alimentatiei dezechilibrate si a stresului cronic. Prin urmare, femeile de toate varstele ar trebui sa detina informatiile... [continuare]
Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii – indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze – consumul uneia sau a doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate ale inimii. Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti. Ce sunt acizii grasi Omega-3 si de ce... [continuare]
Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]
Buna,la analize a iesit colesterol 294 si trigliceridele 598 am primit tratament cu lipantil nu am inceputinca, aveti si un tratament naturist glicemia e buna 92 ,am 39 ani 1,65 inaltime,greutate72 [continuare]
elena piatra neamt.am 44 de ani si am colesterolul 293 mg si trigliceridele 212 mg.Ce pot face sa ajung la valori normale.va rog ajutati-ma. [continuare]
De cresc trigliceridele si cu tratament?
POT FOLOSI UN TRATAMENT NATURIST PENTRU A SCADEA TRIGLICERIDELE? CARE ESTE ACELA? [continuare]
la analize mi-au iesit urmatoarele valori: -trigliceride 178 -colesterol total 220 -HDL colesterol 42 as dori sa stiu,care ar fi valorile normale,si tratament in acest caz.multumesc. [continuare]
Valori crescute pentru colesterol, trigliceride, hemoglobina glucozilata, glicemie
Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]
Am si eu o problema,am 23 de ani,1,55cm ,46,5kg in doua luni de zile am pus 5 kg, mi-e foame si am pofta de dulciuri si lactate intr-una, eu care pana acum nu aveam genul acesta de pofte! mi-am facut analizele si mi-au iesit atat trigliceridele marite(331) cat si colesterolul(261).Ar putea fi aceasta cauza ptr luarea in greutate? Va rog sa ma ajutati spunandu-mi ce sa fac si cum sa dau cele 5 kg jos si sa nu le mai pun si sa scap de aceasta infometare, ce tratament sa tin. [continuare]
Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]
M-am dus la medic deoarece am avut valori crescute a tensiunii arteriale ,adica 160/90 Am facut analize de sange si am colesterol total 247 mg/dl ,ldl Cholesterol 138 mg/dl, glucose 125 mg/dl si trigliceride 252 mg/dl. Specific ca am 46 de ani si sunt femeie ,am inaltime de 163 cm si greutatea de 73 kg. Am mostenit de la tata ca sunt mai plinuta si am in familie si bolnavi de diabet si bolnavi cu tensiunea,iar mama mea a facut accident vascular la 68 de ani.Stiu ca mananc prea multa paine si paste fainoase si nu ma feresc nici de carne. Va rog dati-mi un sfat ce sa fac ca sa scap de aceste niveluri crescute. Va multumesc frumos !! [continuare]
ce pot minca pt. a-mi scadea trigliceridele? [continuare]
Buna, Mai multe amanunte legate de trigliceride poti afla //www.sfatulmedicului.ro/articole/Medicina_interna/Trigliceridele_1997.html Sanatate maxima! [continuare]
Recent mi-am facut niste analize medicale..toate au fost in limite normale mai putin trigliceridele si colesterolul care sunt crescute..334 trigliceridele si colesterolul 224..ce pot face ca sa mai scada?trebuie sa urmez un tratament sau e suficint sa tin o dieta? [continuare]
COLESTEROL 257 ,TRIGLICERIDE 158 .VA ROG SA-MI SPUNETI CE TREBUIE SA FAC- MULTUMESC [continuare]
Buna seara. Credeti ca pot incepe sa iau un supliment cu Omega 3, in conditiile in care trigliceridele mele sunt de cca. 700 ? Le am marite de doi ani, dar nu mi au pus probleme serioase pana acuma, acuz uneori o stare de oboseala cu ameteli si mici dureri de cap...Va multumesc anticipat. [continuare]
Va rog sa-mi spuneti ce sa iau sa imi scada colesterolul si trigliceridele am,40 de ani,inaltime 1.74,greutate 105kg, Am facut analizele 24.02.2014 Si au iesit Anormale COLESTEROL-271.63 TRIGLICERIDE-416.50 Fibriogen-655 [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter