Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

rolul hidrogenului in organism

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport Omega 6/Omega 3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire/recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati Omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (Omega 6) Acid linolenic (Omega 3) - - ... [continuare]

Colesterolul si trigliceridele Cele mai importante doua tipuri de grasimi din organismul uman sunt reprezentate de colesterol si trigliceride. Consumul regulat de mancare sanatoasa (protectiva) va tine concentratiile de colesterol si trigliceride intr-un interval benefic pentru sanatate. Ficatul, intestinele si chiar pielea contribuie la metabolismul colesterolului. Acesta este legat de proteine si transportat in intreg organismul formand astfel complexe numite lipoproteine. Colesterolul participa la o serie de procese din organism cum ar fi - intervine in procesul de formare al membranelor celulare, izoleaza fibrele nervoase, ajuta la formarea unor hormoni, a vitaminei D si a sarurilor biliare. Doua tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol. Unul cu potential daunator organismului - LDL colesterolul - si unul cu efecte benefice - HDL colesterol. Rolul colesterolului LDL este acela de a transporta grasimile de la ficat la nivelul intregului organism, unde vor... [continuare]

Rolul acizilor grasi in alimentatie. ce cantitate este indicata pentru consum?

Rolul acizilor grasi in alimentatie. ce cantitate este indicata pentru consum?

Actualizat la data de: 21 Iulie 2025

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Ce sunt grasimile Grasimile sau lipidele joaca un rol esential in biologia celulelor (peretele celular fiind constituit din lipide), tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice, semnalizarea celulara si mentinerea starii de sanatate. Din punct de vedere fiziologic grasimile indeplinesc doua functii importante in organism: - Rezerva de energie, fiind macronutrientii cu cea mai mare densitate calorica (1 gram furnizeaza 9/37 Kcal/Kj); - Rol structural – functional fiind precursori de hormoni si eicosanoizi paracrini care sunt semnalizatori (cell signalling), facilitand comunicarea intre celulele corpului sau controland reactiile inflamatorii. Aportul alimentar Aportul alimentar de grasimi trebuie sa prezinte maximum 25% din necesarul caloric zilnic pentru un individ sanatos, impartiti astfel: - AGS la maxim 7%, - Acizi trans maxim 1%, - AGPN aproximativ 10% - Acizi grasi mononesaturati 12... [continuare]

Carbohidratii

Carbohidratii

Actualizat la data de: 11 Februarie 2025

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Din punct de vedere stiintific, carbohidratii sunt compusi organici din carbon, hidrogen si oxigen care contin cel putin o zaharida. Carbohidratii sunt alimente pe care organismul le foloseste pentru a fabrica glucoza. Amilaza (o enzima din organism) va descompune, in organism, carbohidratii intr-un mod specific si ii va transforma in glucoza. Glucoza poate fi utilizata imediat de catre organism sau poate fi stocata in corp pentru o utilizare ulterioara. Toti carbohidratii elibereaza glucoza pe parcursul desfasurarii procesului digestiei. Glucoza este transportata in organism prin intermediul sangelui si ajunge in celule pentru a fi transformata in energie. Pancreasul Pancreasul secreta insulina, cea care controleaza absorbtia glucozei in celule. Daca este prezent un exces de glucoza, aceasta este convertita in glicogen care este stocat in ficat sau transformat in grasimea depusa in diverse parti ale corpului. Atunci cand organismul unei persoane are nevoie de... [continuare]

Intoleranta la fructoza

Intoleranta la fructoza

Actualizat la data de: 24 Aprilie 2023

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Generalitati Intoleranta la fructoza este o afectiune in care organismul intampina dificultati in digestia si utilizarea fructozei pe care o contin alimentele. Aceasta se trateaza prin eliminarea completa a fructozei si zaharozei din dieta. Tipuri Exista doua tipuri de intoleranta la fructoza . Prima este fructoza ereditara cunoscuta si sub denumirea de fructozemie sau deficitul in producerea enzimei aldolase B - este o boala genetica rara care afecteaza metabolizarea fructozei, din cauza lipsei enzimei care o descompune (aldolasa B). Ca urmare, fructoza se acumuleaza in ficat, rinichi si intestin subtire, iar organismul nu este capabil sa converteasca glicogenul in glucoza. Daca afectiunea nu este tratata, nivelul de zahar din sange scade (hipoglicemie) si se formeaza substante nocive care distrug ficatul. Fructoza ereditara este dificil de diagnosticat, iar rata sa exacta de incidenta nu este cunoscuta cu exactitate, dar se presupune ca este rara. Intrucat este mostenita, nu... [continuare]

6 obiceiuri care afecteaza ficatul

6 obiceiuri care afecteaza ficatul

Actualizat la data de: 16 Iunie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Ficatul este cel mai mare organ intern din organism, cu peste 500 de functii diferite, inclusiv: digestia, metabolismul, indepartarea toxinelor si stocarea nutrientilor.  Daca ficatul nostru este nesanatos, acesta inhiba organismul sa functioneze corect, sa digere eficient alimentele si sa elimine toxinele din organism.  Boala se poate instala mai usor. Este important sa intelegem ce afecteaza sanatatea ficatului nostru si ce trebuie sa facem pentru a ne mentine ficatul in stare buna.  Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp, avand un rol vital in numeroase procese fiziologice, inclusiv in metabolism si in detoxifierea sangelui.  Practic, mancarea ingerata trebuie prelucrata de catre ficat inainte de a fi distribuita in organism. In plus, ficatul produce anumite proteine importante pentru coagularea sangelui. De aceea, starea de sanatate a fiecaruia este direct legata de functionarea optima a ficatului. Exista o serie de obiceiuri care pot... [continuare]

Relatia intre alimentatie si cancer

Relatia intre alimentatie si cancer

Actualizat la data de: 19 Decembrie 2018

Dr. Andreea Vinca
Medic Oncologie Medicala

Generalitati Este cunoscut faptul ca stilul de viata ne poate influenta sanatatea. Dieta noastra include alimente benefice (care ne pot proteja organismul impotriva cancerului), cat si alimente nocive, ce cresc riscul aparitiei neoplaziilor. Proiectul EPIC (the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) este cel mai mare studiu realizat asupra dietei si al sanatatii. In acest studiu au fost inclusi peste jumatate de million de persoane (520.000) si a fost realizat in 10 tari europene. Scopul studiului a fost de a analiza legaturile dintre alimentatie, cancer si alte boli cronice. Cele mai frecvente tipuri de cancer produse de o dieta nesanatoasa Cancerul intestinal Consumul excesiv de carne rosie (carnea de vita, carnea de porc, de miel, carnea tocata) si carne procesata (carnea conservata prin afumare, sarare sau prin adaugarea de conservanti: sunca, slanina, salamul) cresc riscul aparitiei cancerului de colon. Carnea rosie si carnea prelucrata contine un... [continuare]

Fumatul inamicul numarul 1 in afectiunile cardio-pulmonare

Fumatul inamicul numarul 1 in afectiunile cardio-pulmonare

Actualizat la data de: 04 Aprilie 2024

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Fumatul consta in aprinderea unei tigari ce creeaza fum, iar in fumul inhalat se gasesc peste 8000 de substante chimice care sunt considerate nocive pentru organismul uman si duc la aparitia unor afectiuni cardiace, pulmonare sau afectiuni oncologice. Printre acesti compusi nocivi se enumera: nicotina, gudron, benzen, monoxid de carbon, arsenic, cianura de hidrogen si diverse tipuri de nitrozamine specifice tutunului. Tigarile sunt daunatoare si dau dependenta? Intrebarea cea mai frecventa este daca toate tigarile sunt daunatoare si daca dau dependenta? Raspunsul este unul simplu:” da ” toate tipurile de tigari fie electronice, fie normale dau dependenta si sunt daunatoare sanatatii. Indiferent de pret, lungime, cu filtru sau fara filtru, cu diverse arome, un lucru este cert si anume ca ele prin ardere elimina substante toxice pe care fumatorul si cei din jur le inhaleaza, crescand riscul de a dezvolta o afectiune in urmatorii ani. Inclusiv fumatul pasiv,... [continuare]

De ce ar trebui sa eviti alimentele bogate in carbohidrati simpli

De ce ar trebui sa eviti alimentele bogate in carbohidrati simpli

Actualizat la data de: 17 August 2020

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Carbohidratii, zaharurile sau glucidele, definesc compusi chimici, formati din: carbon hidrogen si oxigen. Carbohidratii sunt cele mai abundente biomolecule de pe Pamant si reprezinta produsul procesului de fotosinteza. Au un rol central in reactiile de producere a energiei in organismele ne-fotosintetizatoare. Denumirea acestei clase de compusi provine de gustul specific dulce (zaharuri). Din punct de vedere structural glucidele se clasifica in: • Monoglucide – glucide simple (Ex: Glucoza, Fructoza); • Oligoglucide - (Ex: Zaharoza); • Poliglucide - glucide complexe, acestea sunt digerabile - amidonul, glicogenul sau nedigerabile - fibrele. Amidonul se gaseste in: cereale, leguminoase, fructe si tuberculi; Fibrele se gasesc in: tarate, legume, seminte, fructe. Fibrele sunt clasificate in doua categorii: solubile si [continuare]

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colesterolul este asociat in general cu sursele alimentare nesanatoase, al caror consum creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Insa acest alcool organic se regaseste in membrana celulara si in tesuturile organismului, fiind transportat in sange si necesar proceselor metabolice de la nivel celular. Valorile colesterolului sunt un bun indicator al starii de sanatate, de aceea monitorizarea lor este foarte importanta, mai ales la varste inaintate. Informatiile esentiale despre rolul colesterolului in organism si situatiile in care aceste devine periculos ajuta la o mai buna intelegere a modului in care functioneaza organismul si a factorilor de risc asociati cu excesul de lipide in sange. Rolul colesterolului in organism Colesterolul este un compus lipidic, sterol, regasit in compozitia membranelor celulare ale corpului uman. Cea mai mare proportie a sa este sintetizata de ficat (aproximativ 75%), iar restul provine din alimentele consumate... [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre antioxidanti

Tot ce trebuie sa stiti despre antioxidanti

Actualizat la data de: 24 Octombrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Antioxidantii sunt o categorie de vitamine si ingrediente nutritive care ajuta organismul sa scape de actiunea nociva a radicalilor liberi, molecule care produc oxidarea celulelor si instalarea diverselor tipuri de cancer. Importanta antioxidantilor este acceptata in prezent pana si in randul expertilor in medicina cu viziuni conservatoare, fiind asumata de multe persoane in alegerile alimentare de zi cu zi. Rolul antioxidantilor in organism Un antioxidant este o molecula capabila sa inhibe oxidarea unei alte celule. Astfel, antioxidantii rup lantul reactiilor radicalilor liberi, sacrificandu-si electronii proprii pentru a hrani radicalii liberi. Din acest motiv, mai sunt considerati si donatori de electroni. De altfel, antioxidantii fac parte din mecanismul natural de protectie a celulelor organismului impotriva atacurilor speciilor reactive de oxigen. Corpul permite circularea unei varietati de nutrienti cu proprietati antioxidante si produce enzime... [continuare]

Alimente pentru combaterea flatulentei

Alimente pentru combaterea flatulentei

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Flatulenta este produsa de excesul de gaze acumulate in sistemul digestiv. In timpul digestiei se formeaza si unele gaze - metan, azot, hidrogen si oxid de carbon. Atunci cand exista o acumulare excesiva de gaze, se produce o umflare anormala care duce, uneori, la dureri abdominale. Gazele se produc atunci cand organismul descompune alimentele pentru a produce energie. O persoana normala elimina gaze de 6-20 de ori pe zi. Desi toata lume sufera ocazional de flatulenta, aceasta poate fi o problema destul de jenanta. Flatulenta cronica ar putea fi un semn ca sistemul digestiv nu functioneaza corect, iar pentru a depasi acest inconvenient poate fi nevoie de modificari substantiale in dieta. Fructe si legume Fructele si legumele sunt alimente bogate in fibre solubile. Acest tip de fibre difera de cele non-solubile, deoarece sunt mai usor de digerat si nu produc multe gaze. Cu toate acestea, unele fructe citrice pot cauza flatulenta. Exista si alte fructe pe care... [continuare]

De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3

De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3

Actualizat la data de: 25 Octombrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Acizii grasi omega-3 sunt nutrienti importanti pentru organism, in special pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Recomandate deseori pentru proprietatile lor antiinflamatorii si anticoagulante, grasimile sanatoase omega-3 reduc in mod considerabil riscul de debut al bolilor cardiace sau al declansarii atacului de cord. Majoritatea oamenilor asociaza beneficiile acizilor grasi omega-3 cu un aparat cardiac sanatos, insa ei au mai multe roluri-cheie in organism sunt importanti pentru functionarea creierului, imbunatatirea starii de spirit, a memoriei, mobilitatii articulatiilor, reducerea inflamatiilor provocate de artrita, protectia sanatatii vederii, intarirea sistemului imunitar si mentinerea parului, pielii si a unghiilor in forma optima. Ce sunt acizii grasi omega-3 Acizii grasi omega-3 au devenit subiectul multor cercetari stiintifice in ultimii ani, in cadrul carora s-a demonstrat ca ajuta la prevenirea unui spectru larg de conditii medicale,... [continuare]

Sindromul granulomatos cronic

Sindromul granulomatos cronic

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sindromul granulomatos cronic este o afectiune ereditara imunodeficitara in care celulele sistemului imunitar, numite fagocite, nu mai functioneaza corespunzator, pana in punctul in care organismul ajunge sa sufere infectii repetate si severe. Granuloamele sunt mase de celule ale sistemului imunitar care se formeaza in locurile susceptibile inflamatiilor si infectiilor. Persoanele care sufera de sindromul granulomatos cronic au o imunitate scazuta in fata infectiilor usoare, usor de tratat in mod normal. Prezenta bolii impiedica celulele numite numite neutrofile sa produca peroxid de hidrogen, de care sistemul imunitar are nevoie in combaterea bacteriilor si fungilor. Cauze Sindromul Granulomatos Cronic este cauzat de incapacitatea celulelor sistemului imunitar de a distruge anumite tipuri de bacterii si fungi. Acest lucru conduce la declansarea infectiilor cronice (pe termen lung) si repetate (recurente), precum si la aparitia mai multor complicatii... [continuare]

Cosmeticele naturale si cosmeticele sintetice

Cosmeticele naturale si cosmeticele sintetice

Actualizat la data de: 23 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Substantele pe care le aplicam pe piele sunt cel putin la fel de importante ca si cele pe care le introducem in organism prin alimentatie. Din fericire, natura ne furnizeaza din abundenta plante, radacini, flori si ierburi bogate in vitamine, enzime, proteine, minerale si alti compusi biologic activi care sunt utilizati de secole in ingrijirea pielii. Cunostintele despre puterea vindecatoare a plantelor si despre efectele acestora asupra pielii sunt utilizate din ce in ce mai mult in industria produselor de ingrijire a pielii. Exista din ce in ce mai multi producatori de cosmetice fabricate din cele mai pure si mai echilibrate ingrediente, compatibile cu pielea si care si-au dovedit eficacitatea. Cosmeticele naturale contin cele mai fine ingrediente care asigura nutrientii atat de necesari pielii si parului. Glosar de cosmetice naturale A Acid carboxilic: un acid organic ce contine una sau mai multe grupari de tip carboxil. Acizi grasi: acizi solubili in... [continuare]

Dieta si bolile cardiovasculare

Dieta si bolile cardiovasculare

Actualizat la data de: 12 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Specialistii in nutritie si cardiologii au convenit ca o dieta sanatoasa si echilibrata in nutrienti esentiali organismului poate influenta in mod benefic bolile de inima (poate avea rol atat in prevenirea cat si in ameliorarea lor). Regimul alimentar corect, combinat cu un stil de viata sanatos (in care exercitiile fizice sunt foarte importante) poate reduce semnificativ riscul de aparitie a bolilor cardiace, coronariene, a infarctului miocardic si accidentelor vasculare cerebrale. Prin scaderea nivelului de colesterol se scad si sansele de a dezvolta sindroame metabolice, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, obezitate sau sindroame dislipidemice severe. De asemenea, o dieta corespunzatoare confera organismului protectie impotriva osteoporozei si chiar impotriva unor forme de cancer (de exemplu, cancerul de colon). Surse de alimente sanatoase Adoptarea unui mod de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, nu presupune realizarea unor eforturi suplimentare... [continuare]

Legatura dintre alimentatie si cancer

Legatura dintre alimentatie si cancer

Actualizat la data de: 29 August 2019

Autor: SfatulMedicului

Factorii care favorizeaza aparitia cancerului Cancerul reprezinta o boala complexa ce poate avea mai multe cauze, de la factorii genetici si pana la expunerea la anumite toxine. Dieta joaca un rol important si poate avea capacitatea de a influenta aparitia cancerului, chiar si la persoanele fara alti factori de risc. Cercetatorii afirma ca aproximativ 20% dintre cazurile de cancer sunt direct legate de obezitate, sedentarism, alimentatie deficitara, fumat sau consum excesiv de alcool. Alimentele care pot creste riscul de aparitie a cancerului Studiile au aratat ca exista dovezi solide in legatura cu modul in care dieta poate influenta riscurile de aparitie a cancerului. Sunt dificil de descoperit legaturile directe dintre riscul de dezvoltare a cancerului si anumite alimente, deoarece pe piata exista o gama larga de produse, acestea fiind preparate in mai multe moduri. Totusi, cercetatorii au descoperit ca unele alimente pot fi legate in mod direct de riscul de a dezvolta... [continuare]

Cerumenul sau dopul de ceara din urechi

Cerumenul sau dopul de ceara din urechi

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cerumenul sau depozitele de ceara din urechi pot produce o obstructie la nivelul acestui organ, fapt care ingreuneaza spalarea naturala a urechii. Cerumenul este o substanta importanta deoarece are rol in apararea naturala a organismului; astfel, acesta protejeaza canalul urechii prin captarea murdariei si inhiba dezvoltarea bacteriilor. Cand apare blocajul urechii cu cerumen pacientul trebuie sa se adreseze medicului specialist pentru a elimina "ceara din urechi" in conditii de siguranta. Medicul ORL-ist va determina daca urechea este ocluzionata de cerumen cu ajutorul unui otoscop - instrument special prevazut cu o sursa de lumina, care are rolul de a mari imaginea urechii interne. Simptome Semnele si simptomele urechii blocate de cerumen sunt: - durerea de urechi; - ureche infundata; - zgomot in urechi (tinitus); - scaderea auzului la urechea afectata. Consultul medical In primul rand doctorul va stabili daca blocarea urechii cu... [continuare]

Dieta pentru detoxifierea de primavara

Dieta pentru detoxifierea de primavara

Actualizat la data de: 01 Martie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Odata cu sosirea primaverii, este momentul ca organismul sa fie curatat si detoxifiat, sa se optimizeze digestia si sa se inceapa o dieta care sa permita pierderea in greutate dar si cresterea nivelului de energie. Articolul prezinta modalitatile de baza prin care organismul va fi curatat, detoxifiat si hidratat pentru a va putea bucura de primavara. Curatarea Prima parte din detoxifierea naturala de primavara se va concentra pe operatiunea de curatare. In esenta, digestia este unul dintre procesele importante pentru sanatate si frumusete, prin urmare, o curatire bazata pe consum de fibre si de alimente nutritive, va oferi organismului posibilitatea de a se purifica. Procesul va avea o durata de cinci zile, de luni pana vineri, deoarece, de obicei, weekendurile sunt perioade mai dificile pentru schimbari nutritionale. In general, ar putea fi suficient sa consumati alimente cu indice glicemic scazut dar bogate in fibre, pentru a oferi senzatia de satietate si... [continuare]

Ce este Ferrozinc-C si pentru ce se utilizeaza Indicatii Capsulele Ferrozinc-C contin doua bioelemente esentiale, fier si zinc, alaturi de vitamina C, ca antioxidant natural. Fierul este un constituent esential al hemoglobinei din globulele rosii ale sangelui si al mioglobinei din muschi. zincul este esential in multe procese fiziologice si biologice, intervenind in cresterea normala a oaselor, in mentinerea unei bune imunitati, depozitarea insulinei, maturizarea sexuala, vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor si are un important rol in pastrarea acuitatii gustative. Zincul este, de asemenea, parte integranta in majoritatea enzimelor implicate in metabolizarea glucidelor, proteinelor si a acizilor nucleici. Includerea vitaminei C in FERROZINC-C, optimizeaza absorbtia fierului si mentine fierul sub forma feroasa absorbabila. Vitamina C, fiind un puternic antioxidant, inlatura radicalii liberi si previne astfel oxidarea membranelor celulare. Vitamina C este esentiala pentru... [continuare]

Calibrum mami

Din Medicamente

multivitamine si minerale pentru femeile insarcinate Supliment alimentar Pentru al doilea si al treilea trimestru de sarcina si in perioada alaptarii Necesarul de vitamine si minerale al organismului difera pe durata sarcinii – de la faza de planificare, la fazele individuale ale sarcinii si continuand cu perioada de alaptare. Prin urmare, Calibrum, o marca inregistrata, vine cu o solutie unica. Calibrum babyplan este conceput pentru a fi administrat in perioada de planificare a sarcinii si in primul trimestru de sarcina, in timp ce Calibrum mami poate fi utilizat incepand cu al doilea trimestru de sarcina si pe durata alaptarii. De ce sunt vitaminele, mineralele si aportul corect al acestora atat de importante pentru femeie si copil pe durata sarcinii si alaptarii? Nutritia este un factor important cu o influenta semnificativa asupra femeilor insarcinate si fatului. Prin urmare, aceasta trebuie sa fie adecvata din punct de vedere cantitativ si calitativ pentru a asigura... [continuare]

Panthenol, spray

Din Medicamente

Indicatii Favorizeaza vindecarea si epitelizarea ranilor putin grave, a arsurilor si escoriatiilor usoare, a inflamatiilor tegumentare, ca de exemplu cele care apar in urma expunerii la raze ultraviolete, sau a fototerapiei, eruptii, inflamatii si iritatii ale mucoaselor, ulceratii cronice, decubitus, fisuri, grefe de piele, eroziuni cervicale, stomatite, tratament intercalat dupa terapia cu cortizon. Ca terapie adjuvanta, cu aerosoli, pentru afectiuni ale cailor respiratorii (faringita cronica si acuta, laringita, traheita, bronsita). Doze si mod de administrare Panthenol Pulverizarea se efectueaza tinand flaconul vertical, cu valva de pulverizare in sus. Pentru a obtine o spuma cutanata de calitate adecvata, este important sa se agite energic flaconul inainte de fiecare administrare, indeosebi daca nu a mai fost utilizat o perioada de timp. Este posibil ca la prima pulverizare sa se elibereze numai agentul propulsor. Nu exista restrictii privind durata tratamentului cu... [continuare]

Ce este Antiartritic natural si pentru ce se utilizeaza Indicatii Antiartritic este un supliment nutritional natural si netoxic, indicat persoanelor care depun efort fizic intens (sportivi) si in situatii de uzura marcata ( batrani). Eficienta maxima in tratamentul artritei si osteoartritei reumatoide, a bolilor degenerative si inflamatorii articulare, similar cu preparatul mineraxin. Glucosamina este o substanta produsa de organismul uman, al carei rol fiziologic este de stimulare a sintezei de glicosaminoglican, componentul structural de baza al cartilajului articular si vertebral si al colagenului. Cartilajul de rechin este o sursa naturala de calciu si fosfor. Efectul sau antiinflamator se datoreaza mucopolizaharidelor (condroitina, glicosaminoglican) si proteinelor din compozitie, care blocheaza angiogeneza, reducand inflamatia si durerile articulare. Calciul, in asociatie cu vitamina D (fixatoare de calciu), previne si trateaza osteoporoza, spasmofilia, tetania,... [continuare]

Dino vit cu calciu, tablete

Din Medicamente

Ce este Dino Vit cu Calciu si pentru ce se utilizeaza Indicatii Complex de 12 vitamine plus calciu, in forma de dinozauri, cu arome naturale (portocale, cirese si zmeura). Asigura necesarul zilnic de vitamine si calciu, esential pentru cresterea vitalitatii si rezistentei organismului. Are rol hepatoprotector, imunostimulant si antioxidant. Grupul de vitamine B contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Ajuta la cresterea eficientei mentale. Calciul si D3 contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si dintilor. Ideal in: perioada de crestere, alimentatie dezechilibrata, absorbtie deficitara, lipsa poftei de mancare, oboseala, convalescenta. Mod de administrare Copii peste 4 ani: se mesteca o tableta zilnic, dupa masa. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. Informatii... [continuare]

Amlodipin, comprimate

Din Medicamente

Ce este Amlodipin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Amlodipin apartine grupului de medicamente denumite blocante ale canalelor de calciu. Amlodipin este indicat in tratamentul: tensiunii arteriale crescute, durerilor in piept datorate ingustarii arterelor coronariene ale muschiului inimii (angina pectorala) sau forma mai rara a durerilor in piept determinate de constrictia arterelor coronariene ale muschiului inimii (angina vasospastica). Daca suferiti de tensiune arteriala crescuta, Amlodipin actioneaza prin dilatarea vaselor de sange din inima, astfel incat sangele trece prin ele cu mai multa usurinta. Daca suferiti de angina, Amlodipin actioneaza prin imbunatatirea alimentarii cu sange a muschiului inimii, care apoi primeste mai mult oxigen si astfel este prevenita durerea in piept. Amlodipin nu indeparteaza imediat durerea in piept in cazul anginei. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Amlodipin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu... [continuare]

Pagina 1 din 3 (73 rezultate)