Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

proteine de origine animala

Dermatita de contact cu proteine

Dermatita de contact cu proteine

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2024

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Ce este dermatita de contact cu proteine Dermatita de contact cu proteine este o reactie alergica la nivelul pielii care este indusa de proteine ( de origine animala sau vegetala). Criteriile pentru a stabili daca e dermatita cauzata de contactul cu proteinele sunt : • Dermatita cronica cauzata de materialul proteic • O eruptie acuta ce apare la cateva minute de la contactul cu proteina cauzatoare • Senzatia de intepatura imediata • Rezultatele testului de plasture care sunt frecvent negative. Proteinele care pot cauza aceasta afectiune sunt: 1. Enzime vegetale 2. Enzime animale 3. Fainoase 4. Enzime proteolitice ( induc liza/ distrugerea proteinelor) Etiologie Primul grup cauzator este format din fructe si legume , mirodenii i plante : • Mar • Sparanghel • Banana • Fasole • Morcov • Faina • Latex • Piersica • Paprika • Para • Soia • Al doilea grup cuprinde proteine animale i cel mai adesea se observa la persoanele care... [continuare]

Alternative sanatoase la proteinele din carne

Alternative sanatoase la proteinele din carne

Actualizat la data de: 17 Iulie 2020

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Ce sunt aminoacizii Unul dintre motivele pentru care vegetalele sunt considerate inferioare, produselor de origine animala, in ceea ce priveste continutul in proteine se datoreaza faptului ca vegetalele nu contin toti aminoacizii esentiali (acei aminoacizi pe care organismul nostru nu ii poate produce). Aminoacizii sunt compusii chimici care formeaza proteine. Exista doua clase principale de aminoacizi: esentiali si neesentiali. Aminoacizii esentiali, nu pot fi produsi de organismul uman, ca atare, este important sa-i obtineti prin dieta. Aminoacizii neesentiali, sunt aceia, pe care organismul ii poate sintetiza in functie de necesitati, pe langa obtinerea lor prin dieta. Produsele de origine animala, contin toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul, de aceea sunt considerate proteine complete, pe cand produsele de origine vegetala nu contin intotdeauna toti aminoacizii esentiali in proportiile necesare, de aceea sunt considerate surse de proteine incomplete.... [continuare]

Proteinele: mit si realitate

Proteinele: mit si realitate

Actualizat la data de: 20 Decembrie 2021

Dr. Nicolae Dan
MPH

Proteinele au fost denumite asa de catre Mulder, in anul 1838. Aceasta denumire provine din limba greaca si inseamna „a fi pe primul loc”. Dr. Liebig, un faimos chimist german din secolul al IX-lea, a crezut ca, deoarece muschii sunt alcatuiti in principal din proteine, acestea trebuie sa fie „hrana” muschilor. El a emis o ipoteza care influenteaza si acum gandirea populara, si anume ca forta si energia musculara depind de cantitatea de proteina consumata. Dr. Carl Voit, un elev de-al lui Liebig, a promovat ideile acestuia, recomandand o alimentatie foarte bogata in proteine, aproximativ 120 g pe zi, cantitate consumata de minerii studiati de el. Aceste idei au intretinut pana astazi o ingrijorare obsesiva in legatura cu insuficienta consumului de proteine. Ce sunt proteinele si la ce ajuta ele? Proteinele sunt molecule mari, alcatuite din aminoacizi. In organism, exista 22 de aminoacizi din a caror combinatie rezulta o varietate infinita de proteine. Dintre... [continuare]

De cate proteine ​​are nevoie o persoana?

De cate proteine ​​are nevoie o persoana?

Actualizat la data de: 10 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Proteinele sunt o parte importanta a oricarei diete. Cantitatea de proteine de care are nevoie un individ depinde de varsta si sex. Proteina este o parte a fiecarei celule din organism. Ajuta organismul sa construiasca si sa repare celulele si tesuturile. Proteina este o componenta majora a pielii, muschilor, oaselor, organelor, parului si unghiilor. Potrivit Food and Drug Administration, majoritatea oamenilor din Statele Unite primesc suficiente proteine din dieta lor pentru a-si satisface nevoile. Ce este proteina? Proteina este unul dintre cei trei macronutrienti, care sunt nutrienti de care organismul are nevoie in cantitati mai mari. Ceilalti macronutrienti sunt grasimile si carbohidratii. Proteina este formata din lanturi lungi de aminoacizi. Exista 20 de aminoacizi. Ordinea specifica a aminoacizilor determina structura si functia fiecarei proteine. Cei 20 de aminoacizi pe care organismul ii foloseste pentru a crea proteine sunt: Alanina, arginina,... [continuare]

Hipercolesterolemia: principii de baza

Hipercolesterolemia: principii de baza

Actualizat la data de: 18 Mai 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este o substanta grasa, ceroasa, produsa la nivelul ficatului, dar care se gaseste si in anumite alimente de origine animala, precum produsele lactate, ouale sau carnea. Organismul necesita colesterol pentru o buna functionare. Celulele parietale (ale peretelui) vasculare sau membranele celulare au in structura lor colesterol; de asemenea, este nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D sau acizii biliari, ce ajuta la digestia grasimilor. Dar, organismul are nevoie doar de o cantitate foarte mica de colesterol pentru aceste nevoi. Cand se acumuleaza niveluri crescute din aceasta substanta in organism (hipercolesterolemie) apar problemele medicale, precum bolile coronariene, bolile cerebrale. Cresterea valorilor colesterolului se asociaza cu un risc crescut de a dezvolta un eveniment cardiovascular , potential fatal, intr-un interval de timp. Bolile coronariene Cand in organism se acumuleaza prea mult colesterol se... [continuare]

7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine

7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine

Actualizat la data de: 14 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Suplimentarea aportului de proteine se poate realiza cu ajutorul mai multor retete de bauturi de tip smoothie, utile mai ales in cadrul dietelor vegane. Persoanele care exclud produsele de origine animala din meniul zilnic au nevoie de surse vegetale bogate in proteine, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Proteinele de origine vegetala, consumate din surse diversificate, pot asigura aportul necesar de aminoacizi esentiali din hrana zilnica. Pentru a evita excesul de zahar din smoothie-urile comercializate pe piata, preparati-le acasa, din ingrediente naturale care furnizeaza nutrienti pretiosi in forma lor nealterata. Retete de smoothie bogate in proteine Smoothie-uri cu seminte de canepa Semintele de canepa sunt o sursa excelenta de proteine complete si acizi grasi omega-3, conferind bauturilor o textura cremoasa si o aroma asemanatoare nucilor. Naturale, usor de digerat si bogate in vitamine si minerale, aceste seminte au si... [continuare]

Totul despre proteine

Totul despre proteine

Actualizat la data de: 10 Februarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Proteinele sunt macronutrienti esentiali pentru o serie intreaga de procese fiziologice, avand un rol central in sinteza si mentinerea echilibrului musculaturii, enzimelor, hormonilor, oaselor, cartilajelor, parului si pielii. Tot proteinele contribuie la instalarea senzatiei de satietate si actioneaza ca un combustibil suplimentar pentru organism in productia de energie, alaturi de carbohidrati si grasimi. Prin urmare, acesti nutrienti sunt o parte importanta pentru orice nutritie echilibrata, daca aportul lor zilnic este unul bine dozat. Din ce sunt constituite proteinele Din punct de vedere biochimic, proteinele sunt molecule organice constituite din aminoacizi interconectati prin legaturi chimice, astfel incat sa creeze structuri tridimensionale care sunt foarte importante pentru functionarea organismului. Exista doua categorii principale de aminoacizi in corpul uman aminoacizii esentiali (pe care organismul nu ii poate produce si pe care ii preia din... [continuare]

Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara

Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara

Actualizat la data de: 17 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Proteinele sunt moleculele de baza ale materiei vii, care contribuie la dezvoltarea normala a organismului (muschi, par, piele, organe interne). Unele proteine se afla in sange, alaturi de hormoni, enzime si globule rosii. Proteinele sunt alcatuite din lanturi de aminoacizi. Acestia fac diferenta intre un pui si o bucata de branza sau o unghie de un fir de par. In organism, exista 22 de aminoacizi, dintre care 8 nu pot fi sintetizati de organism, motiv pentru care trebuie asimilitati din dieta - aminoacizi esentiali. Prin combinatia aminoacizilor rezulta o varietate infinita de proteine. Clasificare dupa functia proteinelor Intrucat proteinele sunt responsabile de multe functii ale celulelor vii, se poate realiza o clasificare in functie de acest criteriu. 1. Enzimele Sunt proteine care catalizeaza reactiile chimice si biochimice ale celulelor vii. Acestea sunt unele din cele mai importante si sunt responsabile pentru toate reactiile metabolice din... [continuare]

Generalitati Proteinele sunt substante organice complexe ale materiei vii, care contin azot, sulf si fosfor. Ele sunt necesare pentru cresterea organismului pentru refacerea celulelor uzate, precum si pentru producerea de energie calorica, un gram de proteine producand 4 calorii. Majoritatea proteinelor din organismul omului provin din alimente bogate in proteine, fie de origine animala (carne, lapte, branza, oua), fie de origine vegetala (fasole, mazare, soia, linte etc.). Analiza proteinelor se face din serul sanguin. Exista mai multe feluri de analize care exploreaza diferite componente ale proteinelor, astfel: proteine totale, electroforeza, fibrinogenul, teste hepatice etc. Proteine totale Proteinele totale reprezinta cantitatea globala a proteinelor sanguine exprimate in grame la 100 ml ser sanguin. Valorile normale ale proteinelor sanguine sunt: - la adulti = 6,6- 8,6 g la 100ml; - la copii 1-3 ani = 6,0 - 8,6 g la 100ml. Din acestea, circa 60% (3,6-4,8g) sunt... [continuare]

Proteinele in dieta vegana

Proteinele in dieta vegana

Actualizat la data de: 18 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Proteinele au un rol important in mentinerea sanatatii masei osoase, musculare, a sistemului imunitar dar si in prevenirea oboselii. Cei care nu sunt familiarizati cu alimentatia vegetariana presupun deseori ca este foarte dificil sa se obtina suficiente proteine dintr-o dieta vegana, in timp ce altii considera ca plantele nu contin proteine (fapt neadevarat). Dieta vegana Veganii, care sunt mult mai informati in acest sens, au un punct de vedere diametral opus, considerand ca este imposibil pentru oricine adopta o dieta vegana sa nu asimileze suficiente proteine. Adevarul este undeva la mijloc. Se poate obtine o cantitate indestulatoare de proteine dintr-o dieta vegetariana daca din dieta zilnica vor face parte mancaruri preparate cu legume. Daca un vegan consuma preparate care nu contin legume, este dificil pentru acesta sa aiba un nivel normal de aminoacizi lizina. Printre legume sunt incluse chiar si soia si preparatele derivate din acest produs (tofu, lapte... [continuare]

Rolul proteinelor in dieta: cat avem nevoie zilnic?

Rolul proteinelor in dieta: cat avem nevoie zilnic?

Actualizat la data de: 19 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce sunt proteinele? Proteinele sunt considerate elementele de baza ale vietii. Fiecare celula din organism le contine, iar fara aportul lor constant nu ar putea avea loc procese esentiale precum cresterea, repararea tesuturilor si producerea de enzime si hormoni. In ciuda acestui rol vital, de multe ori proteinele sunt intelese gresit: unii cred ca este suficient sa le consume doar sportivii, altii considera ca orice exces este benefic pentru sanatate. Realitatea este mult mai nuantata, iar intelegerea corecta a rolului proteinelor in dieta este esentiala pentru mentinerea echilibrului si prevenirea bolilor. Cum functioneaza proteinele Proteinele sunt macronutrienti formati din lanturi de aminoacizi, elementele structurale ale corpului uman. Exista douazeci de aminoacizi principali, dintre care noua sunt considerati esentiali, adica organismul nu ii poate produce singur si trebuie sa ii obtina din alimentatie. In functie de combinatia lor, proteinele indeplinesc functii... [continuare]

Boli cauzate de deficitul de proteine

Boli cauzate de deficitul de proteine

Actualizat la data de: 22 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Deficitul de proteine poate fi cauzat de malnutritie, obiceiuri alimentare nesanatoase, dar si de consumul produselor alimentare care nu contin proteine. Desi, de cele mai multe ori nivelul scazut al acestor substante organice este urmarea unei diete care nu contine o cantitate suficienta de proteine, exista o categorie de persoane care sufera de deficit congenital de proteina C sau S. Proteinele din organism sunt defalcate in aminoacizi, care intra in compozitia muschilor si a sangelui, necesari pentru formarea acestora. Rolul proteinelor Proteinele au un rol important in refacerea tesuturilor - proces important in vindecarea ranilor, leziunilor. Totodata, proteinele contribuie la intretinerea corespunzatoare a sistemului imunitar. Deoarece actiunea acestora este esentiala pentru desfasurarea anumitor functii din organism se recomanda consumarea unei cantitati adecvate de proteine, zilnic. In anumite situatii, deficitul de proteine favorizeaza aparitia mai... [continuare]

Proteine iti pot afecta ceva?Eu vreau sa iau aceste proteine dar vreau sfatul unui medic daca sa iau sau nu! Ce ingrediente conține Mutant Whey? NITROSERUMTM este o nouă proteină din zer, care ajută la creșterea masei musculare mai repede și de, de asemenea, a secreției hormonului de creștere. Cu siguranță se știe că proteinele izolate din zer sunt rapid absorbabile, dar nu toate pot fi absorbite. NITROSERUMTM absoarbe aceste proteine într-un ritm constant, asigurând o aprovizionare treptată a construcției musculare. Acesta include fosfolipide naturale și factorul de creștere colostru (IGF-1, IGF-2), care susțin creșterea musculaturii organismului. Cu Mutant Whey veți simți cum corpul dvs. devine și mai puternic! ActiNOS este hidrolizat proteic din zer cu izolarea peptidei bioactive. Sistemul patentat e un produs care stimulează rapid NOS (oxid nitric), până la 950%. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin și, astfel, asigură o nutriție... [continuare]

Cele mai sanatoase legume de primavara care iti detoxifica organismul

Cele mai sanatoase legume de primavara care iti detoxifica organismul

Actualizat la data de: 19 Aprilie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Primavara este sezonul ideal pentru o cura de detoxifiere. Dupa lunile de iarna, in care aportul de proteine de origine animala a fost mai crescut, in detrimentul celui de vitamine, organismul are nevoie de o curatire temeinica. Aceasta se face, in principal, cu ajutorul catorva tipuri de legume. Aditivii din alimente, conservantii, potentiatorii de aroma si colorantii artificiali, dar si toxinele din carne se acumuleaza in organism, ingreunand functii importante ale organelor precum ficatul sau rinichii. Prezenta lor determina balonare si stare generala de rau si pot duce la boli grave precum constipatia, alergiile si tulburarile digestive. Detoxifierea are rolul de a elimina din organism aceste substante reziduale. La ea este indicat sa se apeleze de doua ori pe an, in principal pe perioada primaverii si a toamnei. Ce se consuma pentru o detoxifiere naturala Pentru ca primavara este sezonul legumelor si al zarzavaturilor proaspete si mai putin al fructelor, e... [continuare]

 dieta vegetariana si efectele ei asupra sanatatii

dieta vegetariana si efectele ei asupra sanatatii

Actualizat la data de: 31 August 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta lipsita de produse de origine animala poate avea efecte benefice asupra sanatatii tale, arata studiile de specialitate. Vegetarianismul implica eliminarea din alimentatia ta a tututor produselor ce provin de la animale, de la carne si oua, pana la lactate si miere. In timp ce unii aleg sa mai consume aceste produse uneori, veganii refuza consumul lor si din considerete etice. Dieta vegetariana nu te lipseste de proteinele, mine [continuare]

Aliment

Din Dictionar Termeni

Substanta consumata in stare naturala sau dupa gatire, susceptibila sa furnizeze materiale de crestere, sa repare uzura tesuturilor, sa sustina necesitatile energetice si sa formeze substantele de rezerva ale organismului. Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. Constituentii alimentelor - Alimentele au ca si constituenti principali: - proteinele, care sunt elementele celulei vii. Alimentatia este cea care furnizeaza organismelor proteine. Proteinele de origine animala rezulta din carne, peste, oua, lapte si derivatele lui (iaurt, branzeturi). Valoarea lor nutritiva este mare deoarece coeficientul lor de absorbtie digestiva este ridicat si pentru ca sunt bogate in aminoacizi esentiali; proteinele de origine vegetala (cereale, legume uscate) au un coeficient de absorbtie mai mic si sunt lipsite de unii aminoacizi esentiali. - glucidele sunt substante... [continuare]

Zinc

Din Dictionar Termeni

oligoelement indispensabil organismului, care pennite mai ales activarea unui mare numar de enzime, in principal cele care sunt implicate in sinteza proteinelor (ARN-polimeraze, in special). Necesitati si surse - Aporturile zilnice recomandate de zinc (Zn) sunt de ordinul a 5 pana la 10 miligrame pentru femei, de 15 miligrame pentru barbat si pentru femeia gravida si de 19 miligrame pentru femeia care alapteaza. Principalele surse alimentare de zinc sunt alimentele bogate in proteine de origine animala (carne, peste, produse lactate, oua), dar si legumele uscate. Absorbtia intestinala a zincului variaza dupa compozitia mesei: de ia 35% in cantitatea de zinc ingerat (pentru o masa normala) pana la 15% (pentru o masa bogata in vegetale si saraca in carne); in plus, cerealele si legumele uscate impiedica aceasta absorbtie Dozare si carenta - Zincemia (nivelul de zinc din serul sangvin), cu doza delicata, este in functie de aportul alimentar in zinc: valorile normale se situeaza in... [continuare]

Vegetalism

Din Dictionar Termeni

regim alimentar lipsit de orice produs de origine animala. Vegetalismul, spre deosebire de vegetarism, exclude nu doar toate felurile de carne, ci si toate produsele de origine animala (oua, lapte, miere etc.), Bazat pe principii filosofice, religioase sau igienice, acest regim foarte restrictiv provoaca diferite carente, indeosebi in proteine; de fapt, proteinele vegetale sunt deficitare in anumiti acizi aminati indispensabili (pe care organismul nu stie sa-i sintetizeze si deci trebuie furnizati prin alimentatie) si nu pot acoperi totalitatea necesitatilor. O alta carenta importanta priveste mineralele ca fierul (ale carui surse esentiale sunt carnea, pestele si ouale), zincul (care se gaseste in principal in carne) si unele vitamine, in particular vitamina b 12 (continuta exclusiv in produsele animale: carne, peste, oua, lapte si produse lactate). Pe deasupra, marea abundenta a acestui regim in fibre alimentare agraveaza acest dezechilibru inhiband absorbtia intestinala a... [continuare]

Anticorp

Din Dictionar Termeni

Proteina a serului sangvin secretata de catre plasmocite, provenite din limfocite (globule albe care intervin in imunitatea celulara) de tip B ca reactie la introducerea in organism a unei substante straine (antigen). Diferite tipuri de imunoglobuline - lgA joaca un rol important in lupta impotriva bacteriilor in mucoase (caile respiratorii, de exemplu) - IgD intervin in maturarea limfocitelor - IgE au un rol cheie in lupta impotriva parazitilor si in mecanismul alergiei. Ele sunt secretate impotriva alergenelor (anumite tipuri de antigene) si antreneaza in organism eliberarea de histamina, substanta responsabila de aparitia simptomelor alergiei - IgG sunt produse in cursul unui contact cu antigenul, contact care se prelungeste, sau in cursul unui al doilea contact al organismului cu un antigen. Acesta este raspunsul-memorie, principiul in baza caruia functioneaza imunitatea dobandita si vaccinurile. - IgM sunt imunoglobulinele secretate in cursul primului contact al... [continuare]

Vegetarism

Din Dictionar Termeni

regim alimentar care exclude orice carne animala (carne, peste), dar care admite in general consumul de alimente de origine animala ca ouale, laptele si produsele lactate (branzeturi si iaurturi). echilibrul alimentar poate fi obtinut variind alimentatia si mai ales asigurand aporturi de proteine satisfacatoare din punct de vedere cantitativ si calitativ. In fapt, proteinelor vegetale le lipsesc, intotdeauna unul sau mai multi acizi aminati indispensabili (pe care organismul nu stie sa-i sintetizeze si caruia ii trebuie furnizati prin alimentatie); totusi, un echilibru poate fi obtinut prin aplicarea principiului complementaritatii proteice, care consta in asocierea proteinelor vegetale ale caror acizi aminati lipsa sunt diferiti (asociere cereale-leguminoase, in special); proteina "mixta" care rezulta din aceasta asociere are o valoare nutritionala ce tinde sa se apropie de cea a proteinelor animale. Adaugarea, chiar in cantitate mica, de proteine animale permite, de asemenea,... [continuare]

Imunoglobulina

Din Dictionar Termeni

proteina a serului sangvin secretata de catre plasmocite, provenite din limfocite (globule albe care intervin in imunitatea cclulara) de tip B ca reactie la introducerea in organism a unei substante straine (antigen). Diferite tipuri de imunoglobuline - lgA joaca un rol important in lupta impotriva bacteriilor in mucoase (caile respiratorii, de exemplu) - IgD intervin in maturarea limfocitelor - IgE au un rol cheie in lupta impotriva parazitilor si in mecanismul alergiei. Ele sunt secretate impotriva alergenelor (anumite tipuri de antigene) si antreneaza in organism eliberarea de histamina, substanta responsabila de aparitia simptomelor alergiei - IgG sunt produse in cursul unui contact cu antigenul, contact care se prelungeste, sau in cursul unui al doilea contact al organismului cu un antigen. Acesta este raspunsul-memorie, principiul in baza caruia functioneaza imunitatea dobandita si vaccinurile. - IgM sunt imunoglobulinele secretate in cursul primului contact al... [continuare]

Triptofan

Din Dictionar Termeni

Acid aminat indispensabil (adica nesintetizabil de catre organism, care trebuie sa fie primit prin alimentatie). Surse si necesitati - Triptofanul se afla in proteinele alimentare, esentialmente de origine animala. Necesitatile zilnice ale unui adult sunt de ordinul a 0,25 grame Dozaj - Nivelul sangvin al triptofanului este cuprins in mod normal intre 10 si 40 milimoli, adica intre 2,05 si 5,15 miligrame, pe litru. Nivelul sangvin al triptofanului in sange creste in unele cazuri de tumori ale intestinului (carcinoid) si in diferite afectiuni psihiatrice (psihoza maniacodepresiva cu delir, cateva forme de schizofrenie); el se micsoreaza in alte afectiuni psihiatrice (psihoza maniacodepresiva cu melancolie) si in cursul unor depresiuni. Numeroase patologii complexe sunt legate de triptofan. [continuare]

Ce este Heparina si pentru ce se utilizeaza Indicatii Heparina 5000 UI/ml solutie injectabila contine substanta activa (raspunzatoare de actiunea medicamentului) heparina, care apartine unei grupe de medicamente numite anticoagulante. Este utilizata la adulti, adolescenti si copii pentru a opri cresterea in dimensiuni a cheagurilor din vasele de sange. Acestea sunt canale care conduc sangele prin tot corpul si se numesc artere si vene. De asemenea, este folosita pentru a opri formarea cheagurilor de sange de la nivelul canalelor unui rinichi artificial in timpul dializei renale (hemodializa). Un exemplu de coagulare defectuoasa a sangelui cu consecinte grave asupra organismului este formarea unui cheag de sange intr-o vena situata profund in corpul dumneavoastra, cel mai frecvent de la nivelul picioarelor, numita tromboza venoasa profunda, precum si formarea unui cheag de sange care blocheaza aportul de oxigen la nivelul plamanilor (embolism pulmonar). Mod de... [continuare]

Bil plus

Din Medicamente

Ce este Bil Plus si pentru ce se utilizeaza Indicatii Prin aportul de saruri biliare si enzime digestive, Bil Plus asigura digestia eficienta a alimentelor si elimina efectele abuzurilor alimentare. Cu o formula complexa, Bil Plus actioneaza eficient in cazul persoanelor a caror activitate incetinita a bilei de a secreta saruri biliare (bila lenesa) conduce la o digestie dificila a alimentelor. Prin asocierea unui extract de origine animala (extract din bila bovina) cu enzime digestive (pancreatina, bromelaina), Bil Plus stimuleaza si usureaza digestia alimentelor, fiind benefic persoanelor cu tulburari de digestie datorate deficitului de enzime pancreatice si saruri biliare, balonari, tulburari digestive prin exces alimentar. Extractul din bila bovina alaturi de pancreatina (enzima secretatain mod natural de pancreas) si bromelaina (enzima proteolitica care se gasestein ananas), contribuie la digestia eficienta a proteinelor, lipidelor si glucidelor, normalizeaza procesul... [continuare]

Ce este Doppelherz Magneziu + B1 + B6 + B12 + acid folic si pentru ce se utilizeaza Indicatii Provocarile de zi cu zi, stresul, efortul fizic cauzat de serviciu sau sport necesita energie, forta musculara si o buna functionare a sistemului nervos. Alimentarea optima cu vitamine si substante minerale reprezinta conditia cea mai importanta pentru a proteja starea de sanatate si pentru a-i asigura organismului nostru capacitatea de efort. In situatii de stres si de efort fizic sau intelectual creste nevoia asimilarii acestor substante nutritive. Magneziul este o substanta minerala de importanta vitala, pe care corpul nu o poate produce singur. In acelasi timp, depozitarea acestuia este limitata. Din cauza gradului inalt de prelucrare a alimentelor, se poate ajunge in situatia in care cantitatea de Magneziu asimilata sa nu fie mereu una optima. De asemenea, in timpul prepararii alimentelor pot interveni pierderi suplimentare. Magneziul este important pentru organism intrucat... [continuare]

Curiosin, gel

Din Medicamente

Ce este Curiosin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Constituentul principal al CURIOSIN este hialuronatul de sodiu care este si constituentul esential al pielii si tesutuli conjunctiv, fiind responsabil de integritatea, elasticitatea si regenerarea pielii dupa un traumatism. Hialuronatul de sodiu fiind in complex al haluronalului de sodiu, are avantaje suplimentare. CURIOSIN contribuie la vindecarea pielii afectate, prin cicatrizarea rapida sau prin granulare: curata microzona portiunii de pielii afectate, retinand si eliberand apa, actionand ca o bariea mecanica si antimicrobiana si formand un bandaj piaincompatibil din punct de vedere moleculara. Aceasta inseamna ca ei actioneaza ca un bandaj hidratant si mentine umeda pielea afectata, ceea ce constitue obiectul principal in tratamentul leziunilor si arsurilor. Odata aplicat, filmul hidratat de hialuronat de zinc formeaza o retea moleculara densa care actioneaza ca un filtru molecular elasto-vascos, impiedicand... [continuare]

Try enzymes, drajeuri

Din Medicamente

Compozitie Pancreatina 100 mg Papaina 25 mg Extract liofilizat de aloe vera 5 mg Actiune terapeutica Preparat enzimatic digestiv rezultat prin asocierea enzimelor pancreatice (amilaze, lipaze, proteaze) cu un extract obtinut din fructele plantei Carica papaya si un extract liofilizat de aloe vera. Aceasta asociere aduce in organism un surplus de enzime sub forma de amestec: cele de origine animala (enzime pancreatice) cu cele de origine vegetala (prezente in fructele de Carica papaya), obtinandu-se un sinergism de actiune la nivelul tractului digestiv. enzimele digestive prezente in extractul Carica sunt papaina (cu actiune similara pepsinei, denumita pepsina vegetala si care solubilizeaza proteinele), renina (ce descompune proteinele din lapte) si o enzima similara peptidazelor (care stimuleaza declansarea digestiei). Extractul de Carica papaya prezinta si o usoara actiune antiulceroasa. La aceste enzime se asociaza extractul de Aloe vera, care la concentratia prezenta... [continuare]

Pagina 1 din 8 (217 rezultate)