Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

poluarea alimentelor

Poluarea atmosferica si riscul dezvoltarii cancerului

Poluarea atmosferica si riscul dezvoltarii cancerului

Actualizat la data de: 15 Ianuarie 2019

Dr. Andreea Vinca
Medic Oncologie Medicala

Generalitati Odata cu dezvoltarea industriei, a mijloacelor de transport, centralelor pe baza de combustibili fosili, agriculturii si a combustibililor pe care oamenii ii folosesc pentru a gati si a-si incalzi casele, poluarea mediului ambiant a ajuns sa fie un factor nociv notabil. De-a lungul timpului, au existat in mass-media mai multe stiri despre poluarea aerului care poate provoca cancer. Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului (IARC) a denumit poluarea aerului ca factor cancerigen (agent care cauzeaza cancer). IARC a concluzionat ca poluarea atmosferica este responsabila de aparitia cancerului pulmonar si a cancerului de vezica urinara. Poluarea atmosferica este adesea impartita in doua grupe: poluarea atmosferica din aerul liber si poluarea atmosferica din interior. Atat poluantii de interior, cat si cei de exterior au fost asociati cu riscul dezvoltarii neoplaziilor. Poluantii din aerul liber Cum se produce poluarea aerului? Smogul si funinginea sunt cei... [continuare]

Influenta poluarii asupra sanatatii

Influenta poluarii asupra sanatatii

Actualizat la data de: 03 Februarie 2022

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Generalitati Chimicalele, fumul, poluarea, alergenii si alte pericole pentru sanatate au devenit obisnuite in mediul actual si uneori pot produce imbolnaviri. Poate unii sufera de dureri de cap misterioase care apar doar in weekend. Sau sufera de greata si de eruptii cutanate dupa ce s-au mutat intr-o casa nou construita. Aceste simptome pot fi cauzate de expunerea la toxine care se gasesc frecvent in case, locuri de munca si comunitati. Poluarea aerului Poluarea aerului , un factor greu de scapat, indiferent cat de bogata este zona in care traim. Este peste tot in jurul nostru. Poluantii microscopici din aer pot trece de apararea corpului, patrunzand adanc in sistemul nostru respirator si circulator, efecte la nivelul plamanilor, inimii si creierului. Poluarea aerului este in legatura stransa cu schimbarile climatice, care este principalul motor prin arderea combustibililor, iar eforturile de atenuare a unuia il pot imbuntatii pe celalalt.  " Adevaratul cost al schimbarilor... [continuare]

Vitamina d - beneficii si riscuri

Vitamina d - beneficii si riscuri

Actualizat la data de: 10 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine. Forme ale vitaminei D Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3). Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3. Pentru ce avem nevoie de vitamina D? Printre rolurile vitaminei D se numara: - este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special... [continuare]

Cea mai frecventa afectiune a ficatului

Cea mai frecventa afectiune a ficatului

Actualizat la data de: 22 Martie 2021

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Industrializarea puternica si ritmul alert de viata isi pun amprenta asupra functionarii optime a organismului. Intram in contact cu numerosi agenti de poluare, suntem tot timpul in alerta, presati de diverse sarcini de indeplinit si uneori neglijam ceea este esential: un stil de viata si o alimentatie sanatoase. Cu toate ca organismul are mecanismele proprii de protectie, in fata prea multor pericole acestea pot fi coplesite si necesita mai multa grija. Ficatul este unul dintre filtrele organismului afectate major de factorii nocivi externi si de un stil de viata agitat, cu o alimentatie precara. Iar steatoza este cea mai frecventa problema hepatica la care ne expunem atunci cand nu tinem cont de regulile pentru mentinerea sanatatii. Steatoza hepatica sau boala ficatului gras Steatoza hepatica afecteaza intre 20 si 30% din populatia tarilor dezvoltate, de aceea mai este denumita si “boala civilizatiei”. Adesea asociata cu supraponderalitate, obezitate si cu... [continuare]

Poluarea aerului in legatura cu problemele cardiovasculare

Poluarea aerului in legatura cu problemele cardiovasculare

Actualizat la data de: 18 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Ce este poluarea aerului Poluarea aerului este un amestec de gaze si particule care provin din surse artificiale si naturale. Recent, oamenii de stiinta au descoperit o noua amenintare pentru sanatatea cardiovasculara: poluarea aerului. Pentru bolile de inima si accidentele vasculare cerebrale, particulele foarte mici, care merg in jos, in caile respiratorii par a fi cea mai importanta forma de poluare a aerului pentru declansarea acestor evenimente, in special in cele cu risc ridicat. Aceste particule provin de la autoturisme si camioane, centrale electrice, diverse surse industriale si incendii. Pe scurt, la fel ca fumatul pasiv, poluarea aerului constituie o amenintare pentru sanatate, indiferent ca expunerea este de scurta durata sau pe o perioada mai indelungata. Ozonul, prezent la nivelul solului, cunoscut de ani de zile ca agraveaza bolile pulmonare, poate declansa infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale la persoanele sensibile. Ozonul se... [continuare]

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Actualizat la data de: 15 Iulie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele organice au devenit tot mai populare in multe parti ale globului, cererea pentru astfel de produse devenind mai mare decat productia. De ce sunt aceste alimente atat de solicitate? Este hrana bio cu adevarat sanatoasa? Este mai hranitoare? La ce anume se refera denumirile de pe produsele alimentare organice? De ce pretul acestora este mult mai mare decat al produselor obisnuite? Ce sunt alimentele organice? Decizia de a manca sanatos ar putea sta la baza unei vieti sanatoase. Dincolo de consumul de fructe, legume, cereale integrale si grasimi bune, se pune problema consumului in siguranta a alimentelor, a pastrarii corecte a acestora si a perseverentei in mentinerea unui regim sanatos. Modul in care produsele alimentare sunt cultivate sau crescute (atat cele care provin din plante cat si cele care provin din animale) are un impact destul de mare asupra sanatatii si a mediului. Ce inseamna organic? Termenul de organic se refera la... [continuare]

Poluarea - consecinte medicale

Poluarea - consecinte medicale

Actualizat la data de: 28 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Ce este poluarea? Zilnic, oamenii sunt expusi gazelor de esapament, fumului de tigara, apei contaminate de diferite substante chimice, alimentelor care contin conservanti si E-uri sau care provin dintr-un sol tratat cu ingrasaminte chimice. Deci, substantele toxice sunt peste tot, in aer, in apa, in solul care asigura alimentele de consum, din aceasta cauza sunt considerate factorii de risc pentru sanatatea organismului uman. Ficatul, rinichii, pielea si sistemul limfatic duc o activitate sustinuta pentru a elimina poluantii din organism. Din cauza hiperactivitatii aceste organe si sisteme clacheaza, determinand acumulare de substante toxice care distrug tesuturile corpului, creaza dezechilibre ale functiilor organelor, deprima sistemul imunitar si favorizeaza o serie de afectiuni grave. Sensibilitatea chimica multipla Cand factorii de mediu provoaca simptome ingrijoratoare, acestea pot fi atribuite sensibilitatii chimice multiple (cunoscuta si sub denumirea de boala... [continuare]

Topul alimentelor pentru un par sanatos

Topul alimentelor pentru un par sanatos

Actualizat la data de: 27 Aprilie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Este recunoscut faptul ca stilul de viata si obiceiurile noastre alimentare influenteaza starea de sanatate a organismului. Pielea si parul sunt afectate de poluare, dar si de alimentele pe care le consumam. Puteti avea un par superb daca veti include in dieta dvs. zilnica anumite tipuri de alimente, dar mai ales pe cele care contin proteine de calitate. Alimente necesare pentru mentinerea frumusetii parului - Afinele - aceste fructe de padure ocupa primul loc ca actiune antioxidanta. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva imbatranirii premature ca urmare a cantitatii importante de vitamina C pe care o contin. Vitamina C este esentiala pentru o circulatie sanguina normala la nivelul scalpului si pentru sustinerea activitatii micilor vase de sange care hranesc foliculii de par. Prea putina vitamina C in dieta dvs. va face parul friabil. - Spanacul - este o excelenta sursa de vitaminele A si C de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Acesta... [continuare]

Cum afecteaza poluarea sanatatea intregului organism

Cum afecteaza poluarea sanatatea intregului organism

Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Studiile recente asociaza poluarea din atmosfera cu numeroase probleme de sanatate, altele decat afectiunile pulmonare. Aerul poluat este extrem de nociv pentru plamani, insa poate fi un factor major de risc inclusiv pentru autism sau obezitate. Intregul organism poate avea de suferit din pricina expunerii constante la poluare, inca din viata intrauterina. Cercetatorii descopera pe zi ce trece tot mai multe dovezi si argumente ingrijoratoare privind efectele nocive ale poluarii asupra sanatatii. Boli care pot fi cauzate de poluare Poluarea este un fenomen raspandit in toate orasele mari ale lumii, impartindu-se in doua tipuri principale poluarea cu particule fine si poluarea cu ozon. In perioadele in care nivelul poluarii cu particule creste intr-o anumita regiune, cazurile de boli cardiace si pulmonare se inmultesc sesizabil. Acest tip de poluare este provocata de emisiile majore de dioxid de carbon, emisiile fabricilor si uzinelor etc. [continuare]

Sarcina: ce alimente trebuie evitate

Sarcina: ce alimente trebuie evitate

Actualizat la data de: 08 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Unele tipuri de branzeturi Consumul de branzeturi moi in timpul sarcinii poate fi riscant. Cele care contin lapte nepasteurizat pot contine bacterii de listeria, afectiune care poate determina avort spontan, nastere prematura si chiar decesul fatului. De aceea, in timpul sarcinii se vor evita branzeturile cu mucegai, brie, camembert, feta, queso blanco, queso fesca, cu exceptia situatiei in care pe eticheta se specifica faptul ca acestea sunt pasteurizate. Daca exista vreun dubiu sau nu se pot obtine informatiile necesare, mai bine se va evita consumul acestora. Carne insuficient gatita Carne gatita in sange poate fi gustoasa, dar pe parcursul sarcinii se recomanda sa se manance doar carne bine gatita. Cea cruda sau insuficient preparata poate contine toxoplasmoza, dar si alte bacterii care pot influenta in mod negativ dezvoltarea fatului. Sucul proaspat Sucul proaspat stors in restaurante si baruri, pentru ca nu este pasteurizat ar putea contine bacterii cum ar... [continuare]

buna ziua, am alergie la mucegai si mi s a spus sa fac tratament cu aerius si nasonex insa nu mi a trecut exista ceva mai bun ...are ceva daca fumez? [continuare]

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Actualizat la data de: 07 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ati aflat ca sunteti, in sfarsit, insarcinata ! Dar, oare cat de vigilenta trebuie sa fiti la pericolele care sunt prezente in mediu? Poluare, substante toxice, virusuri si medicamente. Parca toate ameninta bucuria unei sarcini si evolutia normala a bebelusului. Desigur, stiti cu siguranta ca trebuie sa evitati tutunul, alcoolul si sa fiti mai retinuta in legatura cu mangaiatul si alintatul pisicutelor din vecini, oricat de dragalase ar fi. Dar oare ce alte pericole mai exista ? Cat de sigure sunt lacurile de unghii ? Dar produsele de menaj ? Aditivii alimentari si apa imbuteliata ? Mediul devine din ce in ce mai putin ospitalier, iar o viitoare mamica trebuie sa fie pregatita pentru orice. Ca sa nu va autoizolati intr-o camera perfect decontaminata si ferita de orice contact cu lumea inconjuratoare, va oferim cateva sfaturi in legatura cu ce este bine sa evitati cat timp sunteti insarcinata, ce este adevarat si ce este mit referitor la interactiunea... [continuare]

Nutrienti pentru o piele sanatoasa

Nutrienti pentru o piele sanatoasa

Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cercetarile arata ca anumite elemente nutritive sunt esentiale pentru prevenirea mai multor semne de imbatranire a pielii. Un regim alimentar echilibrat, care sa contina o varietate de alimente sanatoase, va mentine pielea supla si sanatoasa. Trebuie stiut insa ca organismul ofera un anumit procent de vitamine si minerale tesutului epitelial, indiferent de cantitatile ingerate. Aplicarea locala de creme sau uleiuri vitaminizate poate oferi un efect maxim anti-imbatranire. Una dintre cele mai mari motivatii pentru a adopta o dieta nutritiva este dorinta de a imbunatati sanatatea pielii. Consumul de anumite vitamine, minerale si alti compusi benefici este una dintre cele mai bune modalitati de a trata anumite afectiuni cutanate. Exista numeroase substante nutritive care sunt cunoscute pentru efectele lor pozitive asupra sanatatii pielii. Multi oameni au descoperit ca sanatatea pielii lor s-a imbunatatit considerabil dupa ce au facut modificari in dieta... [continuare]

5 nutrienti importanti care v-ar putea lipsi din dieta

5 nutrienti importanti care v-ar putea lipsi din dieta

Actualizat la data de: 01 Septembrie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata este compusa preponderent din alimente care furnizeaza nutrienti importanti organismului, cu rol in mentinerea functiilor vitale si in prevenirea imbolnavirilor. Potrivit Centrului de Control si Prevenire a Bolilor din SUA, deficientele nutritionale conduc in cele din urma la un risc considerabil crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, cancerului, afectiunilor osoase etc. Carentele in nutrienti pot fi prevenite prin evitarea produselor procesate industrial, pline de zaharuri si cereale rafinate, care contin un numar mare de calorii si au o valoare nutritiva scazuta. Nutrienti de baza pentru o alimentatie sanatoasa Macronutrientii, precum grasimile, proteinele si carbohidratii, nu sunt la fel de importanti precum micronutrientii in cadrul unui regim alimentar sanatos. Acestia din urma sunt vitaminele si mineralele care vin deseori intr-un aport insuficient in dieta epocii hranei nesanatoase. Astfel, daca urmati un regim alimentar... [continuare]

10 sfaturi pentru prevenirea acneei

10 sfaturi pentru prevenirea acneei

Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Acneea este una din problemele cu care ne confruntam din ce in ce mai mult. Poluarea, stresul zilnic si dezechilibrele hormonale isi spun cuvantul si ajungem sa fim agasati de ea nu doar in adolescenta ci si mult dupa ce pubertatea s-a incheiat. Acneea este mult mai mult decat o simpla problema dermatologica, ea influentand foarte mult increderea individului in sine. Tratamentele dermatologice actuale incearca sa controleze aceasta suferinta, insa specialistii fac si cateva recomandari foarte utile in ceea ce priveste prevenirea aparitiei sau agravarii afectiunii. Cele mai importante sunt prezentate in continuare. Mentinerea curata a fetei Chiar daca va confruntati sau nu cu probleme ale tenului, este foarte important sa va spalati corect pe fata, pentru a evita agravarea sau aparitia unor neplaceri. Prin spalare se indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii, impuritatile, excesul de sebum si se curata porii. Se recomanda spalarea fetei cu apa calduta,... [continuare]

Obiceiuri care va afecteaza creierul

Obiceiuri care va afecteaza creierul

Actualizat la data de: 11 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Cum ne mentinem sanatatea creierului? Poate ca faceti parte din milioanele de persoane din lume care au grija sa-si pastreze corpul in forma, datorita unei alimentatii echilibrate si unor exercitii fizice. Dar ce faceti pentru sanatatea creierului dumneavoastra? Doctorii Centrului pentru Sanatatea Creierului din Statele Unite insista asupra faptului ca una dintre cele mai flexibile parti ale corpului o reprezinta creierul si ca, uneori, omul se preocupa prea putin sa-l mentina in forma. Aceasta se leaga nu doar de alimentele consumate, ci si de stilul de viata pe care il adoptati, dar si de mediul inconjurator, care joaca un rol major in ceea ce priveste capacitatea cognitiva. Comportamente nocive pentru sanatatea creierului Iata obisnuintele care va pot compromite sanatatea mentala si incercati sa le evitati pentru a reduce in mod substantial neplacerile creierului, totodata ameliorandu-va sanatatea fizica, in general: Sariti peste micul-dejun Saritul peste micul-dejun... [continuare]

Nutrientii care lipsesc cel mai adesea din corp

Nutrientii care lipsesc cel mai adesea din corp

Actualizat la data de: 10 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Aveti simptome de oboseala cronica, iritabilitate sau chiar depresie? Inainte sa va diagnosticati de unul singur cu o boala cronica, priviti mai atent asupra alimentatiei pe care o aveti. Uneori, simptomele medicale cele mai des intalnite pot semnala un deficit nutritional. O alimentatie adecvata poate fi o provocare cu cat inaintati in varsta. O data cu trecerea anilor, numarul caloriilor de care aveti nevoie incepe sa scada. Fiecare calorie pe care o consumati trebuie sa fie pusa in legatura cu alimentatia dumneavoastra. Chiar si asa, nu va puteti atinge intotdeauna scopul. Substante nutritive Cu cat imbatraniti, corpul devine mai putin eficient in a absorbi unele substante nutritive importante. In plus, abilitatea de a gusta mancarea scade, scazand in acelasi timp si pofta de mancare. Unele alimente devin greu de mestecat sau de digerat. Unii nutrienti esentiali nu pot fi supliniti cu usurinta. Medicii au intocmit o lista a celor mai importante substante... [continuare]

Intoxicatia cu metale grele: simptome, cauze, tratament

Intoxicatia cu metale grele: simptome, cauze, tratament

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Intoxicatia cu metale grele este cauzata de acumularea unor metale in organism, din cauza expunerii la anumite produse chimice industriale, a consumului apei contaminate sau a anumitor alimente. Acumularea prea multor metale in organism poate cauza afectiuni grave. In timp ce corpurile noastre au nevoie de cantitati mici de metale - cum ar fi zinc, cupru, crom, fier si mangan - cantitatile toxice sunt daunatoare. Plumbul, mercurul, arsenicul si cadmiul sunt cel mai frecvent asociate cu otravirea cu metale grele. Cauze - Expunere industriala; - Poluarea aerului sau a apei; - Alimente, precum pestele pescuit din zone cu concentratii mari de mercur; - Medicamente pe baza de plante care contin metale grele; - Ingerarea vopselelor pe baza de plumb sau expunerea indelungata la vaporii acestora. Simptome Simptomele intoxicatiei cu metale grele depind de tipul de metal care provoaca intoxicatia. In plus, aceasta poate fi acuta sau cronica. Intoxicatia... [continuare]

Ficatului (cancer al)

Din Dictionar Termeni

tumora maligna a ficatului. Un cancer de ficat poate fi primitiv sau secundar (metastale provenind de la alt cancer). cancerul primitiv al ficatului - Cancerul primitiv al ficatului ramane rar in Europa si in America; el este mai frecvent in Africa si in Asia. Hepatocarcinomul, sau cancerul hepatocelular, este cea mai raspandita dintre tumorile hepatice; el survine in 20% din cazuri pe un ficat sanatos, mai frecvent pe un ficat atins dea boala hepatica preexistenta (ciroza, hepatita cronica). Spre deosebire de Europa, unde ciroza alcoolica ramane cauza principala a acestui tip de tumora, in tarile tropicale, hepatocarcinomul este legat adesea de virusul hepatitelor B si C, uneori de poluarea alimentelor, in special cu aflatoxina (toxina fungica). Colangiocarcinomul, mult mai rar, este mai ales obisnuit in Asia de Sud- Est, unde este incriminat rolul unor parazitoze. Angiosarcomul, cea mai rara dintre tumorile primitive ale ficatului, este legat cateodata de intoxicatiile cronice... [continuare]

Sau la medicamente, sau o intepatura de insecta? Acestea sunt intrebarile care ma framanta de o luna, de cand baiatul meu de 4 ani a facut un puseu alergic sever, incat a trebuit sa fim internati. Si acum eruptia pe piele mai apare partial, desi tinem regim si suntem in continuare cu tratament. Si daca reactia alergica a fost provocata de un aliment anume, de ce acum prezinta un pericol si alte alimente, pe care inainte le-a consumat fara probleme? [continuare]

Intoxicatie

Din Dictionar Termeni

Totalitate a tulburarilor provocate de introducerea, voluntara sau nu, in organism a uneia sau mai multor subtante toxice (otravuri). Cauze - substantele toxice patrund in organism prin ingestie, prin inhalare, prin injectare sau prin absorbtie prin piele sau mucoase. Intoxicatiile acute constituie un procentaj ridicat de spitalizari, fie ca sunt accidentale (casnice sau profesionale), fie voluntare (toxicomanie, tentativa de sinucidere). Intoxicatiile cu medicamente, cele mai frecvente, reprezinta 8O% dintre intoxicatiile ce necesita o spitalizare de urgenta. Ele sunt, in general, provocate prin asocierea mai multor medicamente (65% din cazurile semnalate la adulti). In ordinea descrescanda a frecventei, medicamentele responsabile sunt benzodiazepinele, analgezicele, antidepresivele, neurolepticele, carbamatii, barbituricele si alte psihotrope, in sfarsit, medicamentele impotriva tulburarilor cardiace. Alte toxice sunt produsele industriale (solventii), produsele menajere... [continuare]

Otravire

Din Dictionar Termeni

Totalitate a tulburarilor provocate de introducerea, voluntara sau nu, in organism a uneia sau mai multor subtante toxice (otravuri). Cauze substantele toxice patrund in organism prin ingestie, prin inhalare, prin injectare sau prin absorbtie prin piele sau mucoase. Intoxicatiile acute constituie un procentaj ridicat de spitalizari, fie ca sunt accidentale (casnice sau profesionale), fie voluntare (toxicomanie, tentativa de sinucidere). Intoxicatiile cu medicamente, cele mai frecvente, reprezinta 8O% dintre intoxicatiile ce necesita o spitalizare de urgenta. Ele sunt, in general, provocate prin asocierea mai multor medicamente (65% din cazurile semnalate la adulti). In ordinea descrescanda a frecventei, medicamentele responsabile sunt benzodiazepinele, analgezicele, antidepresivele, neurolepticele, carbamatii, barbituricele si alte psihotrope, in sfarsit, medicamentele impotriva tulburarilor cardiace. Alte toxice sunt produsele industriale (solventii), produsele menajere... [continuare]

Centril medical anam

Din Clinici/Firme medicale

Acupunctura cosmetica Anii care trec si agresiunile vietii moderne (poluare, fumat, tutun, substante chimice, alimente nesanatoase, grijile excesive) isi pun amprenta asupra tenului. ACUPUNCTURA COSMETICA poate aduce mari beneficii in ceea ce priveste aspectul corpului (slabire si tonifiere) si mai ales al fetei. Poate intarzia semnele imbatranirii: - ridurile din jurul ochilor si gurii; - cearcane pronuntate in jurul ochilor, pungi; - pielea fetei cazuta , barbie dubla; - riduri pronuntate in jurul gatului, la nivelul decolteului; - modificarile de la nivelul genunchilor si mainilor; - scaderea in greutate; REZULTATELE apar dupa cateva sedinte si se mentin: - reducerea ridurilor; - cresterea tonusului pielii , lifting natural; - ten mai luminos, cu aspect sanatos; ACUPUNCTURA determina pe cale naturala activarea microcirculatiei, tonifierea musculaturii, proctia naturala de colagen, decontractura. Avantajele ACUPUNCTURII COSMETICE 1. NU are REACTII ADVERSE-necesita... [continuare]

Ce este Eurovita multiminerale cu ceai verde si pentru ce se utilizeaza Indicatii Este singurul complex de vitamine si minerale din Romania care are extract de ceai verde (actiune tonica, antioxidanta, detoxifianta, diuretica, de stimulare a metabolismului). In carente de vitamine si minerale care pot sa apara la adulti din cauza unei alimentatii cu aport nutritional scazut, a dietelor, a efortului fizic si intelectual crescut, a fumatului si a inaintarii in varsta. Pentru combaterea oboselii, a epuizarii fizice si psihice. Pentru cresterea capacitatii de concentrare. Pentru stimularea metabolismului si a arderilor (in diete/cure de slabire). Principalele actiuni ale ceaiului verde: - actiune antioxidanta, detoxifianta, de protectie impotriva radicalilor liberi (gaze, poluare, etc.) - tonic fizic si psihic - actiune diuretica - stimularea metabolismului si a arderilor. Mod de administrare Adulti: 1 comprimat pe zi; Copii: se va administra la recomandarea medicului de... [continuare]

Ce este Doppelherz Substante vitale pentru par si pentru ce se utilizeaza Indicatii Parul este unul dintre simbolurile feminitatii, alaturi de piele si unghii. In contextul actual insa, obtinerea unui aspect sanatos si ingrijit, pare sa fie o adevarata lupta purtata de femei pentru a se simti mai increzatoare. Doppelherz aktiv Substante vitale pentru par + Zinc + extract de mei vine in intampinarea acestor probleme si ajuta ca parul tau sa arate stralucitor, contribuind la sanatatea acestuia. Meiul este un remediu natural folosit de femei inca din cele mai vechi timpuri, datorita mineralelor pe care le contine. Cariopsele de mei detin proteine, grasimi si numeroase substante minerale, printre care Fosfor, Magneziu, Fier si Vitamina A. Biotina este de nelipsit din formulele de ingrijire a parului. Intervine in procesul formarii cheratinei si, consecutiv, contribuie la mentinerea sanatatii parului. De asemenea, uleiul din germeni de grau contine acizi grasi polinesaturati care... [continuare]

Antioxidant optimizer

Din Medicamente

Ce este Antioxidant Optimizer si pentru ce se utilizeaza Indicatii Multe dintre procesele biologice naturale ale organismului, cum ar fi respiratia, digerarea alimentelor, neutralizarea alcoolului si a medicamentelor, transformarea grasimilor in energie produc compusi nocivi numiti radicali liberi. Pe langa oxidantii produsi de propriul organism exista si factori externi daunatori: stresul psihic, alimentatia deficitara, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, poluarea, radiatiile, etc. Toate acestea sunt aspecte care ne creaza in organism o stare numita a `stres oxidativa`. Radicalii liberi sunt distrusi de regula de sistemul antioxidant natural al organismului nostru. Daca acest sistem nu mai face fata, acestia pot declansa o reactie negativa in lant in organism, reactie care: distruge membrana celulara, blocheaza actiunea principalelor enzime, impiedica diviziunea celulara normala (distruge ADN-ul), blocheaza generarea energiei, etc. - antioxidant de 20 ori... [continuare]

Pagina 1 din 6 (160 rezultate)