miere pentru diabetici
Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat
Dr. Balan Dumitra
Medic primar diabet, nutritie si boli metabolice
Generalitati DZ de tip I apare la orice varsta, insa predomina la copii si adultii tineri, motiv pentru care este numit de catre unii autori diabet juvenil. De asemenea, un termen sinonim folosit adesea pentru DZ de tip I este DZ insulino-dependent (DZID). Cauze Aparitia DZ de tip I este determinata de distrugerea autoimuna a celulelor beta-pancreatice care secreta insulina. Nu se cunoaste cauza declansarii raspunsului imun. Ereditatea joaca un rol important in patogenia DZ de tip I. Totusi, un numar mare de pacienti cu DZ de tip I nu prezinta antecedente familiale de diabet insulino-dependent. De aceea, specialistii considera ca pe langa predispozitia genetica, anumiti factori de mediu, cum ar fi infectiile virale au un rol important in declansarea bolii. Unul din factorii de mediu implicati in declansarea diabetului este de obicei, un agent infectios, de tipul virusului Coxackie B. Rata distrugerii celulelor beta-pancreatice secretoare de insulina este variabila: - la... [continuare]
Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent)
Dr. Nenu Daniela-Elena
Medic rezident diabet zaharat, nutritie si boli metabolice
Ce este diabetul zaharat Diabetul zaharat este o afectiune endocrinologica caracterizata prin anomalii metabolice, in special ale metabolismul glucidic. Diabetul zaharat apare atunci cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau cand modul in care organismul utilizeaza insulina este deficitar. Insulina este hormonul care asigura necesarul energetic celular, prin utilizarea zaharului (glucozei) de catre celule. Daca secretia de insulina este deficitara sau in cazul in care exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, nivelul zaharului din sange (glicemia) este mult prea mare, iar tesuturile nu mai pot utiliza glucoza pentru producerea de energie. Daca nivelul glicemiei este persistent crescut apar complicatii la nivelul ochilor, inimii, vaselor de sange, nervilor si rinichilor. Daca glicemia atinge valori foarte mari se produce un dezechilibru metabolic sever ce caracterizeaza cetoacidoza diabetica (CAD). Diabetul zaharat tip 1 apare la orice... [continuare]
Semne ale hipoglicemiei la un pacient cu diabet
Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Simptome La persoanele cu diabet, hipoglicemia (scaderea valorilor de zahar din sange) se instaleaza atunci cand nu exista suficient zahar (glucoza) in organism pentru a fi utilizat drept combustibil pentru celule. Exista o serie de factori care pot cauza hipoglicemia, inclusiv anumite medicamente si regimul alimentar, dar si prezenta unor afectiuni. Majoritatea celor ce experimenteaza simptomele hipoglicemiei au un nivel de zahar in sange mai mic de 70 mg/dL. Fiecare persoana cu diabet poate avea simptome diferite de hipoglicemie, pe care va invata sa le recunoasca. Manifestari Primele manifestari pot include: - confuzie; - ameteala; - senzatie de slabiciune; - foame; - dureri de cap; - iritabilitate; - puls accentuat; - paloare; - transpiratii; - tremuraturi; - slabiciune; - anxietate. Fara tratament, simptomele severe ale hipoglicemiei pot dezvolta inclusiv: - dureri accentuate de cap; - coordonare slaba; - dificultati de concentrare; - amorteala la nivelul gurii... [continuare]
Testele de sange si urina pentru determinarea nivelului de glicemie
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Glucoza reprezinta sursa principala de energie pentru toate celulele organismului, atat timp cat se afla in limite normale. Dar se poate comporta si ca o otrava cu actiune lenta. Nivelurile ridicate de zahar erodeaza incet capacitatea celulelor din pancreas de a produce insulina. Organul compenseaza acest lucru si nivelul de insulina ramane prea mare. De-a lungul timpului, pancreasul se deterioreaza in permanenta. Nivelurile ridicate de zahar din sange pot determina modificari ce duc la o intarire a vaselor de sange, ceea ce medicii o numesc ateroscleroza. Afectiuni cauzate de nivelul prea mare de zahar din sange Aproape orice parte a corpului poate fi afectata de nivelul prea mare de zahar din sange. Vasele de sange deteriorate cauzeaza probleme, cum ar fi: -Boli de rinichi sau insuficienta renala, ceea ce necesita dializa; -Accidente vasculare cerebrale; -Atacuri de cord; -Pierderea vederii sau orbire; -Slabirea sistemului imunitar; -Disfunctie erectila; [continuare]
Diabet zaharat - informatii generale
Dr. Nenu Daniela-Elena
Medic rezident diabet zaharat, nutritie si boli metabolice
Ce este diabetul Diabetul este o patologie cronica caracterizata prin secretia si eliberarea insuficienta a insulinei de catre pancreas si/sau utilizarea insuficienta a insulinei de catre tesuturi. In diabetul zaharat tip I sau insulino-dependent, pancreasul nu mai secreta insulina sau secreta o cantitate foarte mica, insuficienta pentru a mentine glicemia in limitele normale, fiind necesara injectarea de insulina. Acest tip de diabet debuteaza de obicei la tineri. In diabetul zaharat tipul II sau non-insulino-dependent, secretia de insulina este scazuta sau exista o rezistenta periferica (a tesuturilor) la actiunea insulinei. Acest tip de diabet debuteaza la varste mai inaintate, de obicei dupa 50 ani, putand fi echilibrat prin dieta si/sau medicamente antidiabetice orale. Pe parcursul evolutiei, diabetul zaharat non-insulinodependent poate deveni insulino-necesitant, atunci cand tratamentul medicamentos nu mai reuseste mentinerea glicemiei in limite normale, fiind necesara... [continuare]
Diabetul zaharat insulino-dependent (dz de tip i) la copii
Dr. Balan Dumitra
Medic primar diabet, nutritie si boli metabolice
Generalitati Diabetul zaharat este o afectiune endocrina caracterizata prin deficit al secretiei pancreatice de insulina. Insulina stimuleaza patrunderea glucozei in celule si folosirea acesteia ca substrat pentru producerea de energie. In lipsa insulinei, glucoza nu mai poate fi utilizata de catre celule pentru producerea de energie si se acumuleaza in sange depasind nivelul sanguin normal. Copiii care au diabet si parintii acestora vor face fata mai bine provocarilor acestei boli daca vor fi cat mai bine informati despre aceasta afectiune si evolutia ei. A trai cu diabet Parintii care au un copil cu diabet insulino-dependent trebuie sa fie atenti la dieta zilnica a copilului, la administrarea corecta a insulinei, la respectarea programului zilnic de exercitii fizice cat si la monitorizarea permanenta a glicemiei. Acest ritual zilnic va reprezenta una din partile cele mai importante ale tratamentului; este un proces consumator de timp si energie dar cu efecte benefice, pentru... [continuare]
Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip ii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati O dieta echilibrata si un program regulat de miscare sunt doua componente de baza controlul diabetului de tip II, insa cercetatorii au descoperit ca alimentatia sanatoasa poate sa constituie, in anumite cazuri, un tratament propriu-zis pentru aceasta boala cronica. Restrictiile calorice regleaza nivelul glicemiei in sange, deoarece afecteaza productia de glucoza la nivelul ficatului, sustin specialistii. Prin urmare, diabeticii au nevoie de o planificare atenta a dietei, prin reducerea numarului de calorii consumate in fiecare zi. Alimentatia corecta in diabet Alimentatia sanatoasa constituie o cale principala de prevenire, control si tratare a unui numar foarte mare de afectiuni, de la bolile cardiace, pana la diversele forme de cancer. Cele mai noi cercetari in domeniu arata ca o dieta echilibrata poate fi in sine un tratament pentru diabetul de tip II, in special atunci cand este asociata cu un program regulat de miscare. Un studiu restrans, derulat in... [continuare]
Va rog,indicati-mi si mie un meniu (sau mai multe daca se poate) pentru un diabet cotat la 160 HC .Mentionez ca urmez un tratament de substitutie cu Predniso si Astonin H in urma unei suprarenalectomii bilaterale si unul pentru HTA . As mai vrea sa stiu cata miere pot sa mananc pe zi . Va multumesc foarte mult si va doresc sanatate . Adresa mea de email : [email protected] [continuare]
Generalitati Ca medicament, mierea are o istorie foarte lunga. Egiptenii antici foloseau mierea ca fluid pentru imbalsamare si ca pansament pentru rani. In prezent, foarte multi oameni apeleaza la miere pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii. Unii practicieni de medicina alternativa considera mierea una dintre cele mai bune remedii naturale pentru o gama larga de afectiuni. Cu toate acestea, din punct de vedere stiintific, beneficiile mierii pentru sanatate nu au fost inca dovedite - cu exceptia proprietatilor sale de accelerare a vindecarii ranilor si de calmare a tusei. Beneficiile mierii - Consumul de miere poate avea un efect pozitiv in reducerea factorilor de risc pentru bolile de inima. Concret, se pare ca mierea reduce valorile proteinei C reactive si poate avea un efect minor asupra glucozei din sange, a insulinei, precum si asupra nivelurilor de lipide, mai ales in cazul persoanelor hiperglicemice. [continuare]
Proprietati surprinzatoare ale mierii de albine asupra sanatatii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Mierea de albine este folosita atat ca hrana, dar si ca medicament inca din cele mai vechi timpuri. Mierea are foarte multe beneficii asupra sanatatii organismului, avand un continut foarte mare de substante nutritive benefice din plante. Contine substante nutritive Mierea de albine este un lichid dulce, gros, facut de albine. Acestea colecteaza zahar, in special nectarul bogat in zahar din flori. Odata ajunse in stup, albinele consuma in mod repetat nectarul, digerandu-l si regurgitandu-l. Produsul final al acestui proces este mierea, ea servind ca hrana pentru albine. Mirosul, culoarea si gustul mierii de albine depind de tipurile de flori din care a fost cules nectarul. Din punct de vedere nutritional, o lingura de miere de albine (21 grame) contine 64 de calorii si 17 grame de zahar, incluzand fructoza, glucoza, maltoza si zaharoza. Practic, mierea nu contine fibre, grasimi sau proteine. De asemenea, mierea de albine contine cantitati foarte mici de vitamine... [continuare]
Generalitati Sarbatorile de iarna reprezinta motive de sarbatoare si sunt bine-cunoscute pentru mancarurile specifice. Acestea includ, carnati, sarmale, friptura de porc, placinte, cozonaci si alte bunataturi. Savurarea alimentelor specifice festivitatilor de iarna reprezinta o provocare pentru persoanele cu diabet. Pastrarea unui echilibru intre o alimentatie care sa satisfaca poftele si pastrarea valorilor zaharului din sange poate fi dificil de realizat. Cu toate acestea, pastrarea acestui echilibru poate fi dificila chiar si in restul anului. Mentinerea unei valori optime a glicemiei reprezinta o metoda prin care o persoana diabetica se poate simti bine si poate ramane energica pe tot parcursul sarbatorilor de iarna. Metode pentru gestionarea diabetului pe timpul sarbatorilor de iarna Cunoasterea cantitatilor de carbohidrati si de alimente necesare Familiarizarea cu privire la numarul de carbohidrati si la cantitatea de alimente pentru buna desfasurare a metabolismului... [continuare]
Generalitati Daca va numarati printre persoanele care sufera de diabet si isi planifica mesele dupa metoda piramidei nutritionale sau mai nou, a farfuriei alimentare, luati in considerare pregatirea unui meniu de vara. Salatele specifice anotimpului calduros ar putea reprezenta o masa echilibrata nutritional, dar si gustoasa si satioasa. Produsele proaspete din timpul verii reprezinta componenta cheie a meselor pentru bolnavii de diabet zaharat, care ar trebui sa inceapa masa cu 2 cesti de legume crude. Portiile de proteine slabe, de fructe proaspete de vara si grasimi sanatoase pot imbogati salatele de vara si le pot transforma intr-o masa ideala pentru bolnavii de diabet. De ce este importanta dieta pentru persoanele care sufera de diabet? Excesul de greutate este asociat cu: hipertensiunea arteriala diabetul de tip 2 riscul crescut de boli cardiovasculare - infarct miocardic, accident vascular cerebral, angina pectorala Diabetul zaharat de tip 2... [continuare]
12 reguli de respectat pentru a evita aparitia diabetului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Diabetul este o boala tot mai des intalnita, dar din fericire este una dintre bolile care pot fi prevenite, in cele mai multe dintre cazuri. Persoanele care au prediabet, o stare in care nivelurile de zahar din sange sunt ridicate si care evolueaza in diabet in aproximativ 10 ani, ar trebui sa tina o dieta , sa manance sanatos si sa faca exercitii fizice. Acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile sanatoase care pot trata starea de prediabet si cu ajutorul carora se poate preintampina aparitia diabetului sau o viata dependenta de medicamente si monitorizarea nivelului de zahar din sange, risc crescut de boli de inima, boala Alzheimer si alte boli grave. Cei care doresc sa evite declansarea diabetului pot respecta, incepand chiar de astazi 12 reguli ale caror rezultate au fost deja demonstrate: Cele 12 reguli 1. Mentinerea greutatii in limite normale Scaderea numarului de kilograme ale unei persoane reduce semnificativ riscul aparitiei diabetului. Chiar si... [continuare]
Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa!
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Otetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un continut ridicat in minerale si oligoelemente vitale pentru un organism sanatos - potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu si fluor. Un amestec care contine numai 5% otet de mere elimina pana la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri si 80% dintre virusuri. Otetul de mere este un produs complet natural, atunci cand este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmata de o a doua fermentatie a otetului insusi. Acest produs pastreaza toate proprietatile nutritive specifice merelor; in plus, este imbunatatit cu acizi suplimentari si enzime produse in timpul celor doua etape de fermentatie. Pentru a beneficia de toate proprietatile otetului de mere se recomanda sa achizitionati produse care au pH-ul/aciditatea de 5-7. Timp de secole, otetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar si medicament pentru tratarea oamenilor si animalelor. In timpul lui Hippocrate, otetul... [continuare]
Generalitati In ultima vreme se pune din ce in ce mai mult accentul pe scaderea ponderala a barbatilor, astfel, nu doar femeile tin cure de slabire, ci si din ce in ce mai multi barbati. Mai mult, politicienii adopta masuri pentru a incuraja alimentatia sanatoasa, in timp ce vedetele se intrec in a atrage atentia opiniei publice referitor la problemele de sanatate pe care o alimentatie nesanatoasa le poate cauza. Din ce in ce mai multi barbati tin cure de slabire Unul dintre politicienii care sunt partizani ferventi ai alimentatiei sanatoase este Bill Clinton, fostul presedinte al Statelor Unite. El marturiseste insa in autobiografia sa ca inainte de operatia de by-pass pe care a suferit-o in anul 2004 era un adept convins al alimentatiei de tip fast-food, si ca in copilarie a fost un copil durduliu. De asemenea politicianul mai adauga si ca intotdeauna si-a monitorizat indeaproape fluctuatiile greutatii, el insusi incercand sa slabeasca cu ajutorul unei diete... [continuare]
Generalitati Alimentatia sanatoasa nu inseamna o nutritie stricta, mentinerea unei siluete subtiri sau privarea de alimente preferate. O stare generala de bine, mai multa energie, stabilizarea starii de spiri si mentinerea sanatatii organismului - toate aceste lucruri sunt posibile cu o dieta potrivita pentru fiecare persoana. Puteti invata cum sa va extindeti gama de alimente sanatoase si sa cunoasteti felul in care va puteti planifica dieta astfel incat sa se transforme intr-una sanatoasa si gustoasa. Propuneti-va sa atingeti succesul Acest lucru il puteti face prin planificarea unei diete sanatoase cu pasi marunti, si nu prin schimbari nutritionale drastice. Cu schimbari usoare, treptate, dieta dvs. s-ar putea transforma intr-una sanatoasa, mai devreme decat va asteptati. - Simplificati In loc sa va preocupe numaratul caloriilor sau masurarea portiilor, ganditi dieta dvs. in termeni de culoare, varietate si prospetime. Incepeti usor si modificati pe termen lung unele... [continuare]
Generalitati Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea. Mierea ca aliment si medicament Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori. Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis si chiar negru.... [continuare]
Buna seara,,as avea si eu o intrebare mai bine zis pentru sotul meu,care are diabet tip 2 si as vrea sa stiu de are glicemia marita dimineata la prima ora?Spuneti-mi va rog nu este mai sanatos sa foloseasca mierea de albine (sigur in cantitate foarte mica la un (1 L ) termos de ceai de afine o lingurita si jumatate),stiu ca nu este indicat dar cred ca este mult mai sanatos decat zaharina .Ce stim despre Siofor 1000,pentru ca in afara de faptul ca are prescris dimineata 1\\2,la pranz 1,si seara 1 nu poate folosi decat la pranz si seara,pentru ca are diaree.Ce facem in acest caz?Este a doua oara ca medicul diabetolog prescrie asa medicamentul,dar daca are aceste probleme nu ar trebui sa se schimbe medicatia?Nu prea avem retete pentru diabetici,stiu ca trebuie tinuta dieta,dar este foarte greu pentru ca lucreaza munca fizica face mult efort,si are nevoie de mancare consistenta,Incercam sa tinem dieta dar cateodata pur si simplu nu mai stiu ce sa gatesc sau sa-i pun la pachet.Stiu... [continuare]
sotul meu are diabet dar pana acum nu am gasit nici o carte de bucate pentru diabeti.ati putea sami explicati mai detailat care sant alimente permise si carenu pentru un diabetdeca e posibil as dori sa stiu daca e preferbil mai mult fiert decat prajit.ce fructe poate sa manance si care nu.va multumesc [continuare]
buna ziua! am 36 ani si cu 5 zile in urma am facut analize medicale . Glicemie=258, am mers la medic specialist acolo a crescut glicemia=483, imi poate raspunde cineva daca exista posibilitataea sa devin insulino-dependent in conditiile in care am inceput regimul alimentar si tratament medicamentos? sunt foarte speriata sa aflu ca am acest diagnostic si sa nuu pot scapa de aceasta boala niciodata. Mentionez ca de 4 ani am si un vitiligo, sa inteleg ca acest diabet s-a in stalat in organism tot din cauza stresului? [continuare]
un tratament naturist deosebit de eficient pentru infectii cu steptococi, stafilococi si alte bacterii este mierea de Manuka, din Noua Zeelanda. Este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut si s-au facut studii clinice legate de eficienta ei in ultimii 15 ani la Universitatea din Waikato. S-a creat si un sistem de evaluare a calitatilor sale numit UMF ( Unique Manuka Factor). Pentru a folosi mierea de Manuka in tratament trebuie sa aiba un UMF de cel putin 10. La noi o gasiti la www.manuka.ro cu toate detaliile de tratament- multa sanatate la toata lumea! [continuare]
puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare ..Ce alimentatie trebuie sa administrez pentru acest tip de diabet . [continuare]
se poate administra reteta domanei Monica Toatiu, unui om care sufera de diabet TIP II? Vă rog sa-mi raspundeti uregent! Multumesc anticipat ! [continuare]
Pot sa iau in fiecare dimineata pe stomacul gol ,o lingurita de miere de albine (poliflora) ca am auzit ca e sanatoasa . ? [continuare]
Buna ziua, am 21 ani si la inceputul anului acesta am fost diagnosticat cu diabet zahart insulino-dependent. Am inceput imediat tratamentul cu insulina. In ultimele ... 5 zile, am avut glicemia f mica,de cele mai multe ori sub 80. Continua sa scada chiar daca am redus cantitatea de insulina. Tot pe site am citit ca e posibil ca in unele cazuri, pancreasul sa "isi revina" temporar. ..pt. cateva saptamani sau luni.[sper ca eu sa fiu exceptie de la regula si sa nu-mi mai"revin"] .. intrebare mea e ... in perioada in care pancreasul functioneaza,nu o sa imi mai injectez insulina dar ... cu mancare cum fac ? pot manca "normal" ca inainte sa ma fi inbolnavit? Sau trebuie sa continui sa cantaresc alimentele sa ajung sa mananc cele ~210g glucide/zi. Si inca ceva .. am 1.72, 65kg ... ~210g glucide/zi imi sunt de ajuns ? (mentionez ca merg la sala de 5-6 ori pe saptamana,deci fac destula miscare) Va multumesc frumos [continuare]
Acum aprox o luna rezultatul glicemiei mele era unul in limitele normale in jur la 90 iar acum este 128 dar mentionez ca am baut ieri de 2 ori cafea cu cate o lingurita de miere dimineata, dupa amiaza, iar dimineata urmatoare am facut testul glicemiei si a fost 128, mentionez ca sunt si putin cam supraponderal am 1,74 m si greutate 95 kg oare trebuie sa-mi fac griji ? Va rog sa ma sfatuiti, ce ar trebui sa fac ? Va multumesc ! [continuare]
In incercarea de a ma hrani cat mai sanatos si evitand total dulciurile, atat cumparate cat si facute in casa, am trecut la consumul de miere de albine care imi place foarte mult, in diverse combinatii cu nuci, seminte etc. Vreau sa va intreb, consumul in cantitati mai mari de miere de albine are contraindicatii pt o persoana sanatoasa?Poate conduce la diabet sau alte dereglari? Am incept consumul regulat de miere si eliminatrea celorlalte dulciuri de cateva luni bune timp in care am realizat ca am mancat kilograme intregi de miere. Am facut un calcul foarte sumar, grosier, ca sa observ ca mananc cam 200g de miere de albine pe zi. Pe langa aceasta mai mananc si polen, o lingurita dimineata, precum si capaceala. Ma gandeam ca am cam exagerat un pic pt ca fac ce fac si mai iau un varf de lingurita de miere ba la servici ba acasa si asa consum pe zi cum am spus cam 200g. Credeti ca nu are importanta sau trebuie sa reduc consumul? Va multumesc si sper sa-mi raspundeti si mie. O zi buna. [continuare]
Mucosin cu miere sirop
Compozitie 5 ml sirop contin 15 mg clorhidrat de ambroxol si excipienti: sorbitol sol. 70%, glicerol 85%, hidroxietilceluloza, benzoat de sodiu, miere purificata, aroma de miere, zaharina sodica, Brown gold CH, apa purificata. Indicatii Ca fluidifiant in tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secretii vascoase: bronsite acute, in timpul acutizarii bronsitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronsite, astm bronsic, bronhopneumonie, bronsiectazie, sinuzite, pre- si post-operator in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare. Contraindicatii Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipientii produsului. Insuficienta renala severa. Insuficienta hepatica severa. Precautii Clorhidratul de ambroxol se va administra cu prudenta la pacientii cu tulburari ale mecanismului de eliminare a secretiei bronsice (sindromul de cili imobili) sau la cei cu hipersecretie de... [continuare]
Strepsils miere si lamaie, pastile
Ce este Strepsils Miere si Lamaie si pentru ce se utilizeaza Strepsils in variantele sale: Clasic, Mentol & Eucalipt, Miere & Lamaie si cu Vitamina C100mg, apartine unui grup de medicamente care sunt utile in tratamentul infectiilor oro-faringiene usoare, favorizand ameliorarea siptomelor provocate de acestea. Strepsils Clasic are efect imediat in ameliorarea senzatiei de disconfort faringian. Strepsils Mentol & Eucalipt descongestioneaza rapid caile respiratorii. Strepsils Miere & Lamaie are efect calmant accentuat in durerile produse de infectiile cavitatii bucale si ale faringelui. Strepsils Vitamina C 100mg asigura cantitatea de Vitamina C necesara in cursul infectiilor oro-faringiene. Mod de administrare Produsul se administreaza oral. Se utilizeaza chiar de la aparitia primelor senzatii de disconfort faringian. Se dizolva incet, in gura, cate un comprimat la 2-3 ore. Nu administrati mai mult de 8 pastile in 24 de ore. Daca simptomele persista,... [continuare]
Drill miere cu aroma de trandafir, drajeuri
Ce este Drill miere cu aroma de trandafir, drajeuri si pentru ce se utilizeaza Indicatii Drill contine un antiseptic local cu actiune antimicrobiana si un anestezic local. Acest medicament este recomandat in cazul inflamatiei mucoasei oro-faringiene fara febra, a aftelor sau in cazul altor leziuni ale mucoasei bucale. Mod de administrare Adulti Doza recomandata este de o pastila de 4 ori pe zi; intervalele intre administrari trebuie sa fie de cel putin 2 ore. Copii intre 6 si 15 ani Doza recomandata este de o pastila de 2-3 ori pe zi; intervalele intre administrari trebuie sa fie de cel putin 4 ore Pastilele se sug. Durata tratamentului Daca simptomele persista mai mult de 5 zile, adresati-va medicului. Daca utilizati mai mult decat trebuie din Drill Pot aparea efecte neurologice sau cardiovasculare. Daca uitati sa utilizati Drill Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza omisa. Daca aveti orice nelamuriri privind utilizarea acestui medicament, consultati medicul... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Ecografie , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter