iaurt pentru sugari
Ce este scalpul uscat Scalpul uscat apare din diferite cauze si poate produce inflamatie si mancarime. Pentru a reduce acest lucru, exista cateva optiuni de tratament si in special tratamente naturale ce pot fi facute acasa de catre persoanele afectate. Semne Semnul cel mai specific al scalpului uscat este mancarimea la acest nivel, mancarime ce poate fi acompaniata de matreata, senzatie de amortire si cadere a parului. Cea mai comuna cauza a scalpului uscat este reactia la un ingredient nociv din produsele de ingrijire a parului. Astfel, uneori factori simpli precum consumul insuficient de apa sau spalarea zilnica a parului pot fi cauza, desi exista si patologii precum psoriazis sau eczema ce pot produce scalp uscat. Optiuni de tratament Tratamentul optim pentru fiecare caz depinde de cauza scalpului uscat. Dermatita Dermatita atopica este de asemenea cunoscuta si ca eczema si poate afecta pielea din orice regiune a corpului, inclusiv scalpul. Optiunile de tratament pentru... [continuare]
Interactiunea alimentelor cu medicamentele
Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie
Generalitati Daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si uneori periculoase dintre alimente si medicamente. Grepfrut-ul Fruct al plantei citrus paradisi, fam. Rutacee, originar din Asia. Acest citric este bogat in vitamina C (40 mg%), potasiu (230 mg%), continand si compusi de tip glucarat, care pot avea actiune de prevenire a cancerului de san. Grepfrut-ul contine limonoizi, care inhiba formarea tumorilor. Grepfrut-ul roz - rosu contine licopen (care se gaseste si in rosii, caise, portocale rosii), un puternic antioxidant cu actiune de prevenire a cancerului de prostata. Pulpa de fruct este bogata in fibre alimentare solubile si insolubile cu efect de scadere a indexului glicemic, de stabilizare a glicemiei si de reducere a colesterolului sanguin. Atentie! Acest efect este caracteristic numai consumului de pulpa de fruct, nu si consumului de suc de grepfrut. Efectul se datoreaza pectinelor care se... [continuare]
Starile de greata si de voma la copil
Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog
Generalitati Greata este senzatia de aparitie iminenta a varsaturilor si este frecvent insotita de modificari autonome, cum ar fi cresterea ritmului cardiac si salivatia. Greata si varsaturile apar in mod obisnuit in succesiune; cu toate acestea, ele pot aparea separat (de exemplu, varsaturile pot aparea fara a preceda greata, ca urmare a cresterii presiunii intracraniene). Varsaturile sunt inconfortabile si pot provoca deshidratare, deoarece se pierde lichid si deoarece capacitatea de rehidratare prin bautura este limitata. Etiologie Cauzele varsaturilor variaza in functie de varsta si variaza de la relativ benigne pana la cele care pot pune in pericol viata. Varsaturile sunt un mecanism de protectie care ofera un mijloc de expulzare a toxinelor potentiale; cu toate acestea, pot indica, de asemenea, o boala grava (de exemplu, obstructie intestinala). Varsaturile biliare indica o obstructie intestinala ridicata si, in special la un sugar, necesita o evaluare... [continuare]
Copilul tau are intoleranta la lactoza? cum recunosti semnele
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Ce este intoleranta la lactoza? Intoleranta la lactoza este o afectiune digestiva in care organismul nu poate descompune complet lactoza – zaharul natural din lapte si produsele lactate. Aceasta apare atunci cand intestinul subtire produce o cantitate insuficienta de lactaza, enzima necesara pentru digestia lactozei. Desi afectiunea nu este periculoasa, disconfortul provocat poate afecta calitatea vietii. Semne si simptome Semnele si simptomele intolerantei la lactoza incep de obicei la 30 de minute pana la doua ore dupa consumul de alimente care contin lactoza. Semnele si simptomele frecvente includ: - Diaree - Greata si, uneori, varsaturi - Crampe stomacale - Balonare - Gaze Cauze In mod normal, lactaza transforma zaharul din lapte in doua zaharuri simple - glucoza si galactoza - care sunt absorbite in fluxul sanguin prin mucoasa intestinala. Daca aveti deficit de lactaza, lactoza din alimente se deplaseaza in colon in loc sa fie procesata si... [continuare]
Diareea la copii - sfaturi dietetice
Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog
Generalitati Diareea la copii este greu de definit, specialistii considerand-o, de fapt, cresterea numarului obisnuit de scaune pentru copilul respectiv si reducerea consistentei acestora prin cresterea continutului apos. Etiologia ei este plurifactoriala, incluzand atat cauze infectioase (microbiene, virale, parazitare), cat si neinfectioase (diete necorespunzatoare, tratament antibiotic prelungit). Diareea poate fi agravata prin regim alimentar necorespunzator, insa prin regim adecvat poate fi si ameliorata. Recomandarile specialistilor Printre sfaturile utile adresate de catre specialisti parintilor, se numara: Mentinerea alimentatiei normale Mentinerea unei diete cat mai normale, continand alimentele de baza, cu care copilul e deja obisnuit. Daca in trecut medicii recomandau instituirea unei diete hidrosaline, care avea drept scop punerea in repaus a tubului digestiv, insa cu asigurarea aportului de apa si electroliti, studiile clinice recente au demonstrat ca... [continuare]
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la orice alta varsta. La nou-nascutii si sugarii sanatosi candidoza bucala nu reprezinta o problema serioasa, ea fiind tratata si vindecata foarte usor. Medicamente Unele medicamente permit ciupercilor sa se inmulteasca necontrolat: - antibioticele, in special cele cu spectru larg (de exemplu, tetraciclina); - contraceptive orale (pilulele); - medicamente ce scad capacitatea de aparare a organismului, precum corticosteroizii. Mod de transmitere Modul de transmitere a ciupercii ce determina candidoza bucala difera in functie de varsta; - nou-nascutii si sugarii . Un nou-nascut poate contacta candida de la mama, in timpul nasterii, daca aceasta are candidoza vaginala. Simptomele apar in medie la 3 pana la 7 zile... [continuare]
Candidoza orala - diagnostic si tratament
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Candidoza orala, cunoscut in mod obisnuit ca afte bucale, este o infectie fungica care apare in interiorul gurii. Nu este contagioas i în cele mai multe cazuri poate fi tratat cu un curs simplu de medicamente antifungice topice aplicate direct pe zona afectat din gur. Candidoza este o infectie a cavitatii orale, cauzate de ciuperca numita candida. Candidoza nu se limiteaza doar la nivelul cavitatii bucale. Ea poate sa para si in alte parti ale corpului. Poate sa provoace eruptii cutanate, "de scutec" la sugari, sau infectii vaginale fungice la femei. Candidoza poate afecta pe oricine, desi apare cel mai frecvent la sugari si copiii mici, adultii mai in varsta si persoanele cu un sistem imunitar slabit. Persoanele cu HIV sunt cele mai susceptibile de a fi afectate si se estimeaza ca 95% dintre toti pacientii cu HIV vor prezenta simptome de afte bucale la un moment dat. De asemenea, este mai frecventa la pacientii care iau terapii imunosupresoare, cum ar fi cele... [continuare]
Alimentatia in primii ani de viata – ce evitam si ce incurajam?
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Principii in alimentatia copiilor Nutritia copiilor se bazeaza pe aceleasi idei ca si nutritia adultilor. Toata lumea are nevoie de aceleasi tipuri de lucruri, cum ar fi vitamine, minerale, carbohidrati, proteine si grasimi. Acestea se numesc nutrienti. Copiii au nevoie de cantitati diferite de nutrienti specifici la diferite varste. Cel mai bun model alimentar pentru cresterea si dezvoltarea unui copil ia in considerare varsta copilului, nivelul de activitate si alte caracteristici. Alimentele pline de nutrienti - fara sau cu un continut limitat de zahar, grasimi saturate sau sare adaugate - sunt considerate bogate in nutrienti. Concentrarea pe alimente bogate in nutrienti ii ajuta pe copii sa obtina nutrientii de care au nevoie, limitand in acelasi timp caloriile totale. Alimentatia in primul an de viata Alegerea alimentelor potrivite pentru bebelusul in primul an de viata este foarte importanta. Cresterea copilului dumneavoastra are loc mai mult in primul an decat... [continuare]
Laptele de vaca in alimentatia sugarului si copilului mic
Autor: SfatulMedicului
Compozitia laptelui de vaca Specialistii nu incurajeaza si nici nu recomanda introducerea laptelui de vaca in dieta copiilor cu varsta sub 1 an (aflati inca in perioada de sugar). Motivele pentru care laptele integral de vaca nu este agreat se bazeaza pe continutul insuficient in vitamina E, D, C, fier si acizi grasi esentiali, ce caracterizeaza acest tip de lapte. De asemenea, laptele de vaca are un continut excesiv de ridicat in sodiu si potasiu si contine de 3 ori mai multe proteine decat laptele uman, ceea ce presupune o suprasolicitare a activitatii hepatice. Carbohidratii sunt in cantitate mica, acest lucru impunand suplimentarea cu zahar (zaharul prezinta efecte nedorite asupra metabolismului sugarului, stimuland activitatea adipocitelor, cu aparitia obezitatii). Imunoglobulinele se gasesc si ele in cantitate mica si sunt distruse prin actiunea enzimelor proteolitice in procesul de digestie. Sugarii a caror alimentatie se bazeaza pe acest tip de lapte... [continuare]
Rolul fosforului in organism Fosforul este un mineral de care organismul are nevoie pentru a realiza numeroase functii esentiale. Acesta este prezent in mod natural in alimente, dar prelucrarea produselor alimentare poate duce la adaugarea unor cantitati si mai mari de fosfor. Corpul uman foloseste fosforul pentru a mentine oasele puternice si sanatoase, dar si pentru a avea o dantura sanatoasa. De asemenea, fosforul ajuta organismul sa elimine deseurile si sa produca proteine speciale ce au rolul de a ajuta la repararea si dezvoltarea celulelor si tesuturilor. Cand este necesar aportul de fosfor? Printr-un aport adecvat de fosfor se contribuie la imbunatatirea unor functii organismului care implica: - sistemul nervos; - functia renala; - contractia musculara; - controlul functiei cardiace. Majoritatea oamenilor obtin suficient fosfor prin urmarea unei diete echilibrate. Cu toate acestea, persoanele cu anumite afectiuni de sanatate, precum cele renale sau diabetul, pot... [continuare]
11 remedii pentru raceala si gripa pe care le poti face acasa
Autor: SfatulMedicului
Remedii impotriva racelii si gripei A fi bolnav, chiar si atunci cand sunteti acasa in pat, nu este deloc placut. Combinatia de dureri de corp, febra, frisoane si congestie nazala poate fi suficienta pentru a face pe oricine sa se simta cumplit. Exista o multime de remedii care se pot face acasa ce pot atenua simptomele si va pot aduce inapoi la normal. Insa, daca aveti probleme cu respiratia, batai rapide ale inimii, va simtiti slabit sau aveti alte simptome severe, adresati-va medicului. Supa de pui Supa de pui nu poate fi un leac, dar este o alegere excelenta atunci cand esti bolnav. Cercetarile sugereaza ca savurarea unei farfurii de supa de pui cu legume, poate incetini miscarea neutrofilelor din corp. Neutrofilele sunt un tip comun de celule albe din sange. Ele va ajuta sa va protejati corpul de infectie. Cand se misca lent, acestea raman concentrate indeosebi in zonele corpului care necesita cel mai mult vindecare. Studiul a aratat ca supa de pui a fost eficienta... [continuare]
Tratamente naturiste pentru constipatia la copiii sub 3 ani
am o fetita de 2 ani si 8 luni.este un copil dezvoltat normal,f.inteligent si plin de viata! dar... sufera de o consipatie cronica de aproximativ 1an fapt ce o face sa sufere f f mult.are scaun la 3-4 zile cu mare efort.la aparitia afectiunii scaunul era f tare,uneori era sange pe exterior . de 3 luni urmeaza un tratament cu lactuloza.scaunul nu mai este tare dar tot la 3-4 zile are scaun si are o mare teama de a face...se ridica de pe olita repetand "nu faci caca"si tremura, stau langa fetita tot timpul cat are nevoie sa stea pe olita,o incurajez ,dar nu-i dispare acea teama de a avea scaun. va rog sa ma ajutati cumva cu un sfat ,un tratament naturist si o dieta adecvata pentru varsta ei.Va multumesc foarte mult. n. . . [continuare]
Buna! Sunt Anca, din Craiova si am o fetita de 9 luni si 2 saptamani si avem o problema.De vreo 4-5 zile ne-a aparut ca o iritatie in zona genitala si la fundulet si se accentueaza mereu.Constat ca este de fapt "oparita" si cred ca este de la scutecul de unica folosinta, pentru ca pana acum nu am avut probleme. Mi s-a recomandat de la farmacie NEOPREOL,insa pe prospect scrie ca e indicata folosirea dupa varsta de 1 an. Afolosit cineva pentru puiutul sau?Este pe baza de ulei de peste si vitamina A, dar nu stiu ce sa zic...Poate ma ajutaticu un sfat.Multumesc. [continuare]
Efectele benefice ale consumului de cereale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Inca de la inceputurile agriculturii, cerealele au furnizat beneficii nelimitate in ceea ce priveste sanatatea. Pentru oameni, cerealele sunt un aliment de baza in dieta zilnica. Cerealele sunt bogate in glucide complexe, care ofera energie si ajuta la prevenirea cancerului, constipatiei, tulburarilor de colon, la pastrarea nivelului corespunzator de zaharuri din sange si, de asemenea, imbogatesc starea generala de sanatate cu proteine abundente, grasimi, lipide, minerale, vitamine si enzime. Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, riboflavina si tiamina, iar cele mai multe cereale au un continut abundent de fibre, mai ales orzul, ovazul si graul. Cerealele au in componenta lor tarate solubile care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si tin la distanta bolile de inima. Consumul de cereale inseamna un aport de cantitati mari de proteine, cerealele pentru micul dejun sunt adesea consumate cu lapte, care presupun o masa bogata in proteine. Pentru... [continuare]
Dupa cum stim, vitamina D este necesara pentru asimilarea calciului in oase, dar nu numai. Cercetarile au descoperit ca absenta vitaminei D are un rol important in astm, cancer, depresie, boli de inima, diabet si chiar cresterea in greutate. De aceea vitamina D este una din cele mai importante, care nu trebuie sa lipseasca din componenta nutrientilor consumati zilnic. Vitamina D si oasele Vitamina D ajuta organismul sa absoarba calciul. Fara ea, oasele pot deveni fragile. La adulti, lipsa de vitamina D duce la malformatii ale oaselor si osteoporoza. La copii, deficitul de vitamina D, cauzeaza rahitism si alte boli ale oaselor. Consumul de lapte fortificat cu vitamina D poate ajuta la eliminarea acestor tulburari de sanatate. Vitamina D: beneficii pentru inima si creier Studiile au demonstrat ca nivelurile scazute de vitamina D pot avea efecte negative nu doar asupra oaselor, dar pot da nastere si la probleme cardiace si depresie, mai ales la persoanele in varsta.... [continuare]
Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea diferitor alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficiente substante nutritive deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. Este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot... [continuare]
Nutritia si alimentatia rationala la copil
Autor: SfatulMedicului
Alimentatia sanatoasa Ce este alimentatia rationala si ce alimente sunt necesare in dieta copilului? O dieta sanatoasa, rationala, include o varietate de alimente care ofera copilului energia si nutrientele necesare unei dezvoltari psihosomatice normale. O alimentatie corespunzatoare nu semnifica doar consumul unor "alimente sanatoase", putand fi consumate o varietate de alimente atat timp cat dieta ramane variata, echilibrata si este consumata in cantitati moderate. Copii, prezinta chiar de la nastere un mecanism intern de reglare al consumului de mancare, astfel ca nou nascutii si sugarii au capacitatea de a semnala aparitia foamei (de obicei prin plans) si de asemenea stiu cand sunt satui si astfel se opresc din alimentare (prin controlul unor semnale interne care indica satietatea). Odata cu inaintarea in varsta copii au capacitatea de a-si doza alimentele in functie de necesitatile fiziologice specifice varstei. Cum pot mentine parintii o dieta sanatoasa a copilului? [continuare]
Sanatatea familiei in perioada sarbatorilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati In timpul iernii, soarele apune mai devreme, iar temperatura atmosferica este destul de scazuta. Majoritatea oamenilor isi vor petrece mult mai putin timp in aer liber si vor fi mai putin activi. Vor consuma mai multe alimente zaharoase sau care contin amidon. Instinctul de hibernare nu mentine neaparat organismul intr-o forma maxima de sanatate. Sistemul imunitar este cel care va apara de racelile si gripele de iarna, pentru a va bucura de sarbatorile sezonului rece. Spalati-va des mainile Pastrati-va mainile curate pentru a evita contactul cu germenii si bacteriile care pot declansa diverse boli, dar si pentru a impiedica raspandirea acestora. Spalati-va mainile cu apa calda si sapun, pentru cel putin 20 de secunde. Acoperiti-va nasul si gura cu o batista atunci cand tusiti sau stranutati. Mentineti-va organismul cald Temperaturile scazute pot cauza grave probleme de sanatate, mai ales sugarilor si adultilor in varsta. De aceea, este important ca in anotimpul... [continuare]
Generalitati Odata cu venirea iernii, frecventa racelilor se mareste. Simptomele de raceala si gripa va pot cauza disconfort si va pot tine departe de locul de munca, de scoala si de activitatile sociale la care doriti sa participati. In plus, racelile si gripele pot fi periculoase pentru copii si unele persoane mai in varsta, deoarece ambele categorii de persoane au un sistem imunitar mai scazut. Pentru oricine doreste sa evite eventualele raceli si gripe din timpul sezonului rece, exista cateva masuri de precautie simple. Modalitati prin care puteti preintampina raceala - Spalati-va mai des pe maini. Aceasta este, probabil, cea mai adecvata masura pentru prevenirea transmiterii racelilor. Spalati-va mainile mai ales dupa ce ati fost la cumparaturi, la sala de sport sau in oricare loc public. Spalarea frecventa a mainilor poate distruge virusurile pe care le-ati putea lua prin contactul cu suprafetele sau persoanele infectate. De asemenea, i [continuare]
Cum va protejeaza probioticele sanatatea
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Probioticele sunt bacterii benefice care se afla in cantitati mari in sistemul digestiv al oricarei persoane sanatoase. Probioticele se gasesc in compozitia alimentelor si suplimentelor alimentare (capsule sau pulberi). Exemple de alimente care contin probiotice sunt iaurtul si alimentele fermentate (cum ar fi varza sau bauturile fermentate din lapte, soia sau miso). Principalele tipuri de bacterii benefice sunt Bifidobacteria, Lactobacteria (acidophilus, plantarum, rhamnosus), Propinobacteria, Peptostreptococci, Propinobacteria si enterococii. Cum functioneaza probioticele? Probioticele sunt microorganisme vii, care atunci cand sunt administrate in cantitati adecvate, confera beneficii sanatatii gazdei. Probioticele actioneaza, eliminand unele dintre bacteriile rele din sistemul digestiv. Probioticele se ataseaza pe peretii intestinali unde se inmultesc si sporesc numarul bacteriilor benefice, mentinand un echilibru sanatos intre numarul de bacterii benefice si... [continuare]
Lista completa a e-urilor si alimentele in care se gasesc
Autor: SfatulMedicului
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de siguranta si aprobarile pentru introducerea pe piata apartinand Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (AESA). Istoria listei oficiale a E-urilor In anul 1962, s-a aprobat publicarea unei liste unice care sa cuprinda toti aditivii alimentari utilizati in industria de consum. La inceput, aceasta lista a fost populata de coloranti, ca in 1964 sa fie completata de conservanti, in 1970 de antioxidanti si in 1974 de emulsificatori, stabilizatori, intaritori si agenti gelifianti. In multe tari europene, termenul de "E-uri" este utilizat cu o conotatie peiorativa, care face trimitere catre ingredientele artificiale nocive din hrana. In realitate, multi compusi naturali ai alimentelor sunt identificati cu un indice E:... [continuare]
Ce este glicemia Glicemia reprezinta valoarea zaharului din sange. Glucoza este cel mai important tip de zahar, fiind principala sursa de energie pentru organism. Aceasta provine din alimente si reprezinta un zahar simplu, adica un monozaharid. Monitorizarea glicemiei este foarte importanta, deoarece nivelurile anormale ar putea indica diabetul. Pancreasul secreta un hormon numit insulina, acesta facand celulele mai sensibile la glucoza. Astfel, impactul pe care zaharul il poate avea asupra organismului poate fi redus. La o persoana cu diabet, fie pancreasul nu produce insulina, fie celulele dezvolta o rezistenta la insulina. Drept urmare, glucoza ramane in sange, mentinand nivelul de zahar constant ridicat. Nivelurile ridicate si persistente ale glicemiei pot produce diferite complicatii corelate cu diabetul zaharat, inclusiv leziuni nervoase, pierderi de vedere, leziuni renale si chiar cresterea riscului de boli cardiovasculare. Pentru a evita toate aceste lucruri, glicemia... [continuare]
Generalitati Diareea calatorului este o problema medicala comuna la persoanele care calatoresc din tarile dezvoltate, industrializate, spre tari in curs de dezvoltare. Aceasta afectiune are si denumiri mai "colorate", cum ar fi "razbunarea lui Montezuma", "burta Delhi" sau "diaree de Turcia". Zonele cu risc crescut pentru aparitia diareei calatorului includ tari din Africa, Asia, Orientul Mijlociu si America Latina. Zonele cu risc scazut sunt tarile dezvoltate din America de Nord, Europa Centrala, Australia si Japonia. Cauze De obicei, boala apare ca urmare a infectiei cu o bacterie. Bacteriile precum Escherichia Coli (E.Coli), Campylobacter, Shigella sau Sallmonela sunt cele mai frecvente microorganisme care pot produce boala. Sursele cele mai obisnuite de infectie cu aceste bacterii sunt reprezentate de mancarea cruda sau insuficient preparata termic, mancarea contaminata sau apa contaminata, inclusiv cuburile de gheata. Simptome Diareea calatorului poate fi usoara sau... [continuare]
Buna ziua, in urma unei parazitoze intestinale (analizele au indicat giardioza dar e posibil sa mai fi fost si altceva) netratate mult timp, acuz grave intolerante alimentare, in special la lactoza si la dulciuri (la momentul actual, in urma unor teste de intolerante alimentare, suport 100% doar carnea si derivatele din carne, un anumit tip de peste, faina alba din grau dur (spaghetele italiene) si faina integrala pura)...chiar daca am privit cu neincredere rezultatele acestor analize, s-a dovedit experimental ca exact asa stau lucrurile...in sensul in care, orice mica cantitate consumata din alte produse, imi determina, la cel mult 1 ora dupa ingerare, o stare de astenie deosebita (cu simptome de somnolenta, stare de slabiciune inexplicabila etc.). Mi s-a recomandat, pentru cel putin 2-3 luni sa tin un strict regim dietetic pe baza alimentelor tolerate precum si administrarea unor probiotice puternice (se numesc PROBIOTI de la firma italiana OTI, au 75 miliarde culturi probiotice... [continuare]
.Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Sper că informaţiile furnizate aici vor fi importante pentru dumneavoastră şi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs. Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius: Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. A se lua aminte : cineva a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare … Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara... [continuare]
Diacomit, capsule
Ce este Diacomit si pentru ce se utilizeaza Indicatii Diacomit este indicat pentru utilizare concomitenta cu clobazam si valproat, ca terapie adjuvanta a convulsiilor tonico-clonice generalizate refractare la pacientii cu epilepsie mioclonica infantila severa (EMIS, sindromul Dravet) ale caror convulsii nu sunt controlate adecvat cu clobazam si valproat. Mod de administrare Diacomit trebuie administrat numai sub supravegherea unui pediatru / neurolog pediatru cu experienta in diagnosticul si controlul terapeutic al epilepsiei la sugari si copii. Doze Doza de stiripentol este calculata in mg/kg. Doza zilnica se poate administra divizata in 2 sau 3 prize. Initierea tratamentului adjuvant cu stiripentol trebuie sa fie efectuata in mod progresiv, crescandu-se treptat doza, pana cand se ajunge la doza recomandata de 50 mg/kg/zi administrata in asociere cu clobazam si valproat. Cresterea dozei de stiripentol trebuie sa se realizeze in mod progresiv, ... [continuare]
Euciprin, capsule
Ce este Euciprin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Medicamentul Euciprin contine ciprofloxacina, un chimioterapic de sinteza din grupa fluorochinolonelor, cu spectru larg de actiune antimicrobiana. Are actiune bactericida asupra majoritatii microorganismelor Gram-negativ si asupra unor microorganisme Gram-pozitiv. Infectii complicate sau necomplicate determinate de microorganisme sensibile la ciprofloxacina, ca de exemplu: - infectii ale aparatului respirator, cum sunt pneumonii (cu exceptia pneumoniei pneumococice), bronsite acute si cronice, bronsiectazii, acutizari ale fibrozei chistice (in special cu P. aeruginosa); - infectii ORL, cum sunt otite medii acute, sinuzite (in special cele determinate de microorganisme Gram-negativ inclusiv Pseudomonas sau Staphylococcus), mastoidite dupa infectii cu germeni Gram-negativ; (P. aeruginosa); - infectii oculare; - infectii renale si ale cailor urinare, cum sunt infectiile complicate si necomplicate ale cailor urinare superioare... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Pediatrie , Neonatologie , Cardiologie pediatrica , Chirurgie pediatrica , Ecografie pediatrica , Neurologie pediatrica , Ortopedie pediatrica .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter