Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

broccoli

Broccoli ofera multe beneficii pentru sanatate

Broccoli ofera multe beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 03 Aprilie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Unii oameni iubesc broccoli, iar altii il urasc, dar nimeni nu poate nega faptul ca broccoli este un produs alimentar extrem de bogat in substante nutritive esentiale pentru functionarea intregului organism. In continuare, puteti descoperi cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale acestei legume din familia cruciferelor. Efectele pozitive ale broccoli asupra sanatatii Iata cateva dintre calitatile si beneficiile pe care le ofera broccoli pentru sanatatea organismului uman - Previne cancerul. broccoli contine glucorafanin, un compus chimic pe care organismul il prelucreaza sub forma unor compusi anti-cancer numiti sulforafani. Aceasta substanta curata organismul de H.pylory, o bacterie care este cunoscuta pentru cresterea semnificativa a riscului aparitiei de cancer gastric. In plus, broccoli contine si un antioxidant numit idol-3-carbinol. Acest compus are puternice capacitati anti-cancer. Printre tipurile de cancer pe care acesta le poate impiedica sa se... [continuare]

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Actualizat la data de: 06 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul de broccoli este o cale excelenta de a va ajuta corpul sa fie puternic si sanatos, datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta leguma crucifera le aduce organismului. Nutrientii continuti de broccoli au proprietati unice in mentinerea sanatatii, cei mai importanti fiind vitamina C, vitamina A (in special beta caroten), acid folic, calciu si fibre alimentare. Numeroase studii de specialitate au demonstrat efectul benefic al broccoliului in intarirea densitatii osoase, reglarea tensiunii arteriale si chiar in prevenirea cancerului de colon. Beta carotenul si vitamina C sunt antioxidanti importanti, care sunt asociati cu un risc diminuat de dezvoltare a multor afectiuni, printre care se numara cataracta, bolile cardiace si anumite tipuri de cancer. Valorile nutritionale ale broccoliului Precum toate celelalte legume crucifere (varza, conopida, napii etc.), broccoliul are un continut redus de calorii, insa furnizeaza din abundenta fitochimicale - indoli si... [continuare]

Broccoli, proprietati binefacatoare

Broccoli, proprietati binefacatoare

Actualizat la data de: 27 Octombrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati broccoli este o leguma foarte buna pentru sanatate, avand o multitudine de beneficii. broccoli scade colesterolul, imbunatateste vederea, lupta impotriva cancerului, detoxifica organismul. Prezinta numeroase proprietati, fiind o leguma extrem de bogata in substante nutritive, minerale si vitamine, precum: vitamina A, vitamine B, vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu, seleniu, mangan si fosfor. Mai mult, aceasta leguma contine si anumiti compusi cu rol antioxidant puternic, precum flavonoizi si glucozinolati. Principalele beneficii • broccoli protejeaza vederea . broccoli contine zeaxantina, vitamina A, complexul B, C, E betacaroten si fosfor, substante utile pentru sanatatea oculara. Aceste substante au rol de protectie impotriva degenerarii maculare si a daunelor produse la nivel ocular de radiatiile ultraviolete. Mai mult, aceasta leguma are un rol important in prevenirea cataractei. • Detoxifica organismul . broccoli purifica sangele si previne... [continuare]

Remedii naturale pentru cancerul de san

Remedii naturale pentru cancerul de san

Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Remediile naturiste pentru cancerul de san includ consumul de usturoi, broccoli, struguri, ceai verde, lignani, grau verde, soia, vitamina D si calciu. Cancerul de san este caracterizat de cresterea de tesuturi maligne la nivelul sanului. Acesta poate fi clasificat ca fiind ductal, lobular sau inflamator, in functie de locul de origine. Poate fi cauzat de consumul de bauturi alcoolice, radioterapie in zona sanului, nasterea primului copil la o varsta frageda sau o varsta prea inaintata, aport crescut de progesteron sau estrogen, etc. Cancerul de san poate fi observat ca urmare a manifestarii a mai multor simptome. Caile de atac contra cancerului de san nu vindeca boala ci stimuleaza sistemul imunitar sa distruga tesutul canceros intr-o anumita masura. Cu toate acestea, un stil adecvat de viata si obiceiuri alimentare sanatoase sunt recomandate pentru longevitatea bolnavilor cu cancer de san. Desi nu este curabil, cancerul de san poate fi prevenit prin anumite... [continuare]

Hipercolesterolemia: alimente sanatoase pentru inima

Hipercolesterolemia: alimente sanatoase pentru inima

Actualizat la data de: 25 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Mai jos sunt redate cateva alimente de baza ce fac parte dintr-un regim sanatos pentru inima. Fructe si legume proaspete Fructele de sezon cum ar fi portocalele, merele, perele si strugurii, precum si legume ca ardei, broccoli, napi, conopida, rosii, telina ar trebui sa fie nelipsite din frigiderul pacientului. Produse lactate si inlocuitori - lapte 1%; - lapte de soia (simplu, neindulcit, cu vanilie sau cacao); - unt degresat total sau partial; - smantana degresata partial sau total; - branza degresata partial sau total (sub forma de felii, cuburi sau framantata); - branza din soia (sub forma de felii, cuburi sau framantata); - crema de branza degresata partial sau total; - branza de casa 1% grasimi sau degresata; - iaurt 1% grasime sau degresat ( simplu, cu fructe sau vanilie); - iaurt din soia; - sour cream (smantana fermentata) degresata total; - inlocuitori de oua, albus de ou. Carne, pui, peste si inlocuitori - piept de pui sau curcan... [continuare]

Alimente care previn cancerul de colon

Alimente care previn cancerul de colon

Actualizat la data de: 27 Septembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati broccoli, usturoi, soia sau ton sunt alimente care lupta impotriva cancerului de colon, eliminand celulele canceroase din organism. O alimentatie echilibrata, bazata pe consumul de legume crucifere, fructe si legume proaspete, lactate si peste este cheia unei vieti sanatoase. Ce alimente previn cancerul de colon 1. Usturoi Usturoiul contine antioxidanti, care previn imbatranirea prematura si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism si stimuleaza sistemul imunitar. [continuare]

Alimente si bauturi care pateaza dintii

Alimente si bauturi care pateaza dintii

Actualizat la data de: 04 Decembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Anumite alimente pateaza dintii mai mult decat altele. Bauturile inchise la culoare, cum ar fi cafeaua, bauturile tip cola si anumite ceaiuri, sunt in partea superioara a listei. Din fericire, nu trebuie neaparat sa eliminati din dieta astfel de alimente sau bauturi, pentru a va pastra dintii albi. Asigurati-va doar ca limitati aportul lor, clatiti-va gura cu multa apa, periati-va dintii si folositi ata dentara dupa ce le consumati. Exista multe alimente care curata dintii in mod natural. Astfel de alimente includ mierea, broccoli, spanacul, telina si capsunile. Sucurile inchise la culoare din fructe de padure Desigur, sucurile din mure, zmeura sau afine sunt incarcate cu antioxidanti. In timp ce antioxidantii sunt extrem de benefici pentru organism, aceste sucuri pot da un aspect neplacut dintilor dumneavoastra. Dintii sunt porosi, iar in orificiile lor microscopice patrund particule din alimente care sunt colorate in mod natural sau artificial. In mod ironic,... [continuare]

Ce beneficii ofera varza pentru sanatate

Ce beneficii ofera varza pentru sanatate

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Varza este o leguma crucifera extrem de bogata in fitonutrienti, ce face parte din aceeasi familie a verzei de Bruxelles, conopidei, verzei Kale sau broccoli-ului. Acest aliment consumat in toate colturile lumii ofera o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, de la efectele sale antiinflamatorii, pana la protectia pe care o ofera tractului digestiv si sistemului cardiovascular. Varza si valorile sale nutritionale Vitaminele, mineralele si fitonutrientii din varza contribuie din plin la mentinerea starii de sanatate, dar si la reglarea greutatii corporale, datorita numarului redus de calorii pe care aceasta leguma il contine. Valorile nutritionale pentru 100 de grame de varza sunt: Calorii 25 kcal Carbohidrati 5.8 g Proteine 1.3 g Fibre alimentare 2.50 mg Folati 53 g Niacina 0.234 mg Acid pantotenic 0.212 mg Piridoxina 0.124 mg Riboflavina 0.040 mg Tiamina 0.061 mg Vitamina A 98 UI Vitamina C... [continuare]

Cum sa consumati doar caloriile importante pentru sanatate si silueta

Cum sa consumati doar caloriile importante pentru sanatate si silueta

Actualizat la data de: 03 Decembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Caloriile joaca un rol esential in mentinerea sanatatii si a siluetei, insa cantitatea lor este mai putin importanta decat calitatea acestora. Aproximativ 100 de calorii din doua linguri de fulgi de ciocolata au un impact diferit asupra organismului, fata de 100 de calorii provenite dintr-o portie de broccoli, din prisma efectului asupra apetitului alimentar, nivelului energetic si sanatatii pe termen lung. O buna intelegere a diverselor tipuri de calorii provenite din hrana este singura cale de eliminare a greutatii in exces si de mentinere a acesteia in limite optime pana la cele mai inaintate varste. Impactul caloriilor asupra organismului O regula general cunoscuta este aceea ca scaderea aportului caloric din alimentatie atrage dupa sine si pierderea in greutate. Paradoxal, dietele restrictive nu dau rezultate pe termen lung, chiar daca se bazeaza pe principiul reducerii drastice a numarului de calorii din meniul zilnic. Tocmai de aceea, impactul caloriilor... [continuare]

Vitamina b2

Din Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Vitamina k

Din Dictionar Termeni

vitamina k, numita si antihemoragica, este indispensabila vietii, functia ei de baza fiind aceea de a coagula rapid sangele si de a actiona preventiv asupra sangerarilor si hemoragiilor interne. Este o vitamina liposolubila, care rezista la caldura, dar nu si la lumina in prezenta oxigenului si in mediile alcaline. Se cunosc trei vitamine K: vitamina K1 (fitochinona) este sintetizata de frunzele verzi si se gaseste in vegetalele verzi. Ea micsoreaza permeabilitatea capilarelor si favorizeaza procesul de regenerare a tesuturilor. vitamina K2 (farnochinona) este sintetizata de catre microorganismele de putrefactie. vitamina K3 (menadiona) este un produs de sinteza cu proprietatea ca este hidrosolubil (spre deosebire de celelalte). Dozele mari de menadiona risca sa se acumuleze in organism, generand distrugerea globulelor rosii, avand drept consecinta anemia. Vitamina K este produsa de propria noastra flora intestinala in proportie de 50%. Restul provine din: legume verzi... [continuare]

Riboflavina

Din Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii si... [continuare]

Vitamina c

Din Dictionar Termeni

vitamina c reprezinta un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Facand parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) vitamina c se elimina in cantitati mari din organism. organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina c si tocmai de aceea trebuie sa si-o procure din alimente sau din alte surse. Sensibila la lumina, caldura si vapori de apa, vitamina c este necesara in formarea colagenului, o proteina ce da tarie oaselor, cartilagiilor, muchilor si vaselor de sange si contribuie la buna mentinere a capilarelor, oaselor si dintilor. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: -functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor - participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale - previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul... [continuare]

Acid ascorbic

Din Dictionar Termeni

Vitamina C reprezinta un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Facand parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) vitamina C se elimina in cantitati mari din organism. Organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina C si tocmai de aceea trebuie sa si-o procure din alimente sau din alte surse. Sensibila la lumina, caldura si vapori de apa, vitamina C este necesara in formarea colagenului, o proteina ce da tarie oaselor, cartilagiilor, muchilor si vaselor de sange si contribuie la buna mentinere a capilarelor, oaselor si dintilor. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: - functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor - participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale - previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in... [continuare]

Lactoflavina

Din Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Ce este Doppelherz aktiv Diabetiker Vitamine + Minerale si pentru ce se utilizeaza Indicatii Magneziul indeplineste multiple roluri in organism, fiind recunoscuta implicarea sa in functioarea normala a sistemelor muscular si osos, in metabolismul energetic si in echilibrul electrolitic, precum si in sinteza normala a proteinelor. Este implicat, de asemenea, in mentinerea sanatatii psihice si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, actiune la care participa, suplimetar, si Vitaminele B1, B2, B6, B12, precum si NIACINA. Vitamina C sprijina functionarea normala a sistemului imunitar, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, creste absorbtia fierului si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. In plus, contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a sistemului osos, a ligamentelor si a vaselor de sange. Sursele naturale cele mai cunoscute pentru Vitamina C sunt zarzavaturile sau citricele. Vitamina E... [continuare]

Ce este Antioxidant Softgels si pentru ce se utilizeaza Indicatii Neutralizeaza compusii chimici instabili din corp, denumiti radicali liberi, care produc distrugeri oxidative in celulele si tesuturile umane. Stimuleaza imunitatea organismului si respiratia celulara. Intervine in sinteza nucleoproteinelor, impiedica formarea placilor de aterom, reduce riscul bolilor coronariene, creste durata de viata si intarzie procesele degenerative ale imbatranirii. Preventiv si curativ in boli cronice cardio-vasculare, cerebrale si degenerative, tulburari coronariene, ateroscleroze, cataracte, ciroze, neoplasme. Intervine in ameliorarea simptomelor legate de varsta si intarzie procesul natural de imbatranire. Se recomanda persoanelor active, surmenate fizic sau intelectual, celor care lucreaza in medii poluate sau cu radiatii, fumatorilor. Mod de administrare Adulti: o capsula pe zi, preferabil dupa masa. Atentionari si precautii Contraindicatii Nu exista. Precautii A nu se depasi... [continuare]

Pagina 1 din 19 (565 rezultate)