Alimente care previn cancerul de colon
Generalitati
Sus
Broccoli, usturoi, soia sau ton sunt alimente care lupta impotriva cancerului de colon, eliminand celulele canceroase din organism.
O alimentatie echilibrata, bazata pe consumul de legume crucifere, fructe si legume proaspete, lactate si peste este cheia unei vieti sanatoase.
Ce alimente previn cancerul de colon
Sus1. Usturoi
Usturoiul contine antioxidanti, care previn imbatranirea prematura si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism si stimuleaza sistemul imunitar.
2. Broccoli
Broccoli face parte din familia de legume crucifere, alaturi de varza de Bruxelles, conopida, gulia si hreanul. Elimina substantele carcinogene din organism si contine substante naturale extrem de puternice.
Aceste substante suprima dezvoltarea celulelor cancerigene. Broccoli este bogat si in fibre, vitaminele A, E si K, care stimuleaza sistemul digestiv si imunitar.
3. Soia
Soia contine molecule naturale de grasime care sunt toxice pentru celulele cancerigene, ajungand astfel la eliminarea acestora din organism.
4. Lapte
Laptele este o sursa importanta de calciu. Consumul regulat de lapte ajuta la dezvoltarea sistemului osos. Laptele elimina substantele nocive din organism si inhiba dezvoltarea celulelor si tumorilor canceroase.
5. Portocale
Portocalele contin cantitati importante de acid folic, care ajuta la sintetizarea si refacerea ADN-ului.
6. Ton
Tonul este bogat in seleniu, un mineral care detoxifica organismului. Contine si acizi grasi omega 3 si omega 6 care previn toate tipurile de cancer si reduce riscul mutatiilor celulare.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Conf. dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Medic primar Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Asist. univ. dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Articole recomandate
-
Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume
-
6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor
-
Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala
-
Ilinca Vandici și-a pus fiul la adăpost! Anunțul făcut de vedeta Kanal D2
-
Dieta si riscul de cancer
-
Deea Maxer a reacționat după ce Dinu a venit și a spus tot la TV: „Vreau să confirm”
-
8 remedii antivirale naturale in lupta cu bolile, tulburarile de memorie si ...
-
14 alimente indispensabile unei diete sanatoase
-
Cancerul de colon