Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

ateroscreloza

Manifestari care pot semnala probleme ale vaselor de sange

Manifestari care pot semnala probleme ale vaselor de sange

Actualizat la data de: 26 Iunie 2024

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Generalitati La o persoana pot sa apara anumite simptome ce vizeaza probleme ale vaselor de sange atunci cand sufera de ateroscreloza sau manifesta un anevrism. In ateroscreloza, pot interveni tulburari functionale atunci cand se acumuleaza placa de aterom in arterele care transporta sangele la cap, organe si membre. Cel mai des, oamenii dezvolta ateroscreloza ca urmare a diabetului zaharat, factorilor genetici de risc, hipertensiunii arteriale, obezitatii, nivelului ridicat de colesterol in sange si a fumatului. Semnele si simptomele de ateroscreloza evolueaza pana cand fluxul de sange va fi restrictionat. Cursul maladiei variaza de la un individ la altul. Unele persoane cu ateroscreloza nu au nici un simptom, in timp ce altele pot manifesta hipertensiune arteriala severa, anevrism, cheaguri de sange, afectiuni coronariene sau boli arteriale periferice. Anevrismul este dilatarea anormala a unei artere din cauza slabirii peretelui vasului de sange. Este periculos deoarece... [continuare]

Dificultatile de respiratie

Dificultatile de respiratie

Actualizat la data de: 01 Octombrie 2024

Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala

Generalitati Dificultatile de respiratie sunt simptome care variaza in intensitate, unele dintre acestea fiind caracteristice unor boli si conditii care interfera cu respiratia normala. Dificultatile de respiratie sau dispneea, pot fi cauzate de infectii, inflamatii, traumatisme, tumori maligne, obstructia cailor respiratorii dar si alte procese anormale. Cel mai frecvent, dificultatile de respiratie includ: - haraituri - care provin din caile respiratorii inferioare, din zona plamanilor. Acestea ar putea fi cauzate de pneumonie, edem pulmonar, fibroza pulmonara si bronsita acuta; - respiratie sacadata sau scurtarea respiratiei; - stridor - sunet acut ce apare in timpul respiratiei, cauzat de un fel de blocaj la nivelul gatului. Stridorul poate fi cauzat de inhalarea de fum, epiglotita, inflamatiilor de la nivelul gatului, a amigdalelor sau a vegetatiilor adenoide sau sufocarea cu un obiect strain, cum ar fi un os. - wheezing sau suieratul din timpul respiratiei... [continuare]

9 reguli pentru o inima sanatoasa

9 reguli pentru o inima sanatoasa

Actualizat la data de: 13 Septembrie 2024

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati In cazul in care se suspecteaza declansarea unui preinfarct, trebuie anuntat serviciul de urgenta. Totusi, exista multe alte afectiuni ale inimii ale caror simptome nu se manifesta prea evident. De aici, deriva importanta unui ghid care sa prezinte atat simptomele cel mai des intalnite care pot avea legatura cu bolile cardiovasculare, dar si modalitatile de interpretare ale acestora. Bolile cardiace ar putea sa reprezinte un subiect ce ar putea interesa orice persoana, intrucat acestea fac cele mai multe victime. Stiinta evolueaza zilnic si noile descoperiri pot fi utile celor care doresc sa previna sau sa trateze afectiunile cardiovasculare. Potrivit unui studiu, dintr-un lot de subiecti compus din adulti tineri, peste 60% dintre acestia au adoptat un stil de viata care contribuie la scaderea riscului declansarii problemelor cardiace (dupa varsta a doua), ce implica: evitarea fumatului, pastrarea IMC in parametrii normali, limitarea consumului de alcool. [continuare]

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie

Actualizat la data de: 07 Februarie 2023

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Vitamina B1 - tiamina Complexul de vitamine B este format din 8 vitamine solubile in apa. Acestea indeplinesc roluri importante in organism., intervenind in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor. Se gasesc in multe alimente neprocesate si in suplimente alimentare. Multe beneficii provin din capacitatea lor de a ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii si sa-i transforme in energie. Deoarece corpul nu poate stoca toate vitaminele B, este important sa le obtinem din alimente. Este cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", deoarece are efecte binefice asupra sistemului nervos si a starii psihice. Vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura cresterea randamentului intelectual. Vitamina B1 are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Aceasta vitamina aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului... [continuare]

Implicatiile stresului in viata cotidiana

Implicatiile stresului in viata cotidiana

Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Din pacate exista si la ora actuala multi oameni care pastreaza o sumbra perceptie asupra bolilor psihice sau le atribuie acestora cauze absolut imaginare fara nici o legatura cu realitatea. In pofida acestor aspecte este evident ca progresul medicinei a oferit si va oferi si in continuare raspunsurile asteptate pentru toate intrebarile care se pun la ora actuala. Asa cum nimeni nu mai crede in prezent ca o boala infectioasa ca hepatita, pneumonia, meningita, gripa nu este decat rezultatul confruntarii organismului cu agentul patologic - microbul sau virusul - tot asa in cazul tulburarilor mintale exista o cauza care va trebui precizata de catre medicul perfectionat in acest domeniu. Recurgerea la explicatii si "tratamente" empirice (deochiuri, descantece, vraji, leacuri) sau interpretarea ca patologica a unor evenimente cotidiene cu impact psihologic prin care trec majoritatea persoanelor (insuccese scolare, profesionale si sentimentale, esecuri sexuale,... [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Actualizat la data de: 09 Septembrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a colesterolului din sange. Deoarece... [continuare]

Managementul stresului

Managementul stresului

Publicat la data de: 30 Iunie 2011

Autor: SfatulMedicului

Ce se intampla cand apare stresul? Stresul este ceea ce simte o persoana care este coplesita de faptul ca nu poate gasi solutii si alternative pentru rezolvarea tuturor problemelor sau situatiilor de viata. Cand cineva este stresat, corpul sau ofera aceleasi raspunsuri ca si cand s-ar afla in pericol. Sunt eliberati hormoni care accelereaza bataile inimii, respiratia devine mai rapida si nivelul de energie creste. In urma acestor modificari, organismul este pregatit fie sa fuga sau sa lupte cu ceea ce il ameninta, situatie numita si raspuns la lupta sau de zbor (renuntare). Uneori stresul este normal si chiar util. Stresul poate fi de ajutor in cazul in care o persoana are nevoie de un impuls sa munceasca din greu si sa reactioneze rapid. De exemplu, o poate ajuta sa castige o cursa sau sa termine o sarcina importanta, la timp. Daca stresul apare prea des sau dureaza prea mult timp, poate avea consecinte negative. Printre acestea se pot enumera: dureri de cap, tulburari... [continuare]

Durerile localizate la nivelul piciorului

Durerile localizate la nivelul piciorului

Actualizat la data de: 03 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Durerile localizate la nivelul piciorului includ orice fel de tip de durere sau disconfort de la solduri catre calcaie. Majoritatea oamenilor sufera destul de des de dureri de picior. Picioarele unei persoane sunt alcatuite din articulatii, muschi, tendoane, ligamente, nervi si vase de sange. In cazul oricarora dintre acestea pot sa apara leziuni, infectii sau alte conditii care pot cauza dureri ale picioarelor. Durerile membrelor inferioare pot fi de scurta durata sau constante si pot afecta intregul picior sau doar o anumita zona. Senzatia de durere este cel mai des descrisa ca o intepatura, amorteala sau senzatie de arsura - parestezie. Durerile piciorului pot fi pur si simplu iritante si incomode sau pot restrictiona capacitatea de miscare a unei persoane (va fi dificil sa se lase greutatea corpului pe piciorul afectat). Cauze Cauzele durerilor membrelor inferioare pot fi diverse: de la traumatisme accidentale la afectiuni ale nervilor. [continuare]

Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii

Patrunjelul: beneficii asupra sanatatii

Actualizat la data de: 03 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Patrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae. Patrunjelul este unul dintre cele sapte condimente care lupta impotriva multor bolilor, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute. Planta creste pe tot parcursul anului, in diferite climate, fiind bienala (produce seminte in al doilea an de cand a fost plantat). Deseori, patrunjelul este subapreciat, desi are importante calitati nutritive si paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale si il folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mancaruri. Patrunjelul provine din regiunea sud mediteraneana din sudul Europei si a fost cultivat pentru prima oara in urma cu 2000 de ani. Acesta a fost initial utilizat ca planta medicinala, inainte de a fi consumat ca aliment. Grecii antici considerau ca patrunjelul era sacru si il foloseau nu doar pentru impodobirea invingatorilor din... [continuare]

Hipoxia

Din Dictionar Termeni

Este o stare patologica determinata de scaderea cantitatii de oxigen din tesuturi. Exista 4 tipuri de hipoxie: - hipoxemie: scaderea presiunii si a cantitatii de oxigen de la nivelul sangelui arterial (ex: raul de altitudine). - anemica: scaderea capacitatii de a trasporta oxigenul in sange (ex: intoxicarea cu monoxid de carbon). - distributiva/circulatorie: reducerea fluxului sanguin (ex: ateroscreloza, stare generala de soc). - histotoxica: incapacitatea celulara de a folosi oxigenul (ex: intoxicatiile cu cianura). Daca nu este rapid tratata hipoxia conduce la necroza, si apoi la atac de cord. [continuare]

Papadia (taraxacum officinale)

Din Plante medicinale

Papadia este o planta medicinala comuna, destul de des intalnita, care se gaseste in pasuni, campii, munti, dar si nisip. Are frunze lungi, crestate si flori grupate in capitule. Infloreste incepand din luna aprilie pana in luna septembrie. Frunzele sunt bogate in potasiu, iar pentru a se beneficia din plin de principiile lor active vor fi recoltate din luna mai pana in august. Frunzele de papadie contin vitamina a, B2, D, si G dar si minerale. Radacina se va recolta in primele luni de primavara sau din septembrie pana in noiembrie, cand continutul de taraxacina (pectina, vitamina b1, C si D) si inulina este crescut. Tijele se vor recolta in timpul infloririi. Cura cu tije proaspete, de papadie, recomandata in mod special diabeticilor, este indicata primavara (timp de doua saptamani se vor consuma cate 6 tije pe zi). Consumul de tije se va face doar cat planta este inlforita. Cura ajuta si la eliminarea calculilor biliar. Planta macerata se va consuma cu 30 de... [continuare]

Afinul (vaccinium myrtillus)

Din Plante medicinale

Afinul este un arbust, cu fructe mici, de culoare inchisa, albastru spre negru. Se intalneste in zone de munte, mai ales pe versantii cu umiditate crescuta si temperatura moderata. Frunzele se recolteaza de la sfarsitul lunii iulie pana in septembrie, iar fructele din luna iulie pana in august. Fructele contin taninuri, acizi organici, substante antibacteriene si antiseptice, dar si un echivalent vegetal al insulinei (mirtilina). Interesant este ca aceste proprietati se mentin chiar si dupa ce fructele sunt uscate. Frunzele au proprietate antibiotica, consumul lor contribuie la modificarea favorabila a florei patogena intestinala. Uz intern: - frunzele - tulburari de circulatie, diabet, boli hepatice, boli urinare, boli reumatismale, guta - ceaiuri sau infuzii. - fructele - enterocolite, diaree, hemoroizi, oxiuroza, tulburari ale acuitatii vizuale, cistite, stari inflamatorii ale aparatului respirator sau digestiv, ateroscreloza. Uz extern: - fructele -... [continuare]

Leurda (allium ursinum)

Din Plante medicinale

Planta medicinala care creste in zona alpina sau in campii cu sol fertil, iubitoare de umiditate. Frunzele sunt lungi si lucioase, iar florile sunt de grupate, de dimensiuni mici si au culoare alba. In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele si bulbii. Leurda infloreste  in lunile mai si iunie. Frunzele se recolteaza din luna aprilie, iar bulbii se recolteaza din luna august pana in octombrie. Contine sulfura de alil, vitamina a, vitamina c, carotenoizi, ulei eteric, saruri minerale (calciu, fier, fosfor, cupru, natriu). Leurda are caracteristici expectorante, cicatrizante, depurative, antiseptice, bactericide, hipotensive, antiscrelotice, vermifuge. Planta seamana cu usturoiul la gust si se foloseste si sub forma de condiment in gastronomie.   Uz intern: - hipertensiune, ateroscreloza, scade nivelul colesterolului, insuficienta biliara, afectiuni ale cailor respiratorii superioare,... [continuare]

Catina alba (hippophae rhamnoides)

Din Plante medicinale

Catina alba este un arbust fructifer spinos care poate atinge o inaltime de 2 pana la 5 metri. creste in zone deluroase si in regiuni mlastinoase, in zone pietroase si nisipoase. Ramurile au spini si muguri de dimensiuni reduse, acoperiti de par albicios care au gust amarui. Florile au culoarea galbena. Arbustul face fructe doar dupa 4-5 ani de la cultivare. fructele sunt mici si rotunde, de culoare galben-portocalie. Arbustul infloreste in lunile aprilie si mai, iar fructele se recolteaza in luna august sau septembrie. Fructul este bogat in vitamina c, contine si vitaminele a, B1, B2, B6, B9, E, potasiu, fosfor, betacaroten, celuloza, fier, sociu, calciu, uleiuri complexe, zaharuri, pectine, celuloza, proteine, acizi organici, polifenoli, flavonoide, proteine. Catina este una dintre fructele cu cele mai multe polivitamine. Uz intern: - fructele - ulcere, boli hepatice, urticarie, tulburari circulatorii, alergii, boli reumatismale, ateroscreloza, anemie, diaree,... [continuare]

Coada calului (equisetum arvense)

Din Plante medicinale

Planta raspandita din zona de campie pana in cea de munte, de culoare verde deschis.. Are doua tipuri de tulpini: fertile, care apar primavara care dupa ce apar fructele, putrezesc si sunt inlocuite de tulpinile sterile care cresc la inceputul verii. In scop fitoterapeutic se utilizeaza tulpinile sterile de culoare verde. Tulpinile sterile se vor recolta din luna iulie pana in septembrie. Planta contine acizi (salicilic, mailic, oxalic), equisetonina, flavonoide, nicotina, palustrina, fitosterina, vitamina c, ulei volatil, bioxid de siliciu, gliceride ale acizilor stearic, linoleic si oleic, saruri de potasiu. Principiile active ale plantei au actiune bronhodilatatoare, antiinflamatoare, antimicrobiana, diuretica, expectorana si actioneaza ca un excelent antiseptic urinar si genital. Uz intern: - tulpini sterile - artrite, reumatism, tuse, boli ale rinichilor, ale vezicii urinare, prostata, afectiuni ale inimii, fracturi, hipertensiune arteriala,... [continuare]

Planta medicinala de cultura, iubitoare de caldura, intalnita mai ales in sudul tarii. Florile sunt de culoare alb galbui, violet la baza. Din flori se formeaza pastai care contin seminte de culoare galben maronie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele. Infloreste din luna mai pana in luna iulie. Schinduful contine substante minerale, fosfor, fier, calcium mangan, saponine, ulei esential, mucilagii. Schinduful seamana la miros cu leusteanul. Planta are calitati expectorante, hipercolesterolemiante, secretolitice, estrogenice, antiastenice, galactogoge, antiinflamatoare, antispastice, tonice, hipotensive. Este folosit si in alimentatie sub forma de condiment (curry). Uz intern: - surmenaj, astenie, inapetenta, convalescenta, diabet zaharat, digestie lenta, stimularea lactatiei, tuse, bronsita, gusa exoftalmica, impotenta, figiditate, tuberculoza, limfatism, rahitism, guta, ateroscreloza, constipatie, avitaminoza, gastritoenterite, sinuzita - sub... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Policlinica OCH Constanța
Cardiologie, Chirurgie vasculara, Gastroenterologie, Urologie, Stomatologie pediatrica 0241480400
Constanta, Strada Flămânda Nr. 19, Constanța

Porumbul (zea mays)

Din Plante medicinale

Cereala cultivata atat ca planta alimentara, medicinala, industriala, furajera, intalnita. Porumbul are doua tipuri de flori: masculine si feminine. Florile femeiesti sunt cele care formeaza stiuletele iar cele barbatesti se afla in varful tulpinei. Fructul este o cariposa. Frunzele sunt mari, lineara si ascutite. Porumbul contine amidon, ulei volatil, alantoina, vitamina C, vitamina e, albumine, vitamine din grupul B, saruri de potasiu, saponinehidrocarburi, fier, vitamina k, magneziu, fosfor, zinc, potasiu. In scop medicinal se foloseste matasea de porumb, dar si faina de porumb. Matasea de porumb se recolteaza in perioada de inflorire, din luna iunie pan ain luna august. Porumul are proprietati astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice. Porumul este utilizat in primul rand ca aliment (cereala) si apoi ca planta medicinala. Uz intern: - matasea de porumb - pielocistite acute sau cronice, colecistita, dischinezie biliara, climax. metrorargii, litiaze... [continuare]

Anghinare (cynara scolymus)

Din Plante medicinale

Este o planta medicinala viguroasa, cu frunze spinoase si mari, flori rosii violacee invelite la baza de solzi carnosi, comestibili. Este cultivata mai ales in zonele de deal, campie si la marginea padurilor. Infloreste din luna mai pana in luna septembrie. Contine polifenoli, cinarina, flavonozide, oxidaze, polifenoli, insulina, glicozidele A si B, zaharului, acid clorogenic, tanoizi, saruri de potasiu si magneziu, derivati triterpenici, acizi, compusi sterolici. Se va recolta toata planta (desi cel mai des se folosesc frunzele care ating lungimi de peste 30 de cm) incepand cu luna iunie pana in septembrie. Componentele plantei au efect depurativ, diuretic, tonic, colagog, coleretic, antioxidant. Uz intern: - frunzele - boli urinare, enterite, dischinezii biliare, litiaze biliare, icter, fermentatii intestinale, boli hepatice, hipercolesterolemie, ateroscreloza, dislipidemii, obezitate, astm bronsic, constipatie, balonare, inapetenta, greata, dureri abdominale,... [continuare]

Ananasul (ananas sativus)

Din Plante medicinale

Ananasul este o planta tropicala, erbacee, originara din America. Are frunze lungi si o tulpina scurta ce poarta, in varf, o inflorescenta sub forma de spic. Fructul de ananas, este o combinatie de fructe produse de mai multe flori alaturate. ananasul este inclus in randul plantelor medicinale datorita calitatilor fructului sau, din care se extrage un suc foarte placut la gust, dulce si aromat Fructele de ananas contin: bromelina, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina c, triptofan, serotonina, minerale si vitamine. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus al acestui minunat si gustos fruct. In compozitia ananasului nu se intalnesc grasimi, iar in ceea ce priveste mineralele si vitaminele, acestea sunt in cantitati foarte reduse. In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele tinere, fructele si tulpina.Datorita bromelinei, fructul de ananas este foarte util in asigurarea unei bune functionari a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas... [continuare]

Coacaz negru (ribes nigrum)

Din Plante medicinale

Arbust cultivat mai ales in zonele submontane si deluroase. Florile sunt mici, de culoare galben-verzui la exterior si rosie spre interior, dispuse in ciorchini. Planta infloreste in lunile aprilie sau mai, iar fructele sunt coapte si pot fi recoltate in lunile iulie si august. fructele au forma sferica, gust placut, aromat, dulce-acrisor si culoare neagra. Contin proteine, glucide, acizi organici, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, carotenoizi, vitamine din grupul B (B1, B2, si B6), vitamina c in cantitati mari, vitamina pp, flavonoizi, acizi organici, antocianine, pectine, taninuri, ulei esential. Frunzele contin raninuri, ulei esential, saruri de potaziu, vitamina C, rutozizi. In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele si frunzele. fructele au proprietati deuprative, sudorifice, stomahice, antiinfectioase si cicatrizante. Uz intern: - fructe - anemie, surmenaj, insuficienta cardiaca, insuficienta respiratorie, pneumonie, gastrita, hipertensiune... [continuare]

Tei (tiliae flos)

Din Plante medicinale

Teiul este un arbore inalt (poate atinge in mod normal chiar si 20 de metri), coroana deasa, intalnit in majoritatea regiunilor tarii noastre. Florile au culoare galben-auriu. In scop fitoterapeutic se utilizeaza florile si bracteele insotitoare, impropriu numite frunze (care au aceleasi substante ca si florile). Bracteele sunt de culoare verde deschis sau galben-verzuie. Frunctul este o nucula. Florile de tei emana un parfum placut, datorita farnesolului. Perioada de inflorire a teiului este in lunile iunie sau iulie. Florile se recolteaza dupa inflorire (ideala ar fi prima saptamana dupa inflorire). Acestea contin flavonoide, tanin, zaharoza, saponine, mucilagii, faraesol, substante triterpenice, vitamina e. Florile de tei au actiune antispastica, neurosedativa, diaforetica, astringenta, antiinflamatoare, expectoranta si fluidificanta, diuretica.   Uz intern: - insomnie, afectiuni ale aparatului respirator,... [continuare]

Comunitate medicala

Georgeta nicolae

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli de inima

Buna ziua.Am 42 ani si de vreo 7 ani ma tot scaie o durere in partea stanga a pieptului se manifesta ca o crampa dar mai nou acum de vro luna a inceput sa ma doara partea stanga a gatului si cate o data in dreapta asta durand doar cateva secunde. Mai simpt cate o data si iradieri in bratul stang. Am LDL 267 si trigliceridele 98 . Credeti ca poate fi o ateroscreloza? Am incercat toate statinele nu am reusit fiecare i-mi dadeau manifestari. Mentionez ca sunt operata de noduli tiroidieni in 1996 si am lobul drept estirpat. Iau Eutirox 50mcg .TSH si T4 in limite normale spre baza. Ce ma sfaruiti sa fac? Va multumesc. [continuare]

Pagina 1 din 1 (23 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »