zincul si importanta lui in dieta
Dieta pe timp de vara
Dr. Alice Burcea
Medic specialist endocrinologie
Generalitati Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos? Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor in plus, pentru ca, in aceasta perioada, organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric. Acest lucru se reflecta intr-un apetit mai scazut, pasul cel mai important catre silueta mult dorita. In plus, pe parcursul verii, este mult mai usor de urmat o dieta echilibrata si diversificata, datorita marii varietati alimentare specifice acestui sezon, mai ales in ceea ce priveste fructele si legumele. Se vor evita in acest mod dietele drastice, care solicita inutil organismul, iar rezultatele pentru silueta si sanatate le vei obtine bucurandu-te in acelasi timp de toate deliciile alimentare ale acestui anotimp. Dieta de vara Recomandari: - Dieta trebuie... [continuare]
Alimentatia corecta a copiilor
Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Generalitati Regimul alimentar sanatos al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. Dar regim alimentar sanatos nu este doar despre calitatea alimentelor pe care le mancam, este si despre: - a acorda timp pentru a servi masa, a constientiza cand iti este foame si cand esti satul; - a planifica ce sa mananci si a implica si pe altii in acest lucru dar si in prepararea mancarurilor; - a te bucura de mancare, traditiile culturale si alimentare putand fi integrate in stilul alimentar sanatos; - a manca impreuna cu cei apropiati. Dieta nou-nascutilor si sugarilor sub 4 luni In primele 4-6 luni de viata, specialistii recomanda ca dieta sugarilor sa fie bazata in special (daca nu chiar in exclusivitate) pe laptele matern (sugarul hranit prin alaptare la san) sau pe formule de lapte suplimentate cu nutrienti care sa se adapteze nevoilor si... [continuare]
Educatia pacientului cu diabet zaharat
Dr. Claudia Topea
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice
Scopul educatiei pacientului Educatia persoanelor care sufera de diabet zaharat nu este doar o parte a tratamentului, ci reprezinta chiar tratamentul acestei boli. Tratamentul diabetului cu scop final de a avea un echilibru glicemic bun si de a intarzia pe cat posibil aparitia complicatiilor micro si macrovasculare, este o activitate continua, 24 de ore pe zi, si include adesea schimbari importante in stilul de viata pe care persoanele cu diabet trebuie sa le implementeze singure. Scopul educatiei persoanelor cu diabet zaharat nu este doar de a creste bagajul de cunostinte legate de aceasta afectiune ci de a ajuta persoana in cauza cat si familia in eforturile lor de a integra tratamentul acestei boli in rutina vietii de zi cu zi. Succesul in tratarea acestei boli cronice va fi cu atat mai mare cu cat bolnavii vor intelege ce schimbari trebuie sa aplice in viata lor, si de ce trebuie sa faca aceste schimari. Educatia continua in acest domeniu aduce multe beneficii, printre... [continuare]
Alimente bogate in fier
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Cele mai multe dintre alimentele bogate in fier sunt de origine animala. Din acest motiv poate fi dificil pentru vegani, vegetarieni si oamenii care evita consumul de carne rosie, sa asimileze suficient fier pe parcursul unei zile. Din fericire exista multiple suplimente pe care le puteti lua. Totusi ar fi indicat sa obtineti fierul din alimentele pe care le introduceti in dieta dumneavoastra. Importanta fierului in dieta Fierul este important pentru scaderea in greutate , intrucat organismul are nevoie de fier pentru a produce celulele rosii ale sangelui, care sunt necesare pentru oxigenare si arderea grasimilor si caloriilor. Acesta este motivul pentru care dietele care infometeaza nu functioneaza: daca nu mancati alimente bogate in fier nu veti pierde grasimea, ci doar se va modifica masa musculara si organele. Aveti nevoie sa consumati produse alimentare bogate in fier daca doriti sa ramaneti in forma. Daca valorile fierului din organism nu sunt cele... [continuare]
Generalitati O dieta este usor de respectat si de urmat in functie de tipul restrictiilor si regulilor pe care le presupune. Nu exista o dieta foarte simpla sau una care sa functioneze pentru toti oamenii. Important este ca cei care le urmeaza sa fie motivati. Dieta cu banane este una dintre dietele care nu este dificil de urmat. Banana este un aliment care se descompune lent in organism dupa ce a fost consumata, care ofera energie pe termen lung si mentine sub control senzatia de foame. In plus, bananele ofera multiple beneficii sanatatii, inclusiv faptul ca pot ajuta la combaterea depresiei, tratarea ulcerelor, stresului si chiar micsoreaza probabilitatile declansarii unui accident vascular cerebral. Dieta cu banane va poate schimba stilul de viata si va poate imbunatati obiceiurile alimentare. Cum functioneaza dieta cu banane Aceasta dieta presupune consumul unei banane proaspete la micul dejun, alaturi de un pahar de apa la temperatura camerei. Puteti consuma si mai multe ba [continuare]
Alimentele bogate in amidon si ce rol au in dieta zilnica
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Alimentele bogate in amidon sunt principala sursa de carbohidrati dintr-o dieta echilibrata, care asigura necesarul zilnic de nutrienti. Organismul utilizeaza amidonul pentru a furniza glucoza celulelor, insa sursa acestui carbohidrat complex este si ea importanta, intrucat trebuie sa detina si o valoare nutritionala crescuta, pentru a fi cu adevarat benefica. De pilda, dulciurile si alimentele din faina procesata contin si ele amidon, insa nu au alti nutrienti esentiali de oferit. Alegeti cu atentie produsele bogate in amidon, printr-o buna cunoastere a proprietatilor acestora. Amidonul si rolul sau in alimentatie Amidonul este constituit din lanturi lungi si complexe de zaharuri simple, de aceea este inclus in categoria carbohidratilor complecsi, despre care se credea in trecut ca nu cresc semnificativ nivelul glicemiei in sange. Recent, cercetatorii au descoperit ca unele alimente bogate in amidon pot creste indicele glicemic chiar mai mult decat unele... [continuare]
Generalitati Specialistii in nutritie si cardiologii au convenit ca o dieta sanatoasa si echilibrata in nutrienti esentiali organismului poate influenta in mod benefic bolile de inima (poate avea rol atat in prevenirea cat si in ameliorarea lor). Regimul alimentar corect, combinat cu un stil de viata sanatos (in care exercitiile fizice sunt foarte importante) poate reduce semnificativ riscul de aparitie a bolilor cardiace, coronariene, a infarctului miocardic si accidentelor vasculare cerebrale. Prin scaderea nivelului de colesterol se scad si sansele de a dezvolta sindroame metabolice, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, obezitate sau sindroame dislipidemice severe. De asemenea, o dieta corespunzatoare confera organismului protectie impotriva osteoporozei si chiar impotriva unor forme de cancer (de exemplu, cancerul de colon). Surse de alimente sanatoase Adoptarea unui mod de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, nu presupune realizarea unor eforturi suplimentare... [continuare]
Generalitati Cei care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana - carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in greutate nu consta in evitarea mancarurilor, ci in savurarea mancarurilor hranitoare in cantitati potrivite. Chiar si in cea mai restrictiva faza a dietei - perioada de inductie, care dureaza 10 zile - cerealele integrale, ouale, lactatele cu continut scazut de grasimi si alunele sunt permise. Dupa faza de inductie, majoritatea alimentelor sunt permise incluzand vinul si ocazional dulciurile. Sunt permise aproape toate alimentele. Sunt limitate la inceput si evitate pe perioada dietei, alimentele bogate in grasimi saturate, produse fainoase foarte rafinate si cele care contin zahar. De fapt, persoanele care nu sunt capabile sa elimine din alimentatie produsele foarte... [continuare]
Despre dieta Zmeura, laudata de nutritionisti pentru proprietatile sale nutritive si antioxidante, este ingredientul perfect pentru o dieta pentru slabit de doar trei zile. Bogata in fibre, zmeura poate oferi senzatie de satietate si poate si potoli pofta de dulciuri, elemente importante pentru o dieta. Zmeura este bogata si in potasiu, fier, pectina, celuloza, tanini si vitaminele B1, B2, C si PP. In timpul dietei cu zmeura, nutritionistii recomanda un consum sporit de apa plata. Aceasta dieta nu este indicata persoanelor cu [continuare]
9 principii eficiente de slabit inspirate din dieta duke
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dieta Duke este un program modern de slabit dezvoltat de expertii Centrului de Fitness si Dieta Duke din Durham, Carolina de Nord, care a ajutat foarte multi pacienti supraponderali si obezi sa scape de greutatea in exces, astfel incat sa duca o viata mai sanatoasa si mai fericita. Programul special include un plan de dieta personalizat, antrenamente fizice, suport comportamental si consultatii medicale efectuate de specialisti. In acest mod, eliminarea kilogramelor in plus se realizeaza pe baza unor principii stiintifice eficiente, intr-un mediu profesionist. Intrucat dieta Duke nu presupune adoptarea unor masuri drastice pentru scaderea in greutate, ci respectarea unor principii dezvoltate de experti de-a lungul a patru decenii de cercetari, planul ofera rezultate valabile pe termen lung. Oricine se poate inspira din aceste principii de baza care s-au dovedit utile in mii de cazuri. Principiile sanatoase de slabit ale dietei Duke 1. Mancati pe saturate, insa... [continuare]
Generalitati Dieta cu ananas, cu efect puternic de detoxifiere a organismului, este un regim de slabit hipocaloric ce presupune consumul unor cantitati mari de ananas, in vederea pierderii kilogramelor excedentare. In afara de efectul reglarii greutatii corporale, dieta cu ananas aduce beneficii care survin din proprietatile nutritionale deosebite ale acestui fruct exotic. Reguli Dieta cu ananas recomanda consumul a circa doua kilograme de ananas pe zi, alaturi de cateva portii de cate 60-120 grame de ton la o masa principala. Carnea de ton este o sursa principala de proteine, care ajuta la mentinerea nivelului energetic si la stimularea procesului de ardere a grasimilor. Acest regim este recomandat sa fie tinut doua, maximum trei zile, timp in care se pot pierde pana la 4 kilograme. Scaderea rapida in greutate survine, in primul rand, din eliminarea reziduurilor alimentare din colon si a lichidelor retinute in tesuturi. Dieta cu ananas permite si consumul suplimentar de... [continuare]
Dieta doar cu lichide. ce presupune si la ce riscuri te-ai putea expune
Autor: SfatulMedicului
Dieta cu lichide O dieta complet lichida inseamna excluderea alimentelor solide si pastrarea doar a celor fluide, precum a supelor, sucurilor si smoothie-urilor. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta dieta este o masura temporara si nu reprezinta o strategie nutritionala pe termen lung. Dieta doar cu lichide foloseste orice tip de lichide, nu doar cele clare, precum apa si ceaiul. Lichidele „complete” din aceasta dieta ofera gusturi diverse si valori nutritive mai mari. Astfel, persoanele ce doresc sa urmeze diete doar cu lichide pot fi capabile sa manance alimentele preferate sub forma de piureuri foarte moi, dar si varietati crescute de lichide mai groase, precum supa de rosii. Utilizarile dietei cu lichide Medicii recomanda dietele pe baza de lichide ca strategie pe termen scurt atunci cand o persoana are o problema medicala care face ca un consum de alimente solide sa fie periculos. Acestia ar putea recomanda oamenilor sa urmeze o dieta cu lichide „complete” in... [continuare]
Generalitati Oricine poate fi diagnosticat la un moment dat in cursul vietii cu cancer. Acesta este un gand de care majoritatea oamenilor se tem, dar prevalenta sinistra a acestei boli si inabilitatea oamenilor de a gasi o cale sa scape de ea o fac dificil de ignorat. Totusi, exista metode de a reduce riscul dezvoltarii cancerului. Studiile au confirmat in mod repetat legatura puternica dintre riscul aparitiei cancerului si dieta. Legatura dintre dieta si cancer Medicii considera acum ca pana la 30 % dintre cancerele ce apar in tarile in curs de dezvoltare pot fi evitate printr-o nutritie mai buna. Desi nu exista o dieta anume, care sa previna sau sa trateze cancerul, medicii considera ca exista un mod sanatos de hranire, care poate ajuta la prevenirea aparitiei anumitor tipuri de cancer. Se considera acum ca aproape unul din trei cancere este legat de modul de alimentatie. Cancerul si regimul vegetarian In ultimii ani s-au facut mai multe cercetari... [continuare]
Cea mai buna dieta pentru persoanele cu boala pulmonara obstructiva cronica
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Boala pulmonara obstructiva cronica este o boala progresiva (se poate agrava in timp), care provoaca dificultati de respiratie. Aceasta conditie cauzeaza obstructii de lunga durata ale cailor respiratorii, care apar in urma bronsitelor cronice sau emfizemelor. In prezent, milioane de oameni sunt diagnosticati cu boala pulmonara obstructiva cronica. Alte persoane pot avea aceasta boala fara sa stie macar ca o au, iar de multe ori simptomele se agraveaza in timp si pot limita capacitatile bolnavului de a finaliza activitatile de rutina. Boala pulmonara obstructiva cronica va poate impiedica sa faceti chiar si lucruri de baza, cum ar fi mersul pe jos, gatitul sau auto-ingrijirea. De cele mai multe ori boala pulmonara obstructiva cronica este diagnosticata la adultii de varsta medie sau la persoanele in varsta. Afectiunea nu se transmite de la o persoana la alta. Boala pulmonara obstructiva cronica nu poate fi tratata, iar medicii nu stiu cum sa inverseze deteriorarea... [continuare]
Importanta cunoasterii factorilor de risc in cancerul esofagian
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Cancerul esofagian reprezinta o afectiune neoplazica care are drept cauza anomaliile de diviziune si crestere celulara de la nivelul tesutului esofagian. Celula incriminata in aparitia cancerului esofagian poate fi de natura epiteliala (epiteliul reprezinta un tip de tesut prezent la nivelul esofagului) sau poate fi de natura non-epiteliala. Cancerele dezvoltate la nivelul esofagului din celule de origine epiteliala sunt: carcinomul scuamos, adenocarcinom, carcinom cu celule mici, carcinosarcom, carcinom verucos, melanom malign, etc., iar cancerele dezvoltate din celule de origine non-epiteliala sunt reprezentate de: carcinomul metastatic, limfom, sarcom, etc. Dintre toate tipurile de cancer esofagian, carcinomul scuamos este cel mai comun cancer esofagian intalnit la nivel global. Cancerul de esofag reprezinta a saptea cauza de mortalitate in randul populatiei globale si ocupa a opta pozitie ca incidenta in randul cancerelor. Dintre tipurile de cancer cu... [continuare]
Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de dieta Dukan sau de oricare alta dieta hiperproteica. Am inceput-o acum 20 de zile, timp in care am slabit cam 8 kg. Inainte de dieta, faceam ciclism foarte intens (competitii si ture de peste 100km). De cand am inceput dieta nu prea am mai facut efort mai mult de o ora din cauza ca nu prea mai am atata energie. Exista vreo solutie prin care sa respect dieta si totusi sa rezist unei ture destul de solicitante? [continuare]
Efectele benefice ale consumului de cereale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Inca de la inceputurile agriculturii, cerealele au furnizat beneficii nelimitate in ceea ce priveste sanatatea. Pentru oameni, cerealele sunt un aliment de baza in dieta zilnica. Cerealele sunt bogate in glucide complexe, care ofera energie si ajuta la prevenirea cancerului, constipatiei, tulburarilor de colon, la pastrarea nivelului corespunzator de zaharuri din sange si, de asemenea, imbogatesc starea generala de sanatate cu proteine abundente, grasimi, lipide, minerale, vitamine si enzime. Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, riboflavina si tiamina, iar cele mai multe cereale au un continut abundent de fibre, mai ales orzul, ovazul si graul. Cerealele au in componenta lor tarate solubile care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si tin la distanta bolile de inima. Consumul de cereale inseamna un aport de cantitati mari de proteine, cerealele pentru micul dejun sunt adesea consumate cu lapte, care presupun o masa bogata in proteine. Pentru... [continuare]
Generalitati O dieta in doi poate fi mult mai eficace decat incercarile pe cont propriu de a renunta la kilogramele in plus. Motivatia si sustinerea reciproca sunt secretele dietei in cuplu. Dieta sanatoasa pentru scaderea in greutate poate fi greu de mentinut in conditiile in care intalnesti la orice pas tentatii alimentare in dieta partenerului. Prin stabilirea unor principii comune, membrii unui cuplu pot slabi mai usor, bucurandu-se de sustinere reciproca. Motivatia, importanta pentru orice dieta Unul dintre cei mai importanti factori [continuare]
Cum puteti pierde in greutate cu ajutorul dietei cu un continut ridicat de proteine
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dietele cu un continut ridicat de proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, intrucat cercetari in curs au sugerat ca proteinele pot fi capabile de a satisface foamea mai bine decat grasimile sau carbohidratii. Oamenii au nevoie de proteine, in diverse cantitati, in toate etapele vietii, pentru buna desfasurare a multiple functii ale corpului. Proteinele sunt utile pentru crestere, dezvoltare, stimularea imunitatii, lupta impotriva infectiilor si protectia organismului. Necesarul de proteine Specialistii recomanda ca proteinele sa reprezinte intre 10-35% din totalul caloriilor pentru adultii sanatosi. Totusi, este posibil ca o persoana sa consume prea multe proteine. Nu exista pericole asociate cu cantitatile prea mari de proteine - cu exceptia cazului in care suferiti de boli renale. Pentru a beneficia de scaderea in greutate cu ajutorul proteinelor, expertii recomanda sa sa consume aproximativ 120 de grame de proteine pe... [continuare]
Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat non-insulino-dependent (dz tip 2)
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Masurarea carbohidratilor reprezinta indemanarea pacientilor cu diabet zaharat tip II de a-si planifica dieta si controla nivelul glicemiei. Aceasta metoda ajuta persoanele sa determine cantitatea de zahar si de carbohidrati (glucoza) din alimentele consumate, astfel incat carbohidratii sa fie distribuiti pe durata intregii zile pentru a preveni cresterea glicemiei postprandial. Masurarea carbohidratilor ofera flexibilitate persoanelor in consumarea alimentelor si incredere privind autocontrolul diabetului. Alimente bogate in carbohidrati Alimentele bogate in carbohidrati sunt: - fructe si legume - lapte si iaurt - fainoase (ca de exemplu paine, cereale si legume cum ar fi cartofii si porumbul) - dulciuri (cum ar fi bomboane sau prajituri). Alimentele care au in compozitie zahar, au de obicei, pe portie o cantitate de carbohidrati mai mare decat alimentele care au in compozitie amidon (fainoasele). Contrar informatiilor vehiculate,... [continuare]
6 mituri si fapte despre suplimentele pentru slabit
Autor: SfatulMedicului
Prea frumos sa fie adevarat Visul celor care au surplus de greutate este sa obtina numarul ideal de kilograme doar prin intermediul unei pastile magice, printr-un remediu rapid si usor. Persoanele care urmeaza diete dupa diete ar putea fi de inteles. Totusi, pentru toti este dificil sa aleaga dintre multiplele variante de oferte care pretind ca pot oferi silueta dorita doar prin consumul unor capsule colorate. Probabil ca cel mai simplu si efiicient este sa se urmeze un plan de slabit sanatos si realist, care chiar sa functioneze. Iata cateva mituri des intalnite, legate de suplimentele pentru pierderea in greutate. Mituri Mit: Planta din Africa, Hoodia Gordonii, scade in mod eficient pofta de mancare Fapt. Inca nu se s-a descoperit care este motivul datorita caruia Hoodia reduce apetitul si ajuta la scaderea in greutate. Ingredientul activ din aceasta planta este compusul numit P57. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca animalele carora li s-a injectat in... [continuare]
Alimente care reduc densitatea osoasa
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Anumite alimente si nutrienti pot reduce densitatea oaselor si pot creste riscul aparitiei osteoporozei. Probabil cunoasteti faptul ca atat calciul, cat si vitamina D sunt necesare pentru ca oasele sa fie puternice. Ceea ce probabil nu stiti este ca exista anumite elemente din dieta dumneavoastra care pot reduce densitatea oaselor, crescand riscul instalarii osteoporozei. Proteinele si osteoporoza Aveti nevoie de proteine pentru ca oasele dumneavoastra sa fie puternice, dar atunci cand mancati alimente care contin prea multe proteine, corpul dumneavoastra produce substante chimice numite sulfati, care pot determina pierderea calciului din oase. Acest efect asupra oaselor este mai probabil sa apara in cazul proteinelor animale decat in situatia proteinelor vegetale. Cercetatorii au descoperit ca femeile care mancau carne rosie de cel putin cinci ori pe saptamana aveau probabilitati mai mari de a inregistra fracturi osoase, fata de femeile care includeau... [continuare]
Cum sa calculati aportul zilnic de carbohidrati
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Calculul carbohidratilor este o metoda de planificare a meselor zilnice care ajuta la controlul nivelului glicemiei in sange, tehnica necesara in special persoanelor care sufera de diabet de tip 1 sau 2. Acesti nutrienti care influenteaza cel mai mult cantitatea de glicemie din fluxul sanguin provin din alimente cu zaharuri, fibre si amidon. Tot carbohidratii joaca un rol important in procesul de producere a energiei, insa este esential sa alegeti cu atentie forma in care ei se regasesc in hrana consumata in fiecare zi. Tipuri de carbohidrati Carbohidratii se numara printre principalii nutrienti preluati din alimente si bauturi. Cei sanatosi, care provin din cereale integrale, fructe si legume, sunt o parte importanta in orice dieta, intrucat furnizeaza atat energie, cat si vitamine, minerale si fibre (care previn constipatia, reduc nivelul de colesterol si ajuta la controlul greutatii corporale). Carbohidratii nesanatosi provin din alimente si bauturi cu... [continuare]
Buna ziua, Mama mea,in varsta de 67 ani,cu probleme de hipertensiune arteriala ,aflata sub monitorizarea medicului cardiolog,cu tratament pentru inima,a facut de curand analizele si i-a crescut glicemia de la 110 anul trecut la 139 acum.Inrebarea mea este ce se poate administra in acest caz si ce dieta sa tina.Va multumesc si multa sanatate,. Cu respect, Ramona [continuare]
SALUT AM 35 ANI ,1,70 M SI 92 KG . AM INCRECAT SA TIN FOARTE MULTE DIETE SI DEGEABA ,ACUM INCERC RINA90 SI VREAU SA -MI SPUNA CINEVA DACA S-A SIMTIT BINE DUPA ACEASTA DIETA .ALTE DIETE STITI ? CARE SA DEA REZULTATE ? [continuare]
Stare de oboseala permanenta
Buna ziua ,va rog mult sa ma ajutati cu un sfat sau cu nista lamuriri. saotul meu are 26 de ani si de un an jumatate lucreaza intru0un mediu foarte stresant programul de lucru incepe la 6 si se termina la 5 dupa amiaza .de ceva vreme imi spune ca se simte foarte obosit si cu toata ca doarme noaptea nu se odihneste bine are uneori stari de iritare si exese de nervozitate .am zis sa ia niste vitamine ,a luat si magneziu dar nici un efect .se sinte stresat obosit are crampe musculare ,carcei si se mai plange si ca il inteapa in jurul ficatului . va rog daca mi-ati putea spune din ce cauza starea lui de sanatate sa inrautarit ,sa mergem sa facem niste analize, ar putea fii oboseala cronica sau sindromul ficatului obosit ? cum am putea diminua sau elimina aceste stari de oboseala permanenta ? va multumesc mult si va doresc o zi minunata [continuare]
ceao ma numesc elena si am atacuri de panica acum sant multumita lui DUMNEZEUl mult mai bine.cand a fost cutremur in italia si eu m.am speriat sinu mai punem la socoteala faptul ca locuiesc cam la 80km de unde s-a intamplat.ei o saptamana intreaga dupa aia am simtit in fiecare noapte cutremur.daca ma asezam ziua in pat la fel aveam impresia ca se misca patul cu mine.dar vreau sa zic ca nu am avut atacuri de panica deloc atunci.m.am incurajat singura.pt nu intotdeauna cand ne speriem sau avem un atac de panica,avem pe cineva langa noi.eu asa ma incurajez singura. iti urez multa bafta [continuare]
vreau sa ma ajutati cu ceva vreau sa tin dieta disociata pentru a slabi am 60 de kg la 172 de cm si vreau sa slabesc cateva kg eu am gasit o dieta disociata pe internet dau nu acea o cautam era bazata pe : 1 zi de fructe ; 2 zi de orez ; 3 zi de lapte ; 4 zi de sucri ; 5 zi de legume ; 6 zi de peste ; 7 zi de mini rasfat . mie nu imi place in aceasta dieta pt ca este orez si sucuri este o alta dieta dot disociata daca o stiti ajutatima va rog [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter