Clickmed
programare rapida la medic

Avantajele dietei in cuplu

Actualizat la data de: 15 Septembrie 2011

Generalitati

Sus
Avantajele dietei in cuplu

O dieta in doi poate fi mult mai eficace decat incercarile pe cont propriu de a renunta la kilogramele in plus. Motivatia si sustinerea reciproca sunt secretele dietei in cuplu.

Dieta sanatoasa pentru scaderea in greutate poate fi greu de mentinut in conditiile in care intalnesti la orice pas tentatii alimentare in dieta partenerului.

Prin stabilirea unor principii comune, membrii unui cuplu pot slabi mai usor, bucurandu-se de sustinere reciproca.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Motivatia, importanta pentru orice dieta
  3. Eliminarea tentatiilor din frigider
  4. Citeste pe aceeasi tema

Motivatia, importanta pentru orice dieta

Sus

Unul dintre cei mai importanti factori pentru succesul unei diete este motivatia. O dieta adoptata alaturi de partener poate fi benefica pentru amandoi, deoarece momentele de slabiciune nu coincid de cele mai multe ori si persoana iubita te poate ajuta sa nu renunti la angajamentul luat impreuna.

Insotirea dietei de exercitii fizice este un alt pas mai usor de facut in doi. Sustinerea unui prieten poate fi valoroasa, insa o dieta in cuplu ofera cea mai puternica motivatie pentru o schimbare a stilului de viata.

Eliminarea tentatiilor din frigider

Sus

Pentru ca partenerul si-a luat aceleasi angajamente alimentare, alimentele grase sau cu exces de zahar si sare pot fi eliminate imediat din frigider si camara, fara probleme.

Cuplurile care tin impreuna o dieta rezista cu mai mult succes tentatiilor alimentare si atunci cand mananca in oras, putand oricand sa imparta o portie pentru a nu depasi numarul de calorii din planul dietei.

Cand cumparaturile de alimente sunt facute impreuna, riscul de a ceda si a alege alimente din afara dietei scade si el.

Sustinerea oferita partenerului in timpul dietei poate fi cel mai important ajutor pe care il poate primi cineva care incearca sa-si schimbe obiceiurile alimentare si sa slabeasca.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate