vegetarieni
Anemia prin deficit de vitamina b12
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Anemia prin deficit de vitamina B12 reprezinta o afectiune hematologica care apare in momentul in care nu exista suficienta vitamina in corp. Vitamina B12 (denumita si cobalamina) ajuta la sinteza de eritrocite (globule rosii). Eritrocitele transporta in corp oxigenul la celule si indeparteaza rezidurile. Fara o cantitate corespunzatoare de vitamina B12, organismul nu va sintetiza suficiente eritrocite si astfel celulelor nu li se va furniza oxigenul necesar. Cauze Anemia prin deficit de vitamina B12 apare de obicei cand organismul nu poate absoarbe aceasta vitamina din alimente. Aceasta se poate intampla daca este prezenta anemia pernicioasa. In cazul anemiei pernicioase organismul distruge celulele de la nivelul stomacului care sunt responsabile de absorbtia vitaminei B12: - pacientul a suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea unei portiuni a stomacului sau a ultimului segment al intestinului subtire (ileon) - sunt prezente afectiuni... [continuare]
Proteinele au fost denumite asa de catre Mulder, in anul 1838. Aceasta denumire provine din limba greaca si inseamna „a fi pe primul loc”. Dr. Liebig, un faimos chimist german din secolul al IX-lea, a crezut ca, deoarece muschii sunt alcatuiti in principal din proteine, acestea trebuie sa fie „hrana” muschilor. El a emis o ipoteza care influenteaza si acum gandirea populara, si anume ca forta si energia musculara depind de cantitatea de proteina consumata. Dr. Carl Voit, un elev de-al lui Liebig, a promovat ideile acestuia, recomandand o alimentatie foarte bogata in proteine, aproximativ 120 g pe zi, cantitate consumata de minerii studiati de el. Aceste idei au intretinut pana astazi o ingrijorare obsesiva in legatura cu insuficienta consumului de proteine. Ce sunt proteinele si la ce ajuta ele? Proteinele sunt molecule mari, alcatuite din aminoacizi. In organism, exista 22 de aminoacizi din a caror combinatie rezulta o varietate infinita de proteine. Dintre... [continuare]
Zincul si rolul sau in organismul uman
Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii
Generalitati Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea. Articolul isi propune sa treaca in revista proprietatile farmacologice ale zincului si importanta sa pentru organism, oferindu-i, de asemenea, farmacistului o mai buna intelegere a situatiilor in care este recomandat acest element. Deficitul de zinc poate juca un rol in bolile cronice , cum ar fi bolile cardiovasculare, cancer si diabet care implica inflamatie. Valoarea reala a zincului pentru organismul uman este cu mult mai mare decat parerea formata despre acest element in general. Pentru aceasta, trebuie sa examinam rolul acestuia in cadrul fiziologiei umane. Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc. Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul... [continuare]
Cum te ajuta vitaminele din complexul b?
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Vitaminele din complexul B Sistemul nervos, ficatul, ochii, pielea si parul, precum si tonusul muscular de la nivelul tractului gastro-intestinal depind de vitaminele B, utilizate de organism precum niste coenzime, componente cheie ale enzimelor. Functiile vitaminelor B in organism Vitamina B1 Aceasta vitamina asigura cresterea randamentului intelectual, dar are un rol foarte important in sustinerea metabolismului glucidelor, fiind absolut necesara musculaturii si sistemului nervos. Carentele de vitamina B1 determina oboseala, pierderea apetitului si a greutatii corporale si pot duce la boli care afecteaza sistemele cardiac, digestiv si nervos. Mai este cunoscuta si sub denumirea de TIAMINA si o regasim cu precadere in alimente precum: organe de porc, seminte, legume, cereale, drojdia de bere, iar aportul necesar trebuie sa varieze intre 0,3-0,5mg/1000kcal/zi. Nu se intampla nimic daca depasim doza zilnica recomandata deoarece nu au fost raportate reactii adverse in caz de... [continuare]
Generalitati Alimentatia sanatoasa nu inseamna o nutritie stricta, mentinerea unei siluete subtiri sau privarea de alimente preferate. O stare generala de bine, mai multa energie, stabilizarea starii de spiri si mentinerea sanatatii organismului - toate aceste lucruri sunt posibile cu o dieta potrivita pentru fiecare persoana. Puteti invata cum sa va extindeti gama de alimente sanatoase si sa cunoasteti felul in care va puteti planifica dieta astfel incat sa se transforme intr-una sanatoasa si gustoasa. Propuneti-va sa atingeti succesul Acest lucru il puteti face prin planificarea unei diete sanatoase cu pasi marunti, si nu prin schimbari nutritionale drastice. Cu schimbari usoare, treptate, dieta dvs. s-ar putea transforma intr-una sanatoasa, mai devreme decat va asteptati. - Simplificati In loc sa va preocupe numaratul caloriilor sau masurarea portiilor, ganditi dieta dvs. in termeni de culoare, varietate si prospetime. Incepeti usor si modificati pe termen lung unele... [continuare]
Generalitati Dieta in functie de grupa sanguina a devenit cunoscuta odata cu lansarea cartii lui Peter D'Adamo, "Eat Right 4 Your Type" / "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine", care si astazi detine titlul de bestseller in lectura de specialitate. Potrivit, Dr. D'Adamo regimul alimentar in functie de grupa sanguina ajuta la pierderea in greutate, previne aparitia alergiilor, creste rezistenta la infectii si imbunatateste starea generala de sanatate. Fiecare grupa sanguina detine un set de caracteristici, care influenteaza regimul alimentar, rezistenta la stres, predispunerea la anumite afectiuni, personalitatea etc. Dr. Peter D'Adamo sustine ca acest set de caracteristici face parte din incarcatura genetica mostenita si este stabilita de lectine. Lectinele sunt proteine care se gasesc in produsele alimentare si care au proprietati de aglutinare, fapt care conduce la modificari la nivelul sangelui. Astfel, in momentul in care o persoana consuma alimente care contin... [continuare]
Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea diferitor alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficiente substante nutritive deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. Este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot... [continuare]
Timpul pentru masa Pentru a slabi fara dieta, una dintre reguli este ca mesele sa fie luate incet, nu in graba, iar mancarea sa se mestece bine. Acesta este unul dintre aspectele de baza ale slabirii fara un plan complicat de dieta. Fiecare muscatura va fi savurata. Ideal ar fi ca portiile sa fie mici. In scurt timp, hormonii vor fi cei care vor declansa senzatia de satietate. Mancatul pe fuga blocheaza semnalele acestor hormoni, iar sentimentul de saturatie va fi amanat, fapt ce va cauza supraalimentarea. Somnul si numarul scazut de kilograme Persoanele care consuma in mod constant 2500 de calorii si dorm o ora in plus ar putea slabi aproximativ 7 kilograme pe parcursul unui an, conform studiilor. Rezultatele variaza de la un individ la altul, dar exista dovezi clare ca somnul insuficient creste apetitul. Mai multe portii de legume Daca o persoana consuma trei portii de legume pe parcursul unei seri, va manca mult, se va satura, fara sa se ingrase. Majoritatea modurilor... [continuare]
Generalitati Daca va taiati pielitele din jurul unghiilor, zona se va umfla, inrosi si va fi fierbinte. Acest tip de raspuns inflamator acut este reactia organismului la trauma, iar aceest lucru este o parte esentiala a procesului de vindecare, dar inflamatia cronica cauzata de forme mai subtile de traume poate influenta in sens negativ sanatatea dvs. Alimentele consumate pe termen lung, mancarurile foarte procesate si expunerea continua la toxinele din mediu pot duce la inflamatii persistente de grad mic pe care cercetatorii le coreleaza cu imbatranirea prematura, boli de inima, diabet, Alzheimer, psoriazis, artrita reumatoida si cancer. Ce agraveaza inflamatiile Multe alimente din dieta standard pot agrava inflamatiile, incluzand aici faina si zaharul alb rafinat, carnea rosie, produsele lactate, produsele de tip fast-food dar si aditivii alimentari. Cu un astfel de regim alimentar, corpul poate avea de suferit. Nu doar sanatatea dvs. ar putea fi precara, ci va fi... [continuare]
Generalitati Dieta macrobiotica se schimba in functie de anotimp. Ying si Yang, rece si cald, ciclul anotimpurilor ofera un echilibru planetar care ghideaza semanatul si recoltatul. Un plan de toamna pentru dieta macrobiotica poate reflecta tranzitia de la vara (Yang) la toamna si iarna (Ying). Principii Dieta macrobiotica se bazeaza pe principiile fundamentale care stau la baza unei stari optime de sanatate. Unul dintre perceptele fundamentale ale dietei este faptul ca hrana este cheia pentru o sanatate buna si o viata lunga. De asemenea, este important sa se consume fructe si legume proaspete de sezon, cultivate fara pesticide. Sodiul si potasiul sunt componente valoroase intr-o dieta macrobiotica si ajuta la furnizarea echilibrului. Exista si convingerea ca in fiecare organism, exista o combinatie de forte opuse si complementare sau ying si yang si ca aceste forte trebuie sa fie echilibrate prin consumul de alimente... [continuare]
Generalitati Dietele bogate in proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, ca urmare a studiilor care au sugerat ca proteinele ar putea satisface senzatia de foame mai bine decat grasimile si carbohidratii. Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi, necesari pentru o dezvoltare optima a organismului si o functionare normala a corpului uman. Desi organismul poate crea cativa aminoacizi necesari pentru producerea proteinelor, exista o serie de aminoacizi esentiali care trebuie furnizati organismului din surse animale si/sau vegetale de proteine. Un numar semnificativ de proteine ajuta la pierderea in greutate Adevarul este ca dieta bogata in proteine este eficienta si va poate ajuta sa slabiti. Planul dietetic bogat in proteine functioneaza ca urmare a unor motive intemeiate. Printre acestea se numara faptul ca proteinele induc o stare rapida de satietate si de aceea, veti manca mai putin. In plus, este nevoie de mai multa energie pentru a fi... [continuare]
Generalitati Dieta Nutrisystem presupune consumul controlat de alimente, gustari si mese cu putine calorii. Sistemul implica livrarea alimentelor la domiciliu, eliminand astfel efortul implicat de prepararea meselor sanatoase. O zi tipica de dieta include trei mese si doua gustari. Glucidele din dieta au un indice glicemic general scazut. Dieta Nutrisystem ofera optiuni dietetice atat pentru barbati, femei, vegetarieni, cat si pentru diabetici. Alimentele pot fi selectate dintr-un meniu specific care ii poate ghida pe cei care doresc sa urmeze dieta sau pot fi alese si alte alimente, in functie de dorintele culinare individuale. In general, dieta este sanatoasa. Mesele sunt sarace in sodiu, grasimi saturate si trans si includ, atat cereale integrale, cat si o mare varietate de alimente. Dieta Nutrisystem poate avea o durata tipica de 28 de zile si are un program de tranzitie cu ajutorul caruia oamenii se pot adapta la noul mod de a manca. Cei care urmeaza dieta Nutrisystem pot... [continuare]
Generalitati Acizii grasi Omega 3 sunt considerati esentiali pentru sanatatea oamenilor. Omega 3 sunt un tip de acizi grasi pe care organismul uman nu este capabil sa ii produca. De aceea este foarte important ca acizii grasi Omega 3 sa fie asimilati din alimente sau suplimente alimentare. Cercetarile arata ca acizii grasi Omega 3 reduc inflamatia si ajuta la scaderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul si artrita. Acestia contribuie la mentinerea in limite normale a fluiditatii sangelui si previn dezvoltarea celulelor canceroase. Acizii grasi Omega 3 sunt concentrati in creier si, se pare ca imbunatatesc functia cognitiva (memoria si performanta creierului) si comportamentul. De fapt, copiii care nu primesc suficiente cantitati de Omega 3 de la mamele lor in timpul sarcinii sunt mai predispusi sa dezvolte probleme nervoase sau de vedere. Simptomele de deficit de acizi grasi Omega 3 includ oboseala, deprecierea memoriei, uscaciunea pielii, par si unghii... [continuare]
Generalitati Persoanele care urmeaza dieta cu trei mere pe zi vor slabi destul de repede daca vor asocia regimul alimentar cu un program de exercitii fizice regulate. Dieta cu trei mere pe zi presupune consumul unui mar inainte de fiecare din cele trei mese principale ale zilei. Dieta ajuta la eliminarea surplusului de greutate, dar si la curatarea organismului, micsorarea valorilor colesterolului si cresterea nivelului de energie. Modul de actiune al dietei cu trei mere pe zi Dieta cu trei mere pe zi recomanda sa se manance cate un mar inaintea celor trei mese principale ale zilei. Mesele pot contine carbohidrati, proteine slabe, fructe, legume si cantitati mici de grasimi esentiale. Persoanele care urmeaza dieta trebuie sa consume patru sau cinci mese mici in fiecare zi (gustari), dintre care cel putin una sa contina proteine slabe care vor ajuta la reducerea poftei de mancare. Planul alimentar este similar cu cel al [continuare]
Generalitati Unele mituri despre diete sunt atat de frecvent intalnite, incat adesea, foarte multe persoane sunt convinse ca stiu totul despre acestea. Cel mai mult sunt dezbatute subiectele cum ar fi grasimile, carbohidratii si metodele sigure de slabit. Mituri despre diete Cand mai multe dintre aceste mituri sunt analizate din punct de vedere stiintific, rezultatele pot surprinde cu adevarat. Este important sa aflati de la profesionisti ce este sau nu real despre consumul de alimente sanatoase si, adevarul cu privire la cele mai comune mituri despre diete. Nu mancati decat atunci cand va este foame Fapt: Cercetatorii au descoperit ca secretul eliminarii surplusului de kilograme il reprezinta consumul in mod constant al unor mese echilibrate cantitativ de-a lungul unei zile. Persoanele care mananca alimente sanatoase, la intervale regulate, incepand cu micul dejun, sunt mai bine hranite, gandesc mai bine si au un nivel de energie crescut. Cei care sar peste mese... [continuare]
Generalitati Dieta si regimul de viata vegetarian au castigat tot mai multi adepti, in ultima perioada, la nivel mondial. Unele persoane aleg sa urmeze o dieta vegetariana pentru a reduce riscul declansarii anumitor boli. Se considera ca o dieta vegetariana este solutia pentru o viata sanatoasa. In general, dieta vegetariana se bazeaza pe consumul de cereale integrale, legume si fructe. Totusi, pentru o stare optima de sanatate, in cazul in care alegeti dieta vegetariana, incercati sa va stabiliti un meniu echilibrat si nutritiv. Avantajele presupuse de dieta vegetariana Printre avantajele urmarii unei diete vegetariane se numara: scaderea nivelului de colesterol total si a colesterolului rau din organism diminiuarea riscului dezvoltarii diabetului de tip 2 reducerea tensiunii arteriale si a bolilor cardiace ischemice cresterea cantitatii de antioxidanti, gratie consumului de alimente sanatoase (legume, fructe, leguminoase si cereale integrale) ... [continuare]
Necesarul de vitamine pentru femei - ce si cand trebuie luat?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Daca sunteti o femeie care are grija de sanatatea ei, probabil ca stiti deja ca nevoile dumneavoastra nutritionale se schimba cu fiecare etapa din viata. La varsta fertila, mai ales in timpul sarcinii, aveti nevoie de un aport adecvat de acid folic pentru a preveni eventuale malformatii genetice ale copilului pe care il veti naste. In cazul in care va aflati la menopauza ar putea fi necesar sa cresteti aportul de calciu si vitamina D, pentru a mentine oasele puternice. Deficitul de vitamine poate duce la probleme grave de sanatate. Daca aveti un risc crescut de a avea deficit de vitamine sau minerale, asa cum poate fi cazul la femeile gravide sau la cele vegetariene, atunci medicul dumneavoastra poate fi nevoit sa intervina cu recomandarea unor suplimente de vitamine si minerale. Alegerea de a lua suplimente vitaminice depinde de dieta, stil de viata, varsta, existenta unor conditii medicale si de indicatiile medicului. Este important sa alegeti suplimentele de... [continuare]
Ce este spirulina? Spirulina este o alga in forma de spirala bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile naturale alcaline din America de Sud si Africa. Timp de secole acasta planta a reprezentat o parte importanta a regimului alimentar al multor comunitati. Din 1970 spirulina a fost din ce in ce mai mult studiata si cunoscuta, fiind utilizata pe scara larga ca supliment alimentar. Spirulina are un continut ridicat de proteine vegetale (50-63%) - de trei sau patru ori mai mare decat cel intalnit in carnea de peste sau cea de vita - si multiple vitamine (depaseste cu 3-4 ori cantitatea de vitamina B12 intalnita in ficatul de animale) care lipsesc in mod normal in cazul unei diete vegetariene. Spirulina contine minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, etc.), are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele (de 5 ori mai mare decat morcovii si de 40 de ori decat spanacul), un volum crescut de acid gama-linoleic... [continuare]
Generalitati Fierul este un mineral esential care are rolul de a transporta oxigen tuturor partilor corpului. Un deficit usor de fier poate cauza anemie (oboseala si slabiciune), iar un deficit cronic de fier poate provoca leziuni grave la nivelul organelor. In schimb, prea mult fier poate determina o crestere a productiei de radicali liberi din organism. Radicalii liberi pot interfera cu metabolismul, declansand leziuni ale organelor. Organismul este capabil de a controla asimilarea fierului, deci supradozajul este rar intalnit sau apare doar atunci cand oamenii iau suplimente cu fier in cantitati prea mari. Sursele naturale de fier, cum sunt cele enumerate mai jos, sunt considerate sigure si sanatoase. Desi fierul este mai bine absorbit din carne, exista numeroase surse vegetale de fier, la fel de sanatoase si la indemana pentru persoanele care nu consuma carne. In mod normal, cantitatea zilnica recomandata de fier este de 18 miligrame. Cele mai bune surse vegetale de fier -... [continuare]
Cum scap de candida albicans bucala
intrebare Am o candida albicans linguala de peste 8 luni, rezistenta la toate medicamentele alopate. Am urmat de 3 luni un tratament homeopat constind din : form.17, form.27,candida, phosphorus,precum si produsegemoterapice ca Lemn Cainesc.merisor si coacaz negru.Nici un rezultat pozitiv pana acum . Intrebare : unde anume sa mai apelez si ce anume sa mai fac , pentru ca situatia actuala ma exaspereaza, exista ceva naturist care sa ma ajute ? [continuare]
Nu pot sa-mi umplu plamanii cu aer. In urma cu cativa ani tuseam puternic la anumite conditii (frig, Fum, miros urat, incaperi murdare, orice discomfort) Doctorul mi-a spus ca am astma la connditii si am primit Advair si alte .. de tras pe gura. Cam 2 ani nu m-a mai deranjat aceasta tuse. Anul acesta la schimbare de anotimp a aparut insuficienta respiratorie. Este ingrozitor. Nu pot sa-mi duc inspiratia pana la capat. Am facut verificare la plamani..inima...totul este bine.Nu suport nici un fel de praf in casa... aer diferit....magazine etc. Nu ma mai ajuta ''ADVAIR". ce sa fac?/ [continuare]
As dori sa mi se sugereze o dieta cu efect rapid.. chiar de catre un doctor daca se poate
Am 17 ani jumate, 1.70 inaltime si 60 de kg. Mi s-a spus ca aceasta este greutatea pe care ar trebui sa o am insa totusi vreau sa mai scad vreo 5 kg. Plus de asta, in ultimul timp (din cauza mancarii nesanatoase si a sedentarismului) am inceput sa fac burta, celulita.. as dori ca in 2 luni sa se vada rezultate. Ce diete care sa aiba efect imi recomandati? si ce exercitii? Va multumesc :) [continuare]
Buna ziua.Am 67 de ani si as dori sa stiu ce regim alimentar trebuie sa urmez pt. hepatita cronica b,pe care o am de 10 ani.Ce este TGP-ul si ce inseamna 127U/l? [continuare]
Lista lucrurilor "interzise" bolnavilor de tbc
Buna ziua!As vrea o lista cu lucrurile interzise pacientilor cu TBC.Doctorii spun ca nu avem voie la mare,la soare,sa mancam prea cald/rece etc. Dar de ce? De ce nu avem voie la mare?De ce nu avem voie la soare?Dar daca mergem la mare,si stam sub umbrela? Pe internet gasesc tot felul de chestii cum ar fi ca nu avem voie sa mancam picant...de aceea as vrea o lista cu lucrurile care nu avem voie sa le facem,di daca se poate cu motive cu tot.Cred ca ar ajuta mai multi bolnavi sa inteleaga care-i treaba cu lucrurile care nu avem voie sa le facem.Va multumesc! [continuare]
In cat timp creste un dinte definitiv?....am o fata careia ia cazut un dinte de lapte dintr-o parte si nu stiu in cat timp ii creste altul la loc... [continuare]
Buna ziua . Ma numesc Nicoleta si am 32 de ani. De 12 ani sufar de probleme cu fierea (am fierea strangulata ), si cel mai greu, cand fac crize de fiere e sa suport migrenele care le insotesc si dureaza cateodata si 3 zile. Medicamente am incercat Quarelin, No-spa, Nurofen, Migrenostop, dar fara rezultat. Stie cineva vreun medicament sau vreun remediu care sa functioneze? Multumesc anticipat. [continuare]
este normal sa ii intarzie menstruatia fiind la inceput..? ciclul i-a venit in luna 04.2009 cate 7 zile ,cu pierderi mai de sange..iar de 1 luna si jumatate nu a mai avut menstruatie.. i-am dat in octombrie fier si calciu,la sfatul medicului de familie..ce sa fac ? [continuare]
ma numesc Ana am 30 de ani in urma cu un an am avut primul atac nu stiu daca e de panica sau nu dar alta solutie nu mia ramas decat sa cred ca este ptr ca am facut toate analizele la sange ,examenele ptr inima mau tinut si in aparate pentru 4 ore si nimik apoi mau suspectat ca as avea glanda tiroida si din nou nimik inca ma simt rau nu mereu dar ma simt simptomele sunt cam asa ma ia cu calduri apoi cu frig incepe sami bata inima foarte tare imi ametest mainle vad in ceata imi vine sa vomite si dupa am strea de lesin de care nu pot scapa acum am cam prins frica sa ies din casa singura sau fara cineva cunoscut cu mn de frica sa numi fie rau si sa cad pe jos unde nu ma stie nimeni de obicei starile incep cand trebuie sa ies singura din casa as dori pararea voastra multumesc ptr ca vad ca medici nu prea stiu despre ce e vorba multi miau spus cami trebuie pastile care imi regleaza pulsul ptr ca tensiunea e de obicei 125,99 cand am starile astea voi ce spuneti ? [continuare]
Buna ziua, de cateva zile simt usturimi in cerul gurii, nu mai pot sa mananc nimic normal ca si inainte decat alimente fierte dar si acestea cu foarte multa dificultate si cu dureri. Mentionez ca sunt si vegana si imi plac cruditatile, mananc porumb crud pt ca fiert nu pot sa-l tolerez din cauza excesului de amidon (dar acesta nu pare sa ma deranjeze), concomitent am si sange in nas, cu alte cuvinte nu imi curge sange dar imi pateaza servetelul ori de cate ori il utilizez si am si mucus cu sange mai mult la nara dreapta. Daca pot sa primesc vreun sfat, cum as putea rezolva problema pe cale naturista sau suplimente,mentionez ca nu sunt asigurata medical si sunt si anemica in urma analizelor facute. Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede. [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter