supliment alimentar
Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara
Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie
Generalitati Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de ingestia de alimente sau bauturi contaminate de microorganisme patogene. Desi aparent superpozabila cu termentul de gastroenterita acuta, toxiinfectia alimentara este adesea rezultatul ingestiei de alimente sau bauturi contaminate cu agenti patogeni bacterieni, virali, fungici sau parazitari. Gastroenterita este rezultatul oricarui tip de expunere (interpesonala, fecal-orala, suprafete etc) si simptomatologia apare de obicei mai tarziu decat cea din toxiinfectie si are un parcurs mai lung. In cele ce urmeaza vom aborda tabloul si managementul toxiinfectiilor alimentare. De ce vara? In sezonul estival, din cauza zilelor toride, astfel de microorganisme se inmultesc foarte repede in alimentele perisabile, iar consumul acestor alimente tinute in conditii incorecte de depozitare genereaza tabloul clinic de toxiinfectie alimentara. In cazul expunerii la bacterii in produsele alimentare sau apa, anumite specii pot... [continuare]
Cum facem diferenta dintre intoxicatia alimentara si indigestie?
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Intoxicatia alimentara si indigestia sunt doua afectiuni care nu trebuie confundate, desi unele manifestari pot fi asemanatoare. Intoxicatia alimentara este cauzata de consumul de alimente sau de bauturi contaminate cu bacterii, paraziti sau virusuri, pe cand indigestia se produce atunci cand alimentele sunt fie alterate, fie sunt consumate exagerat. De cele mai multe ori, nu este necesara instituirea unui tratament medicamentos in cazul intoxicatiei alimentare, fiind recomandata o hidratare optima, iar in cazul indigestiei, tratamentul medicamentos consta in suplimente de enzime digestive. Ce este intoxicatia alimentara Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene cum sunt bacteriile, virusurile sau parazitii. Foarte multe organisme pot provoca intoxicatii alimentare, iar cele mai des intalnite sunt: infectia cu Norovirus, Salmonella, E. coli, Campylobacter si Listeria... [continuare]
Suplimentele pentru fitness - avantaje si dezavantaje
Autor: SfatulMedicului
Ce sunt suplimentele pentru fitness Industria fitness-ului si a ridicatului de greutati a promovat, in special in ultimii ani, numeroase suplimente, de categorii si subcategorii diferite, menite sa imbunatateasca performanta sportiva. Atunci cand vedeti din ce in ce mai multe suplimente si gasiti diverse modalitati de administrare a acestora, intregul proces de decizie poate deveni coplesitor. Astfel apar intrebari si confuzie generala in populatie in legatura cu suplimentele benefice, cele inutile, cand trebuie luate, in ce cantitate si in ce mod. Rolul suplimentelor Termenul de supliment este definit ca o substanta ce completeaza sau accentueaza ceva ce exista deja. Astfel, suplimentele pentru fitness se presupune ca ar imbunatati performanta activitatii sportive, fiind adaugate unui program alimentar si sportiv deja existent. Din fericire, s-au realizat numeroase studii, iar cercetarile ne spun clar ce face fiecare supliment si ce rol poate avea pentru anumite categorii... [continuare]
Diferenta intre gastroenterita si intoxicatia alimentara
Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie
Ce sunt afectiunile gastrointestinale? Daca experimentati simptome gastrointestinale neasteptate, probabil va ganditi la urmatoarea intrebare: ar putea fi vorba de o toxiinfectie alimentara sau ma confrunt cu o gastroenterita? Ambele boli au simptome similare si pot aparea rapid, asa ca uneori poate fi dificil sa le deosebim. Desi simptomele coincid, toxiinfectia alimentara asociaza manifestari mai severe, iar timpul de vindecare este mai scurt. Ce este gastroenterita? Gastroenterita este o inflamatie localizata la nivelul stomacului si a intestinelor, determinata de infectii virale. Aceasta se raspandeste cu rapiditate, motiv pentru care focarele infectioase pot aparea cu usurinta in colectivitati. Se transmite frecvent prin suprafete contaminate, precum ustensile folosite in comun, practici de igiena precare, precum spalarea necorespunzatoare a mainilor sau contact apropiat cu o persoana deja infectata. Cu toate acestea, poate fi prevenita eficient prin... [continuare]
Cand sunt necesare suplimentele pentru ficat?
Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala
Generalitati Indiferent ca o persoana manifesta in prezent afectiuni hepatice cronice, este usor supraponderala sau doar traieste in societatea moderna de astazi, mentinerea unui nivel normal al functiei ficatului devine o necesitate. Responsabil pentru aproximativ 500 din functiile corpului, ficatul este esential pentru viata. Suplimentele alimentare au intrat in rutina multora dintre romani in special in ultimii ani. In plus, mass-media contribuie la promovarea unor astfel de produse si, in general, acesta nu este un lucru rau. Nu trebuie, totusi, sa ignoram faptul ca, fiind eliberate fara prescriptie medicala, exista riscul unui supraconsum si, uneori, pot chiar sa dauneze (de ex sa produca alergii), pe langa costurile lor care, de multe ori, nu sunt negijabile. Mai mult decat atat, exista tendinta promovarii unor astfel de "medicamente minune" care sunt creditate cu puteri "miraculoase". Din pacate, insa, unele dintre ele nu au niciun efect benefic sau... [continuare]
Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de consumul de alimente sau bauturi care contin toxine, bacterii, virusuri sau paraziti daunatori. In timp ce multe alimente contin organisme potential daunatoare, acestea sunt de obicei distruse in timpul prepararii termice. Cu toate acestea, depozitarea inadecvata a alimentelor, dar si igiena necorespunzatoare a mainilor pot determina contaminarea. Femeile gravide, copiii, persoanele in varsta si cele care sufera de boli cronice prezinta un risc crescut de a dezvolta intoxicatii alimentare. O toxiinfectie alimentara poate fi inconfortabila dar majoritatea oamenilor se recupereaza in cateva zile fara un tratament medicamentos. Simptome ale toxiinfectiei alimentare Simptomele pot varia in functie de sursa de contaminare. Acestea pot fi de la usoare la severe: - dureri abdominale si crampe abdominale; - diaree; - dureri de cap usoare sau severe; - varsaturi; - febra; - frisoane; - slabiciune si oboseala; - greata; - dureri... [continuare]
Glutamatul de sodiu utilizat ca adaos alimentar - un pericol pentru sanatate
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Ce este glutamatul de sodiu Glutamatul de sodiu sau monosodic este una dintre cele mai cunoscute substante ce se regaseste in anumite alimente, dar si in industria alimenta cu rol de potentiator de arome. Mai este cunoscut ca fiind si un aminoacid non-esential si de aceea il gasim in mod natural in: rosii, lapte, peste, branzeturi si ciuperci. Prescuratrea glutamatului de sodiu in industria alimentara este MSG sau E621 si chiar daca in mod normal el nu are nici un gust, faptul ca in urma reactiilor combinate dintre anumite alimente si condimente isi modifica gustul si intensifica aroma este utilizat pe scara larga. Istoria glutamatului de sodiu a pornit de la un biochimist japonez ce a dorit sa obtina o substanta care sa “pacaleasca”creierul astfel incat gustul sa fie perceput mai puternic. Simptome ce pot aparea in urma consumului glutamatului de sodiu Intrebarea cea mai frecventa este daca ne face rau glutamatul de sodiu? Raspunsul este ca daca il consumam in... [continuare]
Intareste-ti imunitatea cu suplimente naturale in aceasta perioada
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Rolul imunitatii Imunitatea este la ora actuala cel mai pronuntat cuvant atat in randul populatiei, cat si in randul cadrelor medicale. Intrebarea de ce este atat de pronuntat acest cuvant si care este rolul ei, ne poate oferi o serie de raspunsuri, uneori greu de inteles. Acest sistem imunitar este unul complex si format din mai multe mecanisme cu rol de “memorare” a agentilor infectiosi, cat si fagocitare a lor in vederea unei vindecari cat mai rapide. Cu acest sistem imunitar ne nastem si atunci discutam despre o imunitatea innascuta si nespecifica, sau o dobandim pe parcursul vietii, cand vorbim de un mecanism artificial si specific. Cand ne raportam la imunitatea dobandita sau specifica se instaleaza ca urmare a unui raspuns imun mediat celular dupa ce organismul uman a luat contact cu agentul patogen si sunt dezvoltati automat anticorpii specifici. Intarirea sistemului imunitar in aceasta perioada Intrebarea cea mai frecventa este cum imi intaresc sistemul imunitar... [continuare]
Ce beneficii ne ofera suplimentele cu omega 3 si omega 6
Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie
Ce sunt acizii grasi Acizii Omega 3 si Omega 6, precum si Omega 9, sunt cu totii acizi grasi importanti in dieta zilnica. Acestia au fiecare anumite beneficii pentru sanatate, insa este important sa obtineti un echilibru bun intre acestia, in special intre Omega 3 si Omega 6. Dezechilibrul acizilor grasi din dieta zilnica poate contribui la o varietate de boli cronice. Acizii Omega 3 Acizii grasi Omega 3 sunt grasimi polinesaturate si nu pot fi sintetizati in organism, fiind numiti si grasimi sau acizi grasi esentiali. Omega 3 este un acid gras specific regasit in peste, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alegerea pestelui gras ca sursa primara de Omega 3, introdus in dieta de cel putin 2 ori pe saptamana. In functie de structura lor chimica, exista mai multi acizi grasi Omega-3, insa cei mai cunoscuti sunt: • Acidul eicosapentanoic sau EPA : functie principala in reducerea inflamatiei • Acidul docosahexanoic sau DHA: acesta constituie pana la 8%... [continuare]
Generalitati In cazul unei patologii acute, sau degradarii starii de sanatate chiar si intr-o patologie cronica biliara sau intr-o litiaza a ductului biliar, aceasta trebuie extirpate in mod chirurgical, operatie care poarta denumirea de colecistectomie. Colecistectomia este urmata de o serie de indicatii si sfaturi medicale si alimentare in ceea ce priveste adaptarea pacientului la urmatoarea perioada in care vezica biliara nu mai exista. Colecistul Vezica biliara sau colecistul (in termeni populari fierea) este rezervorul surplusului de bila. Lichidul biliar sau bila este produsa si secretata de catre ficat si va fi stocata in aceasta vezicula biliara cu rolul de a fi eliminata de aici in duoden in timpul digestiei duodenale. Aceasta bila are rolul principal in metabolismul lipidic , adica de al arderii excedentului de grasimi ingerate. Desi exista si alte enzime care au rolul de a metaboliza lipidele, enzime care sunt eliminate si in alte organe decat cele din duoden sub... [continuare]
6 mituri si fapte despre suplimentele pentru slabit
Autor: SfatulMedicului
Prea frumos sa fie adevarat Visul celor care au surplus de greutate este sa obtina numarul ideal de kilograme doar prin intermediul unei pastile magice, printr-un remediu rapid si usor. Persoanele care urmeaza diete dupa diete ar putea fi de inteles. Totusi, pentru toti este dificil sa aleaga dintre multiplele variante de oferte care pretind ca pot oferi silueta dorita doar prin consumul unor capsule colorate. Probabil ca cel mai simplu si efiicient este sa se urmeze un plan de slabit sanatos si realist, care chiar sa functioneze. Iata cateva mituri des intalnite, legate de suplimentele pentru pierderea in greutate. Mituri Mit: Planta din Africa, Hoodia Gordonii, scade in mod eficient pofta de mancare Fapt. Inca nu se s-a descoperit care este motivul datorita caruia Hoodia reduce apetitul si ajuta la scaderea in greutate. Ingredientul activ din aceasta planta este compusul numit P57. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca animalele carora li s-a injectat in... [continuare]
Care sunt efectele excesului alimentar asupra organismului?
Autor: SfatulMedicului
Alimentatia de sarbatori Dupa o perioada lunga de post, romanii se bucura din plin de sarbatorile de iarna, deoarece acestea sunt pline de specialitati culinare, precum cozonacii, piftia, fripturile, sarmalele si placintele. Sarbatorile de Craciun sunt sarbatorite, in special, cu preparate realizate din carne de porc. Astfel, tochitura, jumarile si soriciul se vor afla pe masa fiecarei persoane in preajma sarbatorilor, fiind savurate din plin. Totusi, consumarea acestor produse alimentare in cantitati exagerate poate avea efecte negative asupra organismului. Astfel, excesul alimentar poate afecta somnul, greutatea corporala si chiar senzatia de bine pe termen scurt si lung. Afla efectele pe care excesul alimentar le poate avea asupra corpului, astfel incat alimentatia de sarbatori sa fie una mai potrivita. Efectele excesului alimentar asupra organismului Excesul alimentar poate avea loc din mai multe motive, de exemplu din cauza gustului placut al alimentelor, din graba, din... [continuare]
Protejati-va pielea pe timp de iarna cu ajutorul unui regim alimentar echilibrat
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pielea uscata este o problema destul de des intalnita a pielii, care se inrautateste in timpul iernii atunci cand umiditatea este redusa. Poate sa apara la orice varsta, la persoanele care sufera sau nu de alte probleme ale pielii. Expunerea pielii la aer rece, uscat sau la sursele de caldura din interior determina craparea si uscarea acesteia, insotite de durere si mancarime. In mod normal pielea este acoperita de un strat de ulei care ajuta la mentinerea flexibilitatii acesteia si care o protejeaza de mediul inconjurator. Iarna, temperatura scazuta poate diminua umiditatea din piele. Cand pielea devine uscata, acesta este un semn ca este afectata bariera naturala de uleiuri. Vestea buna este ca stralucirea pielii poate fi pastrata toata iarna cu doar cateva modificari ale dietei zilnice. Recomandari alimentare pentru pastrarea sanatatii pielii pe vreme rece Consum crescut de apa - Organismul pierde mai multe fluide cu fiecare respiratie atunci cand... [continuare]
Generalitati Persoanele care vor sa slabeasca ar trebui sa incerce acest lucru pe parcursul verii, cand este mult mai usor sa adopte o dieta echlibrata si diversificata, fara a fi necesar sa se implementeze o cura drastica care poate duce la anumite dezechilibre nutritionale. Este important sa se retina faptul ca indiferent de dieta adoptata, este necesara hidratarea corespunzatoare (2-3 litri de apa zilnic). Rosiile si ardeii Legumele, in general, sunt alimente cu un continut bogat in vitamine si minerale. Culoarea acestora se datoreaza in mare parte unor constituenti precum, vitamina C, vitamina A, licopen etc. Legumele sunt ideale in dietele pentru slabit, rosiile si ardeii oferind si un aport caloric redus. Sfaturi pentru dieta cu rosii si ardei - alegerea unor rosii intens colorate, coapte, tari, cu miros caracteristic puternic; - pastrarea acestora in frigider (nu mai mult de cateva zile); - folosirea pe cat posibil a sucului si pastei de tomate fara aditivi si... [continuare]
Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli
Autor: SfatulMedicului
Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]
buna ziua are cineva timp sa imi faca o lista cu mancare sanatoasa si nesanatoasa...am hemoroizi...si nu reusesc sami reglez scaunu.. [continuare]
VA rog sa-mi indicati o publicatie sau un site unde pot gasi retete pentru hipotiroidie, ce alimente sa ocolesc si ce sa folosesc. [continuare]
Sau la medicamente, sau o intepatura de insecta? Acestea sunt intrebarile care ma framanta de o luna, de cand baiatul meu de 4 ani a facut un puseu alergic sever, incat a trebuit sa fim internati. Si acum eruptia pe piele mai apare partial, desi tinem regim si suntem in continuare cu tratament. Si daca reactia alergica a fost provocata de un aliment anume, de ce acum prezinta un pericol si alte alimente, pe care inainte le-a consumat fara probleme? [continuare]
Eurovita pentru par si unghii
Ce este Eurovita pentru par si unghii si pentru ce se utilizeaza Indicatii Produsul prin compozitie acopera necesarul fiziologic si compenseaza carentele in elemente nutritive ale parului si unghiilor. Acidul folic impreuna cu acidul para aminobenzoic au rolul de a reda stralucire parului, impiedicand albirea prematura. Acidul pantotenic stimuleaza sistemul imunitar determinand cresterea sanatoasa a parului si a unghiilor. Fierul prin proprietatile antioxidante incetineste procesele de imbatranire la nivelul foliculilor pilosi, impiedicand caderea parului. Cuprul indispensabil pentru sinteza keratinei, componenta a texturii firului de par si a unghiei. Drojdia de bere, sursa naturala a complexului de vitamine B, acidului para-aminobenzoic si a cromului. Prin intremediul acestora reda volum, elasticitate si stralucire parului, imbunatateste textura firului de par si a unghiei, impiedica aparitia matretii prin reglarea secretiei de sebum. Aminoacizii cu sulf (L-cistina si... [continuare]
Tarosin, comprimate
Indicatii Tarosin creste rezistenta vaselor de sange si ajuta la refacerea tesutului conjunctiv lezat. Este antioxidant, creste rezistenta la infectii si tonifica intregul organism. Doze si mod de administrare Se recomanda administrarea la adulti a 1 - 3 comprimate pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata. Dozele pentru copii se vor recomanda de medicul de familie sau de medicul cu specialitatea pediatrie. Compozitie Tarosin este un supliment alimentar. Un comprimat de Tarosin contine: Substante vitaminice Cantitatile de substante nutritive/comprimat %DZR*/ comprimat Vitamina C (acid ascorbic) 50 mg 83% Vitamina P (flavone, flavonoizi) 20 mg 20% Excipienti: amidon de porumb, zahar, acid stearic, povidona K 30. [continuare]
Linea oro - vitamina c, zinc, echinaceea
Prezentare -Cutie cu 20 plicuri a l,5g pulbere oro-solubila Compozitie -indulcitori; -sorbitol (din grau sau din porumb), sucraloza; -acid L-ascorbic (vitamina C); -radacina de Echinacea angustifolia, extract uscat; -citrat de zinc; -aroma -Vitamina C 60 mg, Zinc 15 mg, Echinaceea 50mg per doza (plic). Indicatii -supliment alimentar care intareste sistemul de aparare al organismului in perioadele de expunere majora, cum sunt: -stres fizic si intelectual -oboseala -perioada de convalescenta -dieta dezechilibrata -anotimpul rece -Linea Oro – Vitamina C, Zinc, Echinacea este un supliment alimentar care prin combinatia celor trei ingrediente active, stimuleaza sistemul imunitar, creste rezistenta organismului, fiind util in special in infectii, stari febrile, raceala si gripa, surmenaj fizic si intelectual, oboseala, perioadele de convalescenta. -Pentru raceala gripa si oboseala -Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este una dintre vitaminele cele... [continuare]
Spirulina, capsule
Prezentare Cutii cu 40 de capsule a cate 500 mg alga Spirulina Platensis. Indicatii - hepatite cronice, ciroza hepatica, gastrite, ulcer gastric si duodenal; - diabet zaharat tip II si, in asociatie cu insulina - diabet zaharat tip I; - insuficienta renala si corticosuprarenala;- obezitate; - anemii;- hipertensiune arteriala;- cardiopatie ischemica; - distonie neurovegetativa, suprasolicitare nervoasa, efort intelectual sustinut - studenti, elevi, intelectuali;- carenta de calciu si magneziu (contine Ca si Mg organic asimilabile);- creste lactatia tinerelor mame - impotenta, frigiditate; - glaucom si cataracta;- retinopatii;- incetinirea procesului de imbatranire; - profilaxia infectiilor microbiene si virale;- profilaxia bolilor maligne; - radioprotectie;- cresterea performantelor sportive. Nu are contraindicatii si efecte adverse. Compozitie - proteina bruta in compozitia careia s-au identificat toti aminoacizii esentiali si neesentiali, inclusiv tipuri de ARN si ADN specifice... [continuare]
Sanohepatic
Compozitie Silimarina 70 mg Vitamina PP – 15 mg Vitamina B6 – 2 mg Vitamina B1 – 1,6 mg Vitamina B2- 1,7 mg Indicatii Sanohepatic are efect protector asupra ficatului prin stabilizarea functiilor hepatocitelor. Reduce incarcarea ficatului dupa consumul de alimente grele. Se foloseste ca adjuvant in tulburari functionale hepatice.vitamina b6 joaca un rol important in transformarea glicogenului din ficat in glucoza, fiind implicate in furnizarea de energie organismului, ca si vitamina B1. Vitamina B2 este importanta pentru actiunea enzimatica in metabolizarea carbohidratilor cu eliberare de energie. Ea creste rezistenta organismului a imbolnaviri si incetineste schimbarile datorate varstei.vitamina pp favorizeaza cresterea nivelului de cholesterol hdl si scaderea fractiunii ldl. Scade productia de colesterol a ficatului si protejeaza astfel vasele sanguine impotriva arterosclerozei. Actiuni terapeutice - Extractul de frunze de Anghinare mareste secretia biliara si... [continuare]
Magneziu + vitamina b6
Eficienta maxima in combaterea stresului si oboselii magneziul este elementul care stimuleaza mecanismele de protectie ale corpului uman, influenteaza sistemul osos, avand un efect de calmare. Vitamina B6 favorizeaza absorbtia magneziului din alimente. Activitatea cu efect sinergic a magneziului impreuna cu vitamina B6 se face simtita in cazul starilor de anxietate care au la baza diferite stari fizice si/ sau mentale, fara sa scada puterea de concentrare. Preparatul este recomandat adultilor ca supliment alimentar, avand in compozitie magneziu si vitamina B6. Recomandat persoanelor in diferite stadii de oboseala. Ambalaj :Produsul este disponibil sub 2 forme : comprimate pentru inghitit si comprimate efervescente. Compozitie Magneziu + Vitamina B6 – comprimate pentru inghitit: - Magneziu – 60 mg - Vitamina B6 – 5 mg Compozitie Magneziu + Vitamina B6 – comprimate efervescente: - Magneziu – 150 mg - Vitamina B6 – 5 mg Doze si mod de administrare: Se recomanda... [continuare]
Cartilasin
Ce este Cartilasin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Cartilasin este un supliment alimentar care contine clorhidrat de glucozamina. Glucozamina este principalul component al tesuturilor moi (cartilaje, articulatii, ligamente, tendoane, piele, etc). Odata cu imbatranirea scade capacitatea organismului uman de a produce cantitatile necesare de glucozamina. S-a demonstrat ca glucozamina are capacitatea de a opri degenerarea cartilajului, precum si de a facilita regenerarea tesuturilor distruse. Glucozamina favorizeaza formarea cartilajului si, de asemenea, imbunatateste functia articulatiilor si reduce durerea in osteoartrite. Glucozamina este un agent cunoscut, care este utilizat in osteoartrite si pentru accelerarea proceselor de regenerare ale tesuturilor moi in urma traumatismelor (luxatii, ruptura de tendon etc.). Comprimatele de Cartilasin pot fi folosite in: - accelerarea proceselor de regenerare a tesuturilor moi dupa diverse traumatisme accidentale (luxatii,... [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter