nikvorm pareri
hello la toata lumea!am si eu o mica problema care de fapt este o intrebare la care nu reusesc sa aflu un raspuns. iau anticonceptionale harmonet de 2 luni de zile.in urma unor probleme de sanatate a trebuit sa iau in paralel niste antibiotice, de unde clar ca efectul de protectie al ac a disparut. joia trecuta am luat ultimul antibiotic dar si prima pastila dintr-o noua tableta de ac.dupa cate m-am mai documentat eu stiu ca de la ultimul antibiotic trebuie sa mai astept inca 7 zile ca sa ma existe din nou acea protectie. acum intrebarea mea este urmatoarea: dupa cele 7 zile ma pot considera protejata de ac sau a disparut protectia pt toata folia???eu sunt complet debusolata.am tot auzit pareri si pareri si sincer nu mai stiu ce sa cred [continuare]
este benefica administrarea de fluor bebelusilor? am citit tot felul de pareri,medici stomatologi si pediatri care se contrazic. [continuare]
Mi s-a prescris Xanax si Distonocalm cand am fost la doctor cu o trimitere,iau acest tratament timp de 10 zile:Distonocalm 1-0-1 , iar Xanax 50 mg , o jumatate in fiecare seara.Simt ca nu pot sa respir,e acea senzatie ca atunci cand nu pot casca,iar il ultima vreme mi se intampla tot mai des pe zi.In acele momente bataile inimii sunt mai accelerate.Doamna doctor a spus ca daca dupa acest tratament nu ma simt mai bine sa ma intorc la ea. Specific ca pana acum am facut doar analize de sange,calciu care a iesit foarte bine,numai colesterolul a iesit putin mare.Specific ca nu sunt grasa,am 1.63 si 44 kg. Va rog sa-mi spuneti daca sunteti de parere ca ar trebui alte investigatii. Multumesc, Catalina [continuare]
Parerea mea este ca la majoritatea oamenilor le este frica de stomatolog.Eu as vrea sa intreb daca este vreo legatura intre caria dentara si pelada.Va multumesc [continuare]
Buna ziua.Sunt diagnosticat cu papilomatoza laringiaina.Am fostt la trei vaporizari laser CO2 in timp de aproape un an.Ceva pareri ale unora care au trecut prin asa ceva?Muitumesc [continuare]
Banca de celule embrionare stem
Au aparut si in Romania banci de celule stem. Femeile insarcinate au acum posibilitatea de a-si face un depozit de celule stern, celule ce pot fi folosite in cazuri de leucemie sau alte probleme de sanatate ale copilului. Celulele stem se recolteaza din cordonul ombilical sau din sangele placentar. Pretul prevelarii de celule este de aproxomativ 1500 de euro, iar perioada de stocare de aproximativ 20 de ani. Ce parere aveti, se merita? [continuare]
cam de o saptamana poate mai bine mi-am aparut treptat niste bubite pe tot corpul,care nu sunt chiar foarte vizibile numai atunci cand ma scarpin din cauza mancarimilor.si in acel moment bubitele devin foarte vizil si se inrosesc foarte tare si am si senzatie de usturime.nu stiu ce ar putea putea fi,eu m-am gandit ca e o alergie pe care as fi putut sa o fac de la praful detergent dar de obicei alergia nu tine foarte mult,iar acum folosesc detergentul lichid dar tot asa se prezinte aceste afectiuni ale pieli.as dori sa aflu parerea unui medic si ce unguent as putea folosi.multumesc,loredana! [continuare]
...m-am casatorit acum trei luni, si am o viata de famile fercita...e totul ok...am inceput sa iau si anticonceptionale, insa in ciuda folosirii acestora teama de a ramane insarcinata este din ce in ce mai mare...si nu e vorba ca nu ne dorim un copil,ba dimpotriva, insa cred ca nu este tocmai momentul oportun(mai sunt inca foarte multe lucruri de facut)... nu stiu, nu pot sau mai degraba nu vreau sa cred in eficacitatea anticonceptionalelor (Yasmin)...ajung sa evit ejacularea inauntru...parere...cata incredere trebuie sa am in folosirea pastilelor avand in vedere ca le iau regulat potrivit prospectului? Chiar daca ejacularea are loc inauntru, utilizarea pastilelor inlatura ideea de-a ramane insarcinat? Rog un raspuns. Mersi mult. [continuare]
am o nelemurire si anume...in urma unei sarcini extrauterine in urma cu 4 ani,cand am pierdut o trompa si ovarul drept ma gandesc ca functia glandelor sexuale-hormonii gonadotropi-s-a injumatatit.daca ar fi asa..ce efect ar purea avea in reglarea metabolismului celular?va multumesc pentru parere [continuare]
buna. as vrea sa stiu si eu ce efecte adverse poate avea marvelon 28. poate produce dereglari hormonale, luare in greutate sau aparitia pilozitatii? sau care sunt factorii ce pot duce la astfel de efecte. d la planning mi s-a spus ca totusi acesta nu ar avea asemenea efecte dar nu mi s-a dat nici un argument care sa sustina asta. ce parere aveti despre el? multumesc [continuare]
am miopie de 2 ani.am purtat ochelari de vedere un an, si acum vreau sa-mi inlocuiesc ochelarii cu lentilele de contact. ma poate sfatui cineva care poarta deja? am citit tot felul de pareri pro si contra si nu stiu ce sa cred [continuare]
Buna ziua! Am probleme cu stomacul de aproximativ 2 ani, se manifesta prin indigestie aproape permanent, dureri in piept, probleme respiratorii, stare de oboseala cronica, somnolenta permanenta, ameteli, balonare, si am un miros ciudat care parca vine din stomac si un gust foarte rau in gura. Am fost la doi medici diferiti gastroenterologi si au pus diagnosticul de intestin iritabil care ar fi cauzat de stres. Am facut mai multe analize de sange si toate au iesit ok. Inclusiv o ecografie abdominala. Am tot urmat tratament cu Duspatalin, Stresclean, Bifido Plus, Magne B6 si degeaba, imi revine starea de rau, nu ma pot concentra si nu pot duce o viata normala pentru ca zilnic sunt ametit si imi este rau. Va rog sa-mi spuneti, Dumneavoastra ce parere aveti si ce ar trebui sa fac? Va multumesc! [continuare]
nu stiu daca e o problema sau o intamplare dar....sunt cu prietenul meu de 2 ani jumatatesi de ceva tim avem o problema!nu mai facem dragoste ca inainte!recunoaste si el ca se intapla ceva dar nu stim ce!stim ca ne iubim dar...poate suntem prea obositi sau poate ne lasam prada problemelor de zi cu zi nu stiu!astept pareri, sugestii....multumesc [continuare]
Supliment 5 htp hidroxitriptofan pt stare de tristete, epuizare
Buna ziua, As dori o parere avizata legata de suplimentul 5HTP cu hidoxitriptofan, precursor al serotoninei. Am o stare de tristete, epuizare, slaba incredere in mine, nesiguranta, niste blocaje de vorbire si as vrea sa stiu dc acest supliment ma poate ajuta. Vreau sa ma apuc si de psihoterapie, da pana atunci, vreau sa stiu dc merita sa il iau, dc chiar face bine si se vad ameliorari. Va multumesc [continuare]
Salut!... Am o problema foarte mare legata de tatal meu...In urma cu 3 saptamani s-a trezit noaptea cu "ochiul cazut",nu isi putea controla pleoapa si avea tulburari de vedere.Dimineata a fost dus la spital,unde s-a zis ca ar avea o problema neurologica si nu oftalmologica.S-a facut RMN si examen la TOMOGRAF si nu s-a gasit nimic.Tratamentele sunt prescrise prost,indicatiile terapeutice fiind pentru senilitate,deficienta mentala si alte lucruri insa si cu anumita utilitate neurologica(tratamentul nu are niciun rezultat).Diagnosticul a fost pus prost,dupa parerea mea: paralizie ochiul drept,desi tatal meu simte pleoapa,clipeste,isi poate ridica pleoapa si okiul il controleaza. Pleoapa e putin cazuta si cu ochiul bolnav vede imagini deformate sau imagini duble.In momentul in care isi inchide ochiul sanatos(il acopera cu palma) vede mult mai bine cu ochiul bolnav ceea ce mi se pare ciudat.Tratamentele nu isi au niciun efect,are stari de agitatie,de panica,se consuma psihic.Mentionez... [continuare]
Folosesc de citeva luni cupa menstruala Mooncup si as dori sa stiu daca ar putea avea efecte negative. Sunt multumita de ea, dar as vrea si o parere avizata. [continuare]
am o mare mare problema! toata ziua sunt obosit oricat si orice as manca, cafeaua nu are nici un efect,guarrana,etc.sunt perfect ok de la 6am pana la8am si de la 21:30-2/3am.eu dau bac-ul luni si efectiv la romana nu pot sa invatz, sa zicem ma gandesc la sensul contextual al unui cuv si cum sa fac raspunsul sa sune bine si incep sa ma gandesc la altele, la mate sunt as de exemplu (ma rog la romana am media 10, dar nu ma simt chiar asa de bun). o sa dau mai multe detalii dar vreau sa aud niste pareri pt inceput PS: pana acum mi-a fost prescris xanax, diazepam, asentra, prozac si am 19 ani, poate conteaza ... [continuare]
Mama mea are coxartroza bilaterala si e nevoie urgenta de operatie....vroiam sa va intreb daca ati auzit pareri despre dr.Lucaciu Dan de la Clinica de Ortopedie din Cluj Napoca... [continuare]
ce parere aveti de tratamentul artritei cu enbrel? [continuare]
Implanturile dentare de 3 ori mai ieftini in romania?
Buna ziua, Am citit de curand in Romania Libera ca implanturile dentare in Romania sunt de 3 sau 4 ori mai ieftine decat in vest, chiar daca au aceasi calitate. Asa spuneau in articolul celor de la Dentestet. Am si eu nevoie sa-mi inlocuiesc un dint lipsa si as vrea sa stiu daca a beneficiat cineva de aceste servicii? Pretul despre care se spune in Romania este destul de ok, dar as vrea si parerile forumistilor despre eficienta acestui implant. Merci [continuare]
Dimineata ochii sint rosii (in special stangul -la cre am avut conjunctivita) si inflamati . Dupa 1/2 - 1 h arata mai bine (insa nu cum ar trebui) dar daca ma uit la televizor sau lucrez la calculator devin iar rosii si acuitatea vizuala scade,obosesc foarte repede. Ce s-ar putea face?Am fost pe la 3 medici si rezultatele pozitive intarzie sa apara din pacate. Nu mai stiu ce as putea sa fac ,poate are cineva o solutie ,o idee, astept orice parere [continuare]
Buna ziua. articolul despre scarlatina este bun. Va cer o parere: In grupa fetitei mele un coleg are scarlatina. In aceasta perioada fetita mea a urmat un tratament cu bronhovaxom pentru imunitate. Este posibil ca ea sa contacteze microbul? [continuare]
buna,ma numesc vero am30 de ani si am o rugaminte pt dr flueraru;am o afectiune a cavitatii bucale mai exact a limbii,este foarte incarcata cu aspect de perisori care in anumite momente se pot curatii mecanic dar revine aceasta problema mereu;am facut cateva controale orl fara nici un rezultat.problema mea persista de cativa ani si in ultima vreme simt si dureri in toata zona gatului si de asemenea dificultate la inghitire problema cu care de altfel a debutat tot acest chin.va rog d-le dr ajutati-ma cu o parere si un sfat ,cu respect! [continuare]
Scleroza multipla: mentinerea intimitatii
am unele sintome asemanatoare cu cele ale acestei boli ...scleroza ...si as dori sa stiu si parerile altora.. [continuare]
Buna Olimpia, Eu stiu ca acest medicament nu-l poti lua in timpul sarcinii pt ca ar afecta bebelusul, si nici in perioada cand il alaptezi. Parerea mea este sa mai astepti cateva luni pana vei intarca bebelusul si apoi poti incepe si tu tratamentul cu Eutirox. Pe curand si multa sanatate [continuare]
Leucemia mieloida acuta la copii si alte malignitati mieloide
nu este o parere,,,ci pur si simplu intreb daca as vrea sa devin donator de maduva osoasa unde trebuie sa ma interesez si daca exista anumite criterii ptr a putea fi donator de maduva osoasa???? va rog astept raspuns [continuare]
Colposcopia si biopsia cervicala - informatii generale
am facut astazi colposcopia la spitalul municipal. pot sa mai fac maine o alta colposcopie la un alt spital? vreau sa vad o alta parere de la un alt doctor. va multumesc [continuare]
Alimentatia corecta in bolile hepatice
Mi se pare totusi o cantitate foarte mare de alimente, probabil ca se mananca f putin din fiecare. Si ce parere aveti de margarina, nu e mai bine sa folosesti unt , cam 20gr/zi, ca margarina...nu prea are faima buna! [continuare]
Buna seara... De ceva vreme simt un discomfort in intestinul gros..la cativa cm de iesire....mai exact simt ca si cand ar fi un dop acolo si din cand in cand ma inteapa pana in capat, ca un fulger rapid, dar pot sa ies afara. A fost o perioada acum cateva luni in care nu am putut iesi afara cum trebuie vreo 2 saptamani, si cand am iesit a fost tare si m-a cam zgariat pentru ca am facut cu putin sange. De atunci a inceput totul..... Imi puteti spune parerea dvs, si ce as putea face? Iar in plus, ce analize sau metode sunt sa pot afla cauza? P.S...am si hemoroizi foarte putini, iar varsta mea este de 21 ani. [continuare]
DUPA PAREREA SPECIALISTILOR GATITUL ALIMENTELOR IN CUPTORUL CU MICROUNDE DISTRUG APROAPE IN TOTALITATE VITAMINELE SI FIBRELE ALIMENTARE.IN ACEST ARTICOL SE VINFIRMA ACEST LUCRU DECI NU STIU CE SA MAI CRED?! [continuare]

Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter