Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

mix patiserie mix c x 1 k

Retete fara gluten pentru craciun

Retete fara gluten pentru craciun

Actualizat la data de: 17 Decembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Boala celiaca este cunoscuta si sub numele de intoleranta la gluten. Aceasta este o tulburare genetica ale carei simptome pot varia de la diaree, pierdere in greutate, dureri abdominale si malabsorbtie, la deficiente latente izolate de nutrienti. Atunci cand persoanele care sufera de boala celiaca consuma alimente care contin gluten, va avea loc o reactie imuna la nivelul intestinelor mici, care se va solda cu afectarea suprafetei interioare a intestinului subtire si va fi insotita de incapacitatea de absorbitie a anumitor substante nutritive. Ca urmare a sindromului de malabsorbitie care poate fi prezent daca boala celiaca nu este tinuta sub control, ar putea exista un deficit de vitamine care va priva creierul, sistemul nervos periferic, oasele, ficatul si alte organe ale corpului de nutrienti vitali. Boala celiaca nu se poate trata. Totusi, aceasta poate fi gestionata eficient prin urmarea unei diete din care se va exclude glutenul. Acesta poate fi regasit in... [continuare]

20 de alimente antiimbatranire

20 de alimente antiimbatranire

Actualizat la data de: 15 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele consumate zilnic au un rol esential in hranirea, energizarea organismului si mentinerea sanatatii, dar isi pun amprenta si asupra frumusetii si tineretii . Acolo unde cremele antiaging si procedurile estetice dau gres, alimentele antiimbatranire intervin si asigura longevitatea organismului, mentinandu-l zilnic puternic si in forma. Lupta impotriva imbatranirii organismului are un aliat puternic: alimentatia. Cercetatorii au descoperit, de-a lungul timpului, o multime de alimente cu rol esential in prezervarea tineretii si sanatatii organismului. Substantele nutritive pe care le contin ajuta la regenerarea celulara, intarirea sistemului imunitar si profilaxia bolilor care apar odata cu varsta si care afecteaza sever aspectul si rezistenta organismului. Alimente antiimbatranire 1. Iaurt Consumul zilnic de iaurt va ajuta sa traiti mai mult, datorita continutului crescut de "bacterii bune" sau culturi vii, care contribuie la mentinerea... [continuare]

13 gustari sanatoase pentru pauzele de la serviciu

13 gustari sanatoase pentru pauzele de la serviciu

Actualizat la data de: 07 Iulie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Introducerea de gustari sanatoase in meniul zilnic, inclusiv in pauzele de la serviciu, contribuie masiv la mentinerea greutatii corporale si prevenirea diverselor afectiuni asociate cu o alimentatie necorespunzatoare. Alimentele potrivite intre mese ajuta la stabilizarea glicemiei in sange, in special in momentele-cheie ale zilei, cand nivelul energetic scade considerabil. Prin urmare, consumul de gustari sanatoase in timpul zilei (cu atat mai mult la serviciu) pot contribui la mentinerea echilibrului fiziologic si emotional. Cat de sanatoase sunt gustarile intre mese Multi medici nutritionisti recomanda excluderea gustarilor dintre mese, intrucat aportul zilnic de calorii poate scapa de sub control. In realitate, gustarile sanatoase pot fi tocmai ingredientul secret care poate ajuta anumite persoane sa ajunga la greutatea ideala. Regula de baza este ca mesele principale sa fie separate de gustari (intotdeauna este bine sa exista o distanta de o ora sau doua... [continuare]

Prunele - beneficii si retete sanatoase

Prunele - beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 27 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele. Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in opozitie cu aportul sarac de calorii. Consumate in stare proaspata sau incluse in retete sanatoase, prunele sunt tot la fel de recomandate pentru mentinerea sanatatii si a greutatii corporale. Valori nutritionale In stare proaspata, prunele ofera o gama larga de nutrienti pretiosi pentru sanatate, in schimbul unui numar redus de calorii. Astfel, 100 de grame de prune coapte si neprocesate termic prezinta urmatoarele valori nutritionale - Calorii 46 kcal - Carbohidrati 11,42 grame - Proteine 0.70 g - Grasimi totale 0.28 g - Fibre 1.40 g - Folati 5 g - Niacina 0.417 mg - Acid Pantotenic 0.135 mg - Piridoxina 0.029 mg - Riboflavina 0.026 mg - Tiamina 0.028 mg - Vitamina A 345 IU - Vitamina C 9.5 mg -... [continuare]

6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete

6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete

Actualizat la data de: 13 August 2019

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele de padure proaspete sunt alimente recomandate in cadrul unei diete sanatoase, nu doar pentru continutul lor caloric inferior, ci si pentru efectele pozitive pe care au asupra organismului. La sfarsitul verii, fructele de padure sunt disponibile din abundenta pe piata si ar trebui sa fie consumate cat mai des, spun specialistii. Antioxidantii regasiti in afine, mure, zmeura sau coacaze protejeaza impotriva multor tipuri de cancer si ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Nu doar antioxidantii din belsug justifica un consum bogat de fructe de padure, ci si alti nutrienti vitali din compozitia lor naturala vitamina C, acid folic, fibre sau potasiu. Exista foarte multe moduri de a consuma fructele de padure, in salate, sucuri naturale, deserturi si chiar supe sau bauturi sofisticate. Alegerea si pastrarea fructelor de padure Inainte sa le consumati ca atare sau sa le includeti in preparate culinare sanatoase si gustoase, este important sa aveti in... [continuare]

12 secrete pentru un abdomen plat si atragator

12 secrete pentru un abdomen plat si atragator

Actualizat la data de: 07 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Un abdomen plat si atragator nu este doar necesar esteticii corpului, ci si unei stari de confort fiziologic. In plus, abdomenul umflat si proeminent este un semn al starii de sanatate deficitare, precum si un semnal de alarma ca sunt necesare cateva masuri de remediere a acestei probleme. Abdomenul cu aspect plat si atragator poate fi obtinut printr-o dieta sanatoasa, un program regulat de miscare si o postura corecta a corpului, precum si prin alte metode care previn factorii ce conduc la supradimensionarea acestei regiuni corporale. De asemenea, cateva schimbari in stilul de viata obisnuit contribuie si ele la obtinerea unui abdomen suplu. Masuri de tonifiere a abdomenului Sigur ca un abdomen marit de depozite de grasime nu poate fi adus la o forma tonifiata, decat printr-un regim personalizat de slabit, cu o dieta potrivita si un program sportiv recomandat de specialisti. Proeminenta ocazionala a abdomenului la persoanele normoponderale, insa, poate fi... [continuare]

14 alimente indispensabile unei diete sanatoase

14 alimente indispensabile unei diete sanatoase

Actualizat la data de: 04 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Discutiile despre alimentele cu adevarat benefice si indispensabile unei diete sanatoase sunt tot mai frecvent purtate de specialisti si prezentate publicului larg. Motivul este lesne de inteles, cata vreme rata obezitatii si a afectiunilor in care hrana de proasta calitate joaca rol central au crescut in mod alarmant si au inceput sa ameninte pana si viitorul generatiilor tinere. Copiii si adultii deopotriva sunt afectati de era alimentelor nocive, vandute in ambalaje frumos colorate in supermarket, care ascund o lista completa de E-uri periculoase sau controversate. Fast-food-ul si prajiturile de cofetarie sunt intotdeauna alegeri preferentiale in fata legumelor si a fructelor, intrucat sunt mai accesibile din toate punctele de vedere. Printre multele tentatii, oare mai stim care sunt alimentele indispensabile unei diete cu adevarat sanatoase Nutrientii necesari unei alimentatii echilibrate Paleta larga de optiuni in aria nutritiei face dificila... [continuare]

Cele mai bune surse alimentare de vitamina c

Cele mai bune surse alimentare de vitamina c

Actualizat la data de: 11 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Vitamina C este unul dintre cei mai siguri si eficienti nutrienti, avand un rol bine stabilit in numeroase functii ale organismului. Cand este preluata frecvent din surse alimentare, vitamina C inlesneste randamentul sistemului imunitar impotriva infectiilor, previne bolile cardiovasculare, complicatiile prenatale, bolile oculare sau problemele dermatologice. Chiar daca poate fi preluata din suplimente nutritive, vitamina C se absoarbe cel mai bine in organism cand provine din surse alimentare. Pentru asigurarea dozei zilnice necesare de vitamina C, se recomanda consumul de pana la 5 portii fructe si legume in fiecare zi. Beneficiile vitaminei C Beneficiile vitaminei C au fost descoperite cu sute de ani in urma, in timpul unei epidemii izbucnite in Europa. In prezent, alimentele bogate in vitamina C sunt considerate adjuvanti excelenti in tratarea numeroaselor afectiuni, de la raceala comuna, pana la depresie. Vitamina C intareste starea de sanatate,... [continuare]

Adevarul despre sare si sodiu

Adevarul despre sare si sodiu

Actualizat la data de: 01 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Avertismentele publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in interiorul celulelor. In plus, sodiul este implicat si in functionarea optima a impulsurilor nervoase si musculare. Cantitati mici de sodiu sunt prezente in majoritatea alimentelor, insa el provine in cea mai mare cantitate din sare. Diferenta dintre sare si sodiu Sarea este un compus ionic format prin reactia dintre un acid si o baza, insa de cele mai multe ori se refera la termenul utilizat pentru a desemna sarea de masa, clorura de sodiu (40% sodiu si 60% clor) folosita pentru asezonarea preparatelor culinare in toate bucatariile lumii. Asadar, sarea contine sodiu, insa aceste chimicale nu se confunda. Sodiul este un... [continuare]

12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii

12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii

Actualizat la data de: 04 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Introducerea catorva preparate lacto-ovo vegetariene in dieta, cel putin ocazional, poate fi o strategie buna de a beneficia de numeroase beneficii pentru sanatate, de la pierderea in greutate, pana la reducerea nivelului de colesterol in sange. Alimentele de provenienta vegetala contin foarte putine grasimi saturate, furnizand in schimb cantitati importante de fibre, vitamine si minerale. Un alt avantaj al preparatelor lacto-ovo vegetariene este acela ca rareori depasesc 200 de calorii pentru o portie, insa au o valoare nutritionala superioara. Meniurile lacto-ovo vegetariene de mai jos contin preparate culinare preponderent cu alimente vegetale, care insumeaza un numar mic de calorii, in schimbul unei senzatii accentuate de satietate. Meniuri vegetariene sub 500 de calorii Multe persoane considera ca este mai dificil sa diversifici un meniu folosind in mare parte doar alimente vegetale, insa in realitate, variantele disponibile sunt numeroase si, in egala... [continuare]

Alimente asa-zis sanatoase pe care sa le evitati

Alimente asa-zis sanatoase pe care sa le evitati

Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe alimente au ajuns sa fie numite sanatoase, fara sa isi merite cu adevarat titulatura. Intr-o era in care populatia este tot mai preocupata de calitatea nutritiei, s-a nascut si tendinta producatorilor din industria alimentara de a induce consumatorii in eroare, cu etichete dominate de mesaje de tipul sarac in grasimi, bogat in proteine, cu multicereale, 100% natural sau dietetic. Aveti mai jos o lista cu alimente asa-zis sanatoase, pe care ar fi mai bine sa le evitati. Recunoasterea alimentelor sanatoase Pana si cei mai sofisticati clienti ai unui supermarket se pot lasa pacaliti de un ambalaj care anunta in principal ca produsul este unul sanatos, dietetic si natural. Specialistii in nutritie spun ca singura cale de a recunoaste cu adevarat un aliment ce merita sa fie consumat, este citirea amanuntita a listei ingredientelor. Asadar, nu va rezumati strict la a citi numarul de calorii ale unui produs si nu confundati titulatura de natural sau dietetic... [continuare]

5 retete rapide si sanatoase pentru sarbatori

5 retete rapide si sanatoase pentru sarbatori

Actualizat la data de: 17 Decembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Aproape fiecare familie organizeaza cel putin o petrecere de sarbatori, ceea ce inseamna ca un meniu simplu de realizat cu aceasta ocazie poate fi mereu de ajutor in preajma Craciunului si a Revelionului. Daca salata boeuf, ouale umplute si fripturile grele de porc nu mai suna la fel de tentant ca odinioara, exista alternative in afara sferei traditionalului, usor de preparat si apreciate de toate gusturile. Cateva retete rapide si sanatoase pentru o petrecere reusita de sarbatori pot salva o buna parte din rezervele de timp si energie deja limitate in aceasta perioada a anului. Branza Brie coapta Strata Timp de preparare 25 min Timp de gatire 30 min Timp de racire 10 min Timp total 55 min Ingrediente 2 ardei iuti taiati transversal in felii subtiri; spray pentru gatit; 200 grame de paine cu coaja tare, taiata cubulete; 50 grame de branza Brie taiata cuburi; 250 grame de rosii cherry taiate in jumatate; 4 oua batute mediu; 1 pahar lapte degresat; 50... [continuare]

7 preparate culinare care sunt mai sanatoase gatite in casa

7 preparate culinare care sunt mai sanatoase gatite in casa

Actualizat la data de: 10 Ianuarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele procesate au devenit o reala amenintare pentru sanatate, de aceea ar trebui sa optati doar pentru preparate culinare facute in casa, pe cat posibil. Dintre diversele optiuni alimentare disponibile, exista cateva feluri de mancare si gustari cu adevarat periculoase in forma lor procesata. Din acest motiv, este mai sigur pentru intreaga familie ca ele sa fie savurate doar prin prepararea lor in propria bucatarie. Pericolele alimentelor procesate Medicii nutritionisti avertizeaza populatia, de cativa ani incoace, ca pericolele alimentelor procesate sunt reale si stau la baza numarului crescut de imbolnaviri cronice, mai ales in randul populatiei tinere. Printre cele mai importante efecte nocive ale produselor de acest tip se numara: - Riscul de dependenta. Alimentele rafinate industrial stimuleaza in exces productia de dopamina, neurotransmitatorul placerii, de aceea cresc riscul dezvoltarii unei dependente. - Continutul de fosfati. Alimentele... [continuare]

4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat

4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat

Actualizat la data de: 14 Ianuarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Retetele cu peste ofera alternative nutritionale sanatoase, fiind recomandate de expertii in nutritie pentru o dieta cu adevarat echilibrata. Somonul, tonul sau codul reprezinta surse inegalabile de proteine, grasimi esentiale omega 3, vitamine si minerale, nutrienti de baza pentru o viata lunga, lipsita de boli. Retete cu peste pentru o sanatate de fier Carnea de peste, in general, este un aliment care ajuta la controlul greutatii corporale si la prevenirea bolilor de inima. Somonul, tonul si alte specii de peste gras sunt surse importante de acizi grasi omega-3, cu rol in mentinerea sanatatii creierului si a sistemului cardiovascular. Codul furnizeaza din plin proteine, grasimi sanatoase, vitaminele B6 si B12, fiind cel putin la fel de sanatos ca popularul somon. Persoanele care mananca in mod regulat peste urmeaza un regim alimentar mai sarac in calorii si grasimi saturate, fiind expuse unui risc mai mic de a dezvolta afectiuni cardiace. O portie de peste... [continuare]

Alimente pe care sa le consumati intotdeauna impreuna

Alimente pe care sa le consumati intotdeauna impreuna

Actualizat la data de: 30 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista cateva alimente pe care, daca le consumati impreuna, va bucurati in totalitate de impactul lor nutritiv. Combinatiile de acest tip poarta numele de sinergie alimentara, un concept dezvoltat de profesorul Universitatii din Minnesota, SUA, David Jacobs. Aflati ce alimente sunt mai valoroase din punct de vedere nutritional, daca sunt savurate in acelasi timp. Ce este sinergia alimentara O teorie recent introdusa in lumea stiintifica, sinergia alimentara se bazeaza pe ideea ca urmarea unei diete echilibrate nu presupune doar concentrarea atentiei catre hrana in general, ci catre nutrientii specifici pe care aceasta o furnizeaza si modul in care acestia fuzioneaza. David Jacobs, specialistul american care promoveaza sinergia alimentara, crede ca efectul nutrientilor esentiali pentru organism trebuie sa fie luat in considerare prin combinarea lor, si nu individual, precum o face stiinta nutritionismului (unde accentul se pune separat pe lipide, proteine,... [continuare]

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Actualizat la data de: 08 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe condimente si ierburi aromatice mai putin familiare celor care respecta retetele traditionale romanesti merita sa fie incercate, atat pentru aroma lor speciala, cat si pentru proprietatile benefice pentru organism pe care le detin. Acestea permit, totodata, inlocuirea cantitatilor mari de sare sau zahar din preparate, oferind un plus de gust, fara sa puna sanatatea in pericol. Gatiti cu condimente si ierburi aromatice noi, pentru o experienta noua in bucatarie si mai putine calorii in fiecare farfurie! Ierburi aromatice si condimente sanatoase Mancarea poate fi gustoasa si fara sare, ulei si zahar utilizate in cantitati generoase. Secretul sta in gustul special oferit de numeroase ierburi aromatice si condimente folosite de alte popoare in bucataria lor traditionala. Rozmarinul Rozmarinul este o iarba aromatica cu aroma proaspata, asemanatoare pinului, care condimenteaza excelent carnea de pui, miel, porc sau somon. Versatilitatea rozmarinului este... [continuare]

Alternative mai sanatoase la fast-food

Alternative mai sanatoase la fast-food

Actualizat la data de: 16 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Moda fast-food, adoptata cu multa deschidere de tara noastra, reprezinta o tentatie aproape irezistibila pentru multi dintre noi. In ciuda avertismentelor cu privire la continutul ridicat de grasimi saturate, sare si zahar din aceste preparate accesibile si gustoase, consumatorii continua sa stea la rand pentru o portie de cartofi prajiti cu maioneza, care merg de minune cu un dublu cheeseburger aburind. Interesant este ca exista si alternative sanatoase la produsele fast-food tipice, unele dintre ele disponibile chiar si in aceste restaurante care nu duc niciodata lipsa de clienti. Reguli de reducere a numarului de calorii din fast-food Motivul principal al blamarii produselor de tip fast-food este continutul foarte mare de calorii goale, care nu furnizeaza organismului nutrienti esentiali, ci mai degraba grasimi, sodiu si zaharuri care conduc la ingrasare. Asadar, principala preocupare pe care trebuie sa o aveti cand luati masa intr-un restaurant fast-food... [continuare]

15 alimente bogate in probiotice

15 alimente bogate in probiotice

Actualizat la data de: 20 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentele bogate in probiotice, bacteriile bune asociate cu numeroase beneficii pentru sanatate, au castigat o popularitate marcanta in ultimii ani. Microorganismele vii regasite si in flora intestinala s-au dovedit a fi capabile sa imbunatateasca sanatatea digestiva, sa intareasca sistemul imunitar si sa reduca riscul de instalare a cancerului. Numeroase tipuri de alimente fermentate furnizeaza probiotice, insa nu toate contin culturi active. Invatati sa alegeti cele mai bune surse de bacterii sanatoase in dieta zilnica si bucurati-va de proprietatile lor benefice pe termen lung! Surse alimentare de probiotice 1. Ceaiul Kombucha Kombucha este un tip de ceai fermentat, faimos pentru continutul sau foarte generos de bacterii benefice. Bautura este folosita de secole intregi pentru cresterea nivelului de energie, imbunatatirea starii de spirit si pierderea kilogramelor in plus. Intrucat furnizeaza o concentratie mare de probiotice, nu este recomandat... [continuare]

Strugurii beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Strugurii beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 02 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Strugurii se numara printre fructele cu cele mai importante beneficii pentru organism, tratand constipatia, indigestia, oboseala cronica, afectiunile renale sau degenerarea maculara si prevenind cataracta. Strugurii contin si antioxidanti puternici, care amana imbatranirea celulelor si protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer. Numeroase retete sanatoase contin struguri, datorita aromei lor speciale. Informatii nutritionale Aceste fructe asociate cu sosirea toamnei sunt surse foarte bune de vitaminele A, C, B6 si acid folic, alaturi de minerale esentiale precum calciul, potasiul, fierul, magneziul, fosforul si seleniul. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de struguri sunt urmatoarele Calorii 69 kcal; Carbohidrati 18 g; Proteine 0,7 g; Grasimi totale 0,2 g; Fibre alimentare 1 g; Acid folic 2 mcg; Niacina 0,2 mg; Acid Pantotenic 0,05 mg; Piridoxina 0,1 mg; Riboflavina 0,1 mg; Tiamina 0,1 mg; Vitamina A 66 UI; Vitamina C 11 mg; Vitamina... [continuare]

4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii

4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii

Actualizat la data de: 14 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Preparatele bogate in calorii, precum pizza sau deserturile decadente, sunt ispite culinare dificil de evitat in permanenta. O cale de compromis poate fi prepararea de retete sanatoase sub forma unor alternative cu un aport caloric mai scazut, la fel de gustoase precum variantele clasice. Un mod de viata sanatos nu trebuie sa insemne privarea continua de felurile de mancare copioase indragite de copii si adulti deopotriva. O alimentatie benefica organismului si longevitatii implica, in schimb, alegerea atenta a ingredientelor folosite pentru preparatele consumate in mod regulat. Alternative sanatoase la retete hipercalorice Un preparat bogat in calorii poate fi intotdeauna reinventat prin retete care sa reduca in mod considerabil aportul de grasimi, carbohidrati si zahar, mai exact al nutrientilor care furnizeaza un numar periculos de calorii. Retetele de mai jos sunt exemple excelente de alternative mai sanatoase pentru delicii culinare copioase si... [continuare]

buna seara, sunt disperata. de 3 luni imi cade parul. pe zi ce trece tot mai mult. tocmai mi-am spalat parul. mi-am numarat 300 de fire cazute. asta dupa ce azi am mai luat de pa haine vreo 100. deja parul mi-a ramas jumate din cat era. sunt distrusa. pana la craciun raman cheala daca nu reusesc sa fac ceva. va rog ziceti-mi unde trebuie sa merg, ce analize trebuie sa fac? deja am facut de sange si cica nu am nimic. urmeaza sa merg la un endocrinolog. daca o sa imi zica ca nu am nimic unde sa mai merg? am fost la dermatolog dar el a zis ca daca motivele pt care imi cade parul sunt interne el nu ma poate ajuta. mi-a dat totusi zinkit si minoxidil 5%. am inteles ca minoxidilul are efect doar cat il folosesc, apoi se poate ca parul sa cada din nou. mentionez ca imi vopsesc parul dar nici asa des incat sa cada in halul asta. am citit undeva de ceva analize care sa pot faca firului de par. acelea ce medic le face? unde sa merg? sau ce altceva mai imi ramane de facut? va rog... [continuare]

Comunitate medicala

Un sfat va rog

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli de inima

Buna ! In urma cu doua luni si doua saptamani am avut un mic accident, in timp ce conduceam am simtit o stare aproape de lesin ! Aceasta stare persista si acum , dar in ultimul timp am si o senzatie ciudata in zona toracica, am pulsul foarte variat, perioade in care este intre 50 - 60 bataii pe minut si cand este 100 - 125 , vreau sa mentionez ca dureaza aceste bataii chiar orr . Mi - am facut 5 EKG - uri , ecografie cardiaca, holter EKG , totate mi-au dat rezultatul unui cord normal, dar eu tot am aceste starii ! Unde as mai putea sa apelez sau ce analize privind inima ar trebui sa mai fac ? Va multumesc! [continuare]

Buna ziua, Numele meu este Mihai N, am 20 de ani si sunt student la UPB. M-am abonat la acest forum in speranta ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi, sugestii si eventual raspunsuri la intrebarile mele privind boala de care sufar de ceva timp. In vara anului 2011 au aparut primele simtome de reflux gastric, in urma unui regim alimentar haotic si a consumului de alcool, cafea, tigari (tigara si cafeaua pe stomacul gol, tigara imediat dupa masa, mancam cand imi aduceam aminte, etc.). Medicul de familie m-a calmat cu un tratament de o saptamana (emanera-esomeprazol + debridat + motilium) care a functionat mai bine decat ma asteptam. Problema insa a reaparut dupa cateva luni, intrucat nu am tinut un regim alimentar adecvat - obisnuiam sa mananc fast-food, junk-food - astfel ca am inceput sa iau esomeprazol pe cont propriu, observand ca are efect, fara a mai cere sfatul medicului. Aceasta automedicatie s-a repetat de cateva ori: de fiecare data simptomele treceau in... [continuare]

Pagina 4 din 15 (424 rezultate)