Clickmed
programare rapida la medic

insulina zinc

Obezitatea la copii

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Mai 2023
Consultant medical:

Dr. Butila Liana Maria
Medic Rezident Pediatrie

Clinica: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

Ce este afectiunea Lumea trece printr-o tranzitie epidemiologica si nutritionala rapida, caracterizata prin deficiente nutritionale persistente, asa cum o evidentiaza prevalenta starii de crestere, a anemiei si a deficientelor de fier si zinc. Obezitatea a atins niveluri epidemice in tarile dezvoltate. Cele mai mari rate de prevalenta a obezitatii infantile au fost observate in tarile dezvoltate; cu toate acestea, prevalenta sa este in crestere si in tarile in curs de dezvoltare. Femeile sunt mai predispuse la obezitate in comparatie cu barbatii, din cauza diferentelor hormonale inerente. Obezitatea infantila Obezitatea infantila reprezinta o afectiune medicala grava care afecteaza copiii si adolescentii. Este deosebit de ingrijorator, deoarece kilogramele in plus ii indreapta adesea pe copii pe calea catre probleme de sanatate care erau considerate candva probleme ale adultilor - diabet, hipertensiune arteriala si colesterol ridicat. Obezitatea infantila poate duce, de... [continuare]

Profilul nutritional al alimentelor

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018
Consultant medical:

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Genetalitati Alimentul este un principal purtator de informatie preluata din mediul inconjurator. Aceasta informatie a alimentului interactioneaza cu propria noastra informatie genetica - conditie absolut necesara bunei functionari a entitatii biologice "om". Omul este un sistem deschis informational cu autoreglare, autoreproducere si evolutie antientropica, care prelucreaza informatii atat din mediul inconjurator, cat si din propriul mediu intern. Prelucrarea informatiei in organismul uman are loc pe doua cai majore. Prima cale de prelucrare a informatiei si cea mai evidenta este cea realizata in cadrul sistemului nervos (cel al vietii de relatie si cel negativ), care la om a atins un nivel nemaiintalnit la celelalte specii biologice, permitandu-i sa-si constientizeze propria-i existenta, fiind dotata cu ratiune si inteligenta. A doua cale majora de prelucrare a informatiei, care se afla la baza primei cai si interactioneaza direct cu aceasta, o reprezinta metabolismul... [continuare]

Alimentatia corecta a copiilor

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Septembrie 2022
Consultant medical:

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Clinica: Clinica Smart Nutrition

Generalitati Regimul alimentar sanatos al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. Dar regim alimentar sanatos nu este doar despre calitatea alimentelor pe care le mancam, este si despre: -  a acorda timp pentru a servi masa, a constientiza cand iti este foame si cand esti satul; - a planifica ce sa mananci si a implica si pe altii in acest lucru dar si in prepararea mancarurilor; - a te bucura de mancare, traditiile culturale si alimentare putand fi integrate in stilul alimentar sanatos; - a manca impreuna cu cei apropiati.  Dieta nou-nascutilor si sugarilor sub 4 luni In primele 4-6 luni de viata, specialistii recomanda ca dieta sugarilor sa fie bazata in special (daca nu chiar in exclusivitate) pe laptele matern (sugarul hranit prin alaptare la san) sau pe formule de lapte suplimentate cu nutrienti care sa se adapteze nevoilor si... [continuare]

Diabetul pe intelesul tuturor

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Martie 2024
Consultant medical:

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Introducere Diabetul a inceput sa prezinte in ultima perioada o problema cu care tot mai multi oameni se confrunta. Daca in urma cu 20 – 30 de ani incidenta bolii nu era atat de mare, in anul 2013 datele epidemiologice aratau ca aproximativ 380 de milioane de oameni de pe intreg globul pamantesc sufera de aceasta conditie. Problema nu se opreste aici, iar cifrele anunta un numar de aproximativ 590 de milioane de oameni vor suferi de aceasta boala in anul 2030. Datele adunate de-a lungul timpului au mai scos in evidenta faptul ca peste jumatate din diabetici nu stiu ca au boala; Acest lucru face ca datele sa fie mult mai ingrijoratoare decat ne-am fi asteptat. Desi mijloacele terapeutice au evoluat foarte mult in ultima vreme, diabetul inca este in plina expansiune, iar stilul de viata nesanatos, factorii de mediu si factorii genetici nu par sa aduca vreo schimbare. Diabetul este o conditie ce poate duce la complicatii grave daca nu este abordat corect atat igieno-dietetic cat... [continuare]

Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Decembrie 2009

Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative. Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii. Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin. Daca gatiti preparate din carne adaugati cat mai multe condimente, nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat: mancare delicioasa si o multitudine de beneficii medicale. Vegetarienii... [continuare]

14 alimente care ne ajuta sa slabim

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Septembrie 2009

Alimente indicate in dieta Doriti sa scadeti apetitul alimentar si pofta de dulciuri? Atunci treceti pe lista de cumparaturi alimentele recomandate de noi. Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca mai mult de o duzina de alimente, de la fasole pana la carnea de vita, ajuta la reducerea poftei de mancare si dependentei de dulce, accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime si va pot ajuta sa obtineti si sa mentineti o silueta de invidiat. 1. Ouale Renuntati la chifle la micul dejun. Ouale, alimente bogate in proteine, va pot oferi energia necesara inceperii unei dimineti active. Un studiu desfasurat pe un numar de 30 de femei supraponderale sau obeze a demonstrat ca femeile care au consumat la micul dejun o omleta din doua oua (cu 2 felii de paine prajita), au avut un apetit redus in urmatoarele 36 de ore fata de cele care au servit la micul dejun un sandwich cu acelasi numar de calorii. Un ou contine 78 de Kilocalorii si peste 6g de proteine; cu exceptia... [continuare]

9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Mai 2012

Generalitati Alimentatia sanatoasa nu inseamna o nutritie stricta, mentinerea unei siluete subtiri sau privarea de alimente preferate. O stare generala de bine, mai multa energie, stabilizarea starii de spiri si mentinerea sanatatii organismului - toate aceste lucruri sunt posibile cu o dieta potrivita pentru fiecare persoana. Puteti invata cum sa va extindeti gama de alimente sanatoase si sa cunoasteti felul in care va puteti planifica dieta astfel incat sa se transforme intr-una sanatoasa si gustoasa. Propuneti-va sa atingeti succesul Acest lucru il puteti face prin planificarea unei diete sanatoase cu pasi marunti, si nu prin schimbari nutritionale drastice. Cu schimbari usoare, treptate, dieta dvs. s-ar putea transforma intr-una sanatoasa, mai devreme decat va asteptati. - Simplificati In loc sa va preocupe numaratul caloriilor sau masurarea portiilor, ganditi dieta dvs. in termeni de culoare, varietate si prospetime. Incepeti usor si modificati pe termen lung unele... [continuare]

Alimentatia corecta pe timp de iarna

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Decembrie 2009

Generalitati In zilele friguroase de iarna, cand cu greu reusim sa ne incalzim, un bol cu supa cremoasa sau o tocana aburinda sunt extrem de tentante, chiar daca aceste mancaruri nu sunt tocmai sanatoase pentru organismul nostru. Consumam astfel de mancaruri vara? Daca vara nu consumam mancaruri "grele" pentru stomac, de ce am face acest lucru iarna... doar pentru ca afara este frig si intuneric! Astfel, asa cum vara alimentele principale sunt legumele, fructele si salatele, si iarna tot acestea au prioritate, insa adaptate la produsele de sezon disponibile. In plus, alimentatia sanatoasa este obligatorie iarna deoarece gradul de activitate fizica este mult mai scazut, spre deosebire de anotimpul cald. Iarna organismul are nevoie de mai multi nutrienti pentru a mentine constanta temperatura corpului, din acest motiv este indicat sa consumam alimente cat mai sanatoase, preparate prin fierbere sau coacere, pentru a nu se pierde substantele nutritive. De asemenea, se recomanda... [continuare]

Prostata si problemele ei

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Aprilie 2021

Generalitati Prostata este un organ musculo-glandular, de forma unei castane, care inconjoara portiunea initiala a uretrei la barbat, adica tubul prin care urina si lichidul seminal ies din corp. Structura prostatei Prostata se dezvolta in luna a 3-a a embrionului, iar la un adult ajunge la 3,8 cm lungime si 20-30 de g in greutate la pubertate. Glanda este compusa din 30-50 tuburi sau mici glande, a carei secretie este in jur de 1/4 de lingurita pe zi si care se varsa in uretra si in canalele de ejaculare. Tesuturile care inconjoara canalele secretoare si glanda sunt compuse din muschi cu fibre elastice si colagen, care sunt un suport si un invelis tare. Structura interna a prostatei este formata din 3 lobi. Lobul interior, care inconjoara uretra, este cel care produce inflamatia la oamenii in varsta. El va constrange uretra producand o multitudine de simptome colective, cunoscute ca "hipertrofia benigna a prostatei (HBF)". Lobii sau capsulele exterioare ale glandei... [continuare]

Hormonii: efectele asupra organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Generalitati Hormonii sunt substante chimice produse de catre glandele care formeaza sistemul endocrin; eliberati in circulatia sanguina hormonii actioneaza in mod specific pe unul sau mai multe "organe-tinta" cu scopul de a le reglementa functionalitatea. Cuvantul hormon s-a format prin derivarea cuvantului grecesc "hormao" care inseama "a stimula, a pune in miscare". In functie de structura, hormonii se impart in 3 grupe: - peptidici (formati din mai multi acizi aminati); - steroidieni (derivati ai colesterolului); - derivati dintr-un acid aminat (hormonii tiroidieni). Hormonii regleaza diferite functii din organism, printre care: - cresterea si dezvoltarea; - functia si reproducerea sexuala; - metabolismul; - starea psihologica. Sistemul endocrin Sistemul endocrin este compus din mai multe glande; unele dintre acestea sunt controlate de catre hipofiza, la randul ei o glanda endocrina, si de catre hipotalamus, altele au un mod de functionare mai autonom. Asemenea... [continuare]

Sindromul premenstrual

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2017

Generalitati Mai mult de 85% dintre femei prezinta una sau mai multe tulburari de ordin fizic si emotional in perioada ciclului menstrual cuprinsa intre ovulatie (cand se elibereaza un ovul din ovar, in aproximativ a 14-a zi de ciclu) si prima zi a menstruatiei. Aceste tulburari poarta denumirea de simptome premenstruale. In momentul in care acestea interfera cu capacitatea femeii de a-si indeplini indatoririle si de a relationa normal cu anturajul, tulburarile se incadreaza in asa numitul sindrom premenstrual. In timp ce anumite femei incep sa aiba aceste probleme in jurul varstei de 20 de ani, altele inregistreaza debutul tulburarii la 30 de ani. Sindromul premenstrual poate avea o evolutie oscilanta, cu ameliorari si agravari ale simptomatologiei pe durata perioadei reproductive a femeii, iar pacienta poate inregistra inrautatirea simptomelor in apropierea perioadei de premenopauza (la sfarsitul deceniul 3 sau 4 de viata). Despre acest sindrom se poate... [continuare]

Beneficiile sucului de portocale

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Decembrie 2013

Generalitati Sucul de portocale ramane unul dintre sucurile cel mai des consumate, mai ales la micul dejun. Sucurile din citrice au fost evaluate mult timp pentru proprietatile lor antioxidante si nutritive. S-a dovedit stiintific ca sucurile din citrice in special cele din portocale aduc multe beneficii sanatatii, gratie bogatiei lor de vitamine si minerale. Vitamina C Consumand putin doua pahare de suc de portocale pe zi, poate creste concentratia de vitamina C din organism cu 40-64%. Vitamina C este o vitamina esentiala care nu poate fi sintetizata de corpul uman, un antioxidant important, o substanta care protejeaza organismul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, molecule ce pot provoca leziuni ale tesuturilor si imbatranire precoce. Gratie vitaminei C pe care o contine si rolului [continuare]

Beneficiile oferite de afine

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Octombrie 2012

Generalitati Afinele sunt bogate in antioxidanti. Totusi, beneficiile afinelor inseamna mai mult decat substantele chimice din compozitia acestora, despre care ati auzit atat de des. Afinele lupta impotriva bolilor la mai multe niveluri si sunt un instrument pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, utilizate insa insuficient. Stiti probabil despre sucul de afine ca este o unealta de lupta impotriva infectiilor bacteriene ale tractului urinar. Suferinzii de cistita trebuie sa consume mult suc de afine neindulcit pentru eliminarea din tractul urinar a E.coli si Proteus, care provoaca dureri in timpul urinarii, crampe abdominale si chiar sangerari. Beneficii Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea... [continuare]

Dieta pentru acnee

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Generalitati Acneea este o afectiune in care porii pielii se infunda. Acest lucru determina acumularea sub piele a unei substante uleioase, numita sebum, care favorizeaza cresterea bacteriilor. Infectia bacteriana determina inflamatie si duce la formarea de comedoame, pustule si papule. Aparitia acestor comedoame este influentata si de alimentele pe care le consuma o persoana. Totusi, exista putine cercetari credibile care confirma legatura dintre anumite grupuri de produse alimentare si acnee. In cazul in care consumati un aliment gras, acesta nu determina aparitia sebumului, dar nivelurile ridicate de grasime din sange pot afecta productia de hormoni, cum ar fi testosteronul. Nivelurile ridicate de hormoni pot agrava acneea. Alimente recomandate si cele de evitat pentru tratarea acneei Specialistii au elaborat o lista de alimente care trebuie evitate si au subliniat care sunt vitaminele si mineralele benefice pentru tratarea acneei. Iata cateva indicatii in acest sens: -... [continuare]

Alimente care ard grasimile

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Februarie 2013

Generalitati Atunci cand incercati sa pierdeti in greutate trebuie sa gasiti un echilibru intre consumul de calorii si aportul de alimente. Atunci cand mancati prea mult, cu siguranta nu veti slabi, dar acest lucru nu se va intampla nici atunci cand va veti infometa sau veti manca prea putin, intrucat metabolismul dumneavoastra se va incetini. Si odata cu incetinirea metabolismului, revenirea la ritmul initial de ardere a caloriilor poate fi dificila, daca nu imposibila. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a mentine rata metabolica de ardere a grasimilor la un nivel optim, astfel incat sa ardeti calorii intr-un ritm accelerat. Desi nu exista o solutie perfecta care sa contribuie la cresterea ratei metabolismului bazal - ritmul de ardere a caloriilor (prin cresterea masei musculare a organismului), alimentele pe care le consumati pot ajuta la accelerearea procesului de ardere a grasimilor. Iata prezentate mai jos, cateva dintre aceste alimente care... [continuare]

Beneficiile consumului de peste

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2013

Generalitati Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Pestele trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate contine substante toxice. In general, este recomandat sa consumati 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate. Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitatile in care aceste substante minerale si nutritive se gasesc in peste difera in functie de tipului pestelui. Cel slab (carne alba) contine mai putine grasimi si acizi grasi esentiali omega-3 decat cel gras (carne rosie). Dincolo de aceasta diferenta, ambele tipuri de peste, precum si fructele de mare, au numeroase... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de castraveti

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2013

Generalitati Castravetele este una dintre cele mai indragite legume si nici nu este de mirare, de vreme ce are proprietati nutritive importante pentru organism si o multime de beneficii pentru sanatate. Sarac in calorii, dar plin de vitamine si minerale, castravetele este un aliment excelent in orice anotimp si unul dintre putinele alimente care nu au contraindicatii. Pentru a profita din plin de beneficiile catravetilor, este recomandat sa ii consumati atat in stare proaspata, in salate sau la aperitive, cat si murati ori sub forma de suc. Calitatile nutritive ale castravetilor Inainte de a fi consumati, castravetii care nu provin dintr-o cultura cunoscuta trebuie spalati timp de 1 minut sub jet de apa calduta, pentru a se elimina eventualele substante chimice cu care au fost stropiti in perioada de crestere. In general, este recomandat sa consumati castravetii cu tot cu coaja, deoarece in stratul exterior al legumei sunt concentratii importante de vitamine, minerale si... [continuare]

Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Octombrie 2013

Generalitati Daca obisnuiti sa sariti peste micul dejun, inseamna ca nu cunoasteti importanta acestei mese extrem de importante din zi. Alimentele consumate dimineata cresc rata metabolica (viteza cu care organismul arde calorii) si furnizeaza energia necesara corpului pentru a functiona in mod optim in tot restul zilei. In cazul in care va numarati printre persoanele care nu pot manca dimineata, cateva idei de preparate pentru un mic dejun atractiv pot fi de folos in dezvoltarea acestui obicei foarte sanatos. Consecintele saltului peste micul dejun Atunci cand decideti sa sariti peste micul dejun, dintr-un motiv sau altul, organismul nu mai poate procesa alimentele de la urmatoarea masa la fel de rapid, incercand sa retina cat mai multi nutrienti din hrana. Iar din moment ce nu a primit combustibilul de care avea nevoie la inceputul zilei, corpul nu se va grabi sa arda caloriile ingerate, ci va incerca mai degraba sa le stocheze sub forma de grasimi. Studiile de... [continuare]

Maslinele, beneficii si informatii nutritionale

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Mai 2014

Generalitati Maslinele sunt un aliment de baza in dieta mediteraneana, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Aceste fructe in forma ovala produse de copacul Olea europaea apartin familiei botanice Oleaceae si genului Olea, furnizand un aport important de antioxidanti, minerale, fitosteroli si vitamine. Cele mai multe calorii din masline provin din grasimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului rau LDL in organism si diminueaza riscul aparitiei bolilor coronariene si a atacului vascular cerebral. Informatii nutritionale Nutrientii importanti pe care maslinele ii contin contribuie la mentinerea starii de sanatate prin proprietatile esentiale bunei functionari a organismului. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de masline sunt: - Calorii 115 kcal; - Carbohidrati 6,26 grame; - Proteine 0,84 grame; - Grasimi totale 10,68 grame; - Fibre alimentare 3,2 grame; - Niacina 0,037 mcg; - Acid pantotenic 0,015 mcg; - Piridoxina 0,009 mcg; - Tiamina 0,003... [continuare]

Bananele verzi - informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Noiembrie 2014

Generalitati Bananele verzi sunt mai putin apreciate pentru gustul lor decat bananele bine coapte, insa sunt mai eficiente in cresterea ratei metabolice si in arderea grasimilor. Informatiile lor nutritionale releva un complex de vitamine, minerale si fibre cu beneficii unice pentru organism. Comparativ cu bananele coapte, cele vezi contin o cantitate mai mica de zahar. Pot fi consumate in stare cruda, preparate termic sau sub forma de faina, ca alternativa alimentara pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten. Informatii nutritionale Informatiile nutritionale pentru 100 grame de banane verzi in stare proaspata sunt urmatoarele Calorii 89 kcal; Apa 75 grame; Proteine 1 gram; Grasimi totale 0,3 grame; Carbohidrati 23 grame; Fibre alimentare 3 grame; Zaharuri 12 grame; Calciu 5 miligrame; Fier 0,3 miligrame; Magneziu 27 miligrame; Fosfor 22 miligrame; Potasiu 350 miligrame; Sodiu 1 miligram; Zinc 0,2... [continuare]

Cum evitati pofta de alimente dulci?

Din Articole
Actualizat la data de: 28 August 2019

In zilele noastre, alimentatia moderna si mancarea nepotrivita constituie un adevarat pericol pentru sanatate. Aceste alimente contin, din pacate, extrem de mult zahar si pot implicit crea dependenta persoanelor care le consuma. Multi oameni cred ca alimentele dulci le vor da energie pentru a-si termina cu bine ziua. Dar ceea ce ei ignora, este faptul ca aceasta energie nu dureaza decat cateva minute dupa ce au consumat dulciurile. Pe de alta parte, acest obicei poate avea repercusiuni serioase pentru sanatate: -Favorizeaza diabetul, obezitatea si bolile cardiovasculare; -Favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase; -Afecteaza buna functionare a sistemului imunitar; -Distruge dintii si provoaca multiple carii; -Accelereaza procesul de imbatranire. Pentru a evita aceste neplaceri, medicii au cateva sfaturi care v-ar putea ajuta sa scapati de acest obicei: Regimul alimentar Pentru a scapa de zahar o data pentru totdeauna, trebuie sa va schimbati regimul alimentar si sa... [continuare]

Fasolea alba. beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Ianuarie 2012

Generalitati Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. Aceasta produce inhibitori de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier. Fierul este un supliment energetic natural si este foarte indicat in special femeilor, care femei manifesta deficit de fier, in special in timpul menstruatiei sau al sarcinii. Un alt avantaj al consumului de fasole alba il reprezinta numarul mic de calorii. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Desi multe persoane evita sa... [continuare]

Avantajele pentru sanatate ale semintelor de chia

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Ianuarie 2016

Generalitati Semintele de chia au devenit extrem de populare in ceea ce priveste sanatatea corpului. Ele sunt foarte usor de digerat, atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator si reprezinta un ingredient foarte versatil pe care il puteti adauga cu usurinta la diverse retete pe care le preparati. Semintele de chia sunt dense in nutrienti ce ajuta la stimularea energiei. Nu numai acest lucru este de luat in seama, dar unele studii recente au descoperit ca beneficiile semintelor de chia sunt chiar mai mari decat ne putem imagina. Mai nou, chia a fost asociata cu vindecarea diabetului. Beneficiile semintelor de chia Initial crescute in Mexic, semintele au fost foarte apreciate pentru proprietatile lor medicinale si datorita valorilor nutritive. Motivul pentru care semintele de chia sunt atat de benefice este faptul ca sunt bogate in fibre, grasimi omega-3, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi: -Fibre dietetice - 11g – 42% din valoarea recomandata in fiecare... [continuare]

Bufeuri exagerate

Din Comunitate

Am 50 de ani impliniti,de doi ani am intrat in premenopauza si cea mai mare problema sunt bufeurile care se manifesta prin caldura mare, transpiratie abundenta pe tot corpul si excesiva pe spate si fata, roseata pe fata si piept.La inceput aveam cam 2-3 pe ora .Era un calvar , incepusem sa-i inteleg pe sinucigasi.Glumesc, bineinteles. Am facut niste tratamente pentru prelungirea ciclului timp in care nu am avut bufeuri dar la un moment am renuntat si din luna februarie nu mi-a mai venit ciclul ceea ce ma face sa cred ca am intrat la menopauza.Bufeurile ...la fel dar mai rare cam unul la doua ore.Am luat o perioada comuna cu tratamentul si Climactoplant, deci nu mi-am dat seama daca a fost eficient pentru bufeuri , acum iau de o luna Mabelle de la Walmark. Nici un remediu .Am baut ceaiuri....nici un remediu.Ce sa mai fac..?Sunt caraghioasa cu evantaiul in mana si prosopul dupa gat.Sotul meu este foarte atent dar cred ca devin nesuferita. [continuare]

Euthyrox, efecte secundare

Din Comunitate

ce efecte secundare are administrarea cu EUTHYROX a unei fete de 15 ani? [continuare]

Diabetul insulino-dependent de tip i

Din Comunitate

Buna.Ce ar trebui sa consume o persoana care are acest tip de diabet la oare 10 seara,fiind si ultima masa.As dori sa stiu mai multe variante. [continuare]

Un raspuns , va rog !

Din Comunitate

Am o problema la care as dori sa primesc sfaturile sau parerile dvs, de aproape un an de zile ma confrunt cu o problema foarte jenanta, eman gaze intestinale involuntar. Mentionez ca nu am probleme digestive, nu am nici fisuri,hemoroizi sau alte neregularitati ale aparatului digestiv. Am mers la mai multi gastroenterologi care mi-au dat de luat anumite tratamente medicamentoase(espumisan,nexium,motilium,colospasmin,debridat +regim) care nu au avut niciun efect , iar mai departe au refuzat sa-mi faca alte controale spunand ca nu au de ce sa ma "chinuie" deoarece dpdv functional totul merge bine (nu am diaree/constipatie etc)si sunt tanara. Dupa masa in general ma simt balonata, dar anumite gaze le eman fara sa le simt! Nu mai stiu incotro sa ma indrept iar situatia va dati seama cat de jalnica e... Poate fi o problema cu nervii periferici/coloana? nu-mi explic, si nici medicii nu au stiu ce sa-mi spuna. Va rog o parere daca se poate. Va multumesc si multa sanatate [continuare]

Despre consumul de lapte

Din Comunitate

Am citit un interviu cu Claudia Pavel (Cream) , in care spunea printre altele ca :"Am renunţat şi la lactate, pentru că în general nu trebuie să mâncăm lapte decât până la 7 ani, pentru că doar până atunci avem o enzimă în stomac, care digera laptele. Laptele înseamnă cancer, celulită şi grăsime. Deci nu e bun." Nu stiu ce sa cred , si nici nu am mai auzit pana acum nimic despre asta. [continuare]

Cum pot sa ma vindec definitiv de ulcer varicos

Din Comunitate

am ulcer varicos de 4 ani imediat dupa ce am nascut fetita va rog frumos daca puteti sa ma ajutati sa scap de povara asta nu mai rezist sunt tanara am 32 de ani si vreau sa imi cresc fetita daca stiti cum se vindeca va rog sa ma ajutati.va multumesc [continuare]

Pagina 2 din 3 (64 rezultate)