dieta pentru persoanele cu ficat gras
Hipercolesterolemia: principii de baza
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul este o substanta grasa, ceroasa, produsa la nivelul ficatului, dar care se gaseste si in anumite alimente de origine animala, precum produsele lactate, ouale sau carnea. Organismul necesita colesterol pentru o buna functionare. Celulele parietale (ale peretelui) vasculare sau membranele celulare au in structura lor colesterol; de asemenea, este nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D sau acizii biliari, ce ajuta la digestia grasimilor. Dar, organismul are nevoie doar de o cantitate foarte mica de colesterol pentru aceste nevoi. Cand se acumuleaza niveluri crescute din aceasta substanta in organism (hipercolesterolemie) apar problemele medicale, precum bolile coronariene, bolile cerebrale. Cresterea valorilor colesterolului se asociaza cu un risc crescut de a dezvolta un eveniment cardiovascular , potential fatal, intr-un interval de timp. Bolile coronariene Cand in organism se acumuleaza prea mult colesterol se... [continuare]
Colita ulcerativa
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Colita ulcerativa este o boala inflamatorie a intestinului, ce produce ulceratii la nivelul intestinului gros. Desi de cele mai multe ori afecteaza partea stanga a colonului (sigmoidul) si rectul, extensia bolii poate varia de la afectarea numai a rectului la afectarea intregului colon (colita extensiva, pancolita). Zona de colon afectata este un indicator pentru severitatea bolii. Colita extensiva se insoteste de simptome mai grave decat colita ce afecteaza numai rectul. Exista unele persoane ce au o portiune mare din colon afectata, dar nu au simptome. Cele mai frecvente boli inflamatorii intestinale sunt colita ulcerativa si boala Crohn. Colita ulcerativa este mai frecventa decat boala Crohn. Cauze Cauzele ce determina aparitia colitei ulcerative nu sunt cunoscute. Anumite studii au sugerat ca boala inflamatorie intestinala poate fi produsa de un raspuns anormal al sistemului imun la bacteriile intestinale. Alte afectiuni, ca de exemplu bolile produse de... [continuare]
Vitaminele
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Vitaminele reprezinta un grup de substante organice naturale, necesare organismului (desi in cantitati mici), pentru realizarea in conditii optime a unor procese metabolice esentiale. Vitaminele, prin moleculele lor, nu elibereaza energie si nu au nici roluri plastice, insa sunt esentiale in generarea acesteia. Deoarece majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate de catre organism, acesta trebuie sa le primeasca prin dieta (fie ca atare, fie sub forma de provitamine). Vitamine esentiale Exista 13 vitamine esentiale (lipsa lor afecteaza functionalitatea normala a organismului): A, C, D, E, K, tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3), acidul pantotenic, biotina, vitamina B6, vitamina B12, acidul folic. Functiile vitaminelor sunt complexe, incluzand aici: functie de hormoni sau hormon-like (vitamina D), antioxidanti (vitamina E), rol in cresterea si diferentierea tisulara (vitamina A) si lista poate continua. Vitaminele sunt grupate in doua categorii... [continuare]
Trigliceridele
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Ce sunt trigliceridele Orice persoana care si-a verificat vreodata nivelul colesterolului, probabil a fost testat si pentru trigliceride. Noi cercetari arata ca trigliceridele pot fi factor de risc potent, dar controlabil, pentru accidentul vascular cerebral si afectiunile cardiace. Trigliceridele sunt substante grase sintetizate de organismul uman din grasimile din alimente (si uneori din zahar). Trigliceridele sunt extrase apoi din sange si sunt stocate in organism sub forma tesuturilor adipoase. Unele trigliceride sunt sintetizate la nivelul ficatului. Trigliceridele din plasma sunt obtinute din grasimile alimentare sau sintetizate in organism din alte surse energetice cum ar fi carbohidratii. Caloriile ingerate in timpul mesei si care nu sunt folosite imediat de tesuturi sunt convertite in trigliceride si sunt transportate in adipocite pentru a fi stocate. Anumiti hormoni regleaza eliberarea trigliceridelor din tesuturile grasoase, pentru a implini nevoile energetice ale... [continuare]
Detoxifierea organismului
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Dieta detoxifianta Detoxifierea poate reduce incidenta de aparitie a numeroase probleme de sanatate, cum ar fi oboseala cronica, imunitatea scazuta, alergiile, durerile de cap, scaderea capacitatii de concentrare sau mancarimile pielii. Dietele care contribuie la „curatarea” organismului nu includ decat mancare organica si apa minerala sau filtrata. Alimente Exemple de astfel de alimente: - Sucurile de fructe sau legume; - Supele de legume; - Legumele fierte (cum ar fi: broccoli, spanacul, conopida sau morcovii); - Cerealele; - Leguminoasele; - Orezul brun; - Branza de vaci; - Iaurtul bio; - Pestele; - Carnea de pui. Nu conteaza cantitatea ingerata din aceste alimente, poate fi vorba despre oricat de mult sau de putin. Multe persoane incearca, odata ce initiaza o dieta de detoxifiere, sa si scada in greutate, motiv pentru care isi injumatatesc portiile zilnice de mancare. In timpul dietei de detoxifiere este necesar sa se bea cat mai... [continuare]
Vitamina d - beneficii si riscuri
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine. Forme ale vitaminei D Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3). Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3. Pentru ce avem nevoie de vitamina D? Printre rolurile vitaminei D se numara: - este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special... [continuare]
Terapia mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Terapia Mayr este de fapt, un program complex de detoxifiere a organismului, adresat in principal persoanelor cu importante probleme de tranzit intestinal. Majoritatea adultilor se plang de faptul ca au un sistem digestiv suprasolicitat printr-o dieta inadecvata, dezechilibrata si prin obiceiuri alimentare nesanatoase. Acestea duc in timp la scaderea eficientei digestiei si procesului de absorbtie, cu instalarea ulterioara a unor carente vitaminice si nutritionale importante. Alimentele ce nu sunt procesate corespunzator in tubul digestiv vor fermenta si efectiv vor putrezi in tractul gastro-intestinal, dand nastere unor produsi metabolici toxici, ce sunt absorbiti in sange si distribuiti apoi in intregul organism. Acest proces de autointoxicare afecteaza functia numeroaselor organe cu rol vital, efectele nocive neintarziind sa apara si manifestandu-se in principal prin modificarea aspectului fizic si scaderea tonusului psihic si emotional. Terapia Mayr... [continuare]
Generalitati Boala Crohn este deseori intalnita la mai multi membrii ai aceleasi familii (transmitere genetica). Nu se cunoaste exact de ce unele persoane devolta boala, insa exista studii medicale de specialitate care au dovedit existenta anumitor factori declansatori (triggeri), ce pot declansa boala prin diferite mecanisme imune. S-a dovedit faptul ca boala poate fi declansata de aparitia unui raspuns imun anormal impotriva bacteriilor intestinale saprofite (care se gasesc in mod normal la nivelul intestinului gros) sau prin mecanisme imune complexe secundare unor infectii cu diferite bacterii sau virusuri (Mycobacterii tuberculoase, Yersinia enterolitica, E.coli, B. fragilis). Se stie, de asemenea, ca factorii de mediu au un rol important in aparitia bolii. Fumatorii au un risc crescut de a dezvolta boala. Boala Crohn este o afectiune inflamatorie intestinala (face parte din familia bolilor inflamatorii intestinale - BII), care determina inflamatia si ulceratia... [continuare]
Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a colesterolului din sange. Deoarece... [continuare]
Generalitati Afinele sunt bogate in antioxidanti. Totusi, beneficiile afinelor inseamna mai mult decat substantele chimice din compozitia acestora, despre care ati auzit atat de des. Afinele lupta impotriva bolilor la mai multe niveluri si sunt un instrument pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, utilizate insa insuficient. Stiti probabil despre sucul de afine ca este o unealta de lupta impotriva infectiilor bacteriene ale tractului urinar. Suferinzii de cistita trebuie sa consume mult suc de afine neindulcit pentru eliminarea din tractul urinar a E.coli si Proteus, care provoaca dureri in timpul urinarii, crampe abdominale si chiar sangerari. Beneficii Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea... [continuare]
Generalitati Grasimile mononesaturate sunt considerate a fi cel mai sanatos tip de grasimi alimentare. Grasimile mononesaturate raman stabile la temperaturi ridicate si sunt, prin urmare, recomandate pentru gatit, deoarece exista probabilitati mai scazute sa hidrogeneze sau sa devina saturate. Din punct de vedere chimic, grasimile mononesaturate sunt grasimi ce contin o molecula dubla de carbon. Grasimile mononesaturate isi pastreaza forma lichida la temperatura camerei si pot deveni solide atunci cand sunt refrigerate. Grasimile care sunt solide la temperatura camerei contin uleiuri hidrogenate si pot avea un continut ridicat de grasimi trans. Beneficiile pentru sanatate ale grasimilor mononesaturate - Grasimile mononesaturate reduc riscul aparitiei de boli de inima, accident vascular cerebral si cancer. Atunci cand sunt consumate cu moderatie si folosite pentru a inlocui grasimile saturate si trans din dieta, grasimile mononesaturate pot avea un efect benefic pentru... [continuare]
Generalitati Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul. Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana. Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g. Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi... [continuare]
Cum sa reduceti nivelul de colesterol in mai putin de 5 minute
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Colesterolul este asociat deseori cu o substanta nociva pentru organism, cand in realitate el are un rol important in mentinerea sanatatii. Acest alcool policiclic este mediul de care se leaga acizii grasi, fiind o grasime regasita in toate alimentele de origine animala. Cele doua tipuri de lipide care constituie colesterolul total din organism, numite LDL (lipoproteine de densitate mica) si HDL (lipoproteine de densitate mare), sunt produse de ficat, intrucat sunt necesare pentru functionarea corecta a proceselor organice. Colesterolul devine periculos pentru sanatate atunci cand nivelul lipoproteinelor de tip LDL creste, organismul devenind mai susceptibil bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau bolii vasculare periferice. Oamenii de stiinta au descoperit ca cea mai buna metoda de a mentine nivelul colesterolului in echilibru nu sunt dietele fade si private de grasimi, ci regimurile alimentare bogate in alimente care reduc nivelul colesterolului rau in... [continuare]
Generalitati Proteinele sunt macronutrienti esentiali pentru o serie intreaga de procese fiziologice, avand un rol central in sinteza si mentinerea echilibrului musculaturii, enzimelor, hormonilor, oaselor, cartilajelor, parului si pielii. Tot proteinele contribuie la instalarea senzatiei de satietate si actioneaza ca un combustibil suplimentar pentru organism in productia de energie, alaturi de carbohidrati si grasimi. Prin urmare, acesti nutrienti sunt o parte importanta pentru orice nutritie echilibrata, daca aportul lor zilnic este unul bine dozat. Din ce sunt constituite proteinele Din punct de vedere biochimic, proteinele sunt molecule organice constituite din aminoacizi interconectati prin legaturi chimice, astfel incat sa creeze structuri tridimensionale care sunt foarte importante pentru functionarea organismului. Exista doua categorii principale de aminoacizi in corpul uman aminoacizii esentiali (pe care organismul nu ii poate produce si pe care ii preia din... [continuare]
Multumesc mult de mesaje, fac precizarea ca ingrasarea s-a produs pe baza de stres si orice dieta sau medicatie a facut sa slabesc foarte putin. Recunosc ca nu vreau sa slabesc prea repede pentru a pune la loc ce dau jos dar ce stiu e ca vrea sa slabesc in primul rand pentru ca sanatatea mea sa nu fie afectata mai tarziu. Deci ingrasarea mea a fost produsa de un factor puternic de stres si inca nu am gasit remediul de a vindeca acest lucru (stresul). Va multumesc inca odata si astept in continuare mesajele dumneavoastra. [continuare]
Este vorba de sora mea,care are un apetit necontrolat si plus de asta are si pofta mare de dulciuri.Dupa ce mananca regreta ca inca o data a gresit.Are 1.69 si 95 kg.A incercat mai multe diete dar......................probabil nu are rabdare sa le termine.De 5 zile a inceput sa ia cate o lingura de otet de mere inainte de masa.Deci si-a format 3 mese regulate pe zi si inainte de fiecare masa cate 1 lingura otet de mere diluat cu apa.,spune ca asa parca nu-i mai vine asa pofta de dulce.Credeti ca acest otet ajuta? A mai urmat cineva aceasta cura? Va rog daca cineva ma poate lamurii.Va multumesc [continuare]
Casnicia mea incepe sa devina usor usor un chin. Asta se intampla de cand a inceput sotia sa se ingrase enorm si nici macar nu-i pasa deoarece am incercat sa vorbim despre asta. Ca persona o iubesc dar ca partener sexual am inceput sa o urasc. Numai cand aud ca vrea ceva intim deja imi strica toata ziua deoarece nu o mai fac demult din placere pentru ca nu mai are pic de feminitate in aspectul ei. Va rog un sfat. Ce sa fac? In mine se duce zilnic o lupta intre iubirea pentru ea doar ca persona si ura si repulsia ca partener sexual. [continuare]
As dori sa stiu cum se interpreteaza un examen ecografic.......ECHO ABDOMEN/143, FICAT MARIT DE VOLUM CU ECHOSTR STEATOZVCO VP.=12,7MM, PANCREAS NEOMOGEN, GREU VIZIBIL, PROSTATA VOL.=21ML. Multumesc, [continuare]
Helicobacter pylori
Care este tratamentul pentru infectia cu Helicobacter pylori? Cat dureaza un tratament clasic? Daca un membru al familiei a fost depistat pozitiv cu aceasta infectie care sunt probabilitatile ca si ceilalti membri sa fie infestati? Exista si tratament naturist? Cat dureaza un tratament naturist? Multumesc [continuare]
.Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Sper că informaţiile furnizate aici vor fi importante pentru dumneavoastră şi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs. Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius: Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. A se lua aminte : cineva a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare … Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara... [continuare]
Buna ziua! De ceva timp (cam mult timp...) ma confrunt cu o problema destul de ciudata. RAGAI! Ragai foarte mult si des. In urma cu aproximativ un an aveam niste dureri ciudate si am fost la Municipal (Bucuresti) si mi-au facut o ecografie, mi-au luat sange, mi-au pus diverse intrebari, m-au palpat si mi-au spus sa renunt la chipsuri si acid, si cand mai am dureri sa iau Colospasmin. Mi-au spus ca am colonul putin iritat si sa beau ceai de sunatoare. Dupa ceva timp cam 1 luna in care am baut ceai de sunatoare durerile au trecut. Insa a aparut alta problema... Ragaiala... am facut analize la sange de mai multe ori si mereu au iesit bine. Deasemenea la palparile mai multor medici nu am reactionat negativ. Nu am alte simtome si nu am avut alte boili inafara de oreion acum 4-5 ani si traditionalele raceli... Ma confrunt cu ceva similar aerofagiei insa nu cred sau cel putin sper ca nu mananc aiurea. Scaunele sunt normale n-am probleme si ies normal si ca timp zic eu (in medie cam... [continuare]
Buna ziua, imi spuneti va rog o parere despre medicamentul de slabit Cidru 100, cica este natural. Capsulele sunt pe baza de otet din cidru de mere. Capsulele pe baza de otet din cidru de mere prezinta riscuri pentru sanatate? [continuare]
vreau sa vb cu o persoana care ar avea colon iritabil si daca sa tratat de acesc colon iritabil si ce medicamente a foflosit pt mine nu a fost nica de ajutor am 44 de ani sufar de 5 ani de dearee va multumesc [continuare]
buna ziua in urma cu 2 ani am inceput sa am probleme a inceput sa ma usture la urinat am fost la urolog am facut toate analizele posibile ex complet urina urocultura spermograma si spermocultura ,testosteronul.psa. toate a stabilit diagnosticul prostatita cronica ok am urmat un tratament medicamentos ciprofloxacin si prostamol ok nu sa intamplat nimica simptomele la fel a urmat o instilatie am fost de 2 ori sincer a durut groaznic nu deresc la nimeni iarasi nici un efect am schimbat doctorul am fost la cluj acelasi diagnostic alte medicamente ofloxacina si seren si inca ceva nu mai stiu exact nici o schimbare .Si uite asa de 2 ani tot umblu si nimeni nu imi spune nimica am cheltuit si vreo 3000 de lei Daca ma poate ajuta cineva va rog din suflet. Nu stiu daca va puteti imagina ce inseamna toate astea pentru un baiat de 23 de ani si a scazut si apetitul sexual. va rog ajutor cu o reteta medicamentoasa sau ce ar trebui sa fac [continuare]
Am 38 de ani, sunt invatatoare si de aproximativ un an am o problema. Ma sperii foarte usor, mai din orice, cand trebuie sa plec de acasa singura, pe distante scurte sau mai lungi imi este foarte teama, imi creste foarte mult pulsul (peste 100), am o senzatie de lipsa de putere in tot corpul , o nesiguranta in picioare, senzatie de sufocare, palpitatii, frica. Din totdeauna am fost o fire sensibila, dar acum aceasta sensibilitate s-a transformat in teama, in atac de panica, poate chiar fobie. Am consultat neurolog, cardiolog, am analizele normale, mi s-a explicat ca sunt sanatoasa d.p.d.v cardiologic, si, totusi, eu ma simt rau. In urma cu o saptamana mi s-a recomandat de catre medicul cardiolog alprazolam 0,25 dimineata si 0.50 seara, pe care il iau de atunci , dar starea mea nu este simtitor schimbata. Acum sunt in vacanta si stau mai mult singura pana seara cand familia se reuneste, am prietene la care as putea sa merg, dar de teama nu ies din casa, teama ca mi s-ar putea face... [continuare]
am 17 ani si asa dori sa slabesc 10 kilograme..deoarece am dekt 1.70 inaltime si 86 de kilograme...va rog mult ajutati-ma cu o dieta sau cu orice altceva [continuare]
Aminoplasmal hepa 10
Ce este Aminoplasmal Hepa 10 si pentru ce se utilizeaza Indicatii Profilaxia si tratamentul encefalopatiei hepatice (afectarea sistemului nervos datorita concentraț iei de amoniac in sange). Aport de aminoacizi pentru nutritia parenterala la pacientii cu insuficienta hepatica severa si encefalopatie hepatica iminenta sau manifesta clinic. Reechilibrarea balantei aminoacizilor in cazul afectiunilor severe ale ficatului. Mod de administrare Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doze recomandate In functie de necesitatile individuale: - Doza uzuala recomandata este de 0,7–1,0 g aminoacizi/kg si zi (7 - 10 ml solutie perfuzabila Aminoplasmal Hepa 100 g/l/kg si zi). - Doza maxima recomandata este de 1,5 g aminoacizi/kg si zi (15 ml solutie perfuzabila Aminoplasmal Hepa 100 g/l/kg si zi). In cazurile in care exista concomitent insuficienta renala,... [continuare]
Miofilin, capsule
Prezentare Miofilin se prezinta sub forma de capsule cu capete emisferice, de culoare crem (cap si corp), care contin o pulbere de culoare slab-galbuie. Miofilin este disponibil in cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 capsule. Compozitie - Substanta activa este aminofilina. O capsula contine aminofilina 100 mg. - Celelalte componente sunt: continutul capsulei - povidona K30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu; capacul si corpul capsulei - dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), gelatina. Indicatii Miofilin este un medicament pentru tratamentul bolilor obstructive ale cailor respiratorii utilizat in: - tratamentul bronhospasmului si profilaxia de durata a crizelor de dispnee in formele usoare si moderate de astm bronsic; - bronhopneumopatia obstructiva cronica, forma spastica. Miofilin este indicat la adulti, varstnici, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani. Contraindicatii - daca sunteti alergic (hipersensibil) la... [continuare]
Siofor 500, comprimate filmate
Indicatii Diabet zaharat non insulino-dependent (NIDDM tip 2), in particular pacientilor obezi, atunci cand nu se poate exercita un control metabolic eficient numai prin dieta si exercitiu fizic. Siofor poate fi de asemenea administrat in asociere cu sulfoniluree tinandu-se insa cont de contraindicatii. Doze si mod de administrare Interventia asupra metabolismului diabeticului trebuie ajustata in functie de severitatea regimului dietetic la care este supus bolnavul precum si in concordanta cu rezultatele investigatiilor metabolice (glicemie, glicozurie). Tratamentul trebuie initiat treptat, incepand cu doze mici de 1-2 comprimate Siofor 500 pe zi (echivalent a 0,5-1,0 g clorhidrat de metformin pe zi). Daca ajustarea metabolica este inadecvata atunci se creste doza zilnica treptat, sub stricta supraveghere medicala, in interval de cateva zile pana la doua saptamani, pana la atingerea dozei terapeutice. Uzual, doza zilnica utilizata este intre 1 si 6 comprimate Siofor 500... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter